Reno2001 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 ;)albiemu napisał(a):nie śmiem sama nic ruszyć bez kierownika i Waszej zgody Uleńko :) ... ale jak trzeba będzie wal jak w dym! Bez zgody Kierownika i tak nic nie ruszymy, ale zastanowic sie nas strategia możemy ;). A w dym bedziemy waliły do każdego, kto będzie chciał stanąć po naszej stronie. Ja ruszę Łódź. Już mam deklarowane wsparcie od dziewczyn. Quote
albiemu Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Reno2001 pomóc w Mielcu się da bo tutaj ludzie przyjmować pomoc potrafią i chcą i najważniejsze bardzo to szanują ... Quote
agusiazet Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Czyli, jak rozumiem, wszystkie działania wstrzymane do powrotu Kierownika? Quote
Viris Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='albiemu']Reno2001 pomóc w Mielcu się da bo tutaj ludzie przyjmować pomoc potrafią i chcą i najważniejsze bardzo to szanują ... Dokładnie tak jest w Mielcu w schronisku, dlatego ile mogę tyle też pomagam. W natłoku kłopotów i dyskusji umknęły chyba moje przemyślenia na temat łapanek psów w Ostrowcu. Obawiam się że jak napiszę do prasy żeby podali info że są łapanki i że trzeba psy pilnować a nie puszczać luzem bo trafią do schroniska - część mieszkańców miasta właśnie zechce się pozbyć problemu. Byłam w kilku sklepach zoologicznych i tam są takie tablice z ogłoszeniami, są też ogłoszenia o zaginionych zwierzętach. Mogę zrobić plakaciki/ogłoszenia że trzeba szukać ich w Mielcu bo mogły tam trafić z łapanki. A z ogłoszeniem razem mogę dać takie "odrywane" informacje z numerem konta do wpłat. Dajcie znać co sądzicie. Btw ostatnio widziałam że jakiś młody wyżłowaty zaginął w Ostrowcu. Nie trafił taki do schroniska? Quote
halcia Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Mysle ,ze u weta i w sklepach zoo to dobry pomyśł,bo tam zagladaja ludzie których interesuja zwierzeta.Ja miałam taki pomysł,bo Kier.sam powiedział,ze tym razem było mniej psiaków z Ostrowca,bo poszły wiesci ,ze bedzie łapanka i ludzie pilnowali.Ale zawiadamiac,ze psiaki trafiaja do Mielca,z nr.tel chyba warto,nawet jakby 3 miały wrócic spowrotem do własciciela,nie? Quote
Ulka18 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 A z ogłoszeniem razem mogę dać takie "odrywane" informacje z numerem konta do wpłat. To bardzo dobry pomysl, takie plakaciki w lecznicach, sklepach zoologicznych moga przyniesc tylko korzysc dla schroniska i dla zwierzakow tam trafiajacych/ Zdjecia darow, ktore pomogla otrzymac pani Magda z forum corgi, ta sama, ktora zalatwila dom dla suni Marmurki w Plocku. Wczoraj p. Wiesiek przywiozl dary chyba z Sochaczewa. Dziekujemy Pani Magdo :Rose: [img] Quote
Viris Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Ok to zrobię takie plakaciki i powywieszam w miejscach gdzie mogą trafić ludzie którym zależy na losie zagubionego pupila. Quote
Ulka18 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Prosze o wpisywanie sie pod artykulem. Zeby bylo widac, ze nam wszystkim zalezy na zwierzakach z mieleckiego schronu. Artykuł z wczoraj (dziekuje Ci Ewatr :Rose: ) : http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34...zwierzat_.html Arka, dziękuje za interwencje u powiatowego, widac pomogla :p Quote
Ulka18 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Ulka18']Prosze o wpisywanie sie pod artykulem. Zeby bylo widac, ze nam wszystkim zalezy na zwierzakach z mieleckiego schronu. Artykuł z wczoraj (dziekuje Ci Ewatr :Rose: ) : http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,5444689,Co_dalej_z_mieleckim_schroniskiem_dla_zwierzat_.html Arka, dziękuje za interwencje u powiatowego, widac pomogla :p Link poprawiony :p Quote
ARKA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 :cool2: tylko musi sie zmienic 'polityka schroniska' wobec gmin i nie mozna calej Polski "uszczesliwic" nie da sie poprostu. Gminy musza budowac swoje schroniska i partycypowac w kosztach realnych prowadzenia tych schronisk do ktorych odstawiają SWOJE bezdomne zwierzeta! A teraz, zapraszam Was do wątku Piotrowskiego schroniska, tam jest podobnie ale na DZIŚ, a w mieleckim wątku zaangazowane osoby z łodzkiego:-( A to jak piotrkowskie wyglada(technicznie) to jest dramat.. Quote
ARKA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Piotrkowskie schronisko, zwierzeta, wolaja o pomoc, co z nimi bedzie??? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112680 Quote
