halcia Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Ulka ,daj mi ze dwa dni,jeden dopiero wróci i szybko mi pewnie nie policzy,do drugiego zadzwomie w dzień roboczy.Powiedz mi jeszcze o jakie pytac?Mysle,ze po 2 -3rozmiary i te podwójne,a ceny różne,duza więcej,mała mniej. Quote
halcia Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Stolarz Fur.o godz.13 mi policzy,mam dzwonic.Pytałam Kierownika,chce jednorodne 70 szer. 90 dł.Więc mysle,ze o takie zapytam,a jak bedzie 10 więcej /czyli 40/to na własne ryzyko zamówimy 10 czy 5 podwójnych a mniejszych,może sie uda ta sama cena.Drugiego stolarza,bede łapać wieczorem. Quote
Ulka18 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 MIELECKIE SCHRONISKO PO RAZ PIERWSZY WEZMIE UDZIAL W AKCJI "Ogólnopolski Dzień Adopcji Zwierząt" Jest zgoda kierownika, ale ktos z Koalicji musi nas zglosic. Koalicja dla Zwierząt proponuje, żeby obchodzony w tym roku w Polsce po raz drugi Dzień Zwierząt był Ogólnopolskim Dniem Adopcji Zwierząt. Marzymy o tym, żeby na chwilę nasze schroniska i domy tymczasowe opustoszały, żeby wszystkie przebywające tam psy i koty znalazły na stałe dobre, troskliwe domy - to nazywamy adopcją. Na stronie Nasze schroniska znajdziecie listę schronisk i domów tymczasowych prowadzonych albo polecanych przez organizacje należące do Koalicji. Zapraszają w sobotę 4 października, żeby przyjść i znaleźć dla siebie zwierzę: psa, kota albo królika. http://www.koalicja.org.pl/index.php Quote
Ulka18 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 MIELECKIE SCHRONISKO PO RAZ PIERWSZY WEZMIE UDZIAL W AKCJI "Ogólnopolski Dzień Adopcji Zwierząt" Jest zgoda kierownika, ale ktos z Koalicji musi nas zglosic. Koalicja dla Zwierząt proponuje, żeby obchodzony w tym roku w Polsce po raz drugi Dzień Zwierząt był Ogólnopolskim Dniem Adopcji Zwierząt. Marzymy o tym, żeby na chwilę nasze schroniska i domy tymczasowe opustoszały, żeby wszystkie przebywające tam psy i koty znalazły na stałe dobre, troskliwe domy - to nazywamy adopcją. Na stronie Nasze schroniska znajdziecie listę schronisk i domów tymczasowych prowadzonych albo polecanych przez organizacje należące do Koalicji. Zapraszają w sobotę 4 października, żeby przyjść i znaleźć dla siebie zwierzę: psa, kota albo królika. http://www.koalicja.org.pl/index.php Quote
halcia Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ula stolarz z Furmany/jak to odmieniac?/cene na pojedyncza bude 70x90ustalił 350 zł.Uważam ,ze to dobra cena.Moze być 330 bez malowania impregnatem,ale lepiej,zeby pomalowali.Tak jak mówiłam,nie kryje papa,ale ręczy,ze przy tak pochylonym dachu i impregnacji,nic sie nie dzieje,a pape i tak psy zniszcza.Styropian co prawda 2 cm,ale za to pełna decha zewnatrz i wewnątrz,więc ciepła i trwała.Do 2 m-cy wykona wszystkie.Da rachunek ale nie vatowski.Podwójna u niego sie nie opłaca,bo min.tańsza niz dwie pojedyncze/ok 650zł.Jesli by sie zamawiało podwójne to opłacalne w Malawie/cena 450/tak mi mówił m-c temu,więc sie pewnie nie zmieniło a cena pojedynczej pewnie drozsza,grubszy styr,ale w środku płyta i nie che robic dołu.Od Filipki kasa nie doszła,martwie sie co sie stało. Quote
halcia Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Dzieki Murka.Do drugiego stolarza głupio mi dzwonić,bo rodzina powiedziała ze znów jest przy dziecku w klinice.Ulka,co Ty na tą cene? Quote
