Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

To cudeńko to suczka, która trafiła do schroniska niedawno, niestety możliwe, że jest w ciąży, dopiero co urodziła, lub ma ciążę urojoną :shake: , tak stwierdziła wet podczas Dni Mielca. Sunia się tym nie przejmuje, jest przekochana i bardzo grzeczna :loveu:

Posted

Dziewczyny co z tymi adopcjami wirtualnymi. Chcialybysmy wybrac zwierzaki. mamy ustalone 100 zl miesiecznie, nadwyzki beda na prezenty.

Poradzcie chociaz jedna taka bidulke najwieksza. Moze jedna kotke?
Ile kosztuje sterylka suni a ile kotki? Wiem ze gdzies bylo napisane, ale jestem dzisiaj strasznie zalatana.

Posted

Viris,

do adopcji wirtualnej proponuje :

1/ sunie owczarkowata z boksu z boksu 175

Reszta zdjec i opis :
http://mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=imie&pid=910

2/ pieska z chorymi oczkami z boksu 178

Reszta zdjec i opis :
http://mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=imie&pid=908

3/ sunia weteranka z boksu 180

Reszta zdjec i opis :
http://mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=1&sort=imie&pid=917

Mysle, ze 3 pieski tak potrzebujace to w sam raz na kwote ok. 100 zl.
Mozna im troche poprawic schroniskowy los.

Czy wybor jest dla Ciebie OK?

Posted

Od: mtoz <mtoz@tlen.pl>
Do: Ulka1813 z dogomanii <urszula1813@o2.pl>
Temat: Re: Psie miasteczko- zdjecia i podsumowanie
Data: 30 sierpnia 2006 19:33

Jest to nowoprzyjęta sunia u niej tak jak u dobermanki zachodzi podejrzenie, że jest albo szczenna lub po porodzie.Przyjechała chora, teraz już wyleczona. Piękna suczka.

Posted

Dobre wiesci ze schroniska :multi: :multi: :multi:

Do: urszula1813@o2.pl
Temat: Srodki na odpchlenie
Data: 30 sierpnia 2006 19:30

[SIZE="3"]Zakupiłem środki na odpchlenie dla wszystkich psów i kotów oraz wybiegów. Zapomniałem napisać ze dostałem też od firmy Bayer środki na odpchlanie na około 300 psów.

Wczoraj dotarła paczka od p.Viris z Dogomanii.
Serdeczne dzięki.

Jeżeli chodzi o adopcje świąteczne to wrócił jeden szczeniak.

Posted

Ciesze sie ze paczuszka dotarla, nastepnym razem obiecuje wiecej!!!

A co do wybranych pieskow, przedstawie je osoba z ktorymi zbieram te pieniazki i wtedy zadecydujemy na 100% co i jak. Na razie udalo sie postanowic ze peiniazki beda szly do Mieleckiego schroniska ;)

Posted

A właśnie zapomniałyśmy napisać, że udało nam się nawiązać kontakt z Bayerem i, oprócz środków na odpchlenie, przedstwicielka firmy zasiadła w loży specjalistów. Poza tym dzięki Stowarzyszeniu Odpowiedzialnej Opieki nad Zwierzętami Domowymi każdy kto w najbliższym czasie adoptuje zwierzę ma wsparcie w postaci wyprawki od Pedigree. Wypełnia się druczek, schronisko podbija i Pedigree przysyła pakiecik adopcyjny :) Kilkadziesiąt osób na pewno będzie mogło skorzystać. Ta forma pomocy od Eukanuby i Iams już się skończyła, bo oni oferowali podobną pomoc nowym właścicielom, ale tylko tym ktorzy apodoptowali zwierzaki podczas finału.

A co do zdjęć.. Chciałam dodać nasze, ale nie umiem jeszcze rozgryźć sposobu na wrzucanie, więc podeślę do Ulki i mam nadzieję, że ona zrobi to za nas :)

Posted

Dziewczyny chca pomoc wybranym przez Ciebie psiakom, tak wiec na razie ta trojca pozostanie naszymi podopiecznymi :loveu:
Zanim przelejemy pierwsza seteczke, ktora grzeje sie juz na moim koncie chcialabym zapytac czego nasze psiaki najbardziej potrzebuja? Czy ktorys z nich posiada juz ciepla bude? czy piesek z chorymi oczkami potrzebuje jakis specjalistycznych lekow? Pozdrawiam i sciskam :)

Posted

Czesc... byc moze... moj pomysl nie jest.. taki dobry
jak uwazam ale warto.. go przedstwic.. :)
wiec moj pomysl jest taki jak zarobic.. na pieski..
w prosty sposob uwazam ze warto stac np. w hipermarkecie..
np. tesco.. lub gdzies indziej.. na ulicy.. albo.. przy swiatlach...
i miec puszke.. i zbierac.. pieniazki w nia.. a za ... pieniazki
dawac dziecia.. itd. jakies moze.. naklejki tak ja Wielka Orkiestra
Swiatecznej Pomocy... moga byc np. naklejki z lapa psia.. lub cos innego
takie wydrukowanie nie kosztuje duzo .. a mysle ze dzieki temu mozna
pomoc setka psiakow? :) prosze o komentowanie mojego pomyslu..

