Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

;)

albiemu napisał(a):
nie śmiem sama nic ruszyć bez kierownika i Waszej zgody Uleńko :) ... ale jak trzeba będzie wal jak w dym!

Bez zgody Kierownika i tak nic nie ruszymy, ale zastanowic sie nas strategia możemy ;). A w dym bedziemy waliły do każdego, kto będzie chciał stanąć po naszej stronie. Ja ruszę Łódź. Już mam deklarowane wsparcie od dziewczyn.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='albiemu']Reno2001 pomóc w Mielcu się da bo tutaj ludzie przyjmować pomoc potrafią i chcą i najważniejsze bardzo to szanują ...
Dokładnie tak jest w Mielcu w schronisku, dlatego ile mogę tyle też pomagam.

W natłoku kłopotów i dyskusji umknęły chyba moje przemyślenia na temat łapanek psów w Ostrowcu. Obawiam się że jak napiszę do prasy żeby podali info że są łapanki i że trzeba psy pilnować a nie puszczać luzem bo trafią do schroniska - część mieszkańców miasta właśnie zechce się pozbyć problemu.

Byłam w kilku sklepach zoologicznych i tam są takie tablice z ogłoszeniami, są też ogłoszenia o zaginionych zwierzętach.
Mogę zrobić plakaciki/ogłoszenia że trzeba szukać ich w Mielcu bo mogły tam trafić z łapanki. A z ogłoszeniem razem mogę dać takie "odrywane" informacje z numerem konta do wpłat.
Dajcie znać co sądzicie.

Btw ostatnio widziałam że jakiś młody wyżłowaty zaginął w Ostrowcu. Nie trafił taki do schroniska?

Posted

Mysle ,ze u weta i w sklepach zoo to dobry pomyśł,bo tam zagladaja ludzie których interesuja zwierzeta.Ja miałam taki pomysł,bo Kier.sam powiedział,ze tym razem było mniej psiaków z Ostrowca,bo poszły wiesci ,ze bedzie łapanka i ludzie pilnowali.Ale zawiadamiac,ze psiaki trafiaja do Mielca,z nr.tel chyba warto,nawet jakby 3 miały wrócic spowrotem do własciciela,nie?

Posted

A z ogłoszeniem razem mogę dać takie "odrywane" informacje z numerem konta do wpłat.

To bardzo dobry pomysl, takie plakaciki w lecznicach, sklepach zoologicznych moga przyniesc tylko korzysc dla schroniska i dla zwierzakow tam trafiajacych/

Zdjecia darow, ktore pomogla otrzymac pani Magda z forum corgi, ta sama, ktora zalatwila dom dla suni Marmurki w Plocku. Wczoraj p. Wiesiek przywiozl dary chyba z Sochaczewa.

Dziekujemy Pani Magdo :Rose:

Posted

:cool2: tylko musi sie zmienic 'polityka schroniska' wobec gmin i nie mozna calej Polski "uszczesliwic" nie da sie poprostu. Gminy musza budowac swoje schroniska i partycypowac w kosztach realnych prowadzenia tych schronisk do ktorych odstawiają SWOJE bezdomne zwierzeta!

A teraz, zapraszam Was do wątku Piotrowskiego schroniska, tam jest podobnie ale na DZIŚ, a w mieleckim wątku zaangazowane osoby z łodzkiego:-( A to jak piotrkowskie wyglada(technicznie) to jest dramat..

Posted

Widzialam zdjecia tamtego schroniska, kiedys, kiedys tak bylo w Mielcu.
Ale walczylismy o sposorów, bez nich nic sie nie da zrobic :shake:
A tam pracownicy zlom zbieraja, zeby miec pieniadze na zwierzaki.

Mozemy pomóc piotrkowskim zwierzakom wysylajac maile/listy popracia gdzie trzeba. Bo widac miasto i gminy tamtejsze szukaja wszelkich rozwiazan, byleby pasowalo radnym i prezydentowi, a zwierzaki sa niewazne.

