Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta sunia, ktora byla na dniach Mielca, jest juz po sterylce, tak samo jak sunia Kolorowa. Sunia miała ciąze urojona lub była po porodzie, pani Ola nie wiedziala dokladnie, a ja sie nie dopytywalam i nie sprawdzalysmy wpisu w ksiazce...

Ponizej zamieszczam zdjecie, na dowod dosc malego ciecia, jakie robi pan doktor z Mielca.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tam moje pytanie odnosnie zdiagnozowania zacmy? Bo jesli to zacma chcialabym kupic dla podopiecznego Wizażanek leki zeby te zacme troche chociaz zahamowac. Jesli to cos innego to kupilabym inne leki. Dajcie znac prosze. Kolejna wplata na pazdziernik juz sie zbiera, wiec bedzie nastepna wplata na budke ;)

Posted

Ponowilam prosbe do p.kierownika o diagnoze. Jak tylko bede miec odpowiedz, zaraz wkleje.

P.kierownik dostal ode mnie moj poprzedni aparat cyfrowy i wprawia sie z p.Iza w robieniu zdjec. Wiec tempo prac nad strona powinno byc szybsze, mam nadzieje na codzienna porcje nowych zdjec.

Posted

Ulka18 napisał(a):

P.kierownik dostal ode mnie moj poprzedni aparat cyfrowy i wprawia sie z p.Iza w robieniu zdjec. Wiec tempo prac nad strona powinno byc szybsze, mam nadzieje na codzienna porcje nowych zdjec.

to prosze pochwalić naszego ulubionego p.Kierownika - czego on już nie robi dla tych swoich podopiecznych - jak on jeszcze znajdzie czas na robienie fotek :crazyeye: to sie nazywa miłość do zwierząt :loveu:

Posted

Ewatr,
na sesje fotograficzne przewaznie potrzebna jest Kasia czyli Xxymena, ale lepiej bedzie, jesli P.Kierownik na co dzien bedzie pstrykal np. swiezo przyjetym psom fotki i przesylal do mnie. Ja wtedy bez opoznienia wstawie na strone. Ale porzadne sesje na kilkanascie psow dalej bedziemy robic, ze wzgledu na jakosc zdjec.

A to informacja ze schroniska

Od: mtoz <mtoz@tlen.pl>
Do: Ulka1813 z dogomanii <urszula1813@o2.pl>
Temat: Re: jamnisia ze swietlicy
Data: 16 września 2006 13:29

Jamnisia dzisiaj pojechała koło Dębicy. Dzisiaj poszło 4 sztuki. Jamnisia, rudy z łańcucha na podwórku oraz dwa szczeniaki.

Posted

Dobre wiesci. Oby tylko zwierzako nie przybywalo... i nie bylo zwrotow po adopcjach. U nas nadwyzka pieniazkow irosla do prawie takiej sumy ktora wplacilsmy na nasze wirtualne adopcje. Mam nadzieje ze z tymi budami sie wyrobimy.

Posted

Ulka 18 ja wiem , że nie ma jak zdjecia Kasi :loveu:
ale na bezrybiu i rak ryba ;)

no i dobrze , że coś drgnęło w adopcjach bo zastój jakiś był
ja sie zbieram do wyjazdu do Mielca zapoznać osobiście moją nową podopieczną :eviltong: Wdzieczna z boksu 149 i stąd moje pytanie kiedy bedziecie z Kasia robić zdjecia ?
Jakbym mogła sie do czegoś przydać to mogę sie dostosować z przyjazdem do schroniska np.w ta lub następna sobote / żeby pogoda tylko dopisała /

Posted

Ewatr,
mam miec nowa partie bud w tym tygodniu. Czekam na informacje kiedy beda gotowe. Wtedy pojade. Odpukac, zeby tylko bylo slonce. Bo ile razy jade w polowie drogi zaczyna siapic :evil_lol:

Co do sesji z Kasia,to nie wiem czy jest w Mielcu. Zapytam

Posted

Troche wiesci ze schroniska, dobrych i smutnych...

Temat: adopcje
Od: "mtoz" mtoz@tlen.pl
Data: Pn Września 18 2006, 8:10 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Trwa dobra seria adopcji.
Dobermanka z rzeszowskiego do Stalowej Woli, Alexa od Pana Wojtka niedaleko Mielca, Szczeniak co był na próbnych zdjeciach ten czarny do Mielca.

Niestety za Tęczowy most odeszła sunia kremowa z wyb.90
ta co miała raka na grzbiecie. Pozdrawiam.

Posted

Ja szykuje sie do wyjazdow. Pieniazki od Wizażanek wplywaja na konto, jak wroce pewnie bedzie kolejna seteczka (za pazdziernik).
Mamy tez juz troche pieniazkow "nadwyzkowych". Jesli bedziemy wiedziec czy u naszego wirtualnego podopiecznego jest zacma to kupimy leki. Jesli nie to inne prezenty :D

Posted

Temat: sterylka
Od: "mtoz" mtoz@tlen.pl
Data: Wt Września 19 2006, 8:51 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Psotka i czarna na długich łapach z wyb 1 wysterylizowane. Na wyb.1 jest taka malutka sunia czarna ona już była sterylizowana. Oprócz nich nawyb.1 są dwa brązowe {rude} pieski małe.

