Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sprawdzałam ceny bud w sklepie ogrodniczym .Ocieplane styr.2 cm.Buda 53x40=310zł. 68x50=360zł Buda 83x55=470zł. Rozmiar98x65=550 ,a 113x75=660 Budy mierzyłam z pania od wewnatrz,czyli podaje rozmiary w srodku,te faktyczne,do korzystania dla psiaka.Dach dwuspadowy.Do Zbyszka nie moge sie dodzwonic,przypuszczam ,ze na nocnej zmianie gotuje jedzonko.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Halcia, podaj mi na priv nr swojego konta ,wpłacę 100 zł na budę. Wiem ,że już było podawane i też gdzieś mam w przelewach, ae chyba będzie prościej jak podasz. Już teraz sobie zapiszę w notesie, obiecuję:lol::lol:

Posted

Super,czyli zaczynam dalej.Bo...na razie zamówiłam 4 pojedyncze niewielkie:tzn ok 60x 70 coś tam cm moze brakowac.Stolarz wykonał błyskawicznie,przemyślałam i domówiłam jeszcze 2,zrobia ,jak kierownik pojedzie to juz będzie pełne auto.Na 2 miałam kase ,2 postanowiłam ufundować,na kolejne dwie myśle ,ze cos uzbieram przez jesień/czyli założyłam/.Sa to tym razem pojedyncze,ocieplane 5 cm styr.ale z płaskim dachem.Ulka,czy Tobie nie pójdzie sprawniej podać moje konto?Ono istnieje,bo bank nie dał mi go zlikwidowac,ale chwile zejdzie mi go odnalezc.DZiś jade wpisywac daty itp na zaswiadczeniach o szczepieniu/ok 250/jutro mnie nie ma.Czy ktoś wie co sie dzieje z Viris?Nie widuje Jej na watku.Kuba,jak zawsze wielkie dzieki za pomoc.

Posted

Halciu,
czyli razem zamowilas 6 pojedynczych bud? Kierownik ma na budy od p.Andrzeja (wirtualnego), moglby troche dolozyc.
Kiedy te budy beda do odbioru?

Nie wiesz czasem czy jest juz kierownik po urlopie?

Z Twojego wpisu widze, ze szczepienie 14.9. ruszy pelna para :multi:
Polowa schroniska bedzie zaszczepiona dzieki wielkiemu sercu dr Komorowskiego. Jakbys mogla pstryknac kilka zdjec przy szczepieniach,prosze.

Co do banku to poszukam w historii moich przelewow (ale nie w pracy :oops:).

Viris jest zagranica, widzialam na forum wizażanek, ze pisala.

Posted

Znalazłam stronke z nr.konta / jest na str 207 #2066/i wyśle Kubie uzupełnienie danych.Kierownik jest na urlopie do piatku,w piatek ma byc.Moze faktycznie go "naciągne na te 2 budy i zaczne zbierac na "czysto"Te 4 budy juz sa do odbioru ,stolarz dzwonił do mnie wczoraj rano,ale zal mi było połowy pustego auta na transport wiec "zaszalałam",tym bardziej ,ze po walkach cena wyszła 240 więc jak na ocieplaną bude uwazam,ze atrakcyjna.Jeszcze Filipki się deklarowały ale nie wiem czy na moje,czy schroniskowe konto,doradż.Kuba,jak zawsze poprosze jak przeslesz ,zawiadom.Nie wiem czy zdjeć nie porobie jutro/złe budy schr./,bo przy szczepieniu jestem wymieknieta,ogłuszona i zmeczona,asystuje z wyjmowaniem i podawaniem igieł,a nie moge partrzyć na kłucia i łapanie.Potem długo tez trwa wypisanie tylu zaświadczeń.

Posted

halcia napisał(a):
Moze faktycznie go "naciągne na te 2 budy i zaczne zbierac na "czysto"Te 4 budy juz sa do odbioru ,stolarz dzwonił do mnie wczoraj rano,ale zal mi było połowy pustego auta na transport wiec "zaszalałam",tym bardziej ,ze po walkach cena wyszła 240 więc jak na ocieplaną bude uwazam,ze atrakcyjna.

Halciu,
wplata z dedykacja na budy byla 2500 zl, nie wiem ile z tej kwoty kierownik juz wydal, ale wypada pokazac sponsorowi na co poszly pieniadze :cool3: Wg mnie cena ocieplanej budy jest REWELACYJNA :p
Nigdzie takiej nie dostaniesz. Zapytaj kiero w niedziele, czy ma jeszcze kase z tej wplaty, moze by zamowic jeszcze kilka.

Halciu, zrob prosze koniecznie zdjecia starych, nienadajacych sie bud, jesli tylko mozesz :modla:

Posted

ocelot napisał(a):
Jak często wolontariusze odwiedzają schronisko?
Kiedy planowana nabliższa wizyta?

