Ulka18 Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Aukcja Na Rzecz Schroniska Informujemy uprzejmie, że w dniu 06.11.2005 w Muzeum Regionalnym w Mielcu [Pałacyk Oborskich] ul. Legionów 73, odbędzie się aukcja obrazów i innych przedmiotów. Całkowity dochód ze sprzedaży będzie przeznaczony na rzecz schroniska. Więcej informacji można uzyskać od organizatorki aukcji Pani Barbary Smoczeńskiej tel.017 8574801 lub +502 636561 wieczorem po godz.20. WSZYSTKICH SERDECZNIE ZAPRASZAMY Quote
Ulka18 Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 W schronisku powstal nowy boks dla collie dzieki wplatom pani Joasi - wirtualnej opiekunki collie, Gattary - Danusi oraz Pani Lucynki, ktora ofiarowala widoczne na zdjeciach budy. Katia <'> nie doczekala chwili zamieszkania w nowym, szerokim boksie A tu pierwszy mieszkaniec boksu, Mawi w nowej obrozce od Pani Joasi, ktora bardzo dba o swoich podopiecznych Mawi niestety nie za bardzo sie zgadza z Nato (trikolorkiem), dzisiaj nie udalo sie ich pogodzic. Kierownik pracuje nad rozwiazaniem problemu. Jesli nie bedzie mozliwe wspolne zamieszkanie, sprobujemy z kolakami z boksu 32 lub 50. Quote
Ulka18 Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Dzisiaj do schroniska zawiozlam 4 nowiutkie budy, 2 dzieki Kasi K. z Mielca naszej nowej wolontariuszce, 1 dzieki wpłacie Moni i 1 dzieki wplacie Kasi Mureczki za transport boksi /boksia zawieziona przeze mnie do Bielska, pieniadze wplacila potem Avii- ale Kasiu prosze o korekte, jesli zle napisalam/. Tu budy u pana stolarza A tu Baca w swojej budzie z poprzedniego transportu (stojaczek na wode tez Bacunia ma) Tu wjezdzaja budy do schroniska, widac troche tył samochodu, moich chłopakow i pana Wiesia wolontariusza wypakowujacych ostatnia bude Ta bude dostanie sunia z boksu 51 Ta bude dostanie sunia bez łapki z boksu 55 Wszystkie budy juz wyladowane Kierownik świeci latarką, bo jest bardzo ciemno Tu widac Wojtusia zza budy Kolejna akcja zakonczona sukcesem :D Quote
pajunia Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Ulka dowiedz sie prosze, czy moja przesylka dla Kubusia juz doszla?+ Dzieki Quote
Alaa Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Ulka18 niesamowita Dziewczyno! :buzi: Piekne budy- no i jak milo Wojtusia zobaczyc :lol: Wplacam na sterylke suni ze szczeniaczkami , przy ktorej na dluzsza chwilke zatrzymalysmy sie. Jak napisac na przelewie? Quote
Ulka18 Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Pajuniu, Do chwili obecnej paczka dla Kubusia nie dotarła. Wiadomosc sprzed kilku minut od Kierownika schroniska. Czekamy, na pewno dotrze w ciagu najblizszych dni. Dziekuje za pamiec o Kubusiu. Quote
Monia_ Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Bardzo sie ciesze, ze sa kolejne budki dla futrzaczkow! Oby bylo ich coraz wiecej, bo zime zapowiadaja bardzo mrozna. Quote
Ulka18 Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Pajuniu, przekazuje wiadomosc otrzymana o 13.52 Właśnie przed chwilą dotarła paczka dla Kubusia. Ogromne dzięki.Jest duża i wartościowa. Jest w niej posłanie dla pieska, dużo różnych obróżek, kagańców,smyczek, zabawek, odżywek, a nawet bomboniera zwierzęca.Były nawet pozdrowienia dla Kubusia, które mu osobiście przeczytałem. Oczywiście będzie systematycznie częstowany specjałami.Jeszcze raz serdecznie proszę podziękować ofiarodawczyni. Pozdrowienia od zwierząt i osobiście ode mnie. Dziękuję i pozdrawiam kierownik Pajuniu :buzi: :buzi: :buzi: Quote
Murka Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Budy są jak zwykle piękne :D Pieniążki ode mnie to pozostałość po transporcie bokserki ze schroniska w Krzesimowie, sponsorowanym przez avii oraz aim :) Quote
pajunia Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Ulka, bardzo mnie wzruszyl list p. kierownika, dzieki ciesze sie, ze wszystko doszlo, bo dluga ta przesylka w drodze byla ( tydzien). A to nie bombonierka dla psow, tylko kalendarz adwentowy. Od 1 grudnia do 24 grudnia, codziennie trzeba jedno okienko otwierac i Kubusiowi przysmaczek dawac. Prosze, podziekuj p. kierownikowi za mile slowa i przy okazji wymiziaj Kubusia. Calujemy pajuniowa sforka Quote
anielica Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Ale śliczne, śliczne budki! Jak Wy to robicie, że takie piękne zdobywacie??? :eek2: Gratulacje i niskie pokłony, dorota Quote
Alaa Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Przeslalam pieniazki na sterylke suni ze szczeniaczkami z boksu na koncu boiska i na Biala Foczke :D Quote