Dziekujemy Kochanej Hesi oraz Alii :Rose: :Rose:

Posted

Ulka18 mam taką skomna prośbę. Zawiozłam do mielca starego psiaka wtedy gdy miałam transportować kolaka. Ktoś tego staruszka wyrzucił na moim osiedlu w stalowej i tak się błąkał biedak, bez wody i jedzenia. Ponieważ ja mam zawsze zapchany dom, a ten biedak raczej na adopcję szans nie ma, to zadzwoniłam do kierownika czy go przyjmie, bo psiak długo tak nie pociągnie. No i psiak jest w Mielcu, ale nie zrobiłam mu zdjęć. Gdybyscie były niedługo w schronie o proszę zróbcie mu zdjęcia bo chciałabym żeby miał opiekuna wirtualnego. Ja nie mam jak podjechać bo pacuję cały dzień i padam na twarz:roll:
Należy się temu psiakowi jakaś radość z życia na stare lata

Posted

Jogi, szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej, bo dzisiaj bylam w schronisku. Kierownika co prawda nie bylo i nie wiem, czy panie Iza i Ola by wiedzialy, ktory to piesek. P.Kierownik ma moj poprzedni aparat, juz wyslalam prosbe o zdjecia.

Dzisiaj do schroniska przywiezlismy 8 nowych bud.

Posted

Aga - a te budy to robi ktoś z Debicy ?

super wygladaja :lol: a jak można zapytać to ile taka średnia - wieksza buda kosztuje ?

i czy można ją jakoś zamówic przez Ciebie :loveu: :eviltong: ?

tak sie zastanawiam nad ta moja podopieczną /Wdzieczna/ bo ona chyba nie ma takiej porzadnej budy na zimę jakby jej "fundnąć"
bo tak to ta kasa wirtualna sie tak troche rozmywa , jak rozmawiałam o niej z p.Kierownikiem na dniach Mielca to miałam wrażenie że nie kojarzy o której suni ja mówie :oops: a ja chwilowo nie moge sie z wiadomych wzgledów wybrac do Mielca i porozmawiać z p. Kierownikiem na miejscu

Posted

Ewatr, napisalam do P.Kierownika, zeby dal 2 budy do boksu 149. Wiec Twoja sunieczka bedzie miala nowe mieszkanko.

A ja sie zorientuje o koszt budy tej wielkosci i sie dogadamy miedzy soba.
Nowa budke za Twoje pieniazki dostanie inna psina. Moze tak byc?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ewatr, napisalam do P.Kierownika, zeby dal 2 budy do boksu 149. Wiec Twoja sunieczka bedzie miala nowe mieszkanko.

A ja sie zorientuje o koszt budy tej wielkosci i sie dogadamy miedzy soba.
Nowa budke za Twoje pieniazki dostanie inna psina. Moze tak byc?

jasne , że może :lol: super !

i dziekuje za szybki odzew / miło sie z Toba robi interesy :evil_lol: ;) /

Posted

Bo jestem handlowcem z zawodu :evil_lol: P.Kierownik jest w lesie, ale na pewno odczyta wieczorem maila. I jutro budki powedruja do boksu 149.
Cene budy podam w nastepnym tygodniu.

Posted

Od: mtoz <mtoz@tlen.pl>
Temat: adopcje
Data: 23 września 2006 13:27

[SIZE="4"]Pies z Tarnobrzega amstaf znalazł się własciciel.
Adoptowano suczke kręconą czarną ,co była niedawno sterylizowana.

Takie mam wiesci ze schroniska. To ta sunia, ktora dziewczyny z Rzeszowa wystawialy na dniach Mielca.

Posted

Ulka włączam się do forum,miałaś rację że to nie takie trudne.Byłam wczoraj z Haliną w Mielcu po raz pierwszy od czasu szczepienia i muszę przyznać zastałam duże zmiany w samym odbiorze schroniska.To pewnie przez te nowe budy których jest coraz więcej a coraz mniej tych rozpadających się.Żałuję tylko że nie miałam okazji zrobienia dobrych zdjęć, bo pracownicy byli bardzo zajęci a takie przez siatkę są beznadziejne.

Posted

Ja zrobilam troche nowych psiakow, akurat p.Kierownika nie bylo, bo byl w lesie po drewno na zime. A tylko z nim robi sie naprawde dobre zdjecia, na smyczy, na rekach. Poza tym nie dziala strona glowna i galeria (juz pisalam do Murki w tej sprawie), wiec na razie nie moge wlozyc niczego na strone.

Wyglad schroniska w duzej mierze zalezy od boksow i ich wyposazenia. Stojaki na wode zrobily swoje, nie ma juz takiej ilosci przewroconych garnkow. No i budy to jednak spora zmiana. Teraz przywiezlismy osiem. Mam nadzieje,ze to nie koniec (prosze trzymajcie kciuki za kolejna serie bud).
Niestety budy to duzy koszt,wiec schroniska nie stac na zamowienie u stolarza. Tylko sponsorzy moga pomoc psiakom w przetrwaniu zimy w cieplych,nowych budach.

Posted

Koszt budy to 230-350 zl w zaleznosci od wielkosci budy.

Dla przykladu wklejam te, ktore kupil p.Kierownik za wplate Wizażanek

Budy jeszcze w samochodzie

A tu panowie przewoza pierwsza wieksza bude

A to nowa porcja stojakow