Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiaf1']Czy są może jakieś wieści o Bielusi???

Bardzo proszę.

O Bielusi napisalam na jej watku

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24089&page=3&highlight=Bielusia

a tu bym chciala pare slow o Fionce napisac. Nazywa sie teraz Nala, jest rozkosznym szczeniaczkiem, bardzo zywiolowym, ale poslusznym. Reaguje na swoje nowe imie, chodzi juz slicznie na smyczce, ale czesto tez bez niej, ale kolo nogi. Uczona jest duzo nowych rzeczy, aktualnie uczy sie podnoszenia z podlogi, rzeczy, ktore panciom upadly. Uczy sie bardzo chetnie, gdyz zakazdym razem jest ciasteczkami wynagradzana, doszlo do tego, ze sama juz rzeczy przynosi i oczekuje na nagrode. Rzeczy, ktore panciowie nie zawsze chetnie chca do reki wziasc ( np. myszy) Poniewaz ich cyfrowka jest zepsuta i dopiero w przyszlym tygodniu wroci z naprawy, zdjecia beda w przyszlym tygodniu ( tak mi obiecano)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Pajuniu, dziekujemy za wiesci o Fionce- Nali.
A jak sie sprawuje Kremowka i Malutek? Jak sie odrobisz z mailami, to skrobnij pliss slowko o tych dwoch slodziakach.

Posted

wczoraj mój mąż poinformował mnie, że wysłał nasz 1% na Wasze schronisko (tak jak wcześniej obiecałam). Wprawdzie wyszło tego tylko ok.140 pln ale ziarnko do ziarnka...
pozdrawiam
asia

Posted

Ulka18 napisał(a):
Asiu,
140 pln to AZ jedna buda dla jakiegos psa. Albo AZ jedna sterylka.
To bardzo duzo. DZIEKUJEMY WAM.

Nie ma za co. Ciekawa jestem ile w sumie 1% zostanie przekazane na schronisko. Mam nadzieję że dużoooooooo

Posted

Wybieram sie do schroniska we wtorek 2 maja i poprosze kierownika o przygotowania listy wplat za kwiecien. Sama jestem ciekawa.

Mam zaleglosci w zdjeciach dla opiekunow wirtualnych, wiec na 99% bede w schronisku.

Posted

No skoro czas rozliczeń :cool3:
Ula >> tak jak wczesniej pisałam >> a teraz potwierdzam bo wpłata 1 % w kwocie 207 zł poszła właśnie rano na Mielec.

Ziarnko do ziarnka a zbierze sie ..miarka :p

pozdrawiam

Posted

DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA WPŁATY!

Kierownikowi marzy sie 80 nowych bud (tyle wyliczył,ze by sie przydalo) oraz szczepienie wszystkich 680 zwierzaków.
Takie liczby mi podał ostatnio, a to znaczy,ze jest mniej niz 500 psów i 220 kotów. Z tego co wiem, ciągnie dalej zadaszenie boksów, w których w lecie jest największy upał.

Do dzisiaj domki znalazło w kwietniu 23 psy i jeden kot oraz 5 kotek wzięla kochana Jogi z Pania Beata. Więc można liczyć 23 psy i 6 kotów. Rekord wszechczasów :crazyeye: Nigdy nie było tylu adopcji odkąd bardzo aktywnie uczestniczę w pomocy schronisku. Bardzo się cieszę.

Posted

Dla niezorientowanych prosze podac w przyblizeniu jaki to jest rzad wielkosci potrzeb

globalnie na szczepienia - pln? lub +- a .....za psa/kota

na budy

lub gdyby ktos chcial wesprzec np 10 szczepionek - ?
lub budy mala/duza

to, by rozjasnilo troche obraz i umozliwilo pomoc
indywidualnym osobom

dziekuje

Posted

pixie napisał(a):
Dla niezorientowanych prosze podac w przyblizeniu jaki to jest rzad wielkosci potrzeb

globalnie na szczepienia - pln? lub +- a .....za psa/kota

na budy

lub gdyby ktos chcial wesprzec np 10 szczepionek - ?
lub budy mala/duza

to, by rozjasnilo troche obraz i umozliwilo pomoc
indywidualnym osobom

dziekuje

to dobry pomysł.
Myuślałam też, że jak ktoś jest opiekunem wirtualnym to mógłby np. zasponsorować szczepionki dla swoich podopiecznych. Ja włąśnie chciałabym tak zrobić. Jeśli koszty szczepionek nie byłyby duże to może jeszcze udałoby mi się wyskrobać na więcej.

