Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Domi,
dziekuje bardzo za bude :calus: Styropian bardzo sie przyda, bo panowie sami robia takie troche brzydsze budy, miedzy deski daja wlasnie styropian.
Koldry, koce przydaja sie do szpitalika, izolatki lub kociarni. Tego niegdy nie za wiele,panie czesto musza prac koce, bo sie brudza wiadomo.

A tutaj wiadomosc ze schroniska (wreszcie! juz dawno p.kierownik nie pisal)

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: OPISY
Data: 4 grudnia 2006 20:57

[SIZE="4"]Sa to dwie kolejne suczki wysterylizowane za "weselne." Obydwie mają po około 2-3 lat. Ta większa była po dzieciach, a ta brązowa nie.
Obydwie w schronisku od 2 miesięcy.

Mam zdjecia suniek, ale nie zdaze juz wstawic, bo musze Mloda Ulke przepytac z historii :oops:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, napisze p.kierownikowi, zeby buda od Ciebie Domi, byla dla Kudlacza z boksu 17. My z Kasia-Murka zbieramy pieniazki na budy do tego boksu, Kasia-Murka rysuje portreciki na zamowienie. Mamy juz ponad 400 zl, byloby na pozostale dwie budy. Wiec boks 17 mialby wszystkie nowe domki.

A to zdjecia suniek sterylizowanych za pieniadze Astry :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Astra,
to byl naprawde piekny gest z Twojej strony :calus:
Pomyslec, ze te sunieczki juz nigdy nie beda miec niechcianych szczeniat, nie beda wyrzucane ciezarne.... to naprawde cieszy.

Posted

Do: urszula1813@o2.pl
Temat: pieski
Data: 7 grudnia 2006 6:50

Mam też smutne wiadomości. Matylda wróciła do schroniska. Nie umiała się zaaklimatyzowac w nowym otoczeniu. Największym problemem dla niej było bicie dzwonów w kościele. Dom tych Państwa jest blisko kościoła. Również chętni na pieska setero się wycofali, ale on ma już następnych ludzi z Bytomia. Prawdopodobnie pójdzie w sobotę lub niedzielę.Pieski z działki do tej pory były leczone dzisiaj będa miały ogólne oględziny i jak lekarz powie okej to robimy zdjęcia.Dlatego też suka nie była jeszcze sterylizowana.

Przekazuje wiadomosc ze schroniska.

Posted

uff... wlasnie przywiezlismy bude. teraz czeka nas wyladowanie jej z samochodu. a z zaladowaniem tez bylo wesolo, bo wymiary nie zawieraly wysokosci nozek i grubosci dachu... ale jakos ja dotaszczylismy. niestety nie udalo nam sie zamowic kuriera na jutro (podobno w piatek maja straszny ruch i trzeba rezerwowac wczesniej), wiec wyslemy bude razem z kocami itp w poniedzialek. buda bedzie w schronisku we wtorek, powiem jeszcze dokladnie o ktorej godzinie, zeby ktos pomogl rozladowac (straszliwie ciezka!). dach ma bardzo lagodny spad, wiec Kudlacz bedzie mogl sobie na niej szczekac do woli ;) wyglada solidnie.

Posted

Domi, dokladnie sie rozpytaj o kurierow i ceny uslug. Wiem, ze sa roznice w cenach, sposobie liczenia za km/kg/m3. UPS jest dosc drogi,, chyba Siodemka, moze Servisco sa tansi.

Dziekuje Ci bardzo za bude, za taszczenie jej z samochodu ;) za wszystko co zrobilas dla mieleckich piesow :calus: i za pamiec o bezdomnych mielczanach :Rose:

Posted

Pieniazki na szczepienia powinny juz wplynac. Dajcie znac jak podopieczni "wizażanek" beda zaszczepieni :)
Ja powolutku zbieram towar do paczuszki. Tylko musze do krawca oddac poslanko, bo jest dziurka, jak tylko dobiore to paczka poleci do Mielca :loveu:

Posted

Ulka, naprawde sie nie przejmuj :lol: mam tu zaprzyjazniona firme, ktora czesto korzysta z uslug kuriera i maja znizke w tej firmie kurierskiej. placi sie stala stawke za palete (nie jest wysoka). jedynym ograniczeniem jest rozmiar- przesylka musi zmiescic sie na palecie. dlatego wzielam mniejszy rozmiar budy, do srodka napakujemy koce i koldre i dawaj do Mielca :p narazie naliczylam 8 kocy i narzut roznych rozmiarow, 1 koldre i 2 duze miski (w spadku po dogu niemieckim).

Posted

Sorry za offa tu, ale właśnie zdałam sobie sprawę, jak bardzo brakuje w tych wszystkich naszych (dogomaniaków) działaniach .... koordynatora
Przykład U mnie jest wciąż buda dla Uciechowa + setki innych rzeczy, które mogą się przydać w schronie, których nie ma jak przewieść te 400 km do Uciechowa, bo nie zmieściły się w ostatnim transporcie
A tutaj czytam że buda ma jechać z Wrocławia do Mielca .... Z Wrocławia do Uciechowa jest dużo mniej niż nasze 400 km , a od nas do Mielca jest ok. 100 - 120 km !
Przecież to jest kwestia logistyki ! Ja nie wiem, ze w Mielcu potrzebne są budy, bo brakuje mi czasu, zeby się zająć porządnie psami bezdomnymi ze Starachowic. Może ktoś z Wrocłąwia też nie wie, że w Uciechowie budy są potrzebne !
Koordynatora w tych działaniach brak !

Posted

koordynator napewno by sie przydal, ale trzeba na to tez spojrzec troche inaczej. jest wiele osob, ktore upatrzyly sobie jakiegos psiaka, czy trafily na jakas akcje i chca pomoc wlasnie w tej konkretnej sprawie. jedna osoba nie pomoze wszystkim tym zwierzetom, jakos trzeba dokonac wyboru. ja trafilam na psiaka z mieleckiego schroniska, ktoremu koniecznie chcialam pomoc, ale z buda sie spoznilam- pies pojechal do domu (no, powiedzmy, ze do domu :roll:), ale buda byla obiecana i schronisko ja dostanie. gdybysmy dzialali jako oficjalna organizacja, to wygladaloby to tak jak mowisz-organizacja, logistyka, planowanie. ale chyba jednak kazdy chce miec pewnosc, ze jego wplata czy dar zostana wlasciwie wykorzystane. jesli ktos trafi na akcje, ktora go jakos poruszy, to niech zaangazuje sie w nia, a nie w pierwsza lepsza, byle na miejscu. i prosze mnie zle nie zrozumiec, bo nic zlego nie mialam na mysli.
po prostu, niech kazdy pomaga jak moze.

Posted

kurcze, miesko na palete juz nie wejdzie :/ moge co najwyzej pomoc zalatwiac "formalnosci" tu na miejscu. aha, kuriera udalo sie zalatwic dopiero na wtorek, wiec buda bedzie w mielcu w ŚRODE. przepraszam, ze to tak dlugo trwa...

Posted

Domi, i tak dobrze, ze buda bedzie. Jest cieplo, nie ma pospiechu z transportem :p

Temat: adopcje
Data: 9 grudnia 2006 20:40
W ostatnich dniach poszły do adopcji:
Wilczur spod topoli, mały biały w czarne łaty jak Pani pamięta nie chciał mi się dac złapac do zdjęcia na wybiegu pod starym dachem, bokser oraz wilczur drugi od bramy.Do tego 2 koty.

Oby poszly do dobrych domkow :multi: :multi: :multi:

Posted

Temat: szczepienia
Data: 10 grudnia 2006 19:43

[SIZE="4"]Zapomniałem napisac że na dzień dzisiejszy mam zaszczepione wszystkie psy na wściekliznę. Wszystkie nowoprzyjete będą szczepione przed pójściem na wybiegi.

[SIZE="5"]Dziekujemy Wszystkim, ktorzy o mieleckim schronisku pamietaja. Bez Was nie byloby tego, do czego wspólnie doszlismy.

:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Temat: adopcje
Data: 10 grudnia 2006 19:29

[SIZE="4"]Dzisiaj poszły do adopcji:
Brutusek do Pana co wygrał aukcje, szczeniaczek co był w schronisku 3 dni, oraz pies z wyb.143 czarny średni końcówki łapek białe.

:laola: :laola:

Posted

Do: " Ulka1813 z dogomanii " urszula1813@o2.pl
Temat: Re: szczepienia
Data: 10 grudnia 2006 20:23

Jeszcze o jednym zapomniałem. Wysterylizowano kolejna suczke, która po niedzieli zawioze do Rzeszowa do adopcji.Taką wilkowatą tylko jasną kudłatkę, ona chyba miała robione zdjecia jak była na podwórku przy budzie trzecia buda od bramy.

Kolejna dobra wiadomosc ze schroniska :multi:

Posted

Zrobilam zakupy prezentowe za 100 zl. Jak zostanie cos pieniazkow z nadwyzki to uzbieramy na bude kolejna albo cos. Jutro wysle paczke do schroniska bo jutro rano postaram sie wysepic jakies leki jeszcze od wetow (ale nie obiecuje - ostatnio i tak na robale tabletek duzo mi sie udalo "wysępić").
Mialam dylemat z miskami, kupilam duza na wode (taka do stojaka) i nie wiedzialam czy na jedzenie kupic michy na gumkach czy tez takie zwykle jak do stojaka. W koncu zdecydowalam sie na te zwykle, bo byly porzadniejsze. Mam nadzieje ze to byl dobry wybor.
Kupilam gryzaki i jakies witaminy w proszku (takie co z karma mozna mieszac).

Nie wysle w tej paczce poslanek, poniewaz oba maja dziurki i trzeba je zreperowac a teraz krawcowe zajete i dopiero w nowym rokju by mi to porobily. A nie chce dziurawych wysylac. Wiec poleca kolejna paczka.

Dzisiaj zrobie tez zdjecie zawartosci "prezentowej paczuchy". Mialam nadzieje ze bedzie tego wiecej, ale coz... I tak udalo mi sie dostac rapat w sklepie wiec cos tam wiecej kupione.

Posted

Viris, to bardzo duzo co robisz/robicie z Wizażankami :crazyeye: Bardzo sie cieszymy, szczegolnie z misek i pożeraczy czasu dla psiakow.
Jak Ci sie uda wysepic jakies antyrobalowe tabletki od wetow czy cos innego to super :multi:
Dziekujemy :calus:

Posted

Mam nadzieje ze za jakis czas (jak znajde chwile) rozglosze jeszcze bardziej akcje wizazanek i dolaczy nas wiecej, wtedy paczki beda nie tylko od swieta.
Dodatkowo wpadlam dzisiaj na taki pomysl.
Na allegro widzialam ze sprzedawane sa wedzone uszy i inne smakowitosci. Jak sie zbierze nadwyzka u nas na koncie to po prostu kupie przez allegro jakas wieksza ilosc i podam adres schroniska do wysylki. Mysle ze takie cos tez jest fajne. Jak sadzisz?