Viris Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Ja chce info o tej suni ala labek. Zdjecie wyzej :) Quote
terra Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Kori napisał(a):na dniach mielca byl chyba - pamiętam go :loveu: wiec facet uwielbia kopać i szczekać... można bylo z nim zwariowac na tej smyczy.... :evil_lol: Grzebie tylnymi łapami? Tak mają samce. Mój robi to samo, a jak się ustawi tyłem do człowieka, to zasypie nogi i strasznie wtedy zadowolony:roll:. Quote
Ulka18 Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Jesli chodzi o sunie mix labka ze 161 to w galerii sa tylko zdjecia z 11'2005. Maja juz wiec 1,5 roku. Czyli sunia ma ok. 6-7 lat. http://mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=15&sort=data%20DESC&pid=476 Quote
Viris Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Postaram się coś dzisiaj dowiedzieć. Jak uważacie - czy do kociarni przydałby się taki narożny drapak? Widziałam że drapią w rogu koty, ale nie wiem ile taki drapak tam wytrzyma? Dajcie znać. Dzisiaj mogę być przy kompie tylko z doskoku. Trzymajcie kciuki za moją Klarcie. Quote
terra Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Ulka18, czy udało Ci się zrobić zdjęcia Bacusia, przy nodze? I są może nowe zdjęcia Rusałki, suczki jak papillon? Ponieważ lubię jasne sytuacje;) , czy ja mam założyć wątek zbiorczy dla mieleckich piesków? Czy ja mam wstawić owczarki niemieckie do wątku ON-ków? Pytam, bo nie chcę nikomu wchodzić w jego kompetencje:shake: Quote
Ulka18 Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 [quote name='terra']Ulka18, czy udało Ci się zrobić zdjęcia Bacusia, przy nodze? I są może nowe zdjęcia Rusałki, suczki jak papillon? Ponieważ lubię jasne sytuacje;) , czy ja mam założyć wątek zbiorczy dla mieleckich piesków? Czy ja mam wstawić owczarki niemieckie do wątku ON-ków? Pytam, bo nie chcę nikomu wchodzić w jego kompetencje:shake: Bacus jest wysmarowany masciami i gencjana, nie robilam mu zdjec. Kontaktowalam sie z Camara, wg niej to 99% podhalan. Suczki z b. 33 nie robilam. Nie wstawialam tez zadnych onkow do watku zbiorczego, ale Terra jesli masz czas to wstaw prosze :modla: Jesli mozesz zaloz watek zbiorczy mieleckich psow tutaj w tym dziale. Mieleckie psy maja watki zakladane przeze mnie, Asia_M, Bonika, Ewatr. Quote
terra Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 [quote name='Ulka18']Bacus jest wysmarowany masciami i gencjana, nie robilam mu zdjec. Kontaktowalam sie z Camara, wg niej to 99% podhalan." Tylko cały czas mam wątpliwości co do wzrostu Bacusia. Nie wstawiałam go do podhalanów, bo wydaje się mały. Quote
Viris Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Co z tym drapakiem?? Dzisiaj chcę coś zamówić ze sklepu netowego i jeśli drapak by się przydał w kociarni to bym zakupiła. Jeśli nie to mogę kupić kocich zabawek. Quote
terra Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Oto wątek zbiorczy linków, do wątków mieleckich psów: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4905316#post4905316 Jeśli jakiś wątek ominęłam, proszę wstawić. Proszę też o uwagi dot. utworzonego wątku. Quote
Viris Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 No nic, złożyłam już zamówienie, może następnym razem zamówię z drapaczkiem. Będą więc kocie zabawki. Quote
ewatr Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 [quote name='terra']Oto wątek zbiorczy linków, do wątków mieleckich psów: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4905316#post4905316 Jeśli jakiś wątek ominęłam, proszę wstawić. Proszę też o uwagi dot. utworzonego wątku. super :multi: ja tylko będę dalej prosić o wpisywanie przy danym piesku / a to zrobi załozyciel watku czyli Terra :loveu: / kto wystawia psiaka na allegro czy inne strony ? ale najpierw my musimy to tam napisac :evil_lol: ja juz tam ide !!! zapraszam inne Ciocie Mieleckie Fanki :p Quote