Posted

Viris dziękujemy :) jak już pani Agnieszka/ Ulka się zobowiązała wieczorkiem wrzucić to nie będziemy głowy zawracać :)

lucky dogs podobne akcje były przeprowadzane. w tesco też. pomysł okej, tylko kwestia znalezienia paru osób, które będą chciały postać z puszkami. najlepiej takie akcje przeprowadzać podczas jakiś dużych spędzów ludzi, typu Dni Mielca jak to było ostatnio.

Posted

A mi sie cos innego przypomnialo. Bardzo dlugo przebywalam w Niemczech. W wiekszych sklepach przy wejsciu/wyjsciu sa ustawione takie pojemniki z kratek metalowych do ktorych osoby chcace pomagac wrzucaja kupione rzeczy dla zwierzakow z pobliskiego schroniska. Te pojemniki stoja tam caly czas i sa oprozniane przez wolontariat i rzeczy trafiaja do schroniska :)

Moze cos takiego udaloby sie postawic w sklepach zoo, i marketach?

Posted

Stalysmy 2 dni w Tesco. Udalo sie zebrac ok. 600 zl i karme. Ludzie nie byli zachwyceni, ze zbieramy na zwierzaki, zamiast na biedne dzieci. Nie wiem czy bedziemy jeszcze stac w mieleckiech sklepach :???:

Do: urszula1813@o2.pl
Temat: dni mielca
Data: 31 sierpnia 2006 11:09

[SIZE="4"]Dzisiaj wrócił drugi szczeniak w dodatku chory i brudny.

Posted

co dzieci pobawiły sie szczeniaczkiem a potem okazało sie pewnie ze toto trzeba karmic , piszczy jak zostaje samo i sika bestia na podłoge zamiast isc do WC :eviltong:

przepraszam za sarkazm ale rece opadają

Posted

wiatjcie! nazywam sie Kaska i jestem z Rzeszowa :lol: Łza w oku sie kręci, że sa ludzie tacy jak WY !!

Brałam udział razem z Kudłata w weekendowej akcji "pomalujmy im świat" i było genialnie. Przywiozłysmy z Kudłatą dwa psy do Rzeszowa, w ich imieniu pozdrawiam i dziękuje za wsparcie. Wilczunia i Pako (mieszaniec wilczura) grandzą już na nowych posiadłościach ;) W schronisku jest dwa serca i osiem łap mniej!

Teraz mamy akcje "garnki", "gwoździe" i kolejne małe sukcesy - po garczki jedzie dzisiaj koelżanka co do gwoździ na budy jutro będe miała odpowiedź. Szmateks zapewnił za darmo ubrania i koce dla psiaków, które potrzebuja legowiska ze względu na wiek i choroby.

Moje wrażenie - wielkie serca rozjasniają schronisko i pomimo złych warunków jakie tam panuja jedno jest napewno - wiele miłości, która może nie nakarmi ale potrafi złagodzić ból, uleczyć smutek i dać nadzieje.
Dziekuje wszystkim

Posted

Ulka - przepraszam ze tak mecze, ale chcialabym wplacic juz te 100 zl na wrzesien, a zalezy mi zebysmy wiedzialy czego dokladnie potrzebuja te 3 kochanie nieszczescia :) Daj znac, od razu zrobie przelew.

Posted

albiemu napisał(a):
jutro mam zamiar molestować koleżankę z apteki :evil_lol: - a co ?!? Może akurat uda się coś dostać :mad: - trzymajcie kciuki :evil_lol:

Ja po wakacjach znapastuje znajoma ktora jest wlascicielem apteki w Lublinie. Jesli nie za darmo, to chociaz ze znizka moze cos wysępie ;)

Posted

Ulka, zbieranie rzeczy dla zwierzaków w tesco - moim zdaniem - było dobrym pomysłem, pieniędzy zresztą też. Głupi ludzie zawsze gadają, a nigdy nie pomagają. Ja tam byłam i nie słyszałam jakiś wielkich utyskiwań, więc myślę, że aukcję warto powtórzyć. A czyjś pomyśł, żeby zawsze tam stał koszyk na dary, też jest dobry - tylko nie wiadomo, czy Tesco się na to zgodzi.

Posted

Viris napisał(a):
Ulka - przepraszam ze tak mecze, ale chcialabym wplacic juz te 100 zl na wrzesien, a zalezy mi zebysmy wiedzialy czego dokladnie potrzebuja te 3 kochanie nieszczescia :) Daj znac, od razu zrobie przelew.

Napisz prosze : "wplata na bude dla psow z boksu 178 (niewidomy piesek)"
W ten sposob co miesiac powstawalaby nowa buda dla suni ze 175 oraz Weteranki ze 180.