Ulka18 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Viris, dziekuje :calus: Te dwie sunie widac golym okiem, ze mialy niedawno szczeniaki, nie wiem, czy ktos je wyrzucil, czy urodzily gdzies w ustronnym miejscu. Straz miejska je zglosila do schroniska. Nie wiem, ktora pierwsza p.doktor wezmie na stół. Obydwie p.kierownik chcial wysterylizowac. Quote
Viris Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 No dobra, dzisiaj powinna byc decyzja, chcialam dzisiaj zrobic przelew ale chyba nie da rady (malo nas teraz ze wzgledu na swieta i nowy rok). To dzisiaj wysle dla naszych psiakow stowke, a na sterylke po weekendzie w takim razie. Musi wiekszosc z nas zdecydowac :) Quote
Viris Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Ueeeeee wlasnie dostalam informacje ze przelewy zrobione dzisiaj beda realizowane i tak dopiero 2 stycznia :angryy::angryy::angryy: To juz przeleje wtedy obie stowki. Przepraszam za spoznienie :( Quote
Ulka18 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Przepraszam za spoznienie Viris, za co Ty przepraszasz :???: jestescie jednymi z najlepszych wirtualnych opiekunow w mieleckim schronisku. Dbacie o zwierzaki, pytacie, przysylacie paczki. Oprocz Was wiecej psow pod dobra opieka ma tylko Pani Aleksandra i Pan Wojtek. Pan Kierownik od razu wie, ktore to pieski Wizażanek ;) Quote
Viris Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Aj no bo pieniadze zalegaja na koncie a moze by dotarly gdybym je wczoraj poslala. Zla jestem na siebie, ale moze "za kare" cos od moich staruszkow wydebie (dalej sie ukrywam z tym pomaganiem). Quote
Ulka18 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Podsumuje ten mijający 2006 rok :fadein: 1/ Adopcje [SIZE="3"]- styczen = 17 psów i 4 koty - luty = 11 psów i 1 kot - marzec = 6 psów i 2 koty - kwiecień = 28 psów i 7 kotów - maj = 15 psów i 4 koty - czerwiec = 25 psów i 4 koty - lipiec = 20 psów i 5 kotów - sierpień = 29 psów i 1 kot - wrzesień = 25 psów i 5 kotów - październik = 21 psów i 3 koty - listopad = 15 psów i 3 koty - grudzień = mam swoja dane nt. 15 psów, p.kierownik uzupełni statystyke [SIZE="4"]Razem : 210 psów i 35 kotów [SIZE="3"][SIZE="4"]SERDECZNIE DZIĘKUJEMY WIRTUALNYM OPIEKUNOM ORAZ WSZYSTKIM PAMIĘTAJĄCYM O MIELECKICH ZWIERZAKACH, WSPIERAJĄCYCH NAS WPŁATAMI NA ZAKUP BUD, REMONT ŚWIETLICY, BUDOWĘ ZADASZENIA I STERYLIZACJĘ. [SIZE="4"][SIZE="5"]MAMY NADZIEJĘ, ŻE NAS NIE OPUŚCICIE W NOWYM 2007 ROKU I BĘDZIECIE NADAL Z NAMI :calus: :ylsuper: :buzi: [SIZE="4"]SZCZĘSLIWEGO NOWEGO ROKU ŻYCZY MIELECKIE SCHRONISKO :Cool!: :Rose: :Cool!: Quote
supergoga Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 To ja na koniec roku jeszcze przyłączę sie do zyczeń dla wszystkich związanych z mieleckim schroniskiem - dla P. Kierownika, pracowników, wolontariuszy - obu Nowy Rok był dla Was lepszy, pomyślniejszy a tych złych, smutnych chwil była jak najmniej (bowiem nie sądzę, aby dało sie je tak zaraz wykluczyć). Mam tez jeszcze ofertę na domek - jest osoba, mieszkająca w Łoniewie, 17 km od Tarnobrzega, która szuka do adopcji, do mieszkania w bloku małego pieska, najlepiewj szczeniaka, który nie urośnie za wielki (no i nie chodzi o rasowca, w żadnym razie). Może sa w Mielcu takie psiaki - wszak to niezbyt daleko chyba. Podaję adres emailowy, gdyby ktoś mógł przejąć kontakt i wysłac jakąś informację o pieskach byłabym wdzięczna, bowiem nie wiem, czy po Nowym Roku dam radę. Adres: cika_cika@tlen.pl Quote
Viris Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Wplacilam pieniazki na adopcje wirtualne i czekam na decyzje wiekszosci co do sterylizacji, jesli nie zdecydujemy dzisiaj to przeleje pieniazki dopiero po powrocie. Jutro jade :shake: Wracam chyba za tydzien jakos. Quote
