Ulka18 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Bylam dzisiaj u pana Jurka czyli stolarza, ktory robi najnowsza partie bud dla schroniska, srodki na czesc z bud mam z aukcj portretowej Murki. Cena tej budy to 130,- zl, grube drewno olchowe, pokryte drewnochronem Quote
Ulka18 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 A tutaj pan maluje drewnochronem kolejne budy A tutaj susza sie budy, bedzie przybijana papa na dach i listwy zabezpieczajace, to beda budy z podwojnym wejsciem, trzeba tylko wyciac otwory Za pieniazki z bazarku beda jeszcze 4 budy. Koszt budy z jednym wejsciem 130,- zl. Koszt budy z podwojnym wejsciem, z przegroda w srodku 150,- zl. Dzisiaj zaplacilam 650 zl za 5 bud, ktore stoja przed stolarnia. W sumie pan Jurek zrobi 15 bud, wiec gdyby ktos byl chetny do wsparcia naszej akcji, to bardzo prosze o pw :modla: W weekend mam ograniczony dostep do komputera jak i do komorki. Quote
Viris Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Wplacilam kaske na nasze psiaki. Mamy tez na pewno pieniadze na 1 sterylke. Debatujemy teraz nad resztka kasy i moze bedzie na druga. Ja bede po weekendzie to wtedy zrobie przelewy na sterylki. A budy fajne, mam nadzieje ze szybko uda sie wszystkie oplacic :loveu: Po sesji zrobie obiecany bazarek i mam nadzieje ze zarobie na bude chociaz jedna ;) Quote
bonika Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ja nie mogÄ kupiÄ caĆej budy niestety :roll: A moĆŒe wklejaÄ tu "grupkami" zdjÄcia (miniaturki) psiakĂłw ktĂłrym potrzebne sÄ budy ? - moĆŒe wtedy ludzie by chÄtniej wpĆacali i na konkretnego psiaka :oops: Ja, o ile siÄ pomysĆ spodoba, to proponujÄ : boks 4 - i ode mnie 50 zĆ. oraz np. boks 150 czy boks 58 No chyba, ĆŒe sÄ juĆŒ ustalone pieski ktĂłre majÄ dostaÄ budki, ale to moĆŒe wĆaĆnie je tu wklejaÄ ? No taki mi pomysĆ przyszedĆ do gĆowy :p A jeĆli nie ma ustalonych psiakĂłw to moĆŒe ludzi teĆŒ "kierowaÄ" na stronÄ mieleckiego schroniska aby sami proponowali pieski ? www.mielec.bezdomne.com Quote
domi_nique Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 no, mielecka ekipo- zdaje sie, ze wygraliscie 300 kg karmy w akcji Puriny :p z tego co widze, Mielec jest na trzecim miejscu, a glosowanie juz zakonczone :) Quote
Kori Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Tak :cool3: UdaĆo siÄ. Ulka18 do budy jak siÄ doĆoĆŒÄ z OlkÄ - przecieĆŒ kasa nie musi caĆy czas lecieÄ na sifflera, waĆŒne, zeby leciaĆa tam, gdzie potrzeba. Aha, o adopcje pytÄ Ća siÄ kolejna klasa, tym razem 1e :D A nie mĂłwiĆam, ĆŒe moda? ;D Nauczyciele teĆŒ sÄ super - sami proponujÄ Quote
Alaa Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Ulka18, chce wplacic 200 na sterylki - to moze wplace na budy? Co myslisz? Quote
Ulka18 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Alaa, jak chcesz, moze 100 zl na bude, 100 na sterylke? Kori sie dolozy z Ola 30,- lub 50,- i bedzie jedna buda. Co Wy na to dziewczyny? I tak skladkowo zlozymy sie na budy. Jest ich troche do kupienia. Przypominam wszystkim naszym PrzytacioĆom o 1 % do przekazania, tutaj wskazowka jak to zrobic : Dokument wpĆaty musi zawieraÄ: - imiÄ i nazwisko wpĆacajÄ cego; - adres wpĆacajÄ cego; - kwotÄ dokonanej wpĆaty; - nazwÄ: Mieleckie Towarzystwo Ochrony ZwierzÄ t - tytuĆ wpĆaty np. "wpĆata na rzecz organizacji poĆŒytku publicznego". ObliczonÄ kwotÄ wpĆaÄ na konto: BPH PBK O/MIELEC 681060 007600 004021 800052 19 (SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZÄT IM.ĆW. FRANCISZKA Z ASYĆ»U) w terminie skĆadania zeznaĆ podatkowych - czyli od 1 stycznia do 30 kwietnia. Quote
