ewatr Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 super te budy ! widać , że bedzie w nich cieplutko psiakom nawet w zimie :p a jak tam wiesci o budce Wdzięcznej - ona pewnie dostała ta wieksza bude ? i co z kasa ? przekazać na konto Wdziecznej jako wirtualny opiekun i napisać ze na budę ? może tak być ? Quote
Ulka18 Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Ewa, zrob jak Ci wygodniej, mozesz sama zamowic bude dla suni, mozesz wplacic w calosci / ratami na konto schroniska. Twoja sunia wdzieczna mieszka z Amorkiem, ktory juz dlugo gosci na allegro i tutaj na dogomanii. Ja wczoraj bylam, ale robilam zdjecia kotow oraz psow w boksach 2-31. Teraz siedze i daje ogloszenia na allegro oraz wstawiam na strone. Nie zrobilam boksu 149. [SIZE="4"]Z dobrych wiesci ze schroniska : we wrzesniu nowe domki znalazlo 25 psow i uwaga : 5 kotów. Czyli jednak aukcje na allegro naglasniaja istnienie schroniska. Quote
ewatr Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 [quote name='Ulka18']Ewa, zrob jak Ci wygodniej, mozesz sama zamowic bude dla suni, mozesz wplacic w calosci / ratami na konto schroniska. Twoja sunia wdzieczna mieszka z Amorkiem, ktory juz dlugo gosci na allegro i tutaj na dogomanii. Z dobrych wiesci ze schroniska : we wrzesniu nowe domki znalazlo 25 psow i uwaga : 5 kotów. ale nowina :lol: to mam juz 2 ulubience w boksie 149 bo przeciez Amorek juz moje serce zdobył chwile temu ;) super:multi: że nawet kociaki zaczynaja domy znajdować - gratulacje Ulka 18 :loveu: bo to dzieki Twojej determinacji w promowaniu Mieleckiego schroniska a widziałaś może czy Wdzieczna juz dostała nową budę ? ja w takim razie wpłace na jej bude w trzech ratach / bo mnie troszke finansowo nadwyrężyła Marylka ;) w ostatnim czasie / i nie dam rady na raz ......... Quote
Ulka18 Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 W boksie 149 sa dwie nowe budy : dla Twojej Wdziecznej i Amorka. Jesli bedzie pogoda, to podjade do schroniska w weekend i zrobie zdjecia. Quote
Viris Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Hej hej. Ja mam pieniazki za Pazdziernik do zaplacenia i chcialabym sie zapytac na ktorego z naszych trzech podopiecznych pieniazki teraz wplacic? Oczywiscie bedzie to 100 zl na bude. Quote
Ulka18 Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Viris, Kierownik juz dobrze kojarzy Wasze wplaty, wie dla ktorych sa pieskow i dlatego kupil 2 budki dla Waszych podopiecznych. Z kolejnych wplat bedzie dokladal do wydanych przez niego 500 zl. Quote
Viris Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 To super wiesci!! Bardzo dziekuje za informacje. Czyli po prostu na przelewie napisze ze adopcja wizazanek i powinno byc ok? Quote
astra Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Moi drodzy, tak jak wcześniej wspominałam chcę zbierać pieniążki na sterylki suczek w schronisku w Mielcu podczas swojego ślubu - datek zamiast kwiatków - jako że zbliża się ten piękny dzień wielkimi krokami (7 październik czyli ta sobota) pewnie niedługo wpłynie trochę pieniążków - jak już będę wiedziała ile to z wielką przyjemnością Was poinformuję i wpłacę je na konto schroniska. Dzięki Kasiom mam piękne uloteczki z podziękowaniami od schroniska, z dopisanym nr konta dla osób chcących wspierać Mieleckie schronisko w przyszłości jak i informacjami o możliwości wirtualnej adopcji. Mam nadzieje ze zbierze się tyle kaski żeby przynajmniej kilka suczek mogło być wysterylizowanych - trzymajcie kciuki coby goście byli hojni :lol: dla psiaków. Ja sama mam nadzieje że rodzinka i goście mnie nie zawiodą - a Was proszę o przygotowanie listy najbardziej potrzebujących suń. Pozdrawiam Quote
Viris Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Jeszcze raz powiem ze to przepiekny gest! Pozwole sobie sciagnac pomysl jesli bedzie mi dane wyjsc za maz :evil_lol::evil_lol: Slyszalam ze coraz czesciej takie sytuacje sie zdarzaja ze panstwo mlodzi nie chca kwiatuszkow. I w sumie to dobrze, bo tak na prawde jak widzialam ostatnio ile kwiatow sie dostaje i to wszystko ma po kilku dniach zgnic na smietniku to lepiej zeby te pieniazki pomogly! Ja wplacilam dzisiaj pieniazki na konto od wizazanek :) Quote
Ulka18 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Dziekuje Astra :Rose: Dziekuje Viris :Rose: Przekaze p.kierownikowi, ze wplata na bude juz poszla, a na sterylki niech sie juz szykuje. Trzymam kciuki za gosci weselnych, zeby dobrze sie bawili i grosika nie szczedzili... Naprawde chce sie to wszystko dalej ciagnac, chociaz czasami nie mam juz sil...pobyt w schronisku zawsze odplacam kilkudniowym dolkiem, potem snia mi sie psiaki, ktorych jeszcze nie zdazylam wlozyc na strone, mecza mnie wyrzuty sumienia, ze mozna wiecej, lepiej :roll: Quote
jogi Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Ulka dziewczyno przecież Ty robisz kawał świetnej roboty:Rose: Ja też po pobycie w schronie mam doła, ale mam porownanie z innymi schronami i tylko w mieleckim psy mają uśmiechnięte pyszczki:) i pełne brzuchy(aż za bardzo czasem;) ) Quote
ewatr Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Ulka18 napisał(a): Naprawde chce sie to wszystko dalej ciagnac, chociaz czasami nie mam juz sil...pobyt w schronisku zawsze odplacam kilkudniowym dolkiem, potem snia mi sie psiaki, ktorych jeszcze nie zdazylam wlozyc na strone, mecza mnie wyrzuty sumienia, ze mozna wiecej, lepiej :roll: Ulka 18 :loveu: przecież Ty tam jestes prawie sama / jako wolontariusz :lol: / z tą ogromną iloscia psiego i kociego nieszczęscia i tak według mnie to jestes tytan nie kobieta i tylko dzieki temu prawie 200 psiaków ma domy jak zaczęłam wchodzić na strone Mielecka w kwietniu tego roku to domy miało 120 psów a dzisiaj prawie 70 wiecej .........to mówi samo za siebie trzymam kciuki za wytrwałość :kciuki: :kciuki: p.s. / poszła 1 rata na bude Wdzięcznej :oops: / Quote
Viris Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Hej hej. Bardzo prosilabym o napisanie potrzeb pieskow z adopcji wirtualnej wizażanek. Poza budami co jest im potrzebne? Czy jakies leki? Zabiegi? Czy sunie potrzebuja sterylizacji? Quote
Ulka18 Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Viris, o wszystko wypytam jak bede w schronisku (jesli bedzie pogoda jade w sobote). P.Kierownik i tak jest bardzo zadowolony z tego co wplacacie :p Juz dwie budy dla Waszych stoja. Jeszcze tylko jedna. Quote
astra Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 jest już pierwsze 34 zł na Mieleckie Schronisko - datek przedślubny od koleżanek z pracy prosily zeby dołożyć do puszeczki i wczoraj je wrzuciłam :lol: Quote
Viris Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Ulka18 napisał(a):Viris, o wszystko wypytam jak bede w schronisku (jesli bedzie pogoda jade w sobote). P.Kierownik i tak jest bardzo zadowolony z tego co wplacacie :p Juz dwie budy dla Waszych stoja. Jeszcze tylko jedna. No ale poza ta kaska juz mamy w planach troche na "prezenty" wiec mysle ze jakby cos bylo potrzebne to mozemy kupic i przeslac/przelac pieniazki. Tak wiec wypytaj o wszystko. Szczepienia, odrobaczania, koniecznie o te zacme pieska. I jak bedzie cos wiadomo to przedstawie to dziewczynkom i sie naradzimy. Quote
Ulka18 Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Dzisiaj jak przyjechalysmy, to wlasnie do domku odjezdzal malutki piesek z boksu nr 1. Bedzie mieszkal ze starszym panem, ktory musial uspic swojego 15 letniego psa. Przyjechal ze swoim synem i synowa. Piesek jest na rekach u Pani Oli. Quote
