bonika Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 I ja też właśnie znalazłam taką sporą budę i nową i tanią jak na rozmiary : Nowa drewniana buda dla psa z blaszanym dachem. Wymiary: długość z dachem 170cm, wysokość 93cm, długość bez dachu 125cm, szerokość 66cm, grubość deski 4,5cm, wysokość otworu 42cm, szerokość otworu 29cm. Lokalizacja: Łazy pod Warszawą. W razie pytań proszę dzwonić pod numer: 515565078 sztuk dostępnych - 3 http://www.allegro.pl/item161394831_nowa_buda_dla_psa.html Quote
Ulka18 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Buda, ktora znalazla Bonika na allegro jest ciut mniejsza niz te, ktore robi debicki stolarz, niestety dach ma dwuspadowy, a na taki nie moga wskakiwac pieski i obserwowac swiata. Pan Jurek z Debicy robil budy zgodnie z sugestia p.kierownika. No i cena 130,- za bude pojedyncza, a tutaj cena 200zl za troche mniejsza, do tego jeszcze transport, 300km w jedna strone :roll: To jest moje prywatne zdanie, ale jesli ktos ma pieniadze i mozliwosc dowozu do schroniska, to nie ma problemu. Kierownik przyjmie z otwartymi rekami. Albiemu, Kobyłka jest koło Poznania. Strasznie daleko :shake: Quote
bonika Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 No to te budy od dębickiego stolarza rzeczywiście spore są :multi: A jest jeszcze jakaś wolna ? Bo trzymam pieniądze na Małą Mi, ale tymczas nie wiem czy będzie a chcę jej jakoś polepszyć warunki. Proszę o informację co jeszcze zostało i w jakiej cenie ? :-) I czy można kupić dla wybranego boksu ? Quote
domi_nique Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 bonika napisał(a):No to te budy od dębickiego stolarza rzeczywiście spore są :multi: A jest jeszcze jakaś wolna ? Bo trzymam pieniądze na Małą Mi, ale tymczas nie wiem czy będzie a chcę jej jakoś polepszyć warunki. Proszę o informację co jeszcze zostało i w jakiej cenie ? :-) I czy można kupić dla wybranego boksu ? a ja mam taka mala prosbe- na tylach schroniska jest duzy, terierkowaty pies przy budzie (wystawiam go na allegro). czy nie daloby sie przeznaczyc dla niego jednej budy? na zdjeciach w galerii jego buda wyglada tragicznie mizernie... :shake: Quote
Viris Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 domi_nique napisał(a):a ja mam taka mala prosbe- na tylach schroniska jest duzy, terierkowaty pies przy budzie (wystawiam go na allegro). czy nie daloby sie przeznaczyc dla niego jednej budy? na zdjeciach w galerii jego buda wyglada tragicznie mizernie... :shake: Masz zdjecia? My chetnie kupimy budke dla niego, nasze psiaki juz budki nowe maja z pieniazkow z adopcji wirtualnych. Czy ma to byc budka za 130 czy za 150 zl? Quote
Ulka18 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Domi, czy Tobie chodzi o tego duzego, jasnorudego, terierowatego psa? Wiem, ktory to jest, to poprosze p.kierownika o wymiane. Dla niego buda za 130,- pln. Niestety w schronisku jest pewnie ze 100 takich psow, ktore maja budy robione w schronisku. Takie wlasnie jak ma terierowaty. Czekam na przekaz od Pani Joanny, ktora zasponsorowala nowy boks dla staruszkow. Wtedy napisze na tym watku, ile brakuje pieniazkow do zaplaty za wykonane budy i za te podwojne, ktore robi teraz stolarz. Quote
Viris Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 To co mam robic? Chcialam dzisiaj/jutro przelac pieniazki na jedna bude i jedna sterylizacje, ale nie wiem dla ktorych psiakow. Quote
Jagoda1 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ulka18 napisał(a):Domi, Czekam na przekaz od Pani Joanny, ktora zasponsorowala nowy boks dla staruszkow. Wtedy napisze na tym watku, ile brakuje pieniazkow do zaplaty za wykonane budy i za te podwojne, ktore robi teraz stolarz. Do staruszków dorzucę... Quote
bonika Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ulka18 napisał(a):Czekam na przekaz od Pani Joanny, ktora zasponsorowala nowy boks dla staruszkow. Wtedy napisze na tym watku, ile brakuje pieniazkow do zaplaty za wykonane budy i za te podwojne, ktore robi teraz stolarz. No to czekamy na informacje. A staruszki to jakie będą w tym boksie - czytałam, że m.in. Sandy - jeden z moich ulubieńców - choć znany tylko z galerii :-) Quote
Ulka18 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Viris, prosze Cie bardzo o wplate na sterylizacje : "suni kolaczki z korytarzyka", ona ma watek zalozony przeze mnie z postami Morgan, ktora ja widziala w ubiegla sobote. Moje konto na bude podam Ci wieczorkiem, bo teraz nie pamietam, mam w domu zapisane, a nie chce sie logowac do banku z pracy :oops: , zeby sprawdzic :oops: Czyli Twoja wplata Viris na bude ma isc na tego terierka? Czy dobrze rozumiem? AgusiuTerierko, czy chcesz sie tez dolozyc np. do podwojnej budki? Damy ja do boksu, gdzie sa starsze pieski. Poprosze p.kierownika, zeby tego dopilnowal. Boniko, dam Ci znac, czy uzbieralam wystarczajaca kwote pieniazkow. Na razie trzymaj na Mala Mi, bo moze beda potrzebne. Quote
