Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Astra,
to jest bardzo duzy stopien! Wiesz, ze za 100 zl jedna srednia sunia ma zrobiona sterylke? I ponad 50% wiecej szans na adopcje? Jak nie wiecej.
Twoim gestem dasz szanse na domki kilku suniom. To bardzo duzo.
Kilka szczesliwych mordek moze grzac doopcie we wlasnych domkach.

Jesli chodzi o pismo koncowe z podziekowaniem, to zalatwimy po wplacie.

Mnie nie ma od 16 do 26.sierpnia, wiec jesli wyjdzie cos pilnego pisz prosze do Kaś naszych z Mielca.

Posted

[quote name='Ulka18']Viris, oj tabletki na odrobaczanie bardzo by sie przydaly, ale sa dosc drogie. Wszelkie srodki opatrunkowe tez sie przydadza, w roznym stanie trafiaja zwierzaki. Teraz mamy szczeniaka znalezionego w lesie kolo Niska całkiem łysiutkiego, insekty pozbawily go siersci.

Oto on, foto by Kasia & Kasia :

A tutaj sa informacje o nim:

http://pomalujmyimswiat.dog.pl/

Jesli chodzi o aukcje, to wystawiam zwierzaki ze schroniska oraz "Pamietnik Babuni". Na razie nie wystawialam bizuterii.

Jak się miewa ten szkrab? Czy można coś dla niego zrobić? Mogę wysłać jakąś paczkę specjalnie dla niego - co jest potrzebne? Serce pękło mi na 1000 kawałków jak o nim przeczytałam :placz: Ten wzrok :-( Co za skur.... żyją na tym świecie

Posted

Rzadko tu zaglądamy :( czas nam nie pozwala.. Ale cieszymy się strasznie z każdego miłego słówka i mobilizuje to nas jeszcze bardziej. Ty bardziej, że zewsząd tyle wsparcia i dopingu :)

Ewatr: finał będzie w dniach 26-27.08 od godzinki mniej wiecej 15 do wieczorka. Impreza jest na terenach MOSiR-u za Hotelem Polskim, na osiedlu. Zapraszamy serdecznie i cieszyłybyśmy się gdyby udało się z jakimś psiakiem postać :)

Astra: piękny gest! Uloteczki zrobimy. Ewentualnie prosimy o jakiś zarys, tekst. W najbliższym czasie siądziemy do tego :)

AMI: Chciałybyśmy bardzo, żeby szczeniaczek znalazł domek, nawet tymaczowy :( Siedzi tam sam biedaczek, bo póki co choroba jest zakaźna i musi być izolowany. Ale jak mu się polepszy to przyłożymy starań, żeby nie trafił na taką osobę jaka mu to wyrządziła.. My zaopatrzyłyśmy go w misia do przytulania i jakieś smakołyki :) Jest leczony, ale szczerze mówiąc nie wiem jak ta sprawa dokładnie stoi i jakie leki potrzebne. Przy najbliższej wizycie w schronisku dopytamy się i damy znać.

Apelujemy jeszcze raz o róznego typu gadżety. Maskotki (bo ich mamy mało), notesiki, breloczki itp. Im więcej fantów, tym więcej losów sprzedamy, czyli więcej pieniążków na schronisko :)

Posted

Apelujemy jeszcze raz o róznego typu gadżety. Maskotki (bo ich mamy mało), notesiki, breloczki itp. Im więcej fantów, tym więcej losów sprzedamy, czyli więcej pieniążków na schronisko.

Kasie, ja wyslalam do schroniska 3 paczki nowych kredek i mazaki. Na pewno sie przydadza. Niestety nie mam wielu innych rzeczy. Ulka mi wyrosla z zabawek.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kasie, ja wyslalam do schroniska 3 paczki nowych kredek i mazaki. Na pewno sie przydadza. Niestety nie mam wielu innych rzeczy. Ulka mi wyrosla z zabawek.

Przekazał nam kierownik :) Dziękujemy i dorzucamy do puli fantów na loterię :)

Posted

na jaki adres wysłać paczuszkę ja też znajdę parę niepotrzebnych gadżetów i w poniedziałek bym wysłała - może przydadzą sie na loterie.

Posted

astra napisał(a):
na jaki adres wysłać paczuszkę ja też znajdę parę niepotrzebnych gadżetów i w poniedziałek bym wysłała - może przydadzą sie na loterie.

Jesli by coś sie znalazło było by super. Gadżety można wysyłać na adres schroniska : ul. Targowa 11 , 39-300 Mielec
Lub na nasz prywatny adres : P. Skargi 1/18 39-300 Mielec
Oczywiscie z pewnością wszystkie rzeczy trafią na loterię. Mamy nadzieje ze tym sposobem zachecimy rodziny z dziećmi ,ktore uwielbiają tego typu loterie, do odwiedzin naszego miasteczka! Z góry wielkie dzięki

Posted

Halliwell,
mysle, ze to sa wszystko cenne gadzety. Ludzie sie ciesza z takich fantow.

