astra Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Bardzo dziękuję za informację i cieszę się że chociaż w tak niewielkim stopniu będę mogła pomóc!!! Quote
Ulka18 Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Astra, to jest bardzo duzy stopien! Wiesz, ze za 100 zl jedna srednia sunia ma zrobiona sterylke? I ponad 50% wiecej szans na adopcje? Jak nie wiecej. Twoim gestem dasz szanse na domki kilku suniom. To bardzo duzo. Kilka szczesliwych mordek moze grzac doopcie we wlasnych domkach. Jesli chodzi o pismo koncowe z podziekowaniem, to zalatwimy po wplacie. Mnie nie ma od 16 do 26.sierpnia, wiec jesli wyjdzie cos pilnego pisz prosze do Kaś naszych z Mielca. Quote
AMI Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 [quote name='Ulka18']Viris, oj tabletki na odrobaczanie bardzo by sie przydaly, ale sa dosc drogie. Wszelkie srodki opatrunkowe tez sie przydadza, w roznym stanie trafiaja zwierzaki. Teraz mamy szczeniaka znalezionego w lesie kolo Niska całkiem łysiutkiego, insekty pozbawily go siersci. Oto on, foto by Kasia & Kasia : A tutaj sa informacje o nim: http://pomalujmyimswiat.dog.pl/ Jesli chodzi o aukcje, to wystawiam zwierzaki ze schroniska oraz "Pamietnik Babuni". Na razie nie wystawialam bizuterii. Jak się miewa ten szkrab? Czy można coś dla niego zrobić? Mogę wysłać jakąś paczkę specjalnie dla niego - co jest potrzebne? Serce pękło mi na 1000 kawałków jak o nim przeczytałam :placz: Ten wzrok :-( Co za skur.... żyją na tym świecie Quote
pomalujmy IM swiat Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Rzadko tu zaglądamy :( czas nam nie pozwala.. Ale cieszymy się strasznie z każdego miłego słówka i mobilizuje to nas jeszcze bardziej. Ty bardziej, że zewsząd tyle wsparcia i dopingu :) Ewatr: finał będzie w dniach 26-27.08 od godzinki mniej wiecej 15 do wieczorka. Impreza jest na terenach MOSiR-u za Hotelem Polskim, na osiedlu. Zapraszamy serdecznie i cieszyłybyśmy się gdyby udało się z jakimś psiakiem postać :) Astra: piękny gest! Uloteczki zrobimy. Ewentualnie prosimy o jakiś zarys, tekst. W najbliższym czasie siądziemy do tego :) AMI: Chciałybyśmy bardzo, żeby szczeniaczek znalazł domek, nawet tymaczowy :( Siedzi tam sam biedaczek, bo póki co choroba jest zakaźna i musi być izolowany. Ale jak mu się polepszy to przyłożymy starań, żeby nie trafił na taką osobę jaka mu to wyrządziła.. My zaopatrzyłyśmy go w misia do przytulania i jakieś smakołyki :) Jest leczony, ale szczerze mówiąc nie wiem jak ta sprawa dokładnie stoi i jakie leki potrzebne. Przy najbliższej wizycie w schronisku dopytamy się i damy znać. Apelujemy jeszcze raz o róznego typu gadżety. Maskotki (bo ich mamy mało), notesiki, breloczki itp. Im więcej fantów, tym więcej losów sprzedamy, czyli więcej pieniążków na schronisko :) Quote
Ulka18 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Apelujemy jeszcze raz o róznego typu gadżety. Maskotki (bo ich mamy mało), notesiki, breloczki itp. Im więcej fantów, tym więcej losów sprzedamy, czyli więcej pieniążków na schronisko. Kasie, ja wyslalam do schroniska 3 paczki nowych kredek i mazaki. Na pewno sie przydadza. Niestety nie mam wielu innych rzeczy. Ulka mi wyrosla z zabawek. Quote
