Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Viris, wolałabym teraz wykupic te budy, ale od Was zależy czy zdecydujecie na wsparcie tego zamowienia, czy tez przeznaczycie pieniazki na sterylizacje, tez zreszta potrzebne. Moze p.kierownik sobie poradzi ze sterylkami, bo kochana Alaa przeslala juz 1% podatku :p

Posted

A ja zapraszam do wlaczenia sie czynnego, do Ogólnopolskie Dnia
Sterylizacji-24 marca. W Mielcu nigdy taka akcja nie byla organizowana! :shake:
Szczegoly jak to zrobic moge podac na pw. aby watku nie zasmiecac! To naprawde jest proste a przyniesie korzysci-mniej zwierzat bedzie trafiac do schoniska!

Posted

ARKA napisał(a):
A ja zapraszam do wlaczenia sie czynnego, do Ogólnopolskie Dnia
Sterylizacji-24 marca. W Mielcu nigdy taka akcja nie byla organizowana! :shake: Szczegoly jak to zrobic moge podac na pw. aby watku nie zasmiecac! To naprawde jest proste a przyniesie korzysci-mniej zwierzat bedzie trafiac do schoniska!

Arko, to ja poprosze o wiadomosc. Bede probowala przewalczyc sprawe wspolnie z kierownikiem schroniska.

Posted

Rozglaszajcie rozglaszajcie mamy duze szanse ;) Ja dalam na inne fora prosbe o glosy na Mielec i kilkoro moich znajomych tez czeka juz na aktywacje na molosach :)

Posted

P.S. Jeśli problemy z pchłami i kleszczami w jednym z w/w schronisk są bardzo poważne - przewidujemy możliwość wcześniejszego zakończenia sondy na prośbę wolontariuszy i uczestników akcji, celem szybkiego zabezpieczenia psów! (min. ilość głosów w ankiecie wynosi = 100), ankieta trwa do 14 lutego 2007 r. włącznie. Zapraszamy.

Moze gdyby udalo sie nam okreslic mniej wiecej ile psiakow jest niezabezpieczonych, jesli wszystkie to moze udalo by sie zakonczyc akcje przed czasem. Ale to moze Ulka18 podaj mniej wiecej informacje ile psiakow i ile kociakow tak mniej wiecej jest obecnie w potrzebie.

Posted

Viris napisał(a):
A widzialas jaki ladny wierszyk ulozylam z TZtem specjalnie dla Mielca? ;)
Dobrze ze udalo sie zglosic schronisko, bo juz tracilam nadzieje na zakonczenie tej akcji.

Viris a na ktorej stronie jest ten wierszyk bo nie moge znależć :eviltong: ?

Posted

Ulka do bud zdecydowałysmy dołożyć 50 zł ze sifflera.

DOstałam list od Arki - te lecznice trzeba przycisnąć. Podzileimy się robotą - niedługo ferie - bede mogła trochę ponekać wetów.Chyba, ze załatwisz to jakoś ty... ale w kilka osob będiz ełatwiej...

NA konto wpąłcic kasę?

Posted

Kori, podam Ci konto na pw. Pojade prawdopodobnie w srode-czwartek zaplacic za te 5 bud, ktore dzisiaj odbierze p.kierownik.

Co do listu od Arki, to trzeba rzeczywiscie dzialac i przycisnac lecznice. Czy macie kogos doroslego, wygadanego do pomocy? Zeby przekonac lekarzy w mieleckich lecznicach?

Dziekuje wszystkim za glosowanie na Mielec :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kori, podam Ci konto na pw. Pojade prawdopodobnie w srode-czwartek zaplacic za te 5 bud, ktore dzisiaj odbierze p.kierownik.

Co do listu od Arki, to trzeba rzeczywiscie dzialac i przycisnac lecznice. Czy macie kogos doroslego, wygadanego do pomocy? Zeby przekonac lekarzy w mieleckich lecznicach?

Dziekuje wszystkim za glosowanie na Mielec :Rose: :Rose: :Rose:

Dorosłego to nikogo :cool3: Moja rodzina jest antyakcyjnaspołecznie :diabloti: Mogę sie wybrać z olką :cool1: Ale czy wszędzie wezma nas poważnie? :mad: Jakby sie nikt nie znalazł, to nie am problemu lekki make up, pewność siebie, oczytanie, zasypanie informacjami no i jesteśmy wolontariuszkami :p

Posted

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: budy
Data: 5 lutego 2007 20:33

[SIZE="3"]Budy przywiozłem. Jutro jak przyjdzie Iza to cos pstrykniemy.Miała dwa dni wolnego.

Jutro beda zdjecia 5 bud, ktore dzisiaj p.kierownik przywiozl do schroniska.
Mam obiecana pomoc finansowa od Pani Joanny, ktora jest sponsorka nowego boksu dla starego kundelka i Sandiego. Mam nadzieje, ze uzbieramy na te wszystkie budy.

Kori, Arka ma wyslac do mnie list na maila. Pewnie do Ciebie tez wysle.

Posted

Troche o schronisku z reki p.kierownika.

Temat: Re: WItam serdecznie
Od: "mtoz" mtoz@tlen.pl
Data: Pn Lutego 5 2007, 7:45 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Spróbuję wyjaśnić wszystkie sprawy:Schronisko jako takie nie jest ani firmą ani fundacja itp.Działa to na tej zasadzie że istnieje takie coś jak Mieleckie Towarzystwo Ochrony Zwierząt które w ramach swojej statutowej działalności prowadzi schronisko dla bezdomnych zwierząt.
W rejestrze sądowym KRS istnieje stowarzyszenie MTOZ. I ta organizacja posiada status prawny. MTOZ jest zarejestrowana jako Organizacja Pożytku Publicznego. MTOZ nie prowadzi działalności gospodarczej.Zatrudnia pracowników do pracy w schronisku za których odprowadzane są składki ZUS oraz zaliczka na podatek dochodowy.Jak w każdej instytucji musi być zarząd. Jednak w MTOZ żaden z członków zarządu nie pobiera wynagrodzenia. Są to osoby działajace społecznie.
Z fiskusem rozliczamy sie tylko z przychodów i kosztów tzn. prowadzimy tak zwana małą księgowość.Przychodami są dofinansowania kosztów utrzymania schroniska przez gminy które maja podpisane umowy na przyjmowanie bezdomnych zwierząt oraz z darowizn ludzi dobrej woli. Koszty to to wszystko co jest potrzebne do działania schroniska.Jako że jesteśmy zarejestrowani jako Organizacja Pożytku Publicznego to działalność i finanse opierają się na przepisach ustawy o działalności OPP z dnia 24 kwiecień 2003 rok Dz.U.2003.96.873. Trudno mi w tym meilu przepisywać ustawę ale jeśli będzie to konieczne to o formach działalności odpłatnej mogę napisać w następnym.Schronisko nie jest własnością miasta jak myśla niektórzy i z tego tytułu nie czerpiemy kolosalnych zysków. Miasto oprócz użyczenia gruntu bezpłatnie, dofinansowuje schronisko kwotą 4320 zł. miesięcznie co nie wystarcza nawet na ZUS dla pracowników.Jeżeli chodzi o dalsze wyjaśnienia służę pomocą.Kierownik schroniska.