A z wiadomosci ze schroniska :

Od: mtoz <mtoz@tlen.pl>
Do: urszula1813@o2.pl
Temat: Re: Mrówka
Data: 14 sierpnia 2006 07:15

Mrówka, Onkojamka i jeszcze jedna z ogródka bedą do środy wysterylizowane.
Jeżeli chodzi o Mrówke to ona raczej nie nadaje sie do bytowania z innymi psami. Ona jest bardzo spokojna i bojazliwa w stosunku do innych. Przy innych psach nie wyjdzie z kąta. Jeżeli będzie sama jest nadzieja do szybszego przystosowania się do nowych warunków. Szczeniak łysy jest leczony i na razie mam lekarstwa.Jest w tej chwili na komórce.
Jamniczka brązowa już wyleczona może iść do adopcji. Jest na świetlicy.

Posted

halliwell napisał(a):
wiecie co moze wyciagne z mojej firmy jakies gadzety ale nie wiem czy moga to byc np. koszulki, czapki, opakowania na cd?? tylko to wszystko byloby z logo formy

byłoby świetnie! mamy sporo gadżetów z logami różnych firm, więc jak coś wiećej znalazłoby się byłybyśmy wdzieczne. prosimy przesłąć przesyłkę na adres schroniska ul. Targowa 11 39-300 Mielec. albo na nasz adres ul. p. skargi 1/18 39-300 mielec. dziękujemy z góry!

Posted

A może przydałaby wam się koszulka z logo Elbląga ( niużywana, rzecz jasna)? Tylko nie wiem, czy mam ją wystawić na bazarek i pieniądze przelać na wasze konto, czy przesłać ją wam na fanty? Chyba bardziej opłaca się bazarek, co?

Posted

Rybc!a napisał(a):
A może przydałaby wam się koszulka z logo Elbląga ( niużywana, rzecz jasna)? Tylko nie wiem, czy mam ją wystawić na bazarek i pieniądze przelać na wasze konto, czy przesłać ją wam na fanty? Chyba bardziej opłaca się bazarek, co?

:) proponujemy wystawić na bazarek. przybędzie więcej niż ze sprzedaży jednego losu w loterii. a fantów już chyba mamy wystarczająco dużo :) chociaż nadal wszystkich mogących pomóc w ten sposób prosimy o kontakt.
wielkie pozdrowienia i liczymy na Wasz udzial w finale juz za tydzien!!

Posted

Ooo, a ja wysłałam dzisiaj jeszcze trochę rzeczy na loterię :evil_lol: Ale może coś z tego wystawicie na bazarek :razz: Powodzenia za tydzień!

Posted

Pakuje paczke, jutro powinnam wyslac TZa na poczte :)
Napisze tez co tam udalo mi sie skolowac. Jest opakowanie tabletek na robale od mojej kochanej Pani Wet :)

Posted

paczkę wysłałam, skromna bo skromna ale zawsze
niestety chwilowo nie mogę mieć wirtualniaka :oops:,po powrocie do pracy wznowię działalnosć
pytałaś może o kastarcję dobka[bo to moje ostatnie podrygi finansowe i chciałabym jak najszybciej załatwić tę sprawę]

Posted

Dobra, co sie dalo to wyzbieralam z domu. Ten fosforan wapnia zaraz sie przeterminuje, dopiero zobaczylam, ale mam nadzieje ze jeszcze sie nada.
No wiec tak, do paczki wrzucilam :
2 psie szampony, jeden dla szczeniakow jeden na choroby skorne, troche zurzyte.
Jakis specyfik na pchly, w aerozolu,
ten antybiotyk o ktorym pisalam. To jest 9 tabletek, na krotka kuracje.
Znalazlam wode utleniona, chyba nawet nie otwarta, a ja mam jeszcze 2 buteleczki juz otwarte, wiec tez wrzucilam ta pelna. Jakies kostki do gryzienia takie sznurkowe, ktorych Klara nie zdarzyla zamordowac. Ten fosforan, ponad pol wiadereczka, z miarka. Proszek do prania, male pudelko.Tabletki na robale, 26 sztuk - prezent od mojej wetki dla schroniska :)
I dolozylam jeszcze plyn do przemywania oczy dr.siedla.

Niestety na razie nic wiecej nie udalo mi sie skolowac. Jak bede kiedys w domu, moja mama na pewno cos wynajdzie w naszej chatce. Wtedy to moze osobiscie zawioze, bo jestem z Ostrowca, a obecnie niestety z Wloclawka, wiec mam daleko.