ewatr Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='Ulka18']Podsumuje ten mijający 2006 rok :fadein: 1/ Adopcje - styczen = 17 psów i 4 koty - luty = 11 psów i 1 kot - marzec = 6 psów i 2 koty - kwiecień = 28 psów i 7 kotów - maj = 15 psów i 4 koty - czerwiec = 25 psów i 4 koty - lipiec = 20 psów i 5 kotów - sierpień = 29 psów i 1 kot - wrzesień = 25 psów i 5 kotów - październik = 21 psów i 3 koty - listopad = 15 psów i 3 koty - grudzień = mam swoja dane nt. 15 psów, p.kierownik uzupełni statystyke Razem : 210 psów i 35 kotów ładna statystyka :multi: co by to było bez tych adopcji aż strach pomyśleć :shake: Quote
Viris Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ulka18 - przelalam wlasnie drugie 100 zl. w tytule napisalam ze od wizażanek i na sterylke jednej z suczek z Ostrowca wyzlowatej lub rudej3. Oby ktoras z nich szybko po zabiegu znalazla nowy domek :loveu: Quote
domi_nique Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 poszlo 40 zl na kudlacza :) tytul przelewu: wirtualna adopcja- Kudłacz- mieszaniec w kremowym kolorze z boksu 17 Quote
Ulka18 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Viris, podziekuj Wizażankom prosimy :Rose: Domi, dziekujemy :Rose: W tych dniach każda pomoc jest szczegolnie mile widziana :p Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: <urszula1813@o2.pl> Temat: takie sprawy Data: 2 stycznia 2007 20:01 Pani Agnieszko dość długo się nie odzywałem, ale u mnie sprawy stoją gorzej jak żle. Od 30.12.2006 na pierwszej zmianie jestem tylko sam oraz jedna Pani. Nie mam czasu na nic. Daję jeść, pić oraz załatwiam jedzenie. Czterech panów nie ma w pracy.Ale mimo tego zwierzęta nie mają krzywdy. Są nakarmione, mają wodę, troche z porządkami nie tak, ale dzisiaj Panie zaczęły sprzątać schronisko i jakoś dochodzimy do porządku. Z nowości to do adopcji poszły dwa pieski z wyb.5. Malutka suczka do lekarzy z Mielca oraz piesek czarny bez ogona mały.Dzisiaj poszedł do adopcji jeden z gromów ten jaśniejszy, młodszy.O ilości adopcji w grudniu postaram się napisać jutro. Narazie kończę i pozdrawiam. Napisalam do p.kierownika, ze kilka osob moze przeciez podjechac i pomoc. Nie wiem, czy p.kierownik przyjmie moja propozycje. Quote
Alaa Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Czterech panów nie ma w pracy. :shake: Podziwiam Pana Kierowniaka, naprawde chyle czola. Ulka18 wyslalam pieniadze na piasek i pieniazki na wirtualna Zuzie. W polowie miesiaca dosle na sterylki. Quote
Ulka18 Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: urszula1813@o2.pl Temat: zestawienie Data: 4 stycznia 2007 9:55 W miesiącu grudniu 2006 poszło do adopcji 26 psów oraz 3 koty. Zestawienie za rok 2006. Przyjeto psy - 336 koty - 50 Adopcje psy - 258 koty - 41 Padłe psy - 29 koty - 31 Eutanazja psy - 4 koty - 0 Oddane właścicielom psy - 53 koty - 24 W roku 2006 przez mieleckie schronisko "przewinęło" sie 856 psów oraz 247 kotów. Jest to suma zwierząt stanu z dnia 01.01.2006 oraz nowoprzyjetych w ubiegłym roku. I od tej sumy należy obliczać procent zwierząt wykazanych w zestawieniu. Ocena naszej pracy należy do wszystkich zainteresowanych. Pozdrawiam. Nadal niestety mamy nadwyżke zwierzaków i nieustającą ciasnote, ale cieszymy sie z kazdej adopcji i ciaglej pomocy nie tylko dogomaniakow :klacz: :klacz: :klacz: Quote
Ulka18 Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: " Ulka1813 z dogomanii " urszula1813@o2.pl Temat: Re: zestawienie Data: 4 stycznia 2007 12:05 [SIZE=4]W tym zestawieniu brakuje 86 sterylek i kastracji, szczepienie p/wściekliznie 520 psów, odpchlanie 524 psów oraz 168 kotów. Nie pisałem o tym że zakupiłem materiał za 6000 zł. na pokrycie dachu budynku, bowiem lało sie na zwierzęta chore i starsze na hali. Częściowo pokrycie dachowe już wykonano.Materiał ten nazywa sie płyty Ondulain.Rozliczenie finansowe będzie gotowe przy końcu stycznia jak zrobię bilans. Dziekujemy wszystkim za wsparcie :calus: :klacz: :Rose: :calus: :buzi: Quote
