Viris Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Eh coraz biedniejsza wydaje mi sie ta paczka. Lece na poszukiwania pudelka:evil_lol: Oto paczuszka : Micha wielka na wode - najwieksza jaka byla 3 michy mniejsze na jedzonko 3 ucha wedzone 3 z wapniem 3 kosci prasowane 3 ogony (jeden polizany - moja Klara sie na niego rzucila.....) 3 pileczki - nie moglam sobie odmowic, czegos kolorowego dla nich:-( Witaminy - male wiaderko proszku Ciesze sie mimo wszystko jak male dziecko :) Quote
Ulka18 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Piekna paczka....a michy takie blyszczace :razz: naprawde beda mialy full wypas boks 180 Wizażankowe psiaczki :loveu: Viris, na paczce lub tez w srodku napisz prosze koniecznie : "PSY WIZAŻANEK B.180" Dziekuje w imieniu psiaczkow :Rose: Quote
Viris Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Ok mam nadzieje ze nie zapomne ;) Jutro wysylam paczuche. Dzisiaj musze zalatwic jeszcze pudelko. Dorzuce kocyk po psiaku z adopcji i poduche/zabawke. To dla psiakow mieszkajacych w budynku. Poslanka poczekaja na luzniejsze terminy w przerobkach krawieckich i pojada w lepszym stanie do schroniska nastepna paczka :loveu: Quote
domi_nique Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 wrrrrrrr! kurier jutro zabierze bude. dzisiaj cos pilnego podobno bylo do zabrania. wrrr:mad: Quote
Viris Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Zaspalam na "molestowanie" wetow..... No nic jeszcze wieczorem sprubuje. Quote
Viris Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 No niestety, do tej paczuszki lekow nie dostalam. Moze do kolejnej. Paczka dzisiaj zostanie wyslana (tylko musze chlopaka wyslac na poczte) Quote
domi_nique Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 buda powinna dzisiaj dojsc. dajcie znac, czy juz jest i czy wszystko z nia w porzadku. sprawdzilam w internecie. pisze, ze przesylka dostarczona do adresata. ale zeby uwierzyc, musi potwierdzic to nowy wlasciciel budy :) Quote
Ulka18 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Domi, napisalam do p.kierownika. Czekam na potwierdzenie otrzymania przesylki :p Quote
Ulka18 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Od: <mtoz@tlen.pl> Do: " Ulka1813 z dogomanii " <urszula1813@o2.pl> Temat: Re: czy dotarla buda? Kurier mial przywiezc dla b.17. Data: 16 grudnia 2006 18:56 Buda dotarła, jest bardzo ciepła i ciężka, ale zgodnie z prośbą pójdzie tam gdzie trzeba. Przyszła paczka od Pani Karoliny Eis, serdeczne dzieki. Dominiko, zasugerowalam p.kierownikowi, ze jesli beda duze trudnosci z wlozeniem budy do boksu 17, to niech ją da najbardziej potrzebujacej psinie lancuchowej. To z powodu waskich bramek do boksow, budy trzeba wkladac gora. Moze byc trudno, bo przejscie kolo boksu 17 jest na 2 osoby. A psy lancuchowy mieszkaja na koncu schroniska bez boksow, bude mozna przetransportowac na wozku. Quote
Ulka18 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Od: <mtoz@tlen.pl> Do: <urszula1813@o2.pl> Temat: adopcje Data: 16 grudnia 2006 19:07 [SIZE="5"]Chciałem zameldować, że dzisiaj pojechały dwa pieski kremowy i mix wyżeł. W listopadzie poszło do adopcji 15 piesków i 3 koty. A w grudniu już do dzisiaj 16 piesków i 2 koty.Pozdrawiam serdecznie. :klacz: :lilangel: :klacz: :lilangel: :cool2: :cool2: :klacz: :lilangel: Quote