Ulka18 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Widzialam zdjecia tamtego schroniska, kiedys, kiedys tak bylo w Mielcu. Ale walczylismy o sposorów, bez nich nic sie nie da zrobic :shake: A tam pracownicy zlom zbieraja, zeby miec pieniadze na zwierzaki. Mozemy pomóc piotrkowskim zwierzakom wysylajac maile/listy popracia gdzie trzeba. Bo widac miasto i gminy tamtejsze szukaja wszelkich rozwiazan, byleby pasowalo radnym i prezydentowi, a zwierzaki sa niewazne. Quote
Ulka18 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Poniewaz nie mozna zmienic postów, wiec pisze kolejny, bo wiadomosci dobre, p.Iza napisalam maila : Temat: Adopcje Od: "Profil1" Data: Pt Lipca 11 2008, 1:48 pm Doberman Hristo - adopcja Lubomiła suczka - owczarek z pod bramy - adopcja Quote
Reno2001 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 W łódzkim schronisku niedawno psy mieszkąjce przed głównym budynkiem od strony ulicy (oczywiście na terenie) musiały być usunięte z tego miejsca, bo przeszkadzało to okolicznym mieszkańcom ...tam jest na prawdę 5 domów, ale SĄ. Nikogo nie obchodzi ścisk na boksach. I znów pytanie, kto zezwolił na taka lokalizację? Zawsze jest problem z terenem. Każde schronisko musiałoby być całe kilometry za miastem. Tak jest np. w Gorzowie Wlkp (bieda tam tez okrutna, ale schronsiko bardzo małe) Nie wierzę, ze nie można znaleźć odpowiednich terenów. Trzeba tylko chcieć! A nikt nie chce, bo schronisko nie jest placówką komercyjną, nie przynosi dochodów, łatwiej przeciągac wszytsko w czasie i mieć złudzenia, że problem sam się rozwiąże ...Tylko niby JAK? Wszyscy biora się za myślenie jak problem urasta do niewyobrażalnych rozmiarów i nie można go juz nie zawuażać. Gdzie w tym sens??? Quote
halcia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Myślenie wyglada tak jak powiedział nam naczelnik z Przemyśla odpowiedzialny za Orzechowce"Bo wy macie poprzestawiane w głowie,bo najpierw Bóg,potem ludzie a na koncu zwierzęta."On widocznie do tej pory nie, wie,ze za zwierzęta odpowiedzialny jest człowiek i to ,że siedzą w schronisku tez jest winą człowieka. Quote
albiemu Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Gdyby Mieleckie schronisko nazywało się np Tesco albo kościołem było teren już by był na wczoraj .... i to większy niż tego potrzeba. Taki mamy kraj i walczyć z tym trzeba bo co się ziemi tyczy to skandal jest! Ziemia za grosze jak trzeba a teraz jak naprawdę potrzeba to nagle i ziemi brakuje i płacić nie ma czym bo się komuś innemu grunty za złotówkę sprzedało. Dokładnie Halina najpierw Bóg potem człowiek a na końcu zwierzęta ... taki stosunek naszego państwa widzimy we wszystkim. Teraz w sytuacji Mileckiego schroniska i działki dla niego. Z Bogiem to wszystko już od bardzo dawna wspólnego NIC nie ma Panie SZ. z UM w Przemyślu. Quote
ARKA Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 albiemu napisał(a): Teraz w sytuacji Mileckiego schroniska i działki dla niego. :shake: Boje sie, ze w obecnych czasach, komercjalizacji, tak bedzie z wieloma schroniskami. Kiedys, nieatrakcyjne tereny, byly przekazywane pod schroniska. Obecnie staly sie atrakcyjnymi terenami a schroniska likwiduje sie, poprostu, odzyskujac tereny inwestycyjne, za grubą kase. A bezdomne zwierzeta? Jakos to bedzie, gdzies sie upchnie, bez karnie. Znam dobry przyklad, jak narazie jeden. Lublin, sprzedano teren schroniska inwestorowi wzamian za wybudowanie przez niego nowego, nowoczesnego schroniska w innym miejscu. Wszyscy zyskali: miasto nowoczesnie schronisko a zwierzeta godne warunki i fachową opieke. Quote
albiemu Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Arka ... koniec świata Polską się nazywa ..... Quote
Ulka18 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Arko, a moze wpiszesz ta ostatnia sentencje pod artykulem w Wyborczej. Na pewno te komentarze sa czytane, moze jakiemus urzednikowi przyjdzie do glowy zadzwonic do Lublina, dowiedziec sie jak to sie da zalatwic. Wiem, ze chyba jestem naiwna :oops: ale moze akurat. Quote
halcia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Albiemu ty sie w komentarzach do Gaz.Wyb.wpisz a nie na watku,tam zależy nam na wpisach. Quote
Murka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Z tego co wiem, to w Lublinie nie dzieje się dobrze :shake: Quote
ARKA Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Murka napisał(a):Z tego co wiem, to w Lublinie nie dzieje się dobrze :shake: :crazyeye: to znaczy, dlaczego nie dzieje sie dobrze? Quote
albiemu Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 halcia napisał(a):Albiemu ty sie w komentarzach do Gaz.Wyb.wpisz a nie na watku,tam zależy nam na wpisach. wiem wiem Halciu ale nie mogę ze służbowego kompa, dopiero w domu to zrobię :cool1: Quote
Recommended Posts