Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oooo, spotkanko 8)
My nic obiecać nie możemy, jak będzie ładna pogoda i Murczątko będzie w dobrym nastroju to pojawimy choćby pod schroniskiem żeby się spotkać z cioteczkami :rolleyes:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Viris, swietne plakaciki, naprawde super i bardzo czytelne.
Dzieki Ci wielkie :Rose:
Ok to dzisiaj pójdę na ksero i zrobię kopie i pojeżdżę po mieście. Część dam znajomym żeby powiesili u swoich wetów itp.

Posted

Wpis Pana Jerzego Harłacza pod artykulem w Echo Dnia

17.07.2008, 17:05:08
Wpis #11
Goście

Ubaw po pachy gdy czytam stwierdzenie lekarza weterynarii panie doktorze przypominam panu ,że to nie na towarzystwie leży odpowiedzialność za stan techniczny i warunki jakie panują w schronsku, lecz na gminie Mielno dziwne że takich sprawd pan nie wie i oceniam Pana znajomość prawa w tym zakresie na O niech się Pan nie ośmiesza takimi stwierdzeniami , przypomne art.11 ustawy o ochronie zwierzat mówi wyraznie do kogo należy to zadanie w skrócie wyłapywanie i opieka nad bezdomnymi zwierzetami to zadanie własne gminy. Należy przez to rozumieć ,że to organa gmin maja obowiazek zapewnić własciwą opiekę nad bezpanskimi zwierzakami tj warunki odpowiadające danej rasie i wielkosci) Mandatem należałoby ukarać gminę a ja ze swojej strony powiadomię resort rolnictwa departament weterynarii o Panskiej decyzji, która jest absolutnie idiotyczna.

z poważaniem Harłacz Jerzy

Posted

Powiesiłam "plakaty" w 2 sklepach zoo i w 2 lecznicach. Oba sklepy to takie "bardzo chodliwe", jeden w głównej galerii a drugi tez w takim jakby centrum handlowym. Dzwoniłam do iwop - chciałam podrzucić jej kilka żeby powiesiła u swojego weta itp ale nie odbierała.

Posted

Super Viris,o takim czyms myslalam tylko umiejetnosci komputerowo-drukarkowych brak.Juz zmalpowalysmy to do Orzechowcow,bo na tym terenie tez brak swiadomosci istnienia schroniska.

Posted

Zapytałam wizażanek czy nie mogłybyśmy wesprzeć z pieniążków nadwyżkowych leczenia tego pieska. Nadwyżka niewielka ale zapytałam czy 100 zł nie mogłybyśmy przekazać na ten cel.
Oczywiście poza allegro bo szkoda kasy na prowizje od sprzedania itp ( nie wiem ile się płaci za te aukcje cegiełkowe )

Posted

Nie chcę nic mówić ale byłam w galerii wczoraj i na 6 zrywek o konto schroniska 4 były zerwane. Tablica stoi w takim miejscu że raczej ktoś złośliwe nie pozrywał. Ale mi się serduszko uradowało!!!

Posted

Nadwyżka niewielka ale zapytałam czy 100 zł nie mogłybyśmy przekazać na ten cel.

Viris, kazda wplata na wyzelka bedzie bardzo mile widziana.
Mam nadzieje, ze Wizazanki zgodza sie na przekazanie nadwyzki na Imbirka.

Dobrze, ze plakaciki sa zauwazane i ze znikaja zrywki. Moze to pomoze zmniejszyc liczbe psow przywozonych z Ostrowca do schroniska.

Posted

Od 2 dni widzę malutkiego pieska, pcha się pod samochody, nawet ja o mało go nie potrąciłam jak wyleciał zza krzaka. Nie mogę go złapać, kręci się w okolicy jednego bloku. Ale nikt go nie szuka.

Co do pieniążków to będzie i 100 od wizażanek i dodatkowe pieniążki też. Jak tylko dostanę wpłatę z zagramanicy :loveu: to przeleję. Na konto schroniska tak?

Dzisiaj do schroniska wysłałam poleconym priorytetem leki które otrzymałam od znajomych.

Przypominam że nadal mam 190 zł z bazarków na sterylizacje ( za żółwia i za opowieści z narni )

Posted

Viris napisał(a):
Przypominam że nadal mam 190 zł z bazarków na sterylizacje ( za żółwia i za opowieści z narni )

Viris, na razie doktor schroniskowy nie robi sterylek, ma jakies badania w terenie. 3 sterylki byly robione na tzw. miescie, ale sa duzo drozsze.
Mysle, ze trzeba poczekac, az doktor Koziol wroci do wykonywania zabiegow.

Na wyzelka mozesz wplacic bezposrednio na konto hoteliku Murki.

Posted

Temat: sterylki
Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl>
Data: Śr Lipca 30 2008, 11:20 am
Do: "Agnieszka Matelowska" <mielec@bezdomne.com>

[SIZE="4"]Wczoraj wysterylizowano Kosmę Pani podopieczną oraz jedną z nowych. Zdjęcia po opuszczeniu izolatki. To juz 10 sztuk.

A tutaj chetny na labradora, na szczescie pies zostal oddany wlascicielowi.
Allegro pomoglo w jego odnalezieniu.
Temat: Labrador
Od: "Grzesiek" <grzesiek215@op.pl>
Data: Śr Lipca 30 2008, 1:01 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Witam.Jestem zainteresowany adoptowaniem psa rasy Labrador Retriever.Warunki u mnie sa bardzo dobre.[SIZE="3"]Mieszkam na wsi i mam suczke tej samej rasy.mam jednak pytanie:czy piesek musi zostac wykastrowany?Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam

Posted

Kaśki nie wyrobia na dni Mielca jedna za granića druga niedawno wróciła,a dni Mielca w tym roku wczesniej niestety,podobno 16.08.Natomiast zaprosiłam je na Zlot,a ja przywioze chyba chłopaka niespodzianke:evil_lol:

Posted

emat: Labrador
Od: "Grzesiek" <grzesiek215@op.pl>
Data: Śr Lipca 30 2008, 1:01 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Witam.Jestem zainteresowany adoptowaniem psa rasy Labrador Retriever.Warunki u mnie sa bardzo dobre.Mieszkam na wsi i mam suczke tej samej rasy.mam jednak pytanie:czy piesek musi zostac wykastrowany?Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam

Facet nie owija w bawełnę :angryy::angryy::angryy:

Posted

Temat: po sterylce
Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl
Data: Śr Lipca 30 2008, 6:56 pm

Trzy suczki po sterylce, pierwsze dwa zdjęcia to suczka mama i czarna podpalana ześwietlicy. One sa w galerii.

Mamusia ze szczeniakami

Aurelia ze swietlicy, dam ja dzisiaj na allegro.

Sunia jamnikowata z 1-ki.

Nowy aparat sie sprawdza, zdjecia sa bardzo ladne :wink:

Posted

Temat: po sterylce
Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl
Data: Śr Lipca 30 2008, 6:56 pm

Trzy suczki po steryce pierwsze dwa zdjęcia to suczka mama i czarna podpalana ześwietlicy. One sa w galerii.

Mamusia ze szczeniakami

Aurelia ze swietlicy, dam ja dzisiaj na allegro.

Sunia jamnikowata z 1-ki.

Nowy aparat sie sprawdza, zdjecia sa bardzo ladne :wink:

Viris,
prosze wplac pieniazki na sterylizacje SAWY i drugiej suczki :modla: Doktor Koziol juz wrocil do robienia sterylek.

W lipcu bylo wykonanych 5 sterylizacji, 3 na miescie, 2 w schronisku.