pomalujmy IM swiat Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Ulka18 napisał(a):Kasie, ja wyslalam do schroniska 3 paczki nowych kredek i mazaki. Na pewno sie przydadza. Niestety nie mam wielu innych rzeczy. Ulka mi wyrosla z zabawek. Przekazał nam kierownik :) Dziękujemy i dorzucamy do puli fantów na loterię :) Quote
astra Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 na jaki adres wysłać paczuszkę ja też znajdę parę niepotrzebnych gadżetów i w poniedziałek bym wysłała - może przydadzą sie na loterie. Quote
pomalujmy IM swiat Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 astra napisał(a):na jaki adres wysłać paczuszkę ja też znajdę parę niepotrzebnych gadżetów i w poniedziałek bym wysłała - może przydadzą sie na loterie. Jesli by coś sie znalazło było by super. Gadżety można wysyłać na adres schroniska : ul. Targowa 11 , 39-300 Mielec Lub na nasz prywatny adres : P. Skargi 1/18 39-300 Mielec Oczywiscie z pewnością wszystkie rzeczy trafią na loterię. Mamy nadzieje ze tym sposobem zachecimy rodziny z dziećmi ,ktore uwielbiają tego typu loterie, do odwiedzin naszego miasteczka! Z góry wielkie dzięki Quote
halliwell Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 wiecie co moze wyciagne z mojej firmy jakies gadzety ale nie wiem czy moga to byc np. koszulki, czapki, opakowania na cd?? tylko to wszystko byloby z logo formy Quote
Ulka18 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Halliwell, mysle, ze to sa wszystko cenne gadzety. Ludzie sie ciesza z takich fantow. A z wiadomosci ze schroniska : Od: mtoz <mtoz@tlen.pl> Do: urszula1813@o2.pl Temat: Re: Mrówka Data: 14 sierpnia 2006 07:15 Mrówka, Onkojamka i jeszcze jedna z ogródka bedą do środy wysterylizowane. Jeżeli chodzi o Mrówke to ona raczej nie nadaje sie do bytowania z innymi psami. Ona jest bardzo spokojna i bojazliwa w stosunku do innych. Przy innych psach nie wyjdzie z kąta. Jeżeli będzie sama jest nadzieja do szybszego przystosowania się do nowych warunków. Szczeniak łysy jest leczony i na razie mam lekarstwa.Jest w tej chwili na komórce. Jamniczka brązowa już wyleczona może iść do adopcji. Jest na świetlicy. Quote
pomalujmy IM swiat Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 halliwell napisał(a):wiecie co moze wyciagne z mojej firmy jakies gadzety ale nie wiem czy moga to byc np. koszulki, czapki, opakowania na cd?? tylko to wszystko byloby z logo formy byłoby świetnie! mamy sporo gadżetów z logami różnych firm, więc jak coś wiećej znalazłoby się byłybyśmy wdzieczne. prosimy przesłąć przesyłkę na adres schroniska ul. Targowa 11 39-300 Mielec. albo na nasz adres ul. p. skargi 1/18 39-300 mielec. dziękujemy z góry! Quote
Rybc!a Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 A może przydałaby wam się koszulka z logo Elbląga ( niużywana, rzecz jasna)? Tylko nie wiem, czy mam ją wystawić na bazarek i pieniądze przelać na wasze konto, czy przesłać ją wam na fanty? Chyba bardziej opłaca się bazarek, co? Quote
pomalujmy IM swiat Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Rybc!a napisał(a):A może przydałaby wam się koszulka z logo Elbląga ( niużywana, rzecz jasna)? Tylko nie wiem, czy mam ją wystawić na bazarek i pieniądze przelać na wasze konto, czy przesłać ją wam na fanty? Chyba bardziej opłaca się bazarek, co? :) proponujemy wystawić na bazarek. przybędzie więcej niż ze sprzedaży jednego losu w loterii. a fantów już chyba mamy wystarczająco dużo :) chociaż nadal wszystkich mogących pomóc w ten sposób prosimy o kontakt. wielkie pozdrowienia i liczymy na Wasz udzial w finale juz za tydzien!! Quote
Mefi Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Ooo, a ja wysłałam dzisiaj jeszcze trochę rzeczy na loterię :evil_lol: Ale może coś z tego wystawicie na bazarek :razz: Powodzenia za tydzień! Quote
Viris Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Pakuje paczke, jutro powinnam wyslac TZa na poczte :) Napisze tez co tam udalo mi sie skolowac. Jest opakowanie tabletek na robale od mojej kochanej Pani Wet :) Quote
lothia Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 paczkę wysłałam, skromna bo skromna ale zawsze niestety chwilowo nie mogę mieć wirtualniaka :oops:,po powrocie do pracy wznowię działalnosć pytałaś może o kastarcję dobka[bo to moje ostatnie podrygi finansowe i chciałabym jak najszybciej załatwić tę sprawę] Quote
Viris Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Dobra, co sie dalo to wyzbieralam z domu. Ten fosforan wapnia zaraz sie przeterminuje, dopiero zobaczylam, ale mam nadzieje ze jeszcze sie nada. No wiec tak, do paczki wrzucilam : 2 psie szampony, jeden dla szczeniakow jeden na choroby skorne, troche zurzyte. Jakis specyfik na pchly, w aerozolu, ten antybiotyk o ktorym pisalam. To jest 9 tabletek, na krotka kuracje. Znalazlam wode utleniona, chyba nawet nie otwarta, a ja mam jeszcze 2 buteleczki juz otwarte, wiec tez wrzucilam ta pelna. Jakies kostki do gryzienia takie sznurkowe, ktorych Klara nie zdarzyla zamordowac. Ten fosforan, ponad pol wiadereczka, z miarka. Proszek do prania, male pudelko.Tabletki na robale, 26 sztuk - prezent od mojej wetki dla schroniska :) I dolozylam jeszcze plyn do przemywania oczy dr.siedla. Niestety na razie nic wiecej nie udalo mi sie skolowac. Jak bede kiedys w domu, moja mama na pewno cos wynajdzie w naszej chatce. Wtedy to moze osobiscie zawioze, bo jestem z Ostrowca, a obecnie niestety z Wloclawka, wiec mam daleko. Prosba do Was, napiszcie adres pod ktory najlepiej wyslac paczke. Bo nie wiem czy do schronu lepiej, czy do ktorejs z dziewczyn. Quote
Viris Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Nop nic, wyslalam na adres schroniska, na targowa. Dorzucilam jeszcze jakies rzeczy z apteki. Niewielka paczka, ale mam nadzieje ze chociaz "tresciwa". Quote
ewatr Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Viris podziekowania przekazuje od psiaków :loveu: a w schronisku wszystko sie przyda i zostanie wykorzystane co do jednej tabletki juz P.Kierownik tego dopilnuje pozdrawiam serdecznie :bye: Quote
Viris Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Mam nadzieje ze nic glupiego tam nie wrzucilam... Dalam to co mialam mozliwosc, dokupilam jeszcze pare rzeczy z apteki, zeby wypelnic pudelko. Przy okazji dowiedzialam sie jaka woda utleniona jest tania :evil_lol: myslalam ze kosztyuje wiecej, a dawno jej nie kupowalam po prostu. Bardzo bym prosila za info od kogos zorientowanego czy paczuszka doszla. Jako adresata wpisalam mojego TŻ, ale dopisalam tez nicka z dogo ;> Moze ktos zauwazy :) A i tabletek na robale mialo byc 50, ale moja wetka sie zagapila i zamowila tylko 26. Quote
