Therion Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Przy tylu psiakach , karmy nigdy za dużo. Quote
Ulka18 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='becia66']Super że schronisko ma taką pomoc. W Orzechowcach sucha karma na wykończeniu i znikąd pomocy....:shake:...póki co robimy zbiórki w szkołach. Beciu, jesli macie kogos anglo-/ niemieckojezycznego to piszcie do roznych fundacji w Europie Zachodniej. Wiem, ze oni pomagaja roznych krajom m.in. Polsce, Hiszpanii i Grecji. Trzeba tylko siedo nich odezwac, jesli macie psy danej rasy to ulatwi to kontakt z dana fundacja. Ta karma jest z Fundacji Dobermann-Nothilfe. Przy ponad 500 psach na jakis czas wystarczy, kierownik trzyma ja jako zelazny zapas, gdyby zabraklo jedzenia. Therion, gdybys mial jeszcze nici, to usmiechamy sie bardzodo Ciebie :lol: Ostatnio wystarylizowano 11 suczek i nici sa juz na wykonczeniu. Nici nawet na jedna sterylke sa bardzo cenne, bo to jest juz jedna sunia, ktora nie bedzie miec nigdy niechcianych szczeniakow. Quote
siekowa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Hej. Czy do Waszego schroniska nie trafił Ozi? Ludzie adoptowali go w styczniu do Pruszkowa a teraz okazało się, że go wywieźli i zaginął :angryy: Jakiś czas temu dzwoniłyśmy po adoptowanych zwierzakach z azylu. Okazało się, że jeden z nich - OZI został wywieziony "do rodziny na wieś", bo niszczył w domu. Babka nie znała adresu, a telefonu tam nie ma! Zadzwoniła do jakieś ciotki, która mieszka w pobliżu i ta zadzwoniła do nas i podała adres. Nasi tam pojechali i się okazało, że psa nie ma!!! Baba powiedziała, że "był tu taki miły fajny śliczniutki i ona by chciała takiego jeszcze". A Ozi "sobie poszedł". Ślad po nim zaginął! Nikt go nie szukał, bo po co, w koncu to wies i sobie wezmie chetnie jeszcze jednego takiego! Może są tu jacyś wolontariusze z Mielca? On był na jakiejś wsi bardzo blisko Mielca, to podobno jakaś taka rozmieszczona szeroko wieś. Trudno znaleźć cokolwiek. Potrzebne info ze schroniska w Mielcu, czy był, bądź jest tam taki pies. Oglądałam strone, ale niestety nie ma.. Ozi jest teraz w średnim wieku. Wielkości mniejszy od owczarka niem. Prawie cały biały, brązowe łatki. Gęsta sierść. Jest bardzo sympatyczny i ufny, a tak go skrzywdzili :-( Został adoptowany z Azylu pod Psim Aniołem w Warszawie. Wątek Oziego: Ozi zaginął!!! Dogomaniacy z MIELCA POMÓŻCIE!!!! [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT] http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-adoptowany-ozi-mielec-podkarpackie-pomozcie-122786/ Quote
Therion Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Ulka postaram sie cos załatwic w przyszłym tygodniu. Quote
Ulka18 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Może są tu jacyś wolontariusze z Mielca? Wiekszosc na tym watku to mieleccy wolontariusze (zamiejscowi). Siekowa, wyslalam kierownikowi schroniska zdjecia Oziego. Ja takiego psa nie widzialam, ani tez nie otrzymalam jego zdjec do wlozenia na strone schroniska. Therion, z gory wielkie dzieki za kazda pojedyncza nitke :Rose: Quote
Kostek Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Ulka jutro jade do mielca szukac oziego czy Ty jestes jutro w schronisku?Wyslalam dzisiaj maila do schroniska i bede jeszcze dzwonic,mysle ze bedziemy w mielcu ok 10,o 5 rano wyruszamy z warszawy czy na Waszym terenie dziala hycel? czy sa organizacje prozwierzece?jacys ludzie prywatni zajmujacy sie zwierzetami? potrzebuje do wszystkich mozliwych kontakt aby przekazac plakaty,zdjecia oziego musimy go znalezc lecznice wet w mielcu i okolicach tez musimy odwiedzic duzo ich macie? Quote
Ulka18 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 W Mielcu dziala Mieleckie Towarzystwo Ochrony Zwierzat, ktore prowadzi tez schronisko. Nie znam innych organizacji. Hycla nie ma, zwierzeta bezdomne lapia pracownicy schroniska. Lecznic jest kilka. Sklepow zoologicznych tez. Nie wiem jak bedziecie szukac Oziego, bo Mielec to dosc rozlegle miasto. Agusiazet jest z Mielca, moze ona by cos jeszcze podpowiedziala. Moze lepiej zadzwoncie wczesniej do schroniska, czy ten psiak sie nie pojawil np. wieczorem. Swieza odpowiedz od kierownika. Temat: Re: Czy jest taki pies?? Od: "Profil1" Data: Pt Października 17 2008, 2:30 pm Nie ma takiego psa w schronisku. Quote
Kostek Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 najgorsze jest to ze oni mogli oddac oziego np w lutym,to wcale nie musialo byc niedawno... Quote
Becia66 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Kostek napisał(a):najgorsze jest to ze oni mogli oddac oziego np w lutym,to wcale nie musialo byc niedawno... Istnieje obawa że Ozzi może byc uwiązany przy każdej budzie na wsi....:shake: Quote
Ulka18 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 W schronisku nie bylo takiego psa. Ja go nie widzialam, nie robilam takiemu psu zdjec, ani nie wkladalam na strone. Pamietalabym, bo Ozi jest bardzo charakterystyczny. A moze on jest w Kundelku? Chociaz Kundelek przyjmuje psy tylko z miasta Rzeszow. Quote
Kostek Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 becia niestety bierzemy to pod uwage pisze maila do kundelka w takim razie,moze bali sie go oddac do mielca i pomysleli ze nie bedziemy go szukac nigdzie indziej za kazde sugestie bede wdzieczna jestescie kochane Quote
Ulka18 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Kostek, jeszcze jest taki Azyl u Majki pod Rzeszowem (chyba prywatny). Na stronie Koalicji dla Zwierzat widzialam ich adres aktualny. Moze tam oddali psiaka :shake: Zapytaj tez Agusiazet czy nie widziala w Mielcu takiego psa. WRESZCIE KOT WHISKASOWY POSZEDL DO ADOPCJI. ZAMIESZKA W ROPCZYCACH. Re: Pytanie o przedmiot: Kot kolor whiskasowy stalowy (numer:454825601) 17 października 2008 14:31 od Profil1 mtoz@neostrada.pl [FONT=Arial]Whiskas poszedł do adopcji.[/FONT] Quote
Nikki Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Halciu poproszę nr konta na pv, prześlę około 300 zł na zakup budy :multi: Quote
Ulka18 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Nikki, ale nazbieralas pieniedzy na bazarkach :multi::multi::multi: Super, ze jestes taka zaradna :p Therion, nici dotarly, dziekuje Ci bardzo :Rose: To bedzie znowu kilka sterylek. Ostatnio bylo ich 11 + 4 plus kilka kastracji. Quote
Nikki Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ulka18 napisał(a):Super, ze jestes taka zaradna :p Zdarza się ;);) Quote
Ulka18 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [FONT=Tms Rmn] Temat: zadaszenie Od: "Profil1" Data: Pn Października 27 2008, 11:28 am [/FONT][FONT=Tms Rmn]Rozpocząłem zadaszenia wybiegów od 146 do 160. Jak mi starczy pieniędzy i pogoda będzie jako taka, to do zimy się wyrobię. Są też zdjecia z wirtualnego wybiegu z nowymi budami. [/FONT][FONT=Tms Rmn] [/FONT] Quote
Domi Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Witam, moja sunia pochodzi z Waszego schroniska, byłam, widziałam, głaskałam :) i chce pomóc :) Mam w domu dużo książek i jakiś innych szpargałów bdb stanie, których chętnie się wyzbędę na szczytny cel, tylko że nie mam czasu niestety tego wystawiać na bazarek itd. Czy mogłabym którejś z Was przesłać listę wraz ze zdjęciami tych rzeczy i poprosić o wystawienie? Oczywiście pakowaniem i wysyłką zajmę się ja - z tym nie ma problemów. Mam nadzieję, że uda się to sprzedać i będzie na ciepłe budy dla psiaczków :) Quote
Reno2001 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Domi']Witam, moja sunia pochodzi z Waszego schroniska, byłam, widziałam, głaskałam :) i chce pomóc :) Mam w domu dużo książek i jakiś innych szpargałów bdb stanie, których chętnie się wyzbędę na szczytny cel, tylko że nie mam czasu niestety tego wystawiać na bazarek itd. Czy mogłabym którejś z Was przesłać listę wraz ze zdjęciami tych rzeczy i poprosić o wystawienie? Oczywiście pakowaniem i wysyłką zajmę się ja - z tym nie ma problemów. Mam nadzieję, że uda się to sprzedać i będzie na ciepłe budy dla psiaczków :) Domi, mogę się zając bazarkami. Prześlij mi zdjęcia, krótkie opisy no i sugerowane ceny wywoławcze ;) na adres: reno2001@wp.pl Dzięki za chęc pomocy mielczakom. Quote
Domi Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Dobra, postaram się jeszcze w tym tygodniu (bo mi się niestety wyjazd szykuje) porobić fotki i listę i Ci prześlę całość. Fajnie, że się tego podjęłaś, dzięki :) Quote
Administrators Admin Posted October 28, 2008 Administrators Posted October 28, 2008 A new story entry has been added: [drupal=626]Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierząt? [/drupal] Do końca miesiąca stowarzyszenie prowadzące mieleckie schronisko musi wykonać zalecenia powiatowego lekarza weterynarii czyli m.in. Quote
Ulka18 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Schronisko odpowiedzialo na zarzuty powiatowego lekarza weterynarii. Zaplacilo kare za zbyt maly teren. I chyba znowu ktos zyczliwy chce pomóc schronisku, bo sprowadzil Polsat i TVN. Zeby tylko przy wycinaniu materialow do programu nie okazalo sie, ze Mielec to takie samo schronisko jak Krzyczki :mad: Quote
halcia Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Nikki,doszło PV?Podałam dane.Jak wyślesz zawiadom.Jeszcze raz dzieki.Ulka,co z budami od Fundacji?Robia sie?Ciekawe ile bud zostanie jeszcze starych?A moze cud i przed ta zima wszystkie bedą miały nowe?Ale to chyba za bardzo sie rozpedziłam w marzeniach.... Quote
Ulka18 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 co z budami od Fundacji? Robia sie? Ciekawe ile bud zostanie jeszcze starych? Na razie nie, bo Fundacja nie przelala pieniedzy. Gdyby przelala, to stolarz w tydzien zrealizuje zamowienie. Faktura stolarza pojdzie na schronisko. Quote
Lejko Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Jestem tu nowy ale trochę się naczytałem, jestem chwilowo w Mielcu i chętnie bym pomógł tylko nie wiem jak :) Może jakąś karmę podrzucić do schroniska albo coś innego kupić?? Czekam na odpowiedź ;) Quote
Recommended Posts