Becia66 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Tak się cieszę że adopcje idą w Mielcu pełną parą.Ach,żeby tak w Orzechowcach coś ruszyło... Quote
agusiazet Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 A moja tyczasowa Jetka choć w Mielcu, domku stałego znaleźć nie może! Chyba Pana Kierownika poproszę o pomoc! Quote
Ulka18 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Beciu, w Mielcu tez na poczatku nie bylo rózowo...byla sama Murka. Teraz jest nas wiecej, wiadomo wszyscy zamiejscowi, ale staramy sie. Ja wystawiam w miesiacu nawet po 30-40 aukcji, dzieki temu ludzie maja mozliwosc obejrzenia mieleckich psow i kotow. Ale prawda jest taka, ze podstawa sa BARDZO DOBRE zdjecia. Bez tego nie da sie wystartowac. A my tak samo zaczynalysmy ze zdjeciami zza krat. Agusiu, jesli sunia jest zaszczepiona na wszystkie choroby, to schronisko nie jest dla niej grozne. W przeciwnym razie stanowi duze zagrozenie. Gdyby zostala na swietlicy (trzeba prosic p.Ole), mialaby szanse na adopcje. Jesli nie bedzie wyjscia, to podejdz do schroniska i porozmawiaj. Quote
domi_nique Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Ulka18: jasne, jesli beda problemy, buda jak najbardziej powinna pojsc do innego psiaka w potrzebie :p . prosze, dajcie potem znac kto dostal bude. i chcialabym sie podjac wirtualnej opieki nad tym Kudlaczem z boksu 17. prawie skompletowalam juz paczuszke i moje pytanie dotyczy kwoty, jaka powinnam wplacac na jego utrzymanie. na stronie pisze, ze wielokrotnosc 20 zl, ale jakie konkretnie sa potrzeby pieska tej wielkosci? Quote
Viris Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Domini que - To bardzo fajnie ze chcesz adoptowac wirtualnie psiaka. Wszystko zalezy od Twoich mozliwosci. Pan Kierownik na pewno kazda przekazana zlotoweczke wykorzysta w najlepszy sposob. Ja wraz z grupa osob z innego forum adoptowalam 3 psiaki. Dwa mniejsze i jednego wiekszego. Wplacamy 100 zl miesiecznie "podstawowych pieniazkow". Tak wiec na psiaka wychodzi niby po 33 zl. Mysle ze nawet jesli bedziesz wplacac te 20 zl miesiecznie to psiakowi sie polepszy :):loveu: Quote
domi_nique Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 40 zl miesiecznie napewno jestem w stanie przesylac, plus co jakis czas jakas paczuszka... ;) pytam, bo nie mam zielonego pojecia, ile kosztuje utrzymanie psa w schronisku, nie jestem w stanie nawet oszacowac. mam oficjalnie to zglosic na maila podanego w dziale "wirtualne adopcje"? Quote
Ulka18 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Domi, dzienny koszt utrzymania psa w schronisku wynosi 3,- zl. W to sa wliczone pensje pracownikow, ZUS, woda, prad, opał, leki, wszystko. Koszt dzieli sie na psa i tyle wlasnie wychodzi srednio. Dla p.Kierownika kazda zlotowka sie liczy. Za 40 zl miesiecznie, jak sie usklada to za 5 miesiecy mozna ladna budke kupic. Jesli Ci wygodniej, to mozesz wplacac raz na kwartal, wtedy to juz widac kwote na koncie i mozna bude kupic dokladajac z innych srodkow, a potem kolejne wplaty ida na splate "zadluzenia". Akuraz na budy z boksu 17 robilysmy akcje portretowa z MURKA. Mamy ok. 700 zl na budy. Quote
agusiazet Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Aukcja rysunkowa Murki była super, szkoda, że się nie załapałam!!! Quote
domi_nique Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 agusiazet napisał(a):Aukcja rysunkowa Murki była super, szkoda, że się nie załapałam!!! kurcze, ze tez ja musze byc takim antytalenciem rysunkowym :/ tez bym chetnie pomogla. ja to bym mogla jedynie portrety fotograficzne psow dac na aukcje. cale szczescie, do robienia zdjec nie trzeba miec zdolnosci manualnych, wiec jako tako mi wychodzi. a co do wirtualnej adopcji, to mozecie oficjalnie wpisac mnie do ewidencji wirtualnych opiekunow (jesli takowa posiadacie ;) ) jako opiekunka Kudlacza z boksu 17. jutro powinno mi sie udac wyslac paczuszke (wedzone ucho+wedzony ogonek+witaminki w proszku+6 paleczek+6 malych ciasteczek+3 male wedzone kielbaski). chcialam za przykladem Viris kupic pileczke, ale nie bylo nic, co nie piszczalo i w sumie balam sie, ze psiaki sie pobija w boksie o ta pileczke, nie znam ich zwyczajow... Quote
Ulka18 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Od: <mtoz@tlen.pl> Do: " Ulka1813 z dogomanii " urszula1813@o2.pl Temat: Re: czy dotarla buda? Kurier mial przywiezc dla b.17. Data: 19 grudnia 2006 6:49 Buda poszła na wyb.17 zgodnie z życzeniem. Dominiko, dziekujemy za bude oraz paczuszke :calus: Quote
Asia_M Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Ja w tym miesiącu wpłaciłam na Mielec 30 zł. Chciałabym więcej, ale jestem spłukana :( Proszę Was bardzo wystawcie na Allegro cegiełki na to schronisko - zawsze to dodatkowy grosz dla psiaczków. Może przed Świętami ludzi ruszy sumienie... Quote
Ulka18 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Proszę Was bardzo wystawcie na Allegro cegiełki na to schronisko - zawsze to dodatkowy grosz dla psiaczków. Może przed Świętami ludzi ruszy sumienie... Zeby wystawic cegielki na allegro, trzeba miec wszystkie dokumenty dostarczone do allegro. Zaczelam pisac z nimi, ale nie odpowiedzieli mi, do kogo wyslac NIP, Regon, dowod nadania numeru konta bankowego, itp. Nigdy takiej aukcji nie robilam i nie wiem jak sie do tego zabrac. Quote
Viris Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Mam nadzieje ze i nasza paczka dotrze do swiat, bo na razie chyba nie dotarla? Quote
domi_nique Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 podziekujcie panu kierownikowi, ze odwazyl sie podniesc ten ciezar (na kwitku za bude od kuriera mam napisane 100 kg- mam nadzieje, ze to po prostu maksymalna waga objeta umowa transportowa, ale kto wie...) :lol: jesli bedzie mozliwosc wystawienia cegielek, to ja mam sporo zdjec portretowych psow i kotow calkiem dobrej jakosci (mojego autorstwa, znam wszystkich wlascicieli, wiec z prawami autorskimi nie bedzie problemow), mozna by wystawic np. jako tapety na pulpit... w razie czego moge je gdzies wrzucic, zeby ktos "fachowym okiem" ocenil, czy sie nada. jak tylko bedzie potrzebne cos do wystawienia, dajcie znac :) Quote
Ulka18 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Domi, ja mam tez sporo cudnych zdjec moich zwierzakow, niektore przesmieszne w sam raz jako pulpit. Tylko jak sie robi taka aukcje :???: Poprosze o podpowiedzi :modla: A tutaj obiecana lista lekow, ktora mial przygotowac p.kierownik: Od: <mtoz@tlen.pl> Do: <urszula1813@o2.pl> Temat: wykaz leków Data: 19 grudnia 2006 20:20 Oto wykaz najbardziej używanych leków: [SIZE="3"]Novibac Puppy DP - szczepionka Stagloban Shotapen 250 Clamoxil Duphalite Vit C Enroxil Phenytoinum Oxycort w areozolu Neomycyna w areozolu Unidox Duomox Nie jest to wykaz wszystkich leków, ale tylko tych na które wydaję najwięcej groszy. Quote
Recommended Posts