Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Astra,
3 sunie juz po zabiegu, dzieki Tobie i Twoim weselnym gosciom :Rose:
Gdy te sunie wydobrzeja i opuszcza szpitalik, to w kolejny weekend pewnie pojda kolejne do sterylizacji.
Najbardziej sie balam o biala amstaffcie, mlodziutka max.1,5 roczna przylepke, zeby nie trafila do rozmnazacza. A teraz moge spac spokojnie.

Posted

Pan kierownik z zaloga meska zbudowali nowy, olbrzymi boks dla naszego mixa kaukaza Luckiego, ktory mieszka od dlugiego czasu na tzw. hali czyli w budynku, a teraz bedzie przeniesiony na zewnatrz.
Luckus niestety nie lubi mezczyzn i trudno mu znalezc dom.
Kasie swego czasu probowala i Lucky pewnie do dzisiaj jest na kaukazach w potrzebie, ale domku jak nie bylo, tak nie ma.

Posted

Super wiadomości! NIe am słów, żeby opisac mój uśmiech :lol: :multi::multi::multi::multi::multi: To w atkim razie, co przezywają te dwa pieski? :) Ale sie cieszę, trala lala la la :multi::multi::multi::multi: Czy amstaffka jest juz na dogo? Albo podesłana jakiemuś "specjaliście" od tego typu adopcji? Jakiemuś miłośnikowi amstaffów?

Posted

astra napisał(a):
dzięki slubnym ulotkom moja siostra postanowila objąć wirtualną opieką jednego lub dwa psiaki :lol:

super Astra :lol:to wszysko dzięki Tobie :iloveyou:

oby wiecej młodych ludzi chciało pomóc

to życie nie tylko psów ale i ludzi było by łatwiejsze :multi:

Posted

Boks jest na koncu schroniska po lewej stronie, za boksem 71. W samym rogu schroniska.
Rzeczywiscie w mieleckim schronie jest bardzo ciasno, w niektorych boksach psiaki siedza po 3-4 i wiecej. Zeby bylo wiecej adopcji, moze udaloby sie doprowadzic do liczby 2-3 na boks.

Gonia poddala pomysl dawania ogloszen do anonsow.pl, podobno papierowe wydania ciesza sie duza popularnoscia na podkarpaciu. Jedno ogloszenie kosztuje 2 zl.

Posted

Witam!!
Strasznie długo nas [czyli Kaś:)] tu nie było, a to wszystko przez studia, brak internetu i czasu.. ale żyjemy i pamiętamy.
Pragnę donieść, że z pieniążków z "pomalujmy im świat" zamowionych jest ponad 30 nowych, pojedynczych, cieplutkich bud!! Które mamy nadzieję w ciagu najbliższych 2 tygodni zjawią się w schronisku :) i chociaż kilka psiaków będzie miało cieplejszy kąt i szanse na przeżycie zimy..

dziś widziałam się z p. Halinką z Rzeszowa, która z całą ekipą odwala kawał wielkiej roboty! Jestem pod ogromnym wrażeniem zapału i determinacji. Już nie tylko pomagają mieleckim zwierzakom, ale i tym w Orzechowcach.. a myslałam, że na podkarpaciu są tylko 2 schroniska.. No i osłuchałam się i teraz zamiast się uczyć to buczę.. podziw i wielkie brawa dla Was :*

Tak samo jeszcze raz wielkie podziękowania dla Astry :) :*

morze porzeb..

Posted

Kaha,nie widziałyśmy się dzisiaj u Halinki bo właśnie przed chwilą wróciłam z Krakowa.W domu znów zastałam podrzucone mi przez koleżanki DARY na rzecz schroniska. W domu mam istny magazyn-podzielę to między Mielec a Orzechowce według potrzeb.Może choć trochę w ten sposób ulżymy niedoli biednym psiakom.Jednak sprawą priorytetową jest zwiększyć adopcję a to jest najtrudniejsze. ALbiemu - specjalistko od adopcji mieleckich psiaków-- liczymy na ciebie!!! :razz: :razz: :razz:

Posted

Wszystkie dzialania sa wazne, budy, bez ktorych zwierzaki nie przezylyby zimy, dary rzeczowe, szczepienia, wplaty na sterylizacje, ktore zwiekszaja szanse na adopcje.
Ale najwazniejsze sa adopcje. I zwiekszenie ich liczby. Schronisko jak wyglada wie i Becia i Kasie i Kudlata i Albiemu :shake: Jaka jest straszna ciasnota.
Postanowilam raz na tydzien dawac ogloszenie do Podkarpackich Anonsow.
Ponoc caly naklad rozchodzi sie jak cieple buleczki, wiec widac, ze duzo ludzi je czyta. Mysle tez nad platnymi ogloszeniami do Gazety lub Nowin.
Czy macie jakies doswiadczenia w dawaniu ogloszen do Gazety?