Ulka18 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Nowe wiesci ze schroniska : Od: mtoz <mtoz@tlen.pl> Do: urszula1813@o2.pl Data: 25 sierpnia 2006 20:51 Z opisami musimy sie wstrzymać do poniedziałku, bo wiekszość tych co robiliśmy zdjęcia ostatnio idzie na imprezę i już mogą nie wrócić.Zresztą wilczur trzeci od bramu już adoptowany i sunia wilczurka ze stodółki też. Adoptowany też Pimpuś co był na łańcuchu na podwórku taki w kropki co dawał łapę.[SIZE="4"]Zresztą łacznie ze szczeniakami w sierpniu adopcji było znów ponad 20. Nie wiem jakim sposobem Mróweczka jest szczenna. Robiłem USG bo nie mogłem w to uwierzyć.Dwie suczki na wybiegu i szczenność.Rozmawiałem z tą Panią z Warszawy co była chętna na adopcje i będzie czekać przysyłając datek na jej ciążę.Pozdrawiam. Prosimy o mocne kciuki za dzisiejsza i jutrzejsza akcje na Dniach Mielca. Quote
Ulka18 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Przeklejam wpis ze strony glownej schroniska. Pan Jerzy Harlacz byl w Mielcu, kierownik bardzo Go chwali, ze superkontretny gosc. Quote
Ulka18 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Od: mtoz <mtoz@tlen.pl> Do: urszula1813@o2.pl Data: 25 sierpnia 2006 19:42 [SIZE="3"]Sunia z wyb. 75 i Onkojamka wysterylizowane. Jutro idą na imprezę. [SIZE="3"]Prosimy o kciuki za dzisiejsza aukcje na Dniach Mielca. Quote
Dotka_23 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Witam wszystkich :lol: jestem tu nowa, także nie bardzo się orientuje w temacie :oops: :oops: dziś przeglądałam stronę schroniska i uwagę moją przykuła dobermanica :loveu: pewnie dlatego, że szczerze wielbię tą rase :loveu: szkoda tylko że nie mogę jej przygarnąć :placz: :placz: zaoferowałam swoją pomoc i w poniedziałek szybciutko pobiegnę wpłacić pieniążki i konsekwentnie będę je wpłacała co miesiąc...... Ale co jeszcze mogę zrobić??? Serce mi pęka jak patrzę na te psiaki :placz: Pozdrawiam Quote
Ulka18 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Artykul w Gazecie o akcji w czasie Dni Mielca : Postanowiły odmienić los niechcianych zwierząt Lucyna Szura 2006-08-25, ostatnia aktualizacja 2006-08-25 17:42 Serce człowieka można poznać po tym jak traktuje psa - tym zdaniem kierowały się dwie ambitne studentki, które poświęciły wakacje na zorganizowanie akcji charytatywnej na rzecz mieleckiego schroniska dla zwierząt Katarzyna Szuberla i Katarzyna Lubera dojrzewały do tego pomysłu kilka lat. - Wiedziałyśmy o istnieniu przytuliska w naszym mieście, zawsze chciałyśmy pomóc, ale nie miałyśmy odwagi tam pójść. Pewnego dnia podczas spaceru z naszymi psami zrozumiałyśmy, że nasze marzenia, które zrodziły się jeszcze w szkolnej ławce - nareszcie dojrzały. Postanowiłyśmy je zrealizować organizując akcję charytatywną dla tych, którzy naszym zdaniem jej bardzo potrzebują - opowiadają dziewczyny. Przez ostatnie trzy ostatnie miesiące pozyskiwały sponsorów, wysyłały listy, wykonały setki telefonów, na ulicach miasta poprzyklejały plakaty promujące akcję adopcyjną zwierząt, a nawet otworzyły stronę internetową. A na zakończenie akcji przygotowały nawet finałową imprezę, która odbędzie się w ten weekend w ramach Dni Mielca. Zaplanowały m. in. że każdy, kto wtedy adoptuje zwierzaka otrzyma wyprawkę dla swojego nowego towarzysza. Calosc tutaj : http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3573577.html Quote
Recommended Posts