Ulka18 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ula stolarz z Furmany/jak to odmieniac?/cene na pojedyncza bude 70x90ustalił 350 zł. To sa te budy, ktore Murka ma w hoteliku, z tym podwojnym dachem? Musze miec jeszcze inne ceny, moze pogrzebcie gdzies Cioteczki w internecie?? Ja dzisiaj nie zdaze, wkladam psy na strone. Tak dla porownania, bo Fundacji dalam ceny tych bud z Malawy, i jak tu teraz skoczyc na 350 :( Quote
halcia Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ulka,ostatnie z Malawy były malutkie,dla malutkich psiaków.Te co ma Murka ,były chyba z warsztatów szkolnych z Janowa i miały podwójny dach.Tam moze Murka sprawdzi cene,ale juz wtedy brali od Kier.380 za bude,bo pamiętam dyskusje.Tanie nie były, ale solidne z podw.dachem i miały obite otwory blachą.Musisz wyjasnić,że cena zalezy tez od wielkości, a potrzebne sa wieksze.W sklepie buda jak na kota kosztuje 310. Quote
halcia Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Mam ceny bud z Malawy.Buda 70x90 wyniesie420 jeśli dach jednospadowy,470 jeśli dach dwuspadowy.Daje rachunki vat i tylko takie.Nie wiem jaki rachunek byłby wymagany przez Fundacje.Mówił tez o umowie o dzieło,coś o cenie netto...i sie pogubiłam.Jaki to ma być rachunek?Wspomniał jeszcze,ze gdyby buda była niższa,to może 10-15 zł mniej....ale wygląda na to,że z Furmanów taniej,o czym mu zresztą powiedziałam.Ma liczyć jeszcze raz,a Ty mi powiedz jakiego rachunku wymaga Fundacja. Quote
Ulka18 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Halciu, czy mozesz mi na pw napisac zestawienie nt. rodzaju wykonania bud z Malawy i Farmanow, dokladnie jakie sa ocieplenia, deski, styropian, boki, dół, itd. Ceny wezme z tego watku. O rodzaj rachunku zapytam. Quote
halcia Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 DZiękuje Filipki za przesłanie pieniędzy na bude, /500/ Pieniadze wreszcie doszły,ale cierpliwosci, musze uzbierać na dwie.Waszym wirtuanym ciepło,więc zdam sie pewnie na decyzje Kierownika dla których psiaków będą budy. Quote
Ulka18 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Filipki :Rose: Super wielka wplata :klacz: Kalkulacja do Fundacji wyslana. Zastanawiam sie czy nie wyslac zapytan do jakis firm z internetu? Zeby ta Halciowa wycena wyglada wiarygodnie. Quote
ew26 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 W Jakich Godzinach Schronisko Jest Otwarte Dla OsÓb, KtÓre ChcĄ ZobaczyĆ/adoptowaĆ Psa? Pytam, Bo Nie WidzĘ Nigdzie Na Stronie Schroniska? Quote
Kori Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 ew26, od rana do zmierzchu. Możesz zadzwonić i umówić się na konkretną godzinę, kiedy pracownicy będą mieć "luźniejszą" godzinkę i będą ci mogli pomóc. Quote
ew26 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 dzieki Kori, ja na razie nie odbieram jeszcze mojego pieska, bo mnie jeszcze nie ma w Polsce, pytam, bo dostałam zapytanie z allegro czy mozna w sobote po południ przyjechac po pieska i nie wiedziałam co napisac:roll:, napisałam właśnie zeby napisac na maila schroniska lub zadzwonic i upewnic sie czy piesek tam jest, ale wiem ze ciezko sie dodzwonic do schroniska. Quote
Murka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 O, a o którego pieska chodzi? :cool3: Quote
ew26 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Właśnie nie wiem, bo to aukcja zbiorowa i nie napisała ta osoba konkretnie: "Strona z przedmiotem: OWCZAREK NIEMIECKI CZEKA NA DOM, PIES/SUKA Treść wiadomości: witam mampytanie bardzo podoba mi się piesek i czy byla by mozliwosc przyjechania w sobote po poludniu? bo tylko wtedy moge przyjechac prosze o kontakt pod nrxxxxx lub pod adresem mail...." Quote
