Beata19 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 jak teraz wygląda sytuacja schroniska..??szukam schronisk gdzie jest najgorzej...żeby wysłać pare rzeczy... Quote
Ulka18 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Beata19, w Mielcu wszystko sie przyda, miski, koce, deski, budy, lekarstwa. Nikki, lepiej byloby, zebys wplacila na konto Halci. Halcia wszystkiego zawsze tak pilnuje jak w zegarku. A to zdjecia bud, ktore wymagaja wymiany :-( zobaczycie na niektorych zdjeciach slynne, mielecki bloto, z ktorym czesto mamy do czynienia :shake: Boks na pewno nie dawny 56, chyba inny nowy numer on ma teraz http://imageshack.us][IMG]http://img169.imageshack.us/img169/2301/pict0006fx5.jpg" class="ipsImage" alt=""> Zaraz wstawie pozostale zdjecia. Quote
halcia Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Aga,chodziłam z Izą i pierwsze co poprosiłam to o zaprowadzenie mnie do boksu 56 i to własnie pierwsze zdjęcie,nie dało sie zajść z innej strony,bo on jest tak w głębi innych boksów,jakby wcisnięty i potworne kałuże i zimno.Było tak pochmurno,ze reszta zdjećw zadaszonych boksach np,wyszła na czarno,a nie manipulowałam przy lampie. Quote
Reno2001 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Boże, żeby tylko tak nie lało 27 !!! PLISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!! :modla::modla::modla: Quote
Ulka18 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='halcia']Aga,chodziłam z Izą i pierwsze co poprosiłam to o zaprowadzenie mnie do boksu 56 i to własnie pierwsze zdjęcie,nie dało sie zajść z innej strony,bo on jest tak w głębi innych boksów,jakby wcisnięty i potworne kałuże i zimno. To widocznie kierownik przeniosl suczke i psa z b 56 do boksu zadaszonego, jako, ze sa wirtualne :lol: Bo na zdjeciach to nie sa psiaki, ktore Filipki wziely pod opieke wirtualna. Bede w schronisku w sobote, to jeszcze dokladnie poszukam Filipkowych podopiecznych. Albo zapytam kierownika. Odnosnie bud, to na 550 psow, wynik bud nienadajacych sie do uzycia nie jest taki zly. O wiele gorsze jest to wszechobecne bloto, z ktorym nic nie da sie zrobic :shake: Halciu, dziekujemy za wczoraj i trzymamy kciuki za jutrzejsze szczepienie :kciuki: Gdybys mogla to pstryknij kilka fot z poczatku szczepienia, dalabym na strone glowna schroniska. Quote
Filipki Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Dziękuję za zdjęcia choć głupio mi , że dokładam wam roboty. Na budy wyślemy w środę na konto Halci i jeśli nasi podopieczni mają dobre warunki to dacie budy tam gdzie są najbardziej potrzebne, bo niektóre to faktycznie fatalne. Te z otwartym przodem przed zimnem to na pewno nie chronią.Świetnie, że przed zimą Halcia zajęła się budami. My ze swej strony jeszcze też spróbujemy w następnych miesiącach coś dołożyć do następnych. Quote
halcia Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Filipki,prostuje sprawe.Wasze podopieczne są obecnie w boksie o nr 55 i kierownik wie o które chodzi.Była zmiana numeracji boksów.Psiaków jest 3 ,mają ocieplaną 5 cm styr. podwójna bude,załatwiana wczesniej przeze mnie z Malawy.Im jest ciepło,ale fajnie,ze chcesz i możesz pomóc innym.O zdjęcie prosiłam Ize,bedziesz miała.Ulka zdjecie tylko przy wypisywaniu kwitów,o pomoc prosiłam albiemu i Izę/wypisywały w biurze/Dr Komorowski zaszczepił prawie 260 psów a wyłapanie ich do szczepienia to horror,usłyszeć sie,zapisac,które szczepione....Bud duzych w złym stanie jest ponad 20,mniejszych pwwnie tyle samo,ale mniej rzucaja sie w oczy.Na pewno w jednym z nowych boksów wszystkie 3 niewielkie sa do wymiany,bo psy sie nie bardzo mieszcza.Jestem padnieta i przemarznieta. Quote
Ulka18 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Halciu, ALbiemu, dzieki wielkie za Wasz czas i trud :calus: :calus: Dziekujemy tez dr Komorowskiemu za tak wielka pomoc dla mieleckich psiakow :Rose: To naprawde wielka sprawa zaszczepic 260 psów w jeden dzien :multi: Quote
halcia Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Stolarz dzwonił,te nowe 6 pojedynczych bud wykonane.Myśle,ze jak Ula będzie w sobote to porobi zdjecia./do soboty pewnie dojada/Walnęłam sie w rachunkach wyszło tak,że ja zasponsorowałam 3, kierownik 2 ,a ze skarbonek miałam na jedna.Kierownik zamówił 30 ale nie ocieplane.Teraz jak zbieram musze uzbierać,na dwie duże,chyba,ze kierownik wymyśli miejsce na podwójne.Myśle,ze Kierownik już nie dołozy, bo te z Debicy wyniosą ok 5.000 Zamówię pewnie w listopadzie,bo wczesniej chyba nie uda mi sie uzbierac.Ceny duzej poj.jeszcze nie znam,a podwójne 450,nie wiem czy stolarz spuści,a musiały by być większe.Prosiłam by obliczył cene takich jak na Onka. Quote
agusiazet Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 halcia napisał(a):Filipki,prostuje sprawe.Wasze podopieczne są obecnie w boksie o nr 55 i kierownik wie o które chodzi.Była zmiana numeracji boksów.Psiaków jest 3 ,mają ocieplaną 5 cm styr. podwójna bude,załatwiana wczesniej przeze mnie z Malawy.Im jest ciepło,ale fajnie,ze chcesz i możesz pomóc innym.O zdjęcie prosiłam Ize,bedziesz miała.Ulka zdjecie tylko przy wypisywaniu kwitów,o pomoc prosiłam albiemu i Izę/wypisywały w biurze/Dr Komorowski zaszczepił prawie 260 psów a wyłapanie ich do szczepienia to horror,usłyszeć sie,zapisac,które szczepione....Bud duzych w złym stanie jest ponad 20,mniejszych pwwnie tyle samo,ale mniej rzucaja sie w oczy.Na pewno w jednym z nowych boksów wszystkie 3 niewielkie sa do wymiany,bo psy sie nie bardzo mieszcza.Jestem padnieta i przemarznieta. Na prawdę odwaliliście kawał fantastycznej roboty!!! Quote
albiemu Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 drobiazg Ulka :) i jak do czegos się przydam proszę jak zwykle wprost bez ogródek, chętnie pomogę :) POZDRAWIAM fantastycznych wolontariuszy mieleckich iii jeszcze jedno. Halina kawał świetnej roboty, że Ty taka rachityczna kobita takie wielkie serce jesteś w stanie nosić to się dziwię - zapewne dr Komorowski pomaga je nosić chociaż sam ma też wielkie. Ciężki dzień bo tyle psiaków, tyle potrzeb ale fanatstyczne jesto to, że Mielec ludzi scala nie dzieli .... Pani Izo - ja dalej się upieram że herbata dobra jak nigdzie to kwestia Pani rąk nie wody mieleckiej ... zdania nie zmienię! :D Quote
halcia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Kuba P.dziękuje,za 100zł wpłaty na bude.Myśle,ze zbierac będe na 2 większe,które wyniosa ok.450 za jedną.Stolarz mi jeszcze nie wyliczył ceny pojedynczej większej,choć przy pochyłym jednospadowym dachu może być nizsza cena. Quote
halcia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Dzisiaj o 14 Kierownik przywiezie 6 nowych ocieplanych bud z Malawy.Ulka,jak dasz rade porób zdjęcia,chyba ,że Ci przeslą .Sama jestem ich ciekawa,bo ja zamawiałam,ale wczesniej były podwójne ,które znałam,te nie wiem jak wygladają,licze tylko na stolarza,ze zrobił fajne.No i olbrzymia ,radosc,ze 6 psim małym tyłeczkom będzie ciepło,inne biedactwa dalej czekają..... Quote
Reno2001 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Halciu, zabieram teraz w trasę 11 bid z czego 8 ZWALNIA BUDY!!! ;) Lepsze czy gorsze, ale zwalniają!!! Zawsze coś :multi:... Quote
halcia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Cudnie,to wielka liczba!!!:multi:Byle tych zwolnionych jakieś nowe nabytki nie zajęły.:shake:Życze przynajmniej dobrej pogody na wyjazd i mało warczącego towarzystwa"nie awanturującego się":evil_lol: Quote
Ulka18 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 WCZORAJ PRZYJECHALO DO SCHRONISKA 6 BUD, 4 WYSPONSOROWALA HALCIA, 2 SCHRONISKO. Fundacja Dobermana chce zasponsorowac 30-40 bud, ale podwojnych, Halciu dowiedz sie prosze o ceny i czy jest mozliwosc wykonania takiej ilosci. Nie wiem tylko czy te budy sie zmieszcza, czy jest miejsce w boksach na podwojne budy. Quote
halcia Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Myśle,że w niektórych jest miejsce,ale czy tyle?Ostatnia cena za bude podwójna była 450.Cudem OSTATNI raz stargowałam na 420,mysle,ze moze dyche spuści z 450zł.Pytałas Kierownika o ta ilosć bud?Cały czas chodziło mi po głowie czy dało by sie namówic,poprosic ich o budy.Co ocieplane,to ocieplane i juz.Myśle,ze mogli by poprzenosic inne budy i miejsce sie znajdzie.ZAczne pytać od kierownika.Zadzwonie o 20. Quote
Ulka18 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Halciu, wchodzi w gre 30-40 bud ocieplanych podwojnych lub pojedynczych, ale lepsze chyba podwojne, bo na pewno taniej wyjda, moze by stolarz zrobil mniejsze jeszcze ciut, zeby weszly do boksow. Trzeba tez pamietac, ze byc moze beda przenosiny, wtedy podwojne beda mialy duzo miejsca. Tak wiec zapytaj prosze o cene 30-40 sztuk w dwoch wariantach. Quote
halcia Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Aga,Kierownik na pewno chce,rozmawiałam.Stolarz wyjechał na śląsk na 4 dni nie moge sie dodzwonić.Ale...jutro wezmę namiar na stolarza w Furmanach/okol.Stalowej-Tarnobrzega,który robi jeszcze solidniej,bo daje deske nie plyte w środek.Przy duzym zamówieniu wg mnie spuści z ceny bez problemu.Tylko tak:mój nie robi dołu,tylko styr.podbija dwoma deskami /wyszło pprzy szczepieniu/,a tamten nie kryje papą,,bo mówi ,że jak spad dachu jest dobry,to nie ma po co kłasc papy.Jak odnajde te zdjęcia to Ci przesle.Fundacja ma konto Kier.więc z wysyłaniem przez nich pieniędzy nie bedzie problemu,normalna faktura itd.Tylko,kierownik wg mnie musi mieć pieniądze,żeby zamówić,bo bał by sie ,ze nie wyślą. Quote
Viris Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 No no Halciu kochana widzę że już "szalejesz". Nie było mnie trochę a tutaj zawsze działanie na pełnych obrotach:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Ja wróciłam z Niemiec, będę liczyć wizażankowe pieniążki, ale nie wiem czy coś uskładamy. Ostatnio mało nam się udaje zebrać. Quote
halcia Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Juz się Agi pytałam,co sie z Tobą dzieje Viris.Ciesze sie ,ze jestes.Aga,te budy sa do obejrzenia na stronie wolontariackiej Orzechowców w "aktualnosci",takie ciemne z okragłym wejsciem,on nawet blacha wejscie obił.To są te robione w Furmanach.Podwójne tez nam robił.Odległos ć do przewożenia prawie taka sama. Quote
Ulka18 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Fundacja musi znac ceny zanim przeleje pieniadze. Bez wyceny nie przeleja kasy. Jesli jest mozliwosc porownania cen z dwoch niezaleznych zrodel, to super. No i zdjecia im wysle tych bud z Furmanow i tych z Malawy. Quote
Recommended Posts