Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od: wspólnie pomalujmy IM świat <pomalujmy_im_swiat@wp.pl>
Do: urszula1813 <urszula1813@o2.pl>
Temat: dni mielca
Data: 2 sierpnia 2006 18:30

Jeszcze odnośnie Dni Mielca to kazdy psiak bedzie miał swojego opiekuna
( kilkunastu wolontariuszy już mamy) , i kazdy psiak bedzie miał swoj kojec, smycz i parasol nad głową. No i bedą ogrodzone płotkami. No i oczywsice wybierzemy tylko łagodne.

[SIZE="5"]Zapraszamy Wszytkich juz dzisiaj na
DNI MIELCA - 26 i 27.08.2006 i na wielki finał w dniu 27.08.2006 (niedziela), podczas którego będa prezentowane pieski i wydawane do ewentualnej adopcji.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj w GC NOWINY jest artykul o mieleckim schronisku. Jest zdjecie Pana Kierownika z Pimpusiem wyzelkiem.
Jak artykul bedzie w wersji elektronicznej zaraz wkleje.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Dzisiaj w GC NOWINY jest artykul o mieleckim schronisku. Jest zdjecie Pana Kierownika z Pimpusiem wyzelkiem.
Jak artykul bedzie w wersji elektronicznej zaraz wkleje.

to czekamy :lol:

dobrze sie dzieje , że piszą o schronisku może komus serce zmieknie

i jakas pomocna dłoń się wyciągnie do piesków :multi:

Posted

"Przyjmują 30 psów miesięcznie"-artykuł w NOWINACH

Mielczanie bardziej odpowiedzialni

W wielu miastach Polsce latem schroniska pękają w szwach. Właściciele czworonogów, którym zwierzęta zawadzają, po prostu się ich pozbywają. W Mielcu jest inaczej: tego lata w schronisku psiaków nie przybyło więcej niż zwykle.
Od lat sympatycy zwierząt alarmują, by przed kupnem zwierzęcia zastanowić się co z nim będzie podczas urlopów lub gdy okaże się, że dziecko się nim znudziło. Coraz więcej osób z Mielca bierze sobie te radę do serca. Być może dlatego tego roku w schronisku nie ma tłoku większego niż zwykle. - Przyjmujemy 30 psów miesięcznie, ale mamy około 25 adopcji. Mniej więcej tak to się układa w pozostałych porach roku - mówi Andrzej Skowron, kierownik schroniska. Swoich panów zwierzaki znajdują m.in. dzięki pomocy mediów, ale przede wszystkim dzięki zdjęciom umieszczanym w Internecie. - Zwierzęta z mieleckiego schroniska znajdują nowy dom i właścicieli głównie w innych miastach oraz zagranicą - nie ukrywa Skowron. - Są to kundelki, czasem bez łapy, sparaliżowane.
Schronisko nie mogłoby dłużej istnieć, gdyby nie zaangażowanie i pomoc wolontariuszy oraz sponsorów. Wymyślono także wirtualne adopcje, czyli pomoc na odległość. - Zaangażowanie grupy młodych osób jest ogromne. Dziewczyny robią akcje, zbiórki, licytacje - chwali kierownik.
Właścicielom psów przypomina, że w dzisiejszych czasach do dyspozycji są również hotele dla psów.

Posted

Przeczytałam cały wątek z zapartym tchem, może dlatego, że jestem z Mielca i jestem pełna podziwu dla tego, co robicie. Możecie napisać na czym polega wolontariat w schronisku, bo na spacer z psami nie wychodzicie, co oprócz szukania domów? Na pewno tu wrócę!!!!

Posted

Szukamy sponsorow na budy, zadaszenie, sterylizacje, dajemy ogloszenia adopcyjne, pstrykamy zdjecia psom i kotom, updatujemy strone na biezaco.

A teraz bedzie akcja w czasie Dni Mielca. Beda potrzebni wolontariusze do opieki i prezentacji psiakow ze schroniska.
Jutro mamy w schronisku spotkanie w tej sprawie.

Zajrzyj tutaj : www.mielec.bezdomne.com i www.mielec.pl

Posted

Pan Jerzy Harłacz bedzie mial spotkanie z gminami osciennymi do Mielca w dniu 25.sierpnia :multi: :multi: :multi:

Od: jerzy.harlacz
Do: urszula1813@o2.pl
Data: 4 sierpnia 2006 18:37

Dzwonił UG Wadowice Górne są zainteresowni współpracą i rozbudową schroniska , będą się kontaktować z miastem Mielec i innymi gminami Spotkanie planowne dzień przed dniami Mielca. harłacz j

Posted

Ulka18 napisał(a):
Pan Jerzy Harłacz bedzie mial spotkanie z gminami osciennymi do Mielca w dniu 25.sierpnia :multi: :multi: :multi:

czy ja dobrze czytam zainteresowani rozbudową schroniska ??????