Prosba do Was, napiszcie adres pod ktory najlepiej wyslac paczke. Bo nie wiem czy do schronu lepiej, czy do ktorejs z dziewczyn.

Posted

Viris podziekowania przekazuje od psiaków :loveu:

a w schronisku wszystko sie przyda i zostanie wykorzystane co do jednej tabletki juz P.Kierownik tego dopilnuje

pozdrawiam serdecznie :bye:

Posted

Mam nadzieje ze nic glupiego tam nie wrzucilam... Dalam to co mialam mozliwosc, dokupilam jeszcze pare rzeczy z apteki, zeby wypelnic pudelko.
Przy okazji dowiedzialam sie jaka woda utleniona jest tania :evil_lol:
myslalam ze kosztyuje wiecej, a dawno jej nie kupowalam po prostu.

Bardzo bym prosila za info od kogos zorientowanego czy paczuszka doszla. Jako adresata wpisalam mojego TŻ, ale dopisalam tez nicka z dogo ;> Moze ktos zauwazy :)

A i tabletek na robale mialo byc 50, ale moja wetka sie zagapila i zamowila tylko 26.

Posted

Nowe wiesci ze schroniska :

Od: mtoz <mtoz@tlen.pl>
Do: urszula1813@o2.pl
Data: 25 sierpnia 2006 20:51

Z opisami musimy sie wstrzymać do poniedziałku, bo wiekszość tych co
robiliśmy zdjęcia ostatnio idzie na imprezę i już mogą nie wrócić.Zresztą
wilczur trzeci od bramu już adoptowany i sunia wilczurka ze stodółki też.
Adoptowany też Pimpuś co był na łańcuchu na podwórku taki w kropki co dawał łapę.[SIZE="4"]Zresztą łacznie ze szczeniakami w sierpniu adopcji było znów ponad 20.
Nie wiem jakim sposobem Mróweczka jest szczenna. Robiłem USG bo nie mogłem w to uwierzyć.Dwie suczki na wybiegu i szczenność.Rozmawiałem z tą Panią z Warszawy co była chętna na adopcje i będzie czekać przysyłając datek na jej ciążę.Pozdrawiam.

Prosimy o mocne kciuki za dzisiejsza i jutrzejsza akcje na Dniach Mielca.

Posted

Witam wszystkich :lol: jestem tu nowa, także nie bardzo się orientuje w temacie :oops: :oops: dziś przeglądałam stronę schroniska i uwagę moją przykuła dobermanica :loveu: pewnie dlatego, że szczerze wielbię tą rase :loveu: szkoda tylko że nie mogę jej przygarnąć :placz: :placz: zaoferowałam swoją pomoc i w poniedziałek szybciutko pobiegnę wpłacić pieniążki i konsekwentnie będę je wpłacała co miesiąc...... Ale co jeszcze mogę zrobić??? Serce mi pęka jak patrzę na te psiaki :placz: Pozdrawiam

Posted

Artykul w Gazecie o akcji w czasie Dni Mielca :

Postanowiły odmienić los niechcianych zwierząt
Lucyna Szura
2006-08-25, ostatnia aktualizacja 2006-08-25 17:42
Serce człowieka można poznać po tym jak traktuje psa - tym zdaniem kierowały się dwie ambitne studentki, które poświęciły wakacje na zorganizowanie akcji charytatywnej na rzecz mieleckiego schroniska dla zwierząt
Katarzyna Szuberla i Katarzyna Lubera dojrzewały do tego pomysłu kilka lat. - Wiedziałyśmy o istnieniu przytuliska w naszym mieście, zawsze chciałyśmy pomóc, ale nie miałyśmy odwagi tam pójść. Pewnego dnia podczas spaceru z naszymi psami zrozumiałyśmy, że nasze marzenia, które zrodziły się jeszcze w szkolnej ławce - nareszcie dojrzały. Postanowiłyśmy je zrealizować organizując akcję charytatywną dla tych, którzy naszym zdaniem jej bardzo potrzebują - opowiadają dziewczyny.

Przez ostatnie trzy ostatnie miesiące pozyskiwały sponsorów, wysyłały listy, wykonały setki telefonów, na ulicach miasta poprzyklejały plakaty promujące akcję adopcyjną zwierząt, a nawet otworzyły stronę internetową. A na zakończenie akcji przygotowały nawet finałową imprezę, która odbędzie się w ten weekend w ramach Dni Mielca. Zaplanowały m. in. że każdy, kto wtedy adoptuje zwierzaka otrzyma wyprawkę dla swojego nowego towarzysza.

Calosc tutaj : http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3573577.html