Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bylam dzisiaj u pana Jurka czyli stolarza, ktory robi najnowsza partie bud dla schroniska, srodki na czesc z bud mam z aukcj portretowej Murki.

Cena tej budy to 130,- zl, grube drewno olchowe, pokryte drewnochronem

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A tutaj pan maluje drewnochronem kolejne budy

A tutaj susza sie budy, bedzie przybijana papa na dach i listwy zabezpieczajace, to beda budy z podwojnym wejsciem, trzeba tylko wyciac otwory

Za pieniazki z bazarku beda jeszcze 4 budy. Koszt budy z jednym wejsciem 130,- zl. Koszt budy z podwojnym wejsciem, z przegroda w srodku 150,- zl. Dzisiaj zaplacilam 650 zl za 5 bud, ktore stoja przed stolarnia.

W sumie pan Jurek zrobi 15 bud, wiec gdyby ktos byl chetny do wsparcia naszej akcji, to bardzo prosze o pw :modla:

W weekend mam ograniczony dostep do komputera jak i do komorki.

Posted

Wplacilam kaske na nasze psiaki. Mamy tez na pewno pieniadze na 1 sterylke. Debatujemy teraz nad resztka kasy i moze bedzie na druga. Ja bede po weekendzie to wtedy zrobie przelewy na sterylki. A budy fajne, mam nadzieje ze szybko uda sie wszystkie oplacic :loveu: Po sesji zrobie obiecany bazarek i mam nadzieje ze zarobie na bude chociaz jedna ;)

Posted

Ja nie mogę kupić caƂej budy niestety :roll: A moĆŒe wklejać tu "grupkami" zdjęcia (miniaturki) psiakĂłw ktĂłrym potrzebne są budy ? - moĆŒe wtedy ludzie by chętniej wpƂacali i na konkretnego psiaka :oops:

Ja, o ile się pomysƂ spodoba, to proponuję :

boks 4 - i ode mnie 50 zƂ.

oraz np.

boks 150

czy
boks 58

No chyba, ĆŒe są juĆŒ ustalone pieski ktĂłre mają dostać budki, ale to moĆŒe wƂaƛnie je tu wklejać ? No taki mi pomysƂ przyszedƂ do gƂowy :p A jeƛli nie ma ustalonych psiakĂłw to moĆŒe ludzi teĆŒ "kierować" na stronę mieleckiego schroniska aby sami proponowali pieski ? www.mielec.bezdomne.com

Posted

Tak :cool3: UdaƂo się. Ulka18 do budy jak się doƂoĆŒÄ™ z Olką - przecieĆŒ kasa nie musi caƂy czas lecieć na sifflera, waĆŒne, zeby leciaƂa tam, gdzie potrzeba.

Aha, o adopcje pytąƂa się kolejna klasa, tym razem 1e :D A nie mĂłwiƂam, ĆŒe moda? ;D Nauczyciele teĆŒ są super - sami proponują

Posted

Alaa, jak chcesz, moze 100 zl na bude, 100 na sterylke?
Kori sie dolozy z Ola 30,- lub 50,- i bedzie jedna buda.
Co Wy na to dziewczyny?
I tak skladkowo zlozymy sie na budy. Jest ich troche do kupienia.

Przypominam wszystkim naszym PrzytacioƂom o 1 % do przekazania, tutaj wskazowka jak to zrobic :

Dokument wpƂaty musi zawierać:
- imię i nazwisko wpƂacającego;
- adres wpƂacającego;
- kwotę dokonanej wpƂaty;
- nazwę: Mieleckie Towarzystwo Ochrony Zwierząt
- tytuƂ wpƂaty np. "wpƂata na rzecz organizacji poĆŒytku publicznego".

Obliczoną kwotę wpƂać na konto:
BPH PBK O/MIELEC
681060 007600 004021 800052 19
(SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM.ÚW. FRANCISZKA Z ASYĆ»U)
w terminie skƂadania zeznaƄ podatkowych - czyli od 1 stycznia do 30 kwietnia.

Posted

2-01-2007, 11:30 #140
Murka
Moderator
Miasto: Nisko
PostĂłw: 2796

invictus hilaritas, doszƂy wƂaƛnie dzisiaj (35 zƂ)
Tak więc oficjalnie zamykam akcję rysunkową
[SIZE="3"]Zebraliƛmy piękną sumkę 1025 zƂ
Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie
PieniÄ…ĆŒki przeleję na konto Ulki18 i ona będzie informować co dalej się z nimi dzieje.

Dzisiaj Pan Kierownik odebral 5 pierwszy bud od pana stolarza. Ledwie sie zmiescily do busa wg relacji pana Jurka, ktory do mnie dzwonil ;)

[SIZE="3"]Zaplacilam 5 x 130,- pln za budy z pojedynczym wejsciem. Tj. 650,- pln.
Zostalo wobec tego 365,- pln na kolejne budy.