Viris Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Mi jest obojetne dla kogo bedzie budka tylko chce dziewczynom pokazac psiaka ktorego uszczesliwimy. Moge wplacic na bude za 150 zl, dla mnie to bez roznicy, tylko prosze mi wybrac psiaka, bo dziewczynom na pewno sie buzki usmiechna jak zobacza kolejnego szczesliwca ;) Quote
bonika Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ulka18 napisał(a): Boniko, dam Ci znac, czy uzbieralam wystarczajaca kwote pieniazkow. Na razie trzymaj na Mala Mi, bo moze beda potrzebne. Acha, no to dobrze - choć tymczas się dla małej żaden nie odzywa, ale jakby miało być leczenie to pewnie się każdy grosz przyda. A jak często nowe budki będą "przybywać" do schroniska - czy stolarz ma jakiś długoterminowy plan ? - bo jeszcze o kilku pieskach myślę to będę osobno dla nich zbierać :-) Quote
domi_nique Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 http://allegro.pl/item163950904_terierkowaty_psiak_kto_da_mu_cieply_dom_.html chodzilo mi o tego psiaka i o ta bude... ja tez fundusze zbieram i jedna bude postaram sie kupic. Quote
Ulka18 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 A ja wystawilam taka aukcje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=165088824 Widzialam zbiorcze aukcje Terry na allegro. Super :loveu: Bardzo sie cieszymy, ze tyle aukcji jest na allegro. I ze adopcje dzieki nim nie stanely. Quote
Jagoda1 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Super, dzięki aukcjom nie będą jednymi z wielu, a z pewnością u niektórych serca zabiją mocniej... Quote
Ulka18 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Agusiu, czy ta aukcja dziala na Ciebie? Czy mozna jeszcze cos w niej poprawic, zeby psiakom pomoc znalezc opiekunow? Dziewczyny zajrzyjcie do aukcji i piszcie uwagi. Chcialabym skusic jak najwiecej wirtualnych opiekunow. A tutaj budy juz w schronisku w boksach. Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: <urszula1813@o2.pl> Temat: nowe budy Data: 8 lutego 2007 19:24 Pierwsze cztery to wybieg 121, na którym są pieski ze 133 tzn. sunia wirtualna z kudłata czarna. Kolejne dwa to łańcuchowy od opon wymagający nowej budy. Babunia z boksu 121,kiedys 133 A tu nowa buda dla psa na prawym boku schroniska obok Barona, buda stoi na palecie Quote
Jagoda1 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jest napisana sercem, to sie czuje:calus: Quote
terra Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Wstawiłm Collinkę i Angelinkę do tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3226896#post3226896 Bardzo mi się podoba to, co napisałaś w aukcji. Czuć serce i autentyczną troskę o zwierzaki. Quote
terra Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Sunię owczarka niemieckiego wstawiłam tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3227246&posted=1#post3227246 Quote
terra Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Pieska szorstkowłosego z boksu 6 wstawiłam tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3227416&posted=1#post3227416 Quote
terra Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Mixa goldena retr. wstawiłam tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3227706#post3227706 Quote
terra Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 I jeszcze jamniczka wstawiłam tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42822&page=2 Quote
Ulka18 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 terra napisał(a):bardzo mi się podoba to, co napisałaś w aukcji. Czuć serce i autentyczną troskę o zwierzaki. To pisala Jotpeg, pierwsza czesc aukcji. Jotpeg zawsze pomaga mi w tekstach :p Ciesze sie, ze aukcja sie podoba, bo troche sie nad nia nasiedzialam ;) Terra, gdybys chciala jakis tekst do psiaka, ktorego chcesz wystawic, to Jotpeg na pewno pomoże. Quote
domi_nique Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 terra jest chyba specem od marketingu i reklamy pieskow :p ja ledwo nadazam z czytaniem watkow psow w potrzebie, a terra nie dosc, ze nadaza, to jeszcze blyskawicznie reaguje i wybiera psa. brawo!:cool3: Quote
basiagk Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ulka czy jest tam jeszcze Bambaryłka, pitbullka? Była tam gdy brałam Śnieżynkę. Quote
Recommended Posts