Jagoda1 Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 P. Agnieszko, znowu sukces, mały piesio jedzie do prawdziwego domku - gratuluję:lol: Quote
Becia66 Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Nasza rzeszowska ekipa ,,KLAN PSICH MAM,, też zrobiła dzisiaj dobry uczynek dla schroniska.Wyekspediowałyśmy do Mielca 2 podwójne budy,więc następne 4 kochane nieszczęścia nie zmarzną tej zimy. Quote
Kori Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Super! Ulka18 nie łam sie jest coraz lepiej! :lol: Wszytsko ma sens :loveu: My juz mamy ponad 100 zł, wciaż zbierać czy juz przesłać? :cool3: Pozdrawiam wszystkich, którzy troszcza się o "nasze" mieleckie pieski. Buziaki dla każdej ciotuchny :loveu: Quote
astra Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Witam jestem już po ślubie i weselu - czyli to oznacza ze jest juz kaska na schronisko :lol: chcialam oficjalnie poinformować ze zebralo sie 837 zł na Mieleckie sunie - na ich sterylizacje - we wtorek postaram sie je wplacic na konto i przelać na konto Mieleckie :lol: Gorąco pozdrawiam i mam nadzieje ze te pieniazki i sterylizacje pomogom suniom znaleźć domek Quote
Ulka18 Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Astra, chyba nie ma takiej ikonki, ktora moglaby wyrazic moja ogromna radosc i wzruszenie po przeczytaniu Twojego postu. [SIZE="4"]Bardzo, bardzo Ci dziekuje :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: 837 zl to bedzie 10 sterylizacji jak nic :multi: :multi: :multi: Wlasnie wczoraj bylam w schronisku, siedze teraz nad zdjeciami, jestem troche zalamana, bo znowu sa sunie ze szczeniakami. To jakas plaga wyrzucania szczennych suniek. Rozmawialam z p.Kierownikiem skad wziac pieniadze na sterylki tych bidulek (oczywiscie jak odkarmia maluchy), a tutaj taka niespodzianka :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Bardzo Cie prosze napisz w przelewie : "na sterylizacje suniek amstaffki, dobermanki oraz matek po odchowaniu szczeniat". Mam nadzieje, ze tresc zmiesci sie na przelewie. Dziekujemy tez Beci66 i rzeszowskim dziewczynom za budy, ktore jak odjezdzalam, przywiozl Pan Wiesiu. Niestety nie zdazylam pstryknac fotek, moze przyszlym razem. Moja Ulke pies ugryzl w noge i mialysmy przymusowa przerwe w sesji zdjeciowej. Ulka wypadla z prac calkowicie, musiala zostac w swietlicy z Pania Ola, a ja z Kierownikiem robilismy dalej, bo jak juz jechalysmy i pogoda byla, to trzeba bylo napstrykac 20-30 psiakow na zapas. Beatko, przekaz podziekowania Twoje Ekipie :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
astra Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Cieszę się ogromnie że mogłam pomóc a przy okazji będe miala mniej zwiędłych kwiatów do wyrzucania- myslalam ze uzbiera sie mniej pieniążkow ale bylo pare osob ktore wrzucily po 50 zl. Pozdrawiam serdecznie i postaram sie w tym tygodniu zrobic przelew bo musze te pieniązki wpłacić teraz na konto mam nadzieje ze uda mi sie to zrobić jutro. Quote
Jagoda1 Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Astra - wszystkiego najlepszego, jesteście wspaniali! Quote
Ulka18 Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Wszyscy, ktorzy pomagaja mieleckiemu schronisku sa wspaniali i maja wielkie serca :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Ale rezygnacja z kwiatow na wlasnym slubie, to naprawde duzy gest :loveu: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :loveu: Chcialam poinformowac wszystkich, ktorzy sledza nasz watek, ze dzisiaj licznik adoptowanych psiakow na stronie wskazal liczbe : 200. [SIZE="5"]Galeria psów Adoptowane [200] Quote
Recommended Posts