Viris, nie mam odpowiedzi nt. Twojego podopiecznego. Poprosze ponownie p.kierownika.

Posted

kaha.shoo napisał(a):
..a myslałam, że na podkarpaciu są tylko 2 schroniska..

Ja znalazłam w internecie informację o jakimś czwartym schronisku jeszcze koło Krosna, w miejscowości
WYSOKA STRZYŻOWSKA k/KROSNA
Adres :
Wysoka Strzyżowska 559
kom.0.692 387 952 (prośba aby nie dzwonić po godz. 20.00)

To jest blisko raczej Strzyżowa jak Krosna - w równej odległości między Krosnem a Rzeszowem, lekko na zachód.

Może się jakoś skontaktujemy z nimi ? A może Ktoś coś tu wie o tym schronisku ?

Posted

no nie.. czyli jeszcze wiecej schronisk w naszej okolicy :|

co do Anonsów to faktycznie idą jak woda, sama kupowałam nie raz i czasem był problem znaleźć w kisoku. podejrzewam, że ludzie kupują w konkretnym celu. Szukałam mieszkania i tylko te ogłoszenia przeglądalam. Ale uważam, że warto spróbować - nie zaszkodzi a może pomoc :)

Becia ogadałyśmy się ze 3 godziny :) i jeszcze mało było. myślę, że możemy jakoś w najbliższym czasie się jeszcze spotkac :) jestem pelna podziwu dla Was :)

Posted

kaha,shoo to jeszcze nie wszystkie schroniska w okolicy.Dowiedziałam się właśnie że jest jeszcze małe schronisko w Łące przed Łańcutem a więc całkiem blisko. Natomiast w Wysokiej Strzyżowskiej jest ,,azyl u Majki " przeniesiony 3-4 lata temu z Rzeszowa z ulicy Szkolnej.Teraz trafiają tam psiaki z okolic Strzyżowa.Wszędzie nędza z bidą .Nie wydolimy ale cokolwiek można by podrzucić.

Posted

Ulka18 - jesli moglabym poprosic o foteczki podopiecznych "wizazanek" to bedziemy bardzo wdzieczne.
Zbieramy juz pieniazki na wplate listopadowa.

Co do anonsow powiem tyle - sprobowac warto. I moja rada jest taka. Wydaje mi sie ze duzo osob robi tak ze kupuje je szukajac samochodu/mieszkania itp, ale zagladaja w rubryke ODDAM. Sa tam rzeczy do oddania za darmo, czasem trafiaja sie "rarytasy". I tam mozna by umiescic info psiakowe :p

Posted

Viris,
mialam dzisiaj jechac z budami, ale budy NIE WYSCHLY. Stolarz za pozno pomalowal, albo za pozno wzial sie do roboty. Wiec wyjazd przelozony na przyszly tydzien, kiedy stolarz bedzie gotowy.
Poprosze p.kierownika i p.Ize o zdjecia moim starym aparatem cyfrowym, ktory jest od kilku tygodni w schronisku o zdjecia. Moze znajda chwilke czasu i zrobia.

Posted

Viris, nie nudzisz, jak mozesz nawet tak myslec :cool3: Napisalam ponownie do p.kierownika. Na razie mam zdjecia podopiecznych pana Wojtka (w sumie 7 psiakow). Zalegam z jamnikiem dla Boniki i dla Was Wizażanek :oops:

A tu zdjecia bud, ktore zostaly przywiezione do schroniska od GRUPY RZESZOWSKIEJ czyli Beci66, Kudlatej i Albiemu oraz nieujawnionych na dogomanii. Prawda, ze cudne te budy?

Posted

Ja juz daje ogloszenia gdzie sie da, na allegro, w Anonsach. Rachunkow z allegro nikomu nie pokazuje, ale malo kiedy udaje mi sie zejsc ponizej 100,-pln za miesiac. To sa naprawde spore wydatki jak na jedna osobe.
Dobrze, ze Lucy* i BeatkaJ i Tanitka i inne dogomaniaczki tez wystawiaja psiaki. Byloby naprawde krucho :shake:

Posted

wygląda na to , że potrzeba w Mielcu 10 - Ulek18 :evil_lol: toby po 140 szt. miesiecznie do domów maszerowało :cool3:

14 psiaków to dobry wynik ...... nawet 1 to dobry wynik ......jakiś psiak czy kociak szczęśliwy :multi: