Murka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Oooo, spotkanko 8) My nic obiecać nie możemy, jak będzie ładna pogoda i Murczątko będzie w dobrym nastroju to pojawimy choćby pod schroniskiem żeby się spotkać z cioteczkami :rolleyes: Quote
Viris Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Ulka18 napisał(a):Viris, swietne plakaciki, naprawde super i bardzo czytelne. Dzieki Ci wielkie :Rose:Ok to dzisiaj pójdę na ksero i zrobię kopie i pojeżdżę po mieście. Część dam znajomym żeby powiesili u swoich wetów itp. Quote
Murka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Viris'] Bardzo dobry pomysł!!! :happy1: Quote
Ulka18 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Wpis Pana Jerzego Harłacza pod artykulem w Echo Dnia 17.07.2008, 17:05:08 Wpis #11 Goście Ubaw po pachy gdy czytam stwierdzenie lekarza weterynarii panie doktorze przypominam panu ,że to nie na towarzystwie leży odpowiedzialność za stan techniczny i warunki jakie panują w schronsku, lecz na gminie Mielno dziwne że takich sprawd pan nie wie i oceniam Pana znajomość prawa w tym zakresie na O niech się Pan nie ośmiesza takimi stwierdzeniami , przypomne art.11 ustawy o ochronie zwierzat mówi wyraznie do kogo należy to zadanie w skrócie wyłapywanie i opieka nad bezdomnymi zwierzetami to zadanie własne gminy. Należy przez to rozumieć ,że to organa gmin maja obowiazek zapewnić własciwą opiekę nad bezpanskimi zwierzakami tj warunki odpowiadające danej rasie i wielkosci) Mandatem należałoby ukarać gminę a ja ze swojej strony powiadomię resort rolnictwa departament weterynarii o Panskiej decyzji, która jest absolutnie idiotyczna. z poważaniem Harłacz Jerzy Quote
Viris Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Powiesiłam "plakaty" w 2 sklepach zoo i w 2 lecznicach. Oba sklepy to takie "bardzo chodliwe", jeden w głównej galerii a drugi tez w takim jakby centrum handlowym. Dzwoniłam do iwop - chciałam podrzucić jej kilka żeby powiesiła u swojego weta itp ale nie odbierała. Quote
halcia Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Super Viris,o takim czyms myslalam tylko umiejetnosci komputerowo-drukarkowych brak.Juz zmalpowalysmy to do Orzechowcow,bo na tym terenie tez brak swiadomosci istnienia schroniska. Quote
Ulka18 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Allegro wyzelka Imbirka. Zapraszamy do zakupu cegielek : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=406975274 Quote
Viris Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Zapytałam wizażanek czy nie mogłybyśmy wesprzeć z pieniążków nadwyżkowych leczenia tego pieska. Nadwyżka niewielka ale zapytałam czy 100 zł nie mogłybyśmy przekazać na ten cel. Oczywiście poza allegro bo szkoda kasy na prowizje od sprzedania itp ( nie wiem ile się płaci za te aukcje cegiełkowe ) Quote
rotek_ Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 prowizja to chyba 5 procent:roll: o ile dobrze pamiętam Quote
Viris Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Nie chcę nic mówić ale byłam w galerii wczoraj i na 6 zrywek o konto schroniska 4 były zerwane. Tablica stoi w takim miejscu że raczej ktoś złośliwe nie pozrywał. Ale mi się serduszko uradowało!!! Quote
Ulka18 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Nadwyżka niewielka ale zapytałam czy 100 zł nie mogłybyśmy przekazać na ten cel. Viris, kazda wplata na wyzelka bedzie bardzo mile widziana. Mam nadzieje, ze Wizazanki zgodza sie na przekazanie nadwyzki na Imbirka. Dobrze, ze plakaciki sa zauwazane i ze znikaja zrywki. Moze to pomoze zmniejszyc liczbe psow przywozonych z Ostrowca do schroniska. Quote
Viris Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Od 2 dni widzę malutkiego pieska, pcha się pod samochody, nawet ja o mało go nie potrąciłam jak wyleciał zza krzaka. Nie mogę go złapać, kręci się w okolicy jednego bloku. Ale nikt go nie szuka. Co do pieniążków to będzie i 100 od wizażanek i dodatkowe pieniążki też. Jak tylko dostanę wpłatę z zagramanicy :loveu: to przeleję. Na konto schroniska tak? Dzisiaj do schroniska wysłałam poleconym priorytetem leki które otrzymałam od znajomych. Przypominam że nadal mam 190 zł z bazarków na sterylizacje ( za żółwia i za opowieści z narni ) Quote