Ulka18 Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Viris napisał(a):Co z tym drapakiem?? Dzisiaj chcę coś zamówić ze sklepu netowego i jeśli drapak by się przydał w kociarni to bym zakupiła. Jeśli nie to mogę kupić kocich zabawek. Viris, nie wiem co z drapakiem, nie zdazylam sie zapytac w schronisku. Ale mysle, ze zabawki beda bardzo mile widziane przez koty :p Quote
Viris Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 To nakupuję a o drapak się dowiedz i tak, może następnym razem się kupi;) Jedna z wizażanek zakupi kocią karmę ( około 100 zł mamy na kotki ) i wyśle ją do schroniska (bo ma możliwość jednorazowo wysłać tę paczkę bez wielkich kosztów). A ja wyślę dla naszych podopiecznych 3 x 100 ml frontline oraz witaminki dla seniorów. Dorzuce też tych kocich zabawek. Quote
Ulka18 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Viris, nie wiem czy nie za wczesnie, ale napisze, a Ty na wszelki wypadek trzymaj kciuki za Wasza podopieczna sunie biala w latki, ktora byc moze w weekend pojedzie do domu do Krakowa do Pani Patrycji. Ta sunia, ktora jak byłysmy leżala na budzie, taka mała niskopodwoziowa kluseczka. Quote
Viris Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Ojeju!!! To trzymam trzymam! My na nią mówimy z wizażankami Łatka. Fajna sunieczka, oby jej się udało! Quote
halcia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Odnosnie podhalanow ,to one roznia sie wzrostem.Bylam w lecie na wystawie psow rasowych i pytalismy ile podh.ma miesiecy a okazalo sie ze to 2 letni z nagrodami.Sedziowie maja jakies kryteria wzrostu,akumpel chcial porownac bo jego sunia jest jak bialy niedzwiedz! Quote
terra Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 halcia napisał(a):Odnosnie podhalanow ,to one roznia sie wzrostem.Bylam w lecie na wystawie psow rasowych i pytalismy ile podh.ma miesiecy a okazalo sie ze to 2 letni z nagrodami.Sedziowie maja jakies kryteria wzrostu,akumpel chcial porownac bo jego sunia jest jak bialy niedzwiedz! Wzorzec rasy mówi o wzroście 60-70 cm (dolna granica suki- górna granica wzrostu psa). Ale to widać nie jest rygorystycznie przestrzegane (jak zresztą w innych rasach)jeśli zwierzę ma inne wartościowe cechy. Natomiast podhalan musi być bialy. Wyczytałam, że jeszcze 1929 roku w księdze hodowlanej wśród kuwaszy figurował pies łaciaty. Może Bacuś jest potomkiem kuwasza?;) Quote
terra Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Wstawiłam cztery kremowe i kremowo-białe suczki z ogonkiem;) do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4937632&posted=1#post4937632 Quote
halcia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Becia,co z buda?Zmierzylas?Zamawialas?Zaszczepisz tematem ze pies sie nie miesci i cicho! Quote
Becia66 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Halcia, nie wkurzaj mnie i nie popędzaj :angryy: .Robię co mogę. Najwazniejsze że pieniądze już są, a chwalić się będę jak budę przywiezie stolarz :angryy: . Quote
Viris Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 halcia - wystawilam na razie pojemnik na karmę. Postaram się jeszcze coś z tych rzeczy od Ciebie dzisiaj powystawiać. Teraz zmykam do lekarza z moja Klarą, jutro do szpitala do Bydgoszczy a pojutrze na zajęcia. Więc muszę dzisiaj :) Podnoście dziewczyny temaciki (w podpisie). Quote
Rene@Rabik Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ulka18 - ja mam małe pytanko, bo moja siostra napaliła się, żeby do Waszego schronu przesłać witaminy, tylko ja nie wiem czy wolicie w tabletkach, czy raczej takie sypkie co się wsypuje do żarełka ? :roll: Quote
Rene@Rabik Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Acha, znowu zapomniałam :oops: Pewnie nie dam rady od razu dla wszystkich stworzeń - to mogę najpierw dla seniorów ? Quote
Kori Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Rene@Rabik napisał(a):Acha, znowu zapomniałam :oops: Pewnie nie dam rady od razu dla wszystkich stworzeń - to mogę najpierw dla seniorów ? i szczeniaków - bo krzywiutkie :-( Quote
Recommended Posts