Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kori napisał(a):
na dniach mielca byl chyba - pamiętam go :loveu: wiec facet uwielbia kopać i szczekać... można bylo z nim zwariowac na tej smyczy.... :evil_lol:

Grzebie tylnymi łapami? Tak mają samce. Mój robi to samo, a jak się ustawi tyłem do człowieka, to zasypie nogi i strasznie wtedy zadowolony:roll:.

Posted

Postaram się coś dzisiaj dowiedzieć. Jak uważacie - czy do kociarni przydałby się taki narożny drapak? Widziałam że drapią w rogu koty, ale nie wiem ile taki drapak tam wytrzyma? Dajcie znać.

Dzisiaj mogę być przy kompie tylko z doskoku. Trzymajcie kciuki za moją Klarcie.

Posted

Ulka18, czy udało Ci się zrobić zdjęcia Bacusia, przy nodze? I są może nowe zdjęcia Rusałki, suczki jak papillon?

Ponieważ lubię jasne sytuacje;) , czy ja mam założyć wątek zbiorczy dla mieleckich piesków?
Czy ja mam wstawić owczarki niemieckie do wątku ON-ków?
Pytam, bo nie chcę nikomu wchodzić w jego kompetencje:shake:

Posted

[quote name='terra']Ulka18, czy udało Ci się zrobić zdjęcia Bacusia, przy nodze? I są może nowe zdjęcia Rusałki, suczki jak papillon?

Ponieważ lubię jasne sytuacje;) , czy ja mam założyć wątek zbiorczy dla mieleckich piesków?
Czy ja mam wstawić owczarki niemieckie do wątku ON-ków?
Pytam, bo nie chcę nikomu wchodzić w jego kompetencje:shake:
Bacus jest wysmarowany masciami i gencjana, nie robilam mu zdjec.
Kontaktowalam sie z Camara, wg niej to 99% podhalan.

Suczki z b. 33 nie robilam.

Nie wstawialam tez zadnych onkow do watku zbiorczego, ale Terra jesli masz czas to wstaw prosze :modla:

Jesli mozesz zaloz watek zbiorczy mieleckich psow tutaj w tym dziale. Mieleckie psy maja watki zakladane przeze mnie, Asia_M, Bonika, Ewatr.

Posted

[quote name='Ulka18']Bacus jest wysmarowany masciami i gencjana, nie robilam mu zdjec.
Kontaktowalam sie z Camara, wg niej to 99% podhalan."

Tylko cały czas mam wątpliwości co do wzrostu Bacusia. Nie wstawiałam go do podhalanów, bo wydaje się mały.

Posted

Co z tym drapakiem?? Dzisiaj chcę coś zamówić ze sklepu netowego i jeśli drapak by się przydał w kociarni to bym zakupiła. Jeśli nie to mogę kupić kocich zabawek.

Posted

[quote name='terra']Oto wątek zbiorczy linków, do wątków mieleckich psów:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4905316#post4905316

Jeśli jakiś wątek ominęłam, proszę wstawić.
Proszę też o uwagi dot. utworzonego wątku.

super :multi:

ja tylko będę dalej prosić o wpisywanie przy danym piesku
/ a to zrobi załozyciel watku czyli Terra :loveu: /
kto wystawia psiaka na allegro czy inne strony ?

ale najpierw my musimy to tam napisac :evil_lol:

ja juz tam ide !!! zapraszam inne Ciocie Mieleckie Fanki :p

Posted

Viris napisał(a):
Co z tym drapakiem?? Dzisiaj chcę coś zamówić ze sklepu netowego i jeśli drapak by się przydał w kociarni to bym zakupiła. Jeśli nie to mogę kupić kocich zabawek.

Viris, nie wiem co z drapakiem, nie zdazylam sie zapytac w schronisku. Ale mysle, ze zabawki beda bardzo mile widziane przez koty :p

Posted

To nakupuję a o drapak się dowiedz i tak, może następnym razem się kupi;)

Jedna z wizażanek zakupi kocią karmę ( około 100 zł mamy na kotki ) i wyśle ją do schroniska (bo ma możliwość jednorazowo wysłać tę paczkę bez wielkich kosztów). A ja wyślę dla naszych podopiecznych 3 x 100 ml frontline oraz witaminki dla seniorów. Dorzuce też tych kocich zabawek.

Posted

Viris, nie wiem czy nie za wczesnie, ale napisze, a Ty na wszelki wypadek trzymaj kciuki za Wasza podopieczna sunie biala w latki, ktora byc moze w weekend pojedzie do domu do Krakowa do Pani Patrycji. Ta sunia, ktora jak byłysmy leżala na budzie, taka mała niskopodwoziowa kluseczka.

Posted

Odnosnie podhalanow ,to one roznia sie wzrostem.Bylam w lecie na wystawie psow rasowych i pytalismy ile podh.ma miesiecy a okazalo sie ze to 2 letni z nagrodami.Sedziowie maja jakies kryteria wzrostu,akumpel chcial porownac bo jego sunia jest jak bialy niedzwiedz!

Posted

halcia napisał(a):
Odnosnie podhalanow ,to one roznia sie wzrostem.Bylam w lecie na wystawie psow rasowych i pytalismy ile podh.ma miesiecy a okazalo sie ze to 2 letni z nagrodami.Sedziowie maja jakies kryteria wzrostu,akumpel chcial porownac bo jego sunia jest jak bialy niedzwiedz!

Wzorzec rasy mówi o wzroście 60-70 cm (dolna granica suki- górna granica wzrostu psa). Ale to widać nie jest rygorystycznie przestrzegane (jak zresztą w innych rasach)jeśli zwierzę ma inne wartościowe cechy.
Natomiast podhalan musi być bialy. Wyczytałam, że jeszcze 1929 roku w księdze hodowlanej wśród kuwaszy figurował pies łaciaty. Może Bacuś jest potomkiem kuwasza?;)

Posted

Halcia, nie wkurzaj mnie i nie popędzaj :angryy: .Robię co mogę. Najwazniejsze że pieniądze już są, a chwalić się będę jak budę przywiezie stolarz :angryy: .

Posted

halcia - wystawilam na razie pojemnik na karmę. Postaram się jeszcze coś z tych rzeczy od Ciebie dzisiaj powystawiać. Teraz zmykam do lekarza z moja Klarą, jutro do szpitala do Bydgoszczy a pojutrze na zajęcia. Więc muszę dzisiaj :)

Podnoście dziewczyny temaciki (w podpisie).

Posted

Ulka18 - ja mam małe pytanko, bo moja siostra napaliła się, żeby do Waszego schronu przesłać witaminy, tylko ja nie wiem czy wolicie w tabletkach, czy raczej takie sypkie co się wsypuje do żarełka ? :roll:

Posted

Rene@Rabik napisał(a):
Acha, znowu zapomniałam :oops:
Pewnie nie dam rady od razu dla wszystkich stworzeń - to mogę najpierw dla seniorów ?

i szczeniaków - bo krzywiutkie :-(