Ocelot, schronisko odwiedzane jest przez nas 2-3 razy w ... roku.
Na co dzień jesteśmy jedynie w kontakcie mailowym z Kierownikiem i paniami ze schroniska. Jesli jednak Rudy trafi do schroniska na pewno sie o tym dowiemy. Dostajemy info i zdjęcia każdego nowego psa, bo to przez nas jest prowadzona strona int. schroniska. Wyślemy też zdjęcia Rudego, aby dali nam znac jak tylko go namierzą.

Posted

Dobra,jesli jutro nie bedzie lało,jade za Mielec,odwiedze schronisko i przepytam Kierownika o kase na budy.Mnie tez ta cena wydaje sie super,choc wiem ,ze Kier.woli dwuspadowe dachy.Ja ze stolarzem kłóce sie do upadłego o cene,ale On ma duze poczucie humoru i udaje mi sie wynegocjowac ,choć on prawie zawał serca udaje przy tych negocjacjach.Znowu leje,mam nadzieje,ze szczepienie nie bedzie w takich warunkach jak zlot,bo idzie sie załamac.

Posted

Kuba ty sie nie śmiej tylko zapisz ,bo mimo ,ze to moje konto,ciagle go szukam.Ocelot,ja bywam częściej i czesto tez dzwonie jak cos trzeba pytaj.Bede pewnie jutro i bede w niedziele z dr do szczepień.Zdjęcia bud zrobie, bo wiesz jak mi budy lezą na sercu.Wiem,ze poprzednim razem kierownik dał na jedna z czterech bud kwote 480 zł.

Posted

ocelot napisał(a):
Dzięki dziewczyny.
Nie sądziłam, że tak dużo pomagacie na odległość. Jestem pod ogromnym wrażeniem.

Dawniej tzn. jeszcze w ubieglym roku staralam sie raz na kilka tygodni pojechac do schroniska, robilam zdjecia do strony. Ale od niedawna schronisko ma nowy aparat cyfrowy (od sponsora) i P.Iza robi zdjecia i przesyla mailem wraz z opisem. Umieszczam je na stronie schroniska.

Na odleglosc robimy ogloszenia, jest nas kilka aktywnych na allegro i dzieki temu mamy duzo aukcji.

Halciu, dzieki za jutro i za niedziele. Koniecznie podpytaj kierownika nt. pieniedzy na budy od p. Andrzeja ;)

Posted

Teraz przegladam Wasze wątki i próbuję sobie nakreślić obraz.
Psiaki mają wybiegi?
Po ile są w boksach i jak duże są boksy?

Chyba nawet bym chciała, żeby Rudy u was w schronisku się znalazł.

Posted

Chcemy wpłacić na ocieplane budy dla naszych nowych wirtualnych Gracji i Browna z 56. Jakie budy tam najbardziej pasują? Jaki będzie ich koszt i na jakie konto wpłacać. Jeśli w ich boksie są porządne budy, to chcemy ufundować budę jakiejś innej potrzebującej psince.

Posted

[quote name='Filipki']Chcemy wpłacić na ocieplane budy dla naszych nowych wirtualnych Gracji i Browna z 56. Jakie budy tam najbardziej pasują? Jaki będzie ich koszt i na jakie konto wpłacać. Jeśli w ich boksie są porządne budy, to chcemy ufundować budę jakiejś innej potrzebującej psince.
Na pewno w boksie 56 nie ma nowych bud, tylko takie schroniskowe.
Ale lepiej zeby to Halcia sprawdzila.

Wg mnie spokojnie weszlaby tam podwojna

Posted

Porobiłam zdjęcia,przesle wieczorem na Ulki meila. Ostre nie beda,bo pogoda dżdżysta i zamglona./Juz nie mówie ,ze wysiadł aparat i szybko przed wyjazdem kołowałam inny/W boksie 56 są dwie budy ,jedna z nich podwójna i 5 psiaków.Boks nie jest duzy,pierwsza buda jest dobra,ta z tyłu nie specjalnie,ale i nie tragiczna.Przy tych kałuzach nie wchodziłyśmy,Izie i tak przemokły buty.Strasznie mokro i padało cały czas,więc wiadomo jak sie chodzi i sprawdza.Złe budy porobiłam,ale jest tez wiele duzych razących ,bo nie maja nic zabudowanego przodu.Kierownika nie zastałam ,był w Wojniczu.Przerazona jestem warunkami do szczepienia,bo ciągle pada.

Posted

Nikki,jak uważasz.Kierownik też zamówił budy,ale chyba nieocieplane.Ja zamawiam tylko ocieplane styr.5 cm.Filipki,przesłałam zdjecia Ulce na Jej meila.Wiele zdjęć musiałam skasować, bo między ciasnymi boksami w małym przesmyku wyszły czarne niewidoczne . Pierwsze zdjęcie to boks 56,te budy sa nieocieplane,z tym ze ta pierwsza w miare nowa,a psiaków w boksie 5 sztuk.