halcia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Moze tez zwiększyc liczbe psów odnalezionych przez właścicieli.Byłam w schr.maluchów ponad 20. Quote
Ulka18 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Viris napisał(a):Przypominam że nadal mam 190 zł z bazarków na sterylizacje ( za żółwia i za opowieści z narni ) Viris, na razie doktor schroniskowy nie robi sterylek, ma jakies badania w terenie. 3 sterylki byly robione na tzw. miescie, ale sa duzo drozsze. Mysle, ze trzeba poczekac, az doktor Koziol wroci do wykonywania zabiegow. Na wyzelka mozesz wplacic bezposrednio na konto hoteliku Murki. Quote
Viris Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Czy mogę prosić zatem dane konta Murki? Będzie ponad 250 zł :loveu: Quote
Murka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Viris, Twoja wpłata (263,27zł) dotarła, dzięki wielkie :loveu: Ulka, Twoją wpłatę rozdzielam po połowie na Amisię i Gacka ;) Quote
Viris Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ooo to błyskawica. Super. To kasa z nadwyżki wizażanek i wpłata od Kasi też wizażanki. Quote
Ulka18 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Temat: sterylki Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl> Data: Śr Lipca 30 2008, 11:20 am Do: "Agnieszka Matelowska" <mielec@bezdomne.com> [SIZE="4"]Wczoraj wysterylizowano Kosmę Pani podopieczną oraz jedną z nowych. Zdjęcia po opuszczeniu izolatki. To juz 10 sztuk. A tutaj chetny na labradora, na szczescie pies zostal oddany wlascicielowi. Allegro pomoglo w jego odnalezieniu. Temat: Labrador Od: "Grzesiek" <grzesiek215@op.pl> Data: Śr Lipca 30 2008, 1:01 pm Do: mielec@bezdomne.com Witam.Jestem zainteresowany adoptowaniem psa rasy Labrador Retriever.Warunki u mnie sa bardzo dobre.[SIZE="3"]Mieszkam na wsi i mam suczke tej samej rasy.mam jednak pytanie:czy piesek musi zostac wykastrowany?Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam Quote
Viris Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 O to piękne ma Pan WARUNKI. Szkoda że nie zapytał czy liczne mioty labek daje..... czy nie wiecie tego przypadkiem :angryy::angryy::angryy: Quote
halcia Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Kaśki nie wyrobia na dni Mielca jedna za granića druga niedawno wróciła,a dni Mielca w tym roku wczesniej niestety,podobno 16.08.Natomiast zaprosiłam je na Zlot,a ja przywioze chyba chłopaka niespodzianke:evil_lol: Quote
Murka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 emat: Labrador Od: "Grzesiek" <grzesiek215@op.pl> Data: Śr Lipca 30 2008, 1:01 pm Do: mielec@bezdomne.com Witam.Jestem zainteresowany adoptowaniem psa rasy Labrador Retriever.Warunki u mnie sa bardzo dobre.Mieszkam na wsi i mam suczke tej samej rasy.mam jednak pytanie:czy piesek musi zostac wykastrowany?Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam Facet nie owija w bawełnę :angryy::angryy::angryy: Quote
Ulka18 Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Temat: po sterylce Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl Data: Śr Lipca 30 2008, 6:56 pm Trzy suczki po sterylce, pierwsze dwa zdjęcia to suczka mama i czarna podpalana ześwietlicy. One sa w galerii. Mamusia ze szczeniakami Aurelia ze swietlicy, dam ja dzisiaj na allegro. Sunia jamnikowata z 1-ki. Nowy aparat sie sprawdza, zdjecia sa bardzo ladne :wink: Quote
Ulka18 Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Temat: po sterylce Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl Data: Śr Lipca 30 2008, 6:56 pm Trzy suczki po steryce pierwsze dwa zdjęcia to suczka mama i czarna podpalana ześwietlicy. One sa w galerii. Mamusia ze szczeniakami Aurelia ze swietlicy, dam ja dzisiaj na allegro. Sunia jamnikowata z 1-ki. Nowy aparat sie sprawdza, zdjecia sa bardzo ladne :wink: Viris, prosze wplac pieniazki na sterylizacje SAWY i drugiej suczki :modla: Doktor Koziol juz wrocil do robienia sterylek. W lipcu bylo wykonanych 5 sterylizacji, 3 na miescie, 2 w schronisku. Quote
Reno2001 Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Ja na poczatku sierpnia znów wystawię aukcję sterylkową ;). Quote
Recommended Posts