Ulka18 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Najlepiej napisac maila, na podstawie telefonu ani pracownik nie zobaczy ani aukcji, ani zdjecia psa, ktorego ma sprawdzic. I nie bedzie pamietal sposrod 550 psow, czy ten akurat jest, czy poszedl do adopcji. Dlatego mail jest najlepszy, czeka sie i owszem na odpowiedz, ale ona w koncu nadchodzi. Jesli chodzi o budy, to sprawdzilam ceny tutaj, buda 80x100 czyli mniej wiecej jak chce kierownik 70 x 90, z dachem dwuspadowym, z 2 cm styropianem, z plyta w srodku kosztuje 400,-pln : ANPOL Łukasz Nosal Plany 46 74-505 MIESZKOWICE fax 0048 914145439 tel. 0048 601089055 email: office@an-pol.com www.an-pol.com Taka otrzymalam odpowiedz na zapytanie : wielokrotnie dostarczalismy budy do schronisk dla psow zawsze cieszyly sie uznaniem ze wzgledu na dobra jakosc w przystepnej cenie produkujemy ok 500 szt roznych bud miesiecznie, dlatego terminy realizacji nawet duzych zamowien sa krotkie i cena, przy tak duzej produkcji, moze byc konkurencyjna standardowo uzywamy boazerii iglastej- deski laczone na pioro-wpust o grubosci 1,5 cm, styropian od srodka grubosc 2 cm, zabezpieczenie od srodka plyta twarda lamnowana pilsniowa PRODUKT Buda XL z dachem dwuspadowym WYMIARY [cm]120 x 105 cena brutto [zł] 320 cena netto [zł] 262,30 dod. ocieplenie 50,00 dod. malowanie 35,00 dach 120 x 105 podstawa 80 x 100 legowisko 75 x 95 wysokość 90 wejście 29 x 39 Quote
Ulka18 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Wiadoma sprawa, ze o transport zapytalam, bo brakowalo go w wycenie. Czekam na wiadomosc na ten temat i dokladna cene na 30 bud. Niestety Fundacja 'chyciła' sie tej ceny 240,- zl za ostatnie 6 bud i chyba posadzaja nas o jakies przekrety cenowe :roll: Takze, gdybys mogla Halciu jeszcze jedna firme na Podkarpaciu znalezc i wypytac o ceny bud dla od stolarza z Furman, to byloby super. Quote
halcia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Jeszcze mogę podzwonic do Dobrzechowa,ale cena sie chyba zmienia jeśli z fakturą,bądz bez.Natomiast stolarz z Malawy przedzwonił po przeliczeniu/gdy powiedziałam cene z Furmanów/i zmienił na 350/przy tej ilości/Deska 2 cm,styr 5 cm.w srodku płyta ,od dołu płyta SB.Chce robic.Dobrzechów:65x100/to na onka/350 zł netto -hurt. Na fakture+22% czyli427, 85x55 za 300+22% czyli366zł.Bez faktury nie chce ryzykować.Deska,styr.2 cm.płyta w środku.Wykonczenia blachą,pokrycie gontem.Niepotrzebnie podałas ceny małych bud,bo im utkwiła w głowie cena ,a nie rozmiar. Quote
Nikki Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Halciu czy po zakończeniu moich bazarków mam ci wpłacic pieniądze (ok. 100 zł) czy zbierać dalej i dopiero jak będzie 400 zł to przekazać ci? Quote
halcia Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Myśle,ze całosc jak mozesz,bo i tak zamówie koniec pazdziernika . Quote
Ulka18 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Wyslalam juz prawie wszystkie kalkulacje cenowe do Fundacji. Czekam jeszcze na wycene bud ciemnobrazowych z tzw. polokraglakow, ktore przywozil sponsor, jest ich sporo w schronisku. A tutaj wyjasnienie do wyceny z f. Anpol. [SIZE=2]poz nr 4 Buda XL 2-spad kosztuje 320 zl, dodatkowo ocieplenie 50 zl razem buda ocieplona 370 zl netto poz nr 5 Buda XL z dachem 1-spad kosztuje 290 zl, dodatkowe ocieplenie 50 zl razem buda ocieplona 340 zl netto w przypadku zamowienia 30 bud XL 1-spad transport bedzie gratis (budy te mozemy wyslac nawet jutro), dodatkowo mozemy dolozyc dodatkowe listwy przy wejsciu zabezpieczajace przed niszczeniem przez psy, oraz estetyczna bordowa pape. jezeli chodzi o zamowienie 30 szt bud XL z dachem 2-spad transport wyniesie 800 zl Quote
Recommended Posts