Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OK daj znac jak zaplanujesz wizyte w Mielcu.Albo sie umowimy ,albo zostawie paczuszke w schr.Nie jest tego duzo ale moze jakas kasa wplynie a dobry kazdy grosz.Dzieki za odp.Pozdrawiam.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Takie mam wiadomosci ze schroniska:

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: Badanie wzroku
Data: 11 marca 2007 20:15

Lista przebadanych psów:
Colie czarny - lewe zaćma, prawe zapalenie spojówek do leczenia prawe oko
Colie brązowy - zrosty w gałkach ocznych nie do wyleczenia
Wyb.2 zaćma nie rokuje na wyleczenie
Wyb.26 zaćma nie rokuje wyleczenia
Wyb.27 nie rokuje wyleczenia
Wyb.35 dawniej 33 nie rokuje wyleczenia
Wyb.41 prawe zaćma nie do leczenia, lewe do leczenia
Wyb.65 zaćma nie rokuje wyleczenia
Stodólka nowoprzyjęty nie rokuje wyleczenia
Staruszek z Niska nie rokuje wyleczenia
Wyb. 106 zaćma nie rokuje wyleczenia
Wyb. 111 zapalenie spojówek do leczenia a kolory oczów to z tego że któreś z rodziców było haski
Wyb.125 Doktor mówił, że to pourazowe, dostał czymś w głowę i ma w środku pozrywane zaćma nie rokuje wyleczenia
Wyb. 128 do leczenia, nie jest ślepy
Wyb. 180 do leczenia zabieg usunięcia trzeciej powieki
Wyb. 167 zaćma nie rokuje wyleczenia
Kremowy od Wizażanek w jednym zaćma drugie bardzo zaawansowana zaćma nie rokuje wyleczenia
Stara jamniczka z hali zaćma nie rokuje wyleczenia
Sprawdziliśmy jeszcze boksera pręgowatego który wrócił z adopcji, bo jak mówili jest ślepy. Było to kłamstwo bokser widzi tylko ma zapalenie spojówek.
Dla psów do leczenia doktor zostawił nam leki, a temu ze 180 zabieg usunięcia zrobi nasz doktor.

Posted

ojejku.... tyle chorych piesków... :shake: i mało który się wyleczy :-(

kolejne smutne wieści ze schronu - ola była w czoraj - robiłaz djęcia do reportażu. W nocy z soboty na niedziele facet podrzucił w worku osiem szczeniąt.... :placz: śliczne są.... ale to kolejne bezdome maleństwa, które moga złapać wszytkie możliwe choroby...

Posted

Ulka18 napisał(a):
To te pieseczki podrzucone :shake: sliczne sa, biedaczki kochane :placz:

To maleństwo na drugim zdjęciu, przytulone do budki wyglada jak miniaturka wyadoptowanej przeze mnie Jetki. Ile ono ma wiekowo mniej więcej i czy jest psią dziewczynka?

Posted

Agusiu, chodzi o tego pieska na drugim zdjeciu po prawej stronie, takiego wiekszego? Nie wiem czy to sunia, ale na moje oko ma ze 3 miesiace, psiak jest wikeszy od pozostalych.

Te pieseczki zostaly juz odrobaczone i odpchlone. Pewnie niedlugo szczepienie, ale kierownik boi sie szczepinia, bo duzo psiaczkow wtedy odchodzi :shake:

Koszt jednego szczepienia ok. 18-22 zl z tego co pamietam, w zaleznosci od szczepionki.

Posted

Ula a może z dywanu p.kierownik zrobił drapak do kociarni, moje koty ostrzą się głównie na dywanie:angryy:
a czy moje 20zł mogłoby iść na szczepienie?no chyba że już są zagospodarowane na ważniejsze potrzeby, bo wiadomo ze tego u Was hohoho:lol:

Posted

Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: adopcje
Data: 13 marca 2007 19:28

Dzisiaj poszedł do adopcji szczeniak drugi z pręgowanych z rzeszowskiego , oraz szczeniak z Łańcuta z wyb.6.

Lothia, na pewno p.kierownik załozy pieniazki na szczepienie, ale nie wiem, czy nie trzeba poczekac kilka dni po odrobaczeniu, do tej pory coś wykombinujemy.

Posted

W odpowiedzi na zapytanie nt. witamin dla szczeniakow oraz dywanu, p.kierownik napisal tak:

Do: "Ulka1813 z dogomanii" urszula1813@o2.pl
Temat: Re: wpisy na dogomanii
Data: 14 marca 2007 11:32

I jedno i drugie się przyda.

Posted

Jeśli zdjęcia są na serwerze, to wystarczy skopiować i wkleić.
Jeśli nie są, to musisz je tam najpierw umieścić, a później wstawić.

Posted

tak jak obiecywalam w okolicach swiat wybieram sie do Mielca. 8 kwietnia mam wesele, wiec jakos po 8 kwietnia bym sie mogla zjawic. Bardzo chcialabym spotkac sie z kims z Was, dla mnie wizyta w schronisku to bardzo dramatyczne przezycie, potrzebuje wsparcia... Ja jestem w stanie sie oczywiscie w miare potrzeby dostosowac.. ktos chetny?