Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aha dziewczyny, czy wystawiacie jakies przedmioty na aukcje czy nie bardzo? Moglabym zrobic dla Was troche bizuterii jakbyscie zajely sie jej sprzedaniem.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Viris, oj tabletki na odrobaczanie bardzo by sie przydaly, ale sa dosc drogie. Wszelkie srodki opatrunkowe tez sie przydadza, w roznym stanie trafiaja zwierzaki. Teraz mamy szczeniaka znalezionego w lesie kolo Niska całkiem łysiutkiego, insekty pozbawily go siersci.

Oto on, foto by Kasia & Kasia :

A tutaj sa informacje o nim:

http://pomalujmyimswiat.dog.pl/

Jesli chodzi o aukcje, to wystawiam zwierzaki ze schroniska oraz "Pamietnik Babuni". Na razie nie wystawialam bizuterii.

Posted

To napisz czy chcialabys sporobowac z wystawienim, to bym troche pmogla podlubac i cos stworzyc.

Biedaczek maluski :(

No nic postaram sie cos zebrac. Mam juz w domu troszke rzeczy przyszykowanych, co prawda nie wielkie hurtowe ilosci ale Wam sie na pewno w schronisku przydadza.

Posted

Jasne, ze sprobowalabym z aukcjami z bizuteria. Podpatrze na allegro, jak sie takie robi i mozna startowac po 27.sierpnia (wtedy wroce z urlopu).
Viris,a jaka bizuterie masz na mysli?
Z gory dziekuje za paczke. Przyda sie wszystko :p

Posted

Gdyby ktos mial jakies niepotrzebne drobiazgi, to bardzo prosimy o przyslanie do schroniska, potrzebujemy na aukcje na 26.sierpien'06 :

a do loterii potrzebne są gadżety np. smycze,otwieracze,daszki,notesy,breloki itp. W tym biora udział przede wszystkim dzieciaki takze też kolorowanki itp.Tego typu rzeczy.

Z gory dziekujemy za kazdy drobiazg.

Posted

Co do paczki, to dzialaj koluje pudeleczko i zaczynam zbierac. Mam fosforan wapnia ktory mojemu pieskowi juz nie potrzebny a zostalo jeszczo pol duzego pojemnika, to moze sie w schronie przyda. Mam tez opakowanie antybiotyku dla zwierzat z ulotkom, zostal nam z leczenia Klary, wiec zamiast dawac wetce ktora chciala oddac pieniazki wysle tez do Was. Z rzeczy opatrunkowych tez troche bedzie. Postaram sie zeby bylo tego duzo i przydatne :)

Posted

Dzisiaj bylam u wetki i powiedzialam ze nie oddam leku, bo dam do schroniska. Ona tez sie zainteresowala pomoca tak wiec poprosilam zeby po urlopie zastanowila sie czy moze nam pomoc, wiec wysle juz wszystko razem. Ale to za jakies 2 tygodnie.

Kolczyki rzeczywiscie bardzo wielu osobom sie podobaja. Postaram sie zrobic podobne dla Waszego schroniska :)

Tylko jest jeszcze taki problem, ze mam uszkodzony aparat, wiec jesli nie masz cydrowki zeby zrobic zdjecia to tez z tym poczekam az ja bede miala sprawny swoj :)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Gdyby ktos mial jakies niepotrzebne drobiazgi, to bardzo prosimy o przyslanie do schroniska, potrzebujemy na aukcje na 26.sierpien'06 :

Z gory dziekujemy za kazdy drobiazg.

Mogę prosić o adres? Mam trochę zbędnych drobiazgów, które chyba by się nadawały.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jasne, ze sprobowalabym z aukcjami z bizuteria. Podpatrze na allegro, jak sie takie robi i mozna startowac po 27.sierpnia (wtedy wroce z urlopu).
Viris,a jaka bizuterie masz na mysli?
Z gory dziekuje za paczke. Przyda sie wszystko :p

A szampony dla pieskow? A srodki do czyszczenia? proszki do prania? cos takiego potrzebujecie?

Posted

Mefimej napisał(a):
Mogę prosić o adres? Mam trochę zbędnych drobiazgów, które chyba by się nadawały.

pozwole sobie przekleic wszystkie dane z pierwszej strony wątku

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU
E-mail: mielec@bezdomne.com
HTTP: www.mielec.bezdomne.com
tel. (017) 583 15 32

ul. Targowa 11, 39-300 Mielec
telefon 017 - 583 15 32
Konto:
PBH PBK O/MIELEC
68 1060 0076 0000 4021 8000 5219 __________________

pieski dziekuja :iloveyou:za odzew i proszą o pamięć:loveu:

Posted

Matko, zapomnialam, ze przeciez na co dzien sa potrzebne srodki czystosci, proszki, mleczka, szmaty, mopy, miotly, szampony, odzywki, witaminy, lekarstwa, garnki. Chyba wszystko wymienilam :oops:

Posted

Od: mtoz <mtoz@tlen.pl>
Do: urszula1813@o2.pl
Temat: Re: Panie Kierowniku czy bylaby mozliwosc sprawdzenia wieku psa ze 124 ?
Data: 9 sierpnia 2006 20:21

Jutro Pani napisze ile ma lat, bo poprzednio nie ja oceniałem.
Dzisiaj poszły dwa kolejne pieski.
[SIZE="4"]Z wyb.3 pysk podobny do coli oraz suczka z wyb. 1 czarna łapy podpalane. W tym miesiącu juz 15 poszło oraz 1 kotek.

:smilecol: :klacz: :klacz: :smilecol:

Posted

Witamy:) w końcu udało nam się znaleźć troche czasu żeby osobiście zachęcić wszytkich Dogomaniaków do włączenia się w akcję!!! Pomoc psychiczną dostałysmy na tym forum:) I teraz jeszcze tylko potrzebni nam są ludzie do pomocy w organizacji samego WIelkiego Finału! Potrzebni są ludzie do opieki nad psiakami, do opieki nad galerią i rozkręcaniem dzieciaków (imprezy też:cool3:)wiec jesli ktoś jest zaiteresowany i poswiecił by w dniach 26-27.08 troche czasu prosimy o kontakt pomalujmy_im_swiat@wp.pl lub 509040167 lub 688307798

Posted

witam, pisałam kiedyś na pw ja w pażdzierniku biorę ślub i zamiast kwiatów napisałam na zaproszeniu że proszę o datki na zaprzyjaźnione schronisko - i mimo że jestem z Warszawy to mój traf padł na Mieleckie schronisko - jako że byłam kiedyś w schronisku po pieska któremu udało mi się znaleźć domek (pekińczyk ślepy bez oczka jeśli ktoś pamieta) to widziałam to schronisko na własne oczy i mimo całej tej psiej biedy odniosłam naprawde pozytywne wrażenie.

I tu rodzi się moje pytanie
1) czy istnieje możliwość sporządzenia takiej niby ulotki z podziękowaniem ze schroniska za wpłatę, że pieniążki będą przeznaczone na sterylizacje suń i niezbędne zabiegi lekarskie i podpis kogoś ze schroniska lub wolontariuszy(oczywiście można dopisać nr konta na tej ulotce i adres strony www może kogoś to skusi do późniejszej wpłaty) - tak żebym mogła taką oficjalną karteczkę którą mogłabym każdemu wpłacającemu wręczyć

2) a po dokonanym moim przelewie list że taki i taki przelew dotarł na taką i taką kwotę.

Chciałabym żeby to było oficjalne tak żebym mogła każdemu taki list potwierdzający wpłaconą gotówkę przekazać mailowo lub osobiście

Listy te mogą być w wersji elektronicznej w kolorze lub czarno-białe ważne żeby był jakis podpis lub pieczątka – ja sobie na kolorowej drukarce wydrukuję – parę pieskowych mordek może być wklejone lub jakieś inne upiększenia.

Posted

gdyby ktoś nie mi nie wierzył to moge przesłać skan zaproszenia

jest na nim napisane mniej więcej tak:

"wszystkich, którzy chcieliby obdarować nas kwiatami prosimy, by zamiast tego udzielili wysparcia na rzecz bezdomnych psów, wrzucając datek do specjalnie przygotowanej na ten cel puszki a my przekażemy je zaprzyjaźnionym schroniskom"

przy czy większość osób została już poinformowana ze to Mieleckie schronisko :lol: liczymy ze na slubie bedzie 70-100 osób i niech każdy wrzuci po 5 zł to już jakaś sumka się zbierze :lol:

przynajmniej nie na chwasty pójdą pieniążki a na psiaki.:multi:

Posted

Astra,
napisalam juz do pana kierownika i do naszych mielekich Kas (logowaly sie przed chwilka) z wielka prosba o przygotowanie takiego oficjalnego pisma z pieczatka i podpisem kierownika.
Bardzo Ci dziekuje z gory za ten wspanialy gest :Rose: :Rose: .
Jesli wplacalabys pieniadze,to bardzo Cie prosze o wpis : na sterylizacje suczek w schronisku. Bez tego pieniazki poszlyby na inne rzeczy,a wg mnie sterylizacja jest sprawa priorytetowa,zwieksza szanse na zdrowie i adopcje.

Posted

[quote name='pomalujmy IM swiat']Witamy:) w końcu udało nam się znaleźć troche czasu żeby osobiście zachęcić wszytkich Dogomaniaków do włączenia się w akcję!!! Pomoc psychiczną dostałysmy na tym forum:) I teraz jeszcze tylko potrzebni nam są ludzie do pomocy w organizacji samego WIelkiego Finału! Potrzebni są ludzie do opieki nad psiakami, do opieki nad galerią i rozkręcaniem dzieciaków (imprezy też:cool3:)wiec jesli ktoś jest zaiteresowany i poswiecił by w dniach 26-27.08 troche czasu prosimy o kontakt pomalujmy_im_swiat@wp.pl lub 509040167 lub 688307798

podnosze prosbe :lol: Kaś !
super jesteście dziewczyny !!!!!!!!!!

a sama mam pytanie kiedy dokładnie beda wystawiane psiaki ze schroniska bo ja jestem zamiejscowa i mogłbym ewentualnie słuzyc pomoca w opiece nad jakimś psiakiem ale musze miec dokładne namiary co i jak / gdzie sie odbywa impreza , kiedy itp./ żeby nie zawieść zaufania szczególnie psiaków ;)

Posted

Astra,
tak napisaly Kasie (od akcji na Dniach Mielca "Pomalujmy_im_swiat")

Od: wspólnie pomalujmy IM świat pomalujmy_im_swiat@wp.pl
Do: urszula1813 urszula1813@o2.pl
Temat: Odp: Wielka prosba
Data: 10 sierpnia 2006 19:52

Bardzo fajny pomysł. Z samym zrobiem takich ulotek nie ma problemu. Zrobimy je i zostaną podbite przez kierownika. Zrobimy ładnie i elegancko:) nawet na kolorowo wydrukujemy:) Takze z tym nie ma problemu:)

Kontaktuj sie prosze z Kasiami, mail : pomalujmy_im_swiat@wp.pl
Kasie sa na miejscu w Mielcu i jest latwiej o ewentualne poprawki ulotki.