Ulka18 Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Dziekujemy wszystkim za wpłaty na mieleckie biedactwa :modla: :modla: :modla: Lista darczyncow za pazdziernik jest nastepujaca : Pani Joanna z Legionowa - Bielusia Pani Małgorzata (LOTHIA) z Warszawy - Sunia wyb. 68 Pani Martyna z Kielc - Kotka Tarnobrzeska Pani Michalina z Warszawy - Budy Pani Danuta z Warszawy - Slepe collie Pani Joanna z Wroclawia - Dwa razy na ślepe collie Pan Marian na Kubusia Pani Alina (ALAA) z Rzeszowa - Biała Foczka "Jeżeli chodzi o wpłaty na sterylki to oprócz wpłat na Katię (P.LUCYNKA Z COLLIE.PL) i Werę (AgnieszkaP), które wpłynęły do 11.10.2005, w dniu 17.10.2005 wpłynęło 120 zł na sterylizację kotki ze świetlicy oryginalnej urody od Pani Anity z Warszawy." Na dzień 31.10.2005 roku było tyle wpłat. WSZYSTKIM PAMIETAJACYM O BIEDNYM MIELECKIM SCHRONISKU SERDECZNIE DZIEKUJEMY !!!!!!!!!!!! :biggrina: :iloveyou: :biggrina: Quote
Ulka18 Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Oto zdjecia lokatorow z nowego boksu /budy ufundowane dla collie przez pania Lucynke W., ale niestety 2 samce collie sie nie zgodzily:-(((( /. Collie dostana zatem budy od debickiego stolarza, przy okazji skladania kolejnego zamowienia (rudy collie ma juz bude ufundowana przez asiaf1). W boksie z cieplymi budami mieszkaja psy krotkowlose : Sara dalmatynka i 2 boksery (sunia i pies) Quote
Ulka18 Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Sarunia czyli dalmatynka jest wysterylizowana, boksia brazowa jeszcze nie, ona jest w schronisku dopiero od 3-4 tygodni, nie mielismy pieniedzy na sterylke.... :( :( :( ciulamy, żebrzemy gdzie sie da, ale suniek jest więcej niż kasy... :( Quote
Ulka18 Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Wiadomosc wczorajsza od kierownika schroniska: "Jutro będę chciał wysterylizować suczkę od dzieci z wybiegu 75, suczką bokserkę z nowego wybiegu oraz suczkę z wybiegu 131, która niedawno miała młode, które są na nowym wybiegu." Dziękujemy Wszystkich Dogomaniakom za wpłaty na ten cel ... :modla: :modla: :modla: Quote
sisay Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Witajcie, w ostatnich dniach zostalam szczesliwa wirtualna opiekunka brazowej suczki o przydomku "Seterka". To byl absolutny impuls i w pierwszej chwili bylam gotowa pojechac po nia, chociaz mieszkam 200 km od mielca... ale okazalo sie ze sunia nie nadaje sie do adopcji... pozostaje opieka wirtualna. Postanowilam dac jej na imie Maja, mysle ze pasuje. Jestem nieco przerazona ta malenka kropelka w morzu, ktora moge zaoferowac i zupelnie nie wiem, na co przeznaczyc pierwsza wplate. Jutro bede kompletowac paczuszke "powitalna" dla Mai, powiedzcie jak najlepiej wyslac taka paczke? Kurierem czy przez Poczte Polska? bo listonosz pewnie zostawia awizo i trzeba po paczke jechac... Jestem podekscytowana jakbym adoptowala dziecko :) Mam nadzieje ogromna ze za jakis czas Maja bedzie mogla do nas dolaczyc w realu. Pozdrawiam wszystkich. Quote
Ulka18 Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Pajuniu, przedstawiam zdjecia nowego boksu Kubusia, którym się opiekujesz. Wklejam na dowod, ze pieniadze wplacane przez sponsorow sa przeznaczane zgodnie z ich życzeniem. Ostatnio czesto dostaje takie maile z pytaniami o wydawanie pieniedzy z wplat, wiec jako dowód Twoich wpłat na Kubusia niech służa te zdjecia. Budke wykonywal osobiscie Kierownik, z którym mialas dzisiaj okazje rozmawiac. A tu sam Kubus -> prawda, że szyjka już zarasta:) Kubuś jako pies wiejski byl przyzwyczajony do budy, wiec Kierownik zrobil mu nowa budke, a poslanie od Ciebie w środku. Kubus jest szczesliwy, kto zna jego historie, wie o czym pisze. Quote
Murka Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Ojeju, jaka śliczna budka :angel: Kochany Kubuś ma cudowny boks i schronienie! Dzięki Ci pajuniu :buzi: Quote
Alaa Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Kubus jak krol jakis - przepiekna buda a w zasadzie budo-tron :wink: no a te maskotki powalily mnie na kolana :lol: Quote
jogi Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Pajuniu ja nie wiem co mam powiedziec. Poplakalam sie. Kuba dostal tyle od Ciebie, ile nie mial w calym swoim zyciu. To jest niesamowite. Jestem tak daleko od niego, ale jak tylko zjade do siebie to pojade w odwiedziny. Nie liczylam przywozac go tam,ze dostanie drugie i to o ile lepsze zycie :D :calus: Wszystkim ktorzy pomagaja mieleckim psiakam rowniez bardzo dziekuje. Jestescie kochani :D Quote
Ulka18 Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Alaa, specjalnie dla Ciebie Biala Foczka Twoja podopieczna: Resztę zdjec wyslalam pw. Kandydatke do grudniowej wplat na sterylke tez. Dziekuje. Quote
Alaa Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Foczusia malenkie cudo. Jaka szkoda, ze nie moge jej wziac do siebie. Ulka18 - przepiekne dzieki za zdjatka - a pieniazki na Kerry przesle niedlugo i dziekuje za doradzanie :wink: Wybor suniek pozostawiam Wam, wiecie najlepiej, co wazne a co wazniejsze :) Quote
XWegaX Posted November 16, 2005 Author Posted November 16, 2005 podnoszę, niech więcej osób dowie się o tym magicznym miejscu i pomoże :D Quote
Recommended Posts