[SIZE="3"]Pan Kierownik umowil sie na odbior na poniedzialek.
Podjade po odbiorze zaplacic kolejne 650,- pln.

[SIZE="3"]Czyli brakuje do zaplaty tych 10 zrobionych bud 285,- pln. DoƂoze od siebie 130,- pln na jedna bude, wiec zostanie dlug u stolarza 155,- pln.

Posted

chcialam wczoraj wystawic bernardyna na allegro. nawet nie wiecie jak sie ucieszylam, jak go zobaczylam w galerii adoptowanych :D znalazl sie wlasciciel, czy ktos go adoptowal?
Agaƛka ma na allegro obserwatora... zobaczymy, moze ten obserwator zrobi cos wiecej?
zbieram aktualnie kase na sterylke (chyba, ze pilniejsze sa te budy). gdzies w polowie miesiaca powinnam przeslac.

Posted

Domi,
wolaƂabym teraz na budy, poki sa u stolarza. On zrobil wiecej, bo mu sie mniej niz 15 nie oplacalo przestawiac maszyn. A przy mnie, jak bylam w stolarni gosciu zamowil taka jak nasza i placil 200,-pln.

Wiem, ze drewno jest nieoszukane, olchowe, twarde. Moj ojciec byl ze mna, ona sie zna na drewnie, mowil, ze solidna robota.

Jakby sie dalo, to wzielibysmy do schroniska jeszcze kilka bud. W zaleĆŒnosci czy zbierzemy srodki.

Posted

Nowe wiesci ze schroniska :

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: takie sprawy.
Data: 3 lutego 2007 20:24

Pani Agnieszko w ostatnich dniach poszƂy do adopcji:
sunia z chorymi oczami z wyb.2, czarny kudƂatek z boksu 65, pies z Ƃancucha za stodóƂką taki czarny z krawatem bez ogona oraz jeszcze jeden nie pamietam, z którego wybiegu, ale o nim jutro.

5 bud przywiozƂem. Po kolejne 5 chyba w poniedziaƂek.

Wybieg dla sponsorki juz gotowy. W poniedziaƂek kupię budy i zrobimy zasiedlenie.Zdjęcia i koszty wyƛlę.

Mam zdjęcia 3 nowych, wyƛlę następną pocztą.

Posted

Super ze mamy jedzonko z Puriny!
No to co tez mam mowic wizazankom ze na budy lepiej? Bo mialysmy jakas sunie sterylizowac i nie chce robic Kierownikowi metliku w glowie. Kasa na jedna sterylke/ jedna bude na pewno sie uzbierze. Tak wiec Ulka18 prosze zdecyduj a ja wplace kaske.

Posted

[quote name='AgusiaTerierka']A ja zaƂoĆŒyƂam wątek malutkiej Kajuni...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3114097#post3114097

hmm... moze ja tez mojego KudƂacza troche rozreklamuje? kiedys go chyba widzialam na allegro, ale teraz nie wiem, czy ma swoj watek i aukcje. moze wiecie cos na ten temat?
to ten piesek. ma juz swoj watek? nie widze nigdzie, ale moze przeczylam. czy jest na allegro, czy moge wystawic?

Posted

Domi, mam kilka zdjec kudlacza "sznaucera", podaj prosze adres mailowy to wysle Ci z domu wieczorkiem.

Kudlacz maly byl wielokrotnie na allegro. To trudny pies, nie daje sie zlapac, zeby go troche do porzadku doprowadzic. Boi sie smyczy i obrozy. Wymagalby mnostwa cierpliwosci i czasu opiekuna, zeby wyjsc na prosta.

Terra, dziekuje za podsylanie kandydatek do dzialu "przygarne".

Agusiu-Terierko, moze wspolnymi silami znajdziemy domek dla Kajuni. Na razie jest szczesliwa w budce, ktora dostala.

Dzisiaj p.kierownik odbiera kolejne 5 bud do schroniska. Kolejne sie robia, tym razem podwojne i nizsze troche. Na te kompletnie nie mamy srodkow finansowych, ale pan Jurek stolarz poczeka z zaplata ;)

Posted

Viris napisaƂ(a):
Super ze mamy jedzonko z Puriny!
No to co tez mam mowic wizazankom ze na budy lepiej? Bo mialysmy jakas sunie sterylizowac i nie chce robic Kierownikowi metliku w glowie. Kasa na jedna sterylke/ jedna bude na pewno sie uzbierze. Tak wiec Ulka18 prosze zdecyduj a ja wplace kaske.
Ponawiam pytanie bo kolo srody bedziemy chcialy wyslac pieniazki ;)