Posted

Koszt jednej budy to w zaleznosci od wielkosci 130-150-200 zl. Wszystko zalezy czy buda jest pojedyncza,podwojna,duza,mala (zdjecia i wyliczenia sa na poprzednich stronach).

O koszt szczepienia dowiem sie w schronisku jak bede 2 maja (no chyba,ze bedzie lało,to wtedy nie pojade).Naprawde nie wiem jak sie to ksztaltuje.

Aganiok, dziekuje za Twoj 1 %. Wszystkim, ktorzy wplacili dziekujemy.

Posted

Oto najnowsza informacja od Pana Kierownika, odpowiedz na moj mail wyliczajacy ilosc kwietniowych adopcji.

Temat: bąbelek
Od: "Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami" <mtoz@tlen.pl>
Data: So Kwietnia 29 2006, 8:37 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Trochę się Pani pomyliła w liczeniu. Do dzisiaj poszło 28 psów i 7 kotów. Liczyłem osobiście.

:laola:

Posted

Bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że w maju do adopcji pójdzie jeszcze więcej psów i kotów. Ja sama mam przyjemność widzieć prawie codziennie Gargusia, który teraz nazywa się Zorba. Opiekuje się nim takie starsze małżeństwo. Piesek jest kochany, zadbany, czyściutki i przyjazny.

Posted

Kolezanka Mysi i Pysi równiez po sterylce. Tutaj zdjecia robione przez okienko izolatki, nie chcialam stresowac suni (sterylka byla wczoraj).

Dziekuje wszystkim za wplaty.

W schronisku jest kilka nowych psow, a do dzisiaj w maju domki znalazly 2 pieski. Czy na kazdy dzien jeden piesek. "To bardzo duzo" tak mi powiedzialy Panie Iza i Ola.

Pan Kierownik zachorowal (prawdopodobnie go polamalo podczas robot przy zadaszeniu) i nie bylo go dzisiaj w schronisku. Nie mam wiec danych o kosztach szczepienia na parwo-nosowke i kaszel.

Posted

Ok dokonałam wreszcie przelewu za 2 miechy:) Prosze tam przeprosić p.Kierownika, że z poślizgiem, ale u mnie z kasą to tak różnie bywa.. Tatusiowy 1% też poszedł:) Jak się ma mój kochany Rudolf?? Teraz jak jest ciepło to pewnie wyleguje sie przed budą?:D Strasznie chciałabym go kiedyś odwiedzić:p Pozdrowienia dla wszystkich pracowników schroniska

Posted

Asiu,
mam swiezutkie zdjecia ze schroniska z wczoraj. Jak tylko dostane opisy od Pana Kierownika (skad pochodza pieski,jaki jest ich stan zdrowia) zaraz do Ciebie napisze. Jest kilka kandydatek na pewno. Dziekuje Ci za pamiec.

Od: "Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami" <mtoz@tlen.pl>Data: Pn Maja 8 2006, 6:53 pm

Z tej listy na alegro, co oglądałem, a doliczyłem się 21, jedynie nie ma
Dzięciołka z łańcucha, który poszedł do adopcji a widocznie nie pisałem.
Na jego miejscu jest teraz inny bardzo fajny piesek, któremu zdjecia zrobimy jutro. Nie pisałem również o sterylizacji suczki wilczurowatej,co siedzi razem z czarnymi podobnymi do labladora. Razem ostatnio wysterylizowano 5 sztuk.

Kiwi-Ona, dziekuje za wplate na Rudolfa. Szczerze mowiac nie bylam u niego podczas ostatnich odwiedzin schroniska. Zapytam Kasie, kiedy sie ponownie wybiera do schroniska (byla wczoraj) lub sama sie wybiore (ostatnio bylam 2 maja,ale zastala mnie burza na miejscu :shake: i zrobilam tylko 4 psy na zewnatrz).

Posted

W schronisku praca wre. Oto najnowsza informacja od Pana Kierownika.

[SIZE=2]Jestem w trakcie demontażu przenośnych wybiegów ze starego schroniska w Rzeszowie.Przywiozłem dwa i myślę ze do niedzieli chociaz jeden postawię.Pozostało mi jeszcze do rozbiórki i przewiezienia 7 takich kojców.

Kandydatki do sterylek oraz koszt szczepienia podam po otrzymaniu wyliczen od Pana Kierownika.