[SIZE=2]czyżby coś drgnęło aż sie boję :oops: cieszyć zeby nie zapeszyc ;)

Posted

Na razie nie wiadomo, ale pewnie publicznosc wplynelaby pozytywnie na decyzje gmin o wsparciu schroniska. Nie mogliby tak bezkarnie mowic "nie".
Jak sie dowiem, to zaraz napisze. Prosze tez zagladajcie na strone schroniska, tam jest tez kontakt do dwoch Kaś z Mielca, ktore prowadza akcje, mnie wtedy nie bedzie (25.sierpnia), ale Kasie powinny miec dane i bede wiedziec o spotkaniu.

Posted

Nie było mnie tylko 2 tygodnie :evil_lol: i ile się wydarzyło :lol: ! Hurrrra :loveu:

Przeczytałam, zrozumiałam i melduję sie, ze jestem gotowa pomóc we wszystkim. Jak macie jakąś robote to dawać znać. Oczekuję szczegółów i na miejscu na pewno będę. Trzymam kciuki :cool1:

Ulka18, obydwie Kasie i wszyscy zamieszani w to ludzie...... dziękuję wam za to, co robicie :placz: :placz: No i się cholera jasna wzruszyłam :shake:

Ok już jestem opanowana :loveu: Ale jak wy to wszystko załatwiłyście? :p Dzielne dziewczynki :cool3:

Posted

Kori, dzisiaj jest spotkanie w schronisku, popoludniu, moze przyjdziesz?
Na stronie schroniska sa komorki do Kasiek, wiec dopytaj o ktorej. Wszystko jest zalezne od transportu bud.

Posted

Wróciłam i mogę z pełną swiadomoscia napisac, że spokojnie i legalnie mogę iść na emeryture. Dziewczyny - Kasie - mają tyle pomysłow, że głowa mała.
Jestem sobie mały pikuś ze swoimi 5 budami.............dobrze, że juz niedlugo ide na urlop, muszę ochłonąc :-? :rolleyes: :watpliwy:
Moja córka tak podsumowala : mama jestes chyba za stara na to wszystko :mdleje: :mdleje:

Wklejam zdjecia z dzisiejszego transportu

nowy psiak musi widziec co sie dzieje i co to za samochod podjechal

Fioletowy i Sarenka obwa...a budki

Ulka glaszcze Wilczunie, najkochansza przylepke w schronisku

Posted

naprawdę ogromne zmiany :multi: ,pamiętam jak pierwszy raz widziałam collaczka i chyba bernisia w takich rozpadajacych sie budach a teraz jaka kolosalna zmiana[nie wiesz czy sa jakieś wieści o tym wystraszonym collaczku , bo z tego co pamietam były z nim jakies problemy u nowej pani?]
aż miło popatrzeć
a tam zaraz za stara,jesteś w sam raz zrobiłyście kawał dobrej roboty:loveu:
pozatym jaja mama taka córka , gdybys jej tak nie wychowała to nie miała by tylu pomysłów albo co gorsza nie tak by je spożytkowała a tak ma wielkie serce i pomysły dobrze ulokowane;)

Posted

Ulka gratuluje wam wszystkim, wspaniala robota, :Rose: :Rose: :Rose:
Lothia, o ktorym collaczku piszesz?
Czy o Shogunie?
jesli tak, to z nim nie bylo zadnych problemow. Watek jest na juz w nowym domu, ze zdjeciami.

Posted

tamten był aw schronie jeszcze w 2004 roku, wtedy go zobaczyłam pierwszy raz, wiem że on nie chciał wogule wychodzić z kojca i capną kogoś kto go usiłował wyciągnąć a potem były problemy w autku i chyba w domku też, wiem że to był jeden z pierwszych psów jakie zobaczyłam na dogo

Posted

Tamten kolak mieszka we Wroclawiu, Jogi go chyba wiozla z jego nowa Pania. To starsza psina juz byla, ale chyba wszystko u niego w porzadku, chociaz poczatki byly trudne.
Teraz tez mamy podobnego kolaka, trikolorka, ale strasznie przestraszony jest, siedzi w kacie i sie trzesie.