Posted

Poniewaz nie mozna zmienic postów, wiec pisze kolejny, bo wiadomosci dobre, p.Iza napisalam maila :

Temat: Adopcje
Od: "Profil1"
Data: Pt Lipca 11 2008, 1:48 pm
Doberman Hristo - adopcja
Lubomiła suczka - owczarek z pod bramy - adopcja

Posted

W łódzkim schronisku niedawno psy mieszkąjce przed głównym budynkiem od strony ulicy (oczywiście na terenie) musiały być usunięte z tego miejsca, bo przeszkadzało to okolicznym mieszkańcom ...tam jest na prawdę 5 domów, ale SĄ. Nikogo nie obchodzi ścisk na boksach. I znów pytanie, kto zezwolił na taka lokalizację?
Zawsze jest problem z terenem. Każde schronisko musiałoby być całe kilometry za miastem. Tak jest np. w Gorzowie Wlkp (bieda tam tez okrutna, ale schronsiko bardzo małe)
Nie wierzę, ze nie można znaleźć odpowiednich terenów. Trzeba tylko chcieć! A nikt nie chce, bo schronisko nie jest placówką komercyjną, nie przynosi dochodów, łatwiej przeciągac wszytsko w czasie i mieć złudzenia, że problem sam się rozwiąże ...Tylko niby JAK?
Wszyscy biora się za myślenie jak problem urasta do niewyobrażalnych rozmiarów i nie można go juz nie zawuażać.
Gdzie w tym sens???

Posted

Myślenie wyglada tak jak powiedział nam naczelnik z Przemyśla odpowiedzialny za Orzechowce"Bo wy macie poprzestawiane w głowie,bo najpierw Bóg,potem ludzie a na koncu zwierzęta."On widocznie do tej pory nie, wie,ze za zwierzęta odpowiedzialny jest człowiek i to ,że siedzą w schronisku tez jest winą człowieka.

Posted

Gdyby Mieleckie schronisko nazywało się np Tesco albo kościołem było teren już by był na wczoraj .... i to większy niż tego potrzeba. Taki mamy kraj i walczyć z tym trzeba bo co się ziemi tyczy to skandal jest! Ziemia za grosze jak trzeba a teraz jak naprawdę potrzeba to nagle i ziemi brakuje i płacić nie ma czym bo się komuś innemu grunty za złotówkę sprzedało.

Dokładnie Halina najpierw Bóg potem człowiek a na końcu zwierzęta ... taki stosunek naszego państwa widzimy we wszystkim. Teraz w sytuacji Mileckiego schroniska i działki dla niego. Z Bogiem to wszystko już od bardzo dawna wspólnego NIC nie ma Panie SZ. z UM w Przemyślu.

Posted

albiemu napisał(a):
Teraz w sytuacji Mileckiego schroniska i działki dla niego.

:shake: Boje sie, ze w obecnych czasach, komercjalizacji, tak bedzie z wieloma schroniskami. Kiedys, nieatrakcyjne tereny, byly przekazywane pod schroniska. Obecnie staly sie atrakcyjnymi terenami a schroniska likwiduje sie, poprostu, odzyskujac tereny inwestycyjne, za grubą kase. A bezdomne zwierzeta? Jakos to bedzie, gdzies sie upchnie, bez karnie.

Znam dobry przyklad, jak narazie jeden. Lublin, sprzedano teren schroniska inwestorowi wzamian za wybudowanie przez niego nowego, nowoczesnego schroniska w innym miejscu. Wszyscy zyskali: miasto nowoczesnie schronisko a zwierzeta godne warunki i fachową opieke.

Posted

Arko, a moze wpiszesz ta ostatnia sentencje pod artykulem w Wyborczej.
Na pewno te komentarze sa czytane, moze jakiemus urzednikowi przyjdzie do glowy zadzwonic do Lublina, dowiedziec sie jak to sie da zalatwic.
Wiem, ze chyba jestem naiwna :oops: ale moze akurat.

Posted

halcia napisał(a):
Albiemu ty sie w komentarzach do Gaz.Wyb.wpisz a nie na watku,tam zależy nam na wpisach.

wiem wiem Halciu ale nie mogę ze służbowego kompa, dopiero w domu to zrobię :cool1: