Ulka18 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Spojrzcie na to ;) http://www.allegro.pl/item138417929_koci_portret_aukcja_charytatywna_na_mieleckie_schr.html My juz z Murka zaczelysmy zbórke na kolejne budki :razz: mam nadzieje, ze sporo uzbieramy. Wczoraj następne 2 podwójne,cieplutkie budy pojechały z Rzeszowa do Mielca.Tempo expresowe. Budy te w całości!!! zostały ufundowane przez naszą niezastąpioną Halinkę /z ciężko zapracowanych nadliczbówek/ i jej męża Bogdana. Pani Halinkę i Pana Bogdana prosimy od nas serdecznie ucałowac :calus: :calus: :calus: Quote
Kori Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Ulka18, moja droga potrzebuję zdjęc ze schroniska na akcje w gim2 - chcemy zrobic galerie. BArdzo ładne były te, co kasie miały na akcji w sierpniu - same je robiły? Czy masz coś z tym wspólnego? :cool3: NIe chodzi oz djęcia pojedynczych psiaków jak na stronie, tylko na pokazanie warunków,a wśród nich psiakó i kociaków ;) Quote
Ulka18 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Kori, na pw podam Ci telefony do Kasiek. Ja na razie sie do schroniska nie wybieram, a jest szansa, ze Kasie na te swieta listopadowe zjada na dluzej. Quote
Ulka18 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Do: urszula1813@o2.pl Temat: Budy Data: 31 października 2006 14:39 [SIZE="4"]Dzisiaj przywiozłem 5 bud za pieniążki Dni Mielca :D Reszta we czwartek :D [SIZE="4"]Wielkie podziekowania dla wszystkich, którzy pomagali i uczestniczyli i wrzucili grosik do puszki w czasie Dni Mielca. Quote
Kori Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 hurra :) kolejne budy :loveu: Dziękuję, już się umówiłam z Kasiami, co zrobimy ze zdjęciami. Quote
albiemu Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 mam pytanie, wiecie może ile psiaków i kotów zostało adoptowanych w październiku,ostatni wynik był naprawde pocieszający :) Quote
Ulka18 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Pisalam juz do p.kierownika, ale nie mam jeszcze odpowiedzi. Jak tylko dostane, wkleje tutaj. Na pewno powyzej 15 psow i 3 kotow. Moim marzeniem jest licza 400 psow i 100 kotow w schronisku. Wtedy nie byloby takiej ciasnoty. Quote
albiemu Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Mam nadzieję, że wszystkie te adopcje były naprawde dobre dla zwierzaków i ani jedno nie wróci. Ulka18 ja też bym chciała, aby schroniska opustoszały. Gdyby społeczeństwo było bardziej logiczne i odpowiedzialne schroniska byłyby zbędne. Mam nadzieję, że kiedyś się w końcu ucywilizuje nasz naród i zrozumie, że odpowiedzialność, zrozumienie i umiejętność przyznania się do błędów to naprawde cechy niezbędne by było lepiej wszystkim. A narazie ciesze się z tych adopcji :) i walcze nadal z pospolitą obojętnością osób mi bliskich i dalszych. Quote
Boksiara Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 "...walcze nadal z pospolitą obojętnością osób mi bliskich i dalszych." Ja też... Quote
Ulka18 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Od: mtoz <mtoz@tlen.pl> Do: urszula1813@o2.pl Data: 5 listopada 2006 20:21 Suczka plus szczeniaki trafiły do Mieleckiego schroniska. Na razie muszą przywyknąć do nowego otoczenia. Są na 2 hali. Suczka z wyb.193a jest po sterylce tak jak i sunia nowa po dzieciach. Zdjecie tej nowej jak tylko sie wypogodzi. Sa to 4 i 5 sunia wysterylizowana za "weselne" pieniażki. W pażdzierniku poszło do adopcji 21 piesków oraz 3 koty. 3 psy i 2 koty oddano właścicielom. No to nie jest tak źle :multi: :multi: :multi: Quote
ewatr Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 dobre wieści :multi: ze schroniska nawet koty domki znajduja :lol: Quote
Viris Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Hej hej to znowu ja. Z akcji adopcyjnej zostalo mi poslanko w znosnym stanie, kocyk w bardzo dobrym i poducha-zabawka. Czekaja na zebranie wiekszej ilosci rzeczy do paczuszki do schroniska (mi niepotrzebne a w schronie pewnie sie przyda). Dodatkowo z Wizażankami debatujemy nad prezentami bozonarodzeniowymi dla naszych pieskow. Tak wiec wskazowki mile widziany.Dzis/jutro pojdzie kolejny przelew na bude ;) Naszym psiaczkom dalysmy tez imiona. Sunia owczarkowata z 175 nazywa sie wiec Kremówka :) Piesek z 178 nosi imie Nero :) A sunia Weteranka jest Łatką. Na stronie brakuje wzmianki ze one maja opiekunki wirtualne, tylko przy Kremowce ten wpis jest (tak tylko zwrocilam uwage, w galerii wirtualnych adopcji jest ok :) ) No i jesli udaloby sie ustalic co potrzeba naszym psiakom (leczenie/zabiegi i inne rzeczy) prosze dajcie znac :) Quote
Ulka18 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Viris, jesli piesek ma opiekuna, to wtedy przenosze go tez go galerii wirtualnych psiakow. Nie zawsze zmieniam opis przy piesku w galerii glownej. Trzeba sprawdzic w galerii wirtualnej, pamietam jednak, ze przenosilam wszystkie Wasze pieski. Poslanko, kocyk na pewno sie przyda, ale nie do budy, ale do budynku, moze np. dla kotow cieplutki kocyk, dla swietlicowych poslanko. Jest kilka psiakow, ktore lubia leżec np. Lisia z pozostałosciami ponosówkowymi i kiwającą się głowką dość duzo spi. Mam obiecane zdjecia jak tylko przestanie lać. Sama też sie chce wybrac do schroniska (mam ponad 20lt farby,walki,wiaderka oraz nowiutkie stojaki na garnki), ale pogoda u nas fatalna, ze zdjec bylyby nici. Czekamy na promyk slonca na niebie. Dziekujemy za pamiec, za kolejna wplate na budy Wizażankowych psiaczków. :Rose: :Rose: :Rose: Quote
ewatr Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 wczoraj poszła druga rata na budę dla mojej Wdzięcznej suni :loveu: dobrze , że w taka okropną pogode ma juz ciepła budę :multi: Quote
Ulka18 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ewa, dziekujemy :calus: Twoje pieniadze pojda na budę dla innej bidy, ktora jeszcze budy nie ma. W boksie 149 Amor i Wdzieczna maja od kilku tygodni nowe budy. Teraz jest fatalna pogoda, wiec p.kierownik z p.Iza nie robia zdjec. Ja tez czekam na slonce. Quote
Viris Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ja myslalam ze sie wybiore do Mielca jak bylam u siebie na swieto, ale nie dalam rady. Quote
agusiazet Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Chciałam zawieść do schroniska gąbkowe materace do wyściełania bud- nie chcieli!!! Więc chyba nie jest tam źle, że niezbyt chętnie przyjmują rzeczy, które wydają się być potrzebne!!!! Quote
Kori Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 gabkowe materace zajmuja duzo miejsca, a w środku jest bardzo ciasno..., ale rozumiem twoje zbulwersowanie, przykro mi Quote
agusiazet Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ale je można pociąć na potrzebny wymiar!!! Są inni chętni na szczęście! I wcale nie są rewelacyjnie grube, takie ocieplenie od ziemi!!! Quote
Ulka18 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Gabkowe materace nie nadaja sie do ocieplen, bo bardzo wchlaniaja wode, ktora paruje pozniej i drewno w budach butwieje. To nie jest dobry material do ocieplen rowniez od ziemi, jedynie moze do boksow w budynkach, gdzie jest sucho i nie ma opadow... I po co od razu takie ostre slowa :shake: Ze materacy nie chcieli, to od razu jest eldorado? Styropian i deski p.kierownik przyjmuje z radoscia, sam po nie jezdzi do stolarni kilkadziesiat km, jesli uda mi sie je zalatwic. Pamietam, jak w lecie podczas tych najwiekszych upalow, zadzwonil do schroniska hodowca swin, ze padlo mu kilka sztuk i zeby schronisko ja wzielo. Pani Iza mowila, ze wszystkich nie wezma, bo nie maja gdzie trzymac, a facet tak ja zwymyslal, ze sie schronisku w glowie przewraca, wiekszosc wypowiedzi nalezaloby wykropkowac.... W ten sposob mozna schronisku zepsuc opinie, na ktora tak ciezko pracowalismy... Quote
agusiazet Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Jakie tam ostre słowa, po prostu jestem rozczarowana, zwłaszcza, że ogłaszają się po szkołach (w jednej pracuję) i przedszkolach (w jednym mam dziecko), że przyjmują niepotrzebne rzeczy i chciałam łatwo się ich pozbyć, ale w gruncie rzeczy nic się nie stało, bo już mam innych chętnych. Quote
Recommended Posts