Posted

dzięki Ulka18,bardzo się cieszę że dogadali się[w końcu był jednym z pierwszych które zauważyłam i mam do niego sentyment,drugi niestety nie żyje,ale on nie był z Mielca]

Posted

Ulka18 napisał(a):
Wróciłam i mogę z pełną swiadomoscia napisac, że spokojnie i legalnie mogę iść na emeryture. Dziewczyny - Kasie - mają tyle pomysłow, że głowa mała.
Jestem sobie mały pikuś ze swoimi 5 budami.............dobrze, że juz niedlugo ide na urlop, muszę ochłonąc :-? :rolleyes: :watpliwy:
Moja córka tak podsumowala : mama jestes chyba za stara na to wszystko :mdleje: :mdleje:

bardzo ale to bardzo sie cieszę :multi:, że trafiaja sie ludzie z pomysłami
swiezym spojrzeniem i przede wszystkim checiami do pomocy :loveu: pozdrawiam Kasie serdecznie i wszystkich którzy chca uczestniczyć w tym przedsiewzieciu

a Ty Aga to nie słuchaj dziecka ;) bo mój mnie tez próbuje od paru ładnych lat wytłumaczyc jaka stara jestem że to wszystko / komputery , komórki , internet , gry ,programy ,....................itp. / to nie dla ZGREDÓW -- to niby o nas chodzi :evil_lol: ale potem tak niby przypadkiem słysze , że koledzy mu zazdroszcza bo matka gra w gry i wie co sie do niej mówi jak sie jest na któryms lewelu :cool3:
a jak zaczełam jezdzic do schroniska w Mielcu to najpierw równiez próbował mnie zniechęcac że nie wytrzymam bo niby wrazliwa jestem :evil_lol: ale nie przewidział małolat jeden że twarda :mad:też jestem

a obecnie to nawet sie zainteresował i tak niby od niechcenia pyta a kiedy idziesz do Kundelka bo w koncu mogłabys dziecku / chłop 187 wzrostu :eviltong:/ pokazać gdzie chodzisz ?

nie dajemy sie małoletnim :loveu:

ale niech troche odpowiedzialnosci od nas tez przejma
bo w koncu to też ich świat :iloveyou:

Posted

Hehe a najmłodsze małolaty (ola i ja) za sobą mamy już część prac dotyczących naszego pomysłu. Nie wiem czy pamiętasz o nim, Ulka? kolorowanka! Mamy 3 pierwsze ilustracje :cool3: Jutro robimy kolejne, bo dzisiaj niedziela i zamiast pracowac idziemy do kina :roll: Al ejutro zrobimy okolo 6 kolejnych rysunków. Potem wrzucamy na skan, nr strony, projekt okładki już jest, uzgadniamy treśc podziękowań i wszystko wedruje mailem do Ciebie Ulka :multi: ..... Czas wyznaczyłysmy sobie do września,a le może pójdzie sprawniej......

Posted

Chcialam zapytac co jest najbardziej potrzebne? Leki? Z tego co wyczytalam na braki w karmie nie cierpicie... Napiszcie to moze uda mi sie cos wykombinowac. Najpilniejsze rzeczy bym mogla wsylac, a inne przywiozlabym z Ostrowca jak bede w rodzinnych stronach.

Posted

Kori, pamietam o kolorowance, wydrukuje A4 ile bedzie trzeba. Wyslij mi prosze na adres urszula1813@o2.pl. Na wrzesien wydruki beda gotowe dla maluchow do kolorowania.

Viris, o jedzenie troszczy sie Pan Kierownik, psy maja nadwage, bo nie mamy wybiegu :shake: Sa dobrze odzywione, maja zapas tluszczyku na zime, czego nie mozna powiedziec o kierowniku :evil_lol:
Potrzebujemy : materialy budowlane, deski, panele, blache, piasek, zwir, garnki, lekarstwa (Neomycyne, masci na ranki, wode utleniona, Oxycort, itp.), obrozki przeciwpchelne, obrozki zwykle.

A z nowych wiesci ze schroniska

Od: mtoz <mtoz@tlen.pl>
Do: urszula1813@o2.pl
Temat: adopcje
Data: 7 sierpnia 2006 19:52

Wczoraj i dzisiaj poszło pięć sztuk.
Kremówka, jeden nowy co go nie ma w internecie, suczka z jednym okiem nieb. haskiego po sterylce co była na wybiegu pod kontenerem, oraz dwa szczeniaki.
Pozdrawiam.

[SIZE="5"]
Chcialam przypomniec, ze sunia mix huskiego wysterylizowana dzieki Dogomaniakom. Z Waszą pomocą sunia znalazla domek :multi:

Oto ona :

A tutaj reszta jej zdjec : http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=16&sort=imie&pid=892

Posted

Ok, napisalam co mniej wiecej moglabym z tego zalatwic. jakies rzeczy opatrunkowe? bandarze itp tez sie przydadza? Wyslalabym paczke po wizycie u mojego weta.

A tablety na odrobaczanie?