ewatr Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 W roku 2006 przez mieleckie schronisko "przewinęło" sie 856 psów oraz 247 kotów. Jest to suma zwierząt stanu z dnia 01.01.2006 oraz nowoprzyjetych w ubiegłym roku. I od tej sumy należy obliczać procent zwierząt wykazanych w zestawieniu. Ocena naszej pracy należy do wszystkich zainteresowanych. Pozdrawiam. uf ! aż sie zmęczyłam jak czytam takie wielkie liczby i jak sobie wyobraże ze zaledwie kilka osób to wszystko musi utrzymać w porządku , najedzone i zdrowe ........... wielkie podziekowania dla P.Kierownika i całej Jego załogi za wlozony trud i poświecenie dla zwierząt ! ps.poszla rata na budę a ja tak myśle jakby tą moją Wdzięczną sunie wysterylizować za nastepne pieniążki z wirtualnej opieki ? np. wysłałabym z góry za 3 miesiace toby starczyło na sterylkę . Quote
domi_nique Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 bardzo mi sie podobaja te statystyki, zwlaszcza dotyczace eutanazji i zwierzat, ktore nie przezyly. chwala Wam za to, ze te liczby sa takie niskie. trzymajcie tak dalej. wielkie brawa dla Pana Kierownika i calej zalogi!:lol: Quote
terra Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Tak, te liczby mną wstrząsnęły. To aż trudne do wyobrażenia ile pracy i serca, trzeba włożyć w utrzymanie takiego poteżnego schroniska. Nie wspominając o finansach. Te zwierzęta w schronisku są autentycznie kochane. To się wyczuwa. Mam wiele szacunku i podziwu dla P. Kierownika i jego współpracowników za to co robią. Chwała im za to! Quote
paros Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Mam trochę zaległości w ogłoszeniach innych psiaków ale i z mieleckiego schroniska będę też sukcesywnie ogłaszać :lol: Quote
domi_nique Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 a ja sluze moim kontem na allegro, gdyby trzeba bylo jakiegos psiaka oglosic :p Quote
Ulka18 Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Dominiko, gdybys mogla wystawic na allegro kilka psiaczkow np. z pierwszej strony www.mielec.bezdomne.com, tam sa najaktualniejsze zwierzaki, no i oczywiscie jakie Ci sie spodobaja :modla: Ja mam takie aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5154282 Paros, bardzo Ci dziekuje za pomoc w oglaszaniu mieleckich psiakow :calus: Nie wiem, co by bylo, gdyby nie adopcje...schronisko chyba by peklo w szwach zupelnie. Mimo tych 258 adopcji nadal jest ponad 520 psow. I na te wszystkie czworonogi jest p.kierownik i jedna pani na zmianie :-( Ewatr, Becia66 byla i widziala, jaka jest ciasnota :shake: Quote
domi_nique Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4007099 zaraz bede tworzyc dalej. moze byc tak? nic nie namieszalam? to sa pieski ze strony glownej, czy o te chodzilo? dzisiaj kiepsko mi idzie myslenie, wiec prosze nie bic w razie czego... kurcze, zakochalam sie w tym prawie-sznaucerku, ktorego wystawilam na allegro... ma jakies imie? mnie on sie kojarzy z Elmo z ulicy Sezamkowej :) strasznie slodki jest... Quote
terra Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Super, ze tyle piesków z Mielca jest na allegro. Im więcej tym lepiej. Gdybyśmy się nie dublowali, szansę miałoby więcej piesków. Takie jest moje skromne zdanie. Wybieram pieski z końcowych stron galerii, ale to nie reguła, bo Smutna jest już na 1 stronie. Aktualnie wystawiam: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2437210 Quote
Ulka18 Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Zapomnialam, ze Terra wystawia od dawna nasze psiaczki :oops: Przepraszam :Rose: Ten piesek ma juz dom dzieki mojej aukcji allegro, p.kierownik napisal wczoraj, prosze moze zmien na innego pieska :modla: http://allegro.pl/item155627154_szorstkowlosy_prawie_sznaucerek_w_schronisku_.html Quote
Recommended Posts