Alaa Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Dobrze,tak zrobie. A 1% juz przekazalam:lol: Quote
Ulka18 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 2-01-2007, 11:30 #140 Murka Moderator Zarejestrowany: Nov 2002 Miasto: Nisko PostĂłw: 2796 invictus hilaritas, doszĆy wĆaĆnie dzisiaj (35 zĆ) Tak wiÄc oficjalnie zamykam akcjÄ rysunkowÄ [SIZE="3"]ZebraliĆmy piÄknÄ sumkÄ 1025 zĆ DziÄkujÄ wszystkim bardzo serdecznie PieniÄ ĆŒki przelejÄ na konto Ulki18 i ona bÄdzie informowaÄ co dalej siÄ z nimi dzieje. Dzisiaj Pan Kierownik odebral 5 pierwszy bud od pana stolarza. Ledwie sie zmiescily do busa wg relacji pana Jurka, ktory do mnie dzwonil ;) [SIZE="3"]Zaplacilam 5 x 130,- pln za budy z pojedynczym wejsciem. Tj. 650,- pln. Zostalo wobec tego 365,- pln na kolejne budy. [SIZE="3"]Pan Kierownik umowil sie na odbior na poniedzialek. Podjade po odbiorze zaplacic kolejne 650,- pln. [SIZE="3"]Czyli brakuje do zaplaty tych 10 zrobionych bud 285,- pln. DoĆoze od siebie 130,- pln na jedna bude, wiec zostanie dlug u stolarza 155,- pln. Quote
domi_nique Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 chcialam wczoraj wystawic bernardyna na allegro. nawet nie wiecie jak sie ucieszylam, jak go zobaczylam w galerii adoptowanych :D znalazl sie wlasciciel, czy ktos go adoptowal? AgaĆka ma na allegro obserwatora... zobaczymy, moze ten obserwator zrobi cos wiecej? zbieram aktualnie kase na sterylke (chyba, ze pilniejsze sa te budy). gdzies w polowie miesiaca powinnam przeslac. Quote
Ulka18 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Domi, wolaĆabym teraz na budy, poki sa u stolarza. On zrobil wiecej, bo mu sie mniej niz 15 nie oplacalo przestawiac maszyn. A przy mnie, jak bylam w stolarni gosciu zamowil taka jak nasza i placil 200,-pln. Wiem, ze drewno jest nieoszukane, olchowe, twarde. Moj ojciec byl ze mna, ona sie zna na drewnie, mowil, ze solidna robota. Jakby sie dalo, to wzielibysmy do schroniska jeszcze kilka bud. W zaleĆŒnosci czy zbierzemy srodki. Quote
Ulka18 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Nowe wiesci ze schroniska : Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: <urszula1813@o2.pl> Temat: takie sprawy. Data: 3 lutego 2007 20:24 Pani Agnieszko w ostatnich dniach poszĆy do adopcji: sunia z chorymi oczami z wyb.2, czarny kudĆatek z boksu 65, pies z Ćancucha za stodĂłĆkÄ taki czarny z krawatem bez ogona oraz jeszcze jeden nie pamietam, z ktĂłrego wybiegu, ale o nim jutro. 5 bud przywiozĆem. Po kolejne 5 chyba w poniedziaĆek. Wybieg dla sponsorki juz gotowy. W poniedziaĆek kupiÄ budy i zrobimy zasiedlenie.ZdjÄcia i koszty wyĆlÄ. Mam zdjÄcia 3 nowych, wyĆlÄ nastÄpnÄ pocztÄ . Quote
Jagoda1 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 GratulujÄ wygranej karmy w "Molosach". Ogromnie sie cieszÄ:multi: :loveu: Quote
Viris Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Super ze mamy jedzonko z Puriny! No to co tez mam mowic wizazankom ze na budy lepiej? Bo mialysmy jakas sunie sterylizowac i nie chce robic Kierownikowi metliku w glowie. Kasa na jedna sterylke/ jedna bude na pewno sie uzbierze. Tak wiec Ulka18 prosze zdecyduj a ja wplace kaske. Quote
terra Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Zbieramy na budy dla Ćlicznotek z tego wÄ tku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3115216#post3115216 a to link do aukcji: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42446 Quote
terra Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Wstawilam suniÄ bernardynkÄ i suniÄ ON-ka do wÄ tku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3118212#post3118212 Quote
Jagoda1 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 A ja zaĆoĆŒyĆam wÄ tek malutkiej Kajuni... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3114097#post3114097 Quote
domi_nique Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 [quote name='AgusiaTerierka']A ja zaĆoĆŒyĆam wÄ tek malutkiej Kajuni... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3114097#post3114097 hmm... moze ja tez mojego KudĆacza troche rozreklamuje? kiedys go chyba widzialam na allegro, ale teraz nie wiem, czy ma swoj watek i aukcje. moze wiecie cos na ten temat? to ten piesek. ma juz swoj watek? nie widze nigdzie, ale moze przeczylam. czy jest na allegro, czy moge wystawic? Quote
Jagoda1 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Niestety, na allegro sie nie znam...:((( Quote
terra Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Ja wystawiam kudlacza miniaturowego na allegro i nawet w tej chwili jest: http://www.allegro.pl/item161601753_kudlacz_miniaturowy_pies_wyjatkowy_czeka_na_dom.html Quote
domi_nique Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 [quote name='terra']Ja wystawiam kudlacza miniaturowego na allegro i nawet w tej chwili jest: http://www.allegro.pl/item161601753_kudlacz_miniaturowy_pies_wyjatkowy_czeka_na_dom.html suuuper terra :D wlasnie koncza sie aukcje moich psiakow (AgaĆka od kilku dni jest pod obserwacja, a Sznaucer bije rekordy popularnosci), wiec przy okazji wystawiania ich na nowo wystawie tez Kajunie :) Quote
Ulka18 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Domi, mam kilka zdjec kudlacza "sznaucera", podaj prosze adres mailowy to wysle Ci z domu wieczorkiem. Kudlacz maly byl wielokrotnie na allegro. To trudny pies, nie daje sie zlapac, zeby go troche do porzadku doprowadzic. Boi sie smyczy i obrozy. Wymagalby mnostwa cierpliwosci i czasu opiekuna, zeby wyjsc na prosta. Terra, dziekuje za podsylanie kandydatek do dzialu "przygarne". Agusiu-Terierko, moze wspolnymi silami znajdziemy domek dla Kajuni. Na razie jest szczesliwa w budce, ktora dostala. Dzisiaj p.kierownik odbiera kolejne 5 bud do schroniska. Kolejne sie robia, tym razem podwojne i nizsze troche. Na te kompletnie nie mamy srodkow finansowych, ale pan Jurek stolarz poczeka z zaplata ;) Quote
Viris Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Viris napisaĆ(a):Super ze mamy jedzonko z Puriny! No to co tez mam mowic wizazankom ze na budy lepiej? Bo mialysmy jakas sunie sterylizowac i nie chce robic Kierownikowi metliku w glowie. Kasa na jedna sterylke/ jedna bude na pewno sie uzbierze. Tak wiec Ulka18 prosze zdecyduj a ja wplace kaske. Ponawiam pytanie bo kolo srody bedziemy chcialy wyslac pieniazki ;) Quote
Recommended Posts