Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie: czy wiecie coś o tym psiaku?:

To jego opis z galerii:
"Kundelek szorstkowłosy, średniej wielkości zamieszkuje środkową aleję schroniska. Miły, spokojny, niekonfliktowy pies. Oceniany na 6-7 lat".
Płacimy na niego troszkę co miesiąc....
Czy byłaby szansa na jakieś info o nim, porobiłabym mu troszkę ogłoszeń:roll:...

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuję za zdjęcia.....bieduś taki z niego:-(....
Jakieś imię by mu się przydało...zrobię mu choć kilka ogłoszeń z tymi zdjęciami które są i paroma podstawowymi informacjami, może akurat gdzieś, komuś wpadnie w oko:roll:

Posted

Wiem,tyle mnie pociesza,ze ona innego życia nie zna,zna tylko schron i pewnie nie wie,ze mogło byc inaczej:shake:Moje psy dały by jej popalić,a poza tym przewaznie jestem sama w domu i 3 to za dużo,a wszystkie uparte .Ale dziś strasznie mi smutno,bo nie pojechałam do niej.To ,co mnie pociesza to te adopcje mieleckich psiaczków.

Posted

[quote name='Ulka18']Ja mam tylko 2 zdjecia Kundelka. Zrobione niedawno. Kundelek byl i jest na tym samym miejscu. Przyjazny i spokojny z niego psiak.

Kundelek otrzymał imię Ptyś i ogłoszenia na:
rzeszowiak.pl, rzeszow.szerlok.pl, adopcje.org, 4lapy.pl, adopcjapsa.pl, alegratka.pl, dwukropek.pl, kokosy.pl, pajęczyna.pl, pineska.pl, gumtree.pl, ojej.pl, aleokazja.pl
W opisie prosiłam o ew.zapytanie dot. "kundelka szorstkowłosego, średniej wielkości zamieszkującego przy środkowej alei schroniska".
Mam nadzieję, że w razie czego ktoś w schronisku będzie wiedział o jakiego psa chodzi:roll:

Posted

Dziewczyny przypadkiem wypatrzyłam - czy to jest Kudłacz - ten co się nie pozwalał głaskać, czesać itd. ? Nie mogę znaleźć jego strony w galerii schroniska :oops: No a tu na zdjęciach suni z boksu 30 ..i jest ..i pozwala się głaskać - Czy Ktoś wie czy to on i co z nim ??

Posted

[quote name='bonika']Dziewczyny przypadkiem wypatrzyłam - czy to jest Kudłacz - ten co się nie pozwalał głaskać, czesać itd. ? Nie mogę znaleźć jego strony w galerii schroniska :oops: No a tu na zdjęciach suni z boksu 30 ..i jest ..i pozwala się głaskać - Czy Ktoś wie czy to on i co z nim ??

Boniko-to jest Kora, moja była wirtualna podopieczna a to KUCAJĄCE NA FOTCE TO JA ;).
Kora pojechała w listopadzie do domu w Niemczech :loveu:.

Kudłacz z 17 był u Murki i w marcu pojechał do domu w Niemczech, gdzie niestety odszedł.

Dziewczyny, ja drżę co z psami w schronie. Czytam na wp, że na podkarpaciu powodzie i trąby powietrzne, w tym również w Mielcu.
Ulka18 przysłała mi SMS, że w Dębicy nie mają prądu, a co za tym idzie ineternetu. Jakiś koszmar!!!

Posted

Dzięki Reno za info :-) A Kudłaczka spotkało szczęście a potem odszedł.. szkoda
[*]:-( Mam nadzieję, że tam trochę w swoim nowym domku pożył.. Ale do tej Kory podobny ..:-)

U mnie też prąd pojawia się i znika i zaraz komputer lepiej wyłączę :cool3:

A schronisko w Mielcu w mieście - to tak jakoś bezpieczniej jak na otwartym terenie:oops:, jakaś w pobliżu rzeka chyba też tam nie płynie :oops:
Jejku trzymam kciuki !!! Niech schronisko wszystko co złe omija !!!

Posted

Ewa, z prądem jest ok. Gorzej na pewno z błotem, które w schronisku, ze względu na warunki jest nieuniknione. I biedne psiaki siedzą w tym błocku, ale ....cóż możemy....chyba tylko grać z totka!:( Lało strasznie, były burze, ale gradu nie było, przynajmniej na Osiedlu i były przebłyski słońca, i jest ciepło, więc nie jest najgorzej.

Posted

A ja własnie przeczytalam, że jedną z ulic Mielca przeszła trąba powietrzna i zerwała kilka dachów.. Nigdy się na Podkarpaciu takie rzeczy nie działy a już w miastach..

Mam nadzieje, że w schronie wszystko ok. :kciuki::kciuki::oops:

Posted

W schronisku wszystko dobrze, byli zalewali jak to zwykle podczas takich ulewnych deszczow, ale jakos daja sobie rade.

Dzisiaj na stronie beda nowe psy (dodam je, jesli nie bedzie znowu awarii pradu), prosze o ich oglaszanie.

Posted

Ulka18 napisał(a):
W schronisku wszystko dobrze, byli zalewali jak to zwykle podczas takich ulewnych deszczow, ale jakos daja sobie rade.

Dzisiaj na stronie beda nowe psy (dodam je, jesli nie bedzie znowu awarii pradu), prosze o ich oglaszanie.

Jasne. Ja ogłaszam non stop ;). I trzymam kciuki mocno, mocno za ... Harnasia ;):lol:.

Posted

Ulka18 napisał(a):

To dobrze.. :-) Ja się najbardziej bałam aby tam nie wiało jak przeczytałam o tej trąbie powietrznej i błyskawic aby starsze pieski ze strachu nie odeszły :oops:

Posted

Nie mogę uwierzyć.. - jamnikowaty "Duduś" znalazł dom :loveu::loveu::loveu::multi:
I .."Starszy miły kundelek" :loveu::loveu::loveu::loveu: i Sandy :loveu::multi:

One mi jeszcze leżały na sercu.. - pamiętam je - jamnikowatego nawet głaskałam :-) A starszego kundelka zawsze widziałam jak na zdjęciu poniżej :oops: Sandiego nigdy nie widziałam "na żywo" - ale na wszystkich zdjęciach (też na tych jakich już nie ma na jego stronie) zawsze PIĘKNIE pozował ;)

Jamnikowaty pies boks 150

Miły starszy kundelek
Sandy Ale SUPER :multi:

Posted

Nie mogę uwierzyć.. - jamnikowaty "Duduś" znalazł dom I .."Starszy miły kundelek" i Sandy

Zdjecia Sandiego oraz starszego Kundelka San Diego sa na mieleckim watku glownym na pwp. Kudelka wstawialam kilka dni temu. Sa tez zdjecia wielu innych psow, ktore maja dobre, sprawdzone domy. To tak dla podkreslenia, ze nie spimy lub siedzimy z zalozonymi rękami, a przez te ostatnie lata wiele sie wydarzylo :cool3:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Zdjecia Sandiego oraz starszego Kundelka San Diego sa na mieleckim watku glownym na pwp. Kudelka wstawialam kilka dni temu. Sa tez zdjecia wielu innych psow, ktore maja dobre, sprawdzone domy. To tak dla podkreslenia, ze nie spimy lub siedzimy z zalozonymi rękami, a przez te ostatnie lata wiele sie wydarzylo :cool3:

No to Ulka18 pisałaś, że wyciągnęłyście dużo starszych psów, ale nie przypuszczałam, że szczególnie jamnikowaty i starszy kundelek :crazyeye::loveu: Starszy kundelek zawsze tak patrzył jakby pogodzony z losem.. już tak milcząco prosząc :oops: - moja Tisia
  • (Tina którą miałam przed Happim) taka sznaucerkowata, sól i pieprz - na starość - pyszczek jej trochę podobnie wyglądał.. A Sandy - mimo wieku - wyglądał zawsze na zdjęciach bajkowo :-) tylko, że starszy.. i tyle lat w schronisku - też się wydawało, że nikt go nie weźmie :oops:
    Muszę sobie te zdjęcia na głownym wątku pooglądać :-)
    A ostatnie lata to ..zaledwie dwa - WIELU pieskom pomogłyście :-):multi::multi:

• Posted

Staramy sie wszyscy, zeby jak najwiecej psow wyciagac do hoteliku u Murki, wyadoptowac pozostale, ale ludzie tyle nowych psów wyrzucaja, ze nie mozna nadazyc. Po adopcjach psow mlodych, wzielysmy sie za starsze i weteranow i wiele z nich ma dobre, troskliwe domy np. Joy, Milutka, Wegielek, Myszek, Mambo 1 i 2, Klucha, Kora, Sunia, Mieszko, Sara, Siostry, Florentyna, Blacky Blue, Hienka, Azja, Sarna, itd.

Temat: remont
    Od: "Profil1"
    Data: Pt Lipca 3 2009, 10:36 am
    Wyb.3 po remoncie. Do połowy beton reszta piasek i nowe ogrodzenie.