Ulka18 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Reno, nie wiem dlaczego kierownik jedzie sam, dowiedzialam sie przed chwilka, zapytalam, czy moze by dom sprawdzic przed wyjazdem. Kori, oglaszaj gdzie mozesz. Nie wiem czy Korso przyjmie ogloszenia. Radia Puls chyba juz nie ma. Quote
halcia Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Ja też sie nie dogadałam.:shake:Dzwoniłam do UR, a tam mi powiedziano,że mój nr zagubiono i dzwoniono do schr.,proszono mnie,a tam odpowiedziano,ze taka tu nie pracuje.Wyparli sie mnie,:cool3:ale to pewnie ktos,kto mnie nie zna z nazwiska.Więc zapytano,o to, o co zwraca sie schr. w piśmie a tam nic o tym nie wiedziano.:oops:Więc odkręcałam,że jestem wolontariuszem z Rz-wa i uzgadniam z kierownikiem co potrzeba,nie kazdy pracownik wie o co stara sie kierownik.Z rozmowy wyszło,ze za friko nic nie przekaza,bo to jednostka budzetowa/ble,ble/a ew. odpłatności nie ustalono,ale np.podesty beda pewnie po 5 zł.To spodziewam sie ,że waga i garnek na kółkach będzie drogi,Niech sobie wycenią zadzwonie za 3-5 dni. Quote
Ulka18 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Schronisko dostanie obiecany aparat, Sony Cybershot, ma wiecej pikseli 7,2 MeGa, 4krotny zoom, beda lepsze zdjecia, bo gdyby czekac, az ja pojade, to strona nie bylaby codziennie odswiezana. Aparat czeka u mnie :lol: Quote
agusiazet Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 [quote name='Ulka18']NIECH CHCE WAS STRASZYC CIOTECZKI, ALE MAM NA RAZIE ZDJECIA 5 NOWYCH PSOW Z OSTROWCA. I psa po wypadku z Mielca, suczke oszczeniona z 3 maluchami. Dzisiaj wloże na strone. Wczoraj dodalam 3 nowe psy. Prosze o pomoc w ogloszeniach. To prawda bez kierownika nic nie zdzialamy, jemu najbardziej na tych zwierzakach zalezy. I dobrze wszystko organizuje i dba o zwierzaki, sam caly dzien glodny chodzi, a zwierzeta rano musza dostac jesc. I haruje za duzo, patrzcie na ten mail sprzed 5 minut: To ta suczka ze szczeniakami. Szkoda, ze sunia jest czarna, a nie brazowa, bo szybciej by poszla. Zupełnie jak moja tymczasowa Jetka, która jednak pojechała do Niemiec i ma super właścicieli, dzięki Pajuni!!! I taka podobna do mojego Sonego!! Quote
Reno2001 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Aga, jesteś niemożliwa z tym aparatem. REWELACJA!!! Dobre zdjęcia na ogłoszeniach to pół sukcesu!!! Quote
Ulka18 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Reno, dawniej jezdzilam co 3-4 tygodnie i robilam 500-600 zdjec na raz, potem siedzialam kolejne 2 tygodnie wkladajac te psy na strone. Jednak jest roznica miedzy dobrym sprzetem, a gorszym, widac od razu po zdjeciach. Moje zdjecia http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=8&sort=data%20DESC&pid=1213 http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=8&sort=data%20DESC&pid=1209 Zdjecia tym aparatem, ktory dalam rok temu http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1680 Quote
Reno2001 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Włąsnie o to mi chodziło. Zważywszy jeszcze na mieleckie "plenery" jakośc zdjęc jest podwójnie ważna :roll: Quote
halcia Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Kierownik w formie,widziałam Go,ale cieszy sie ,ze sie o niego martwimy,najbardziej cieszy go aparat,na wdechu sie pochwalił.A do Opola zjechał z p.Ola i dlatego,ze bardzo go ujęła babka dzwoniąc o tą psine. Quote
Viris Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Tak jestem z Ostrowca. Niestety nie za bardzo wiem jak pomóc z tymi łapankami? Quote
halcia Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Moze w jakiej lokalnej gazecie zwrócic sie o nie wypuszczanie psów luzem,bo potem laduja w niesamowicie przepełnionym schronisku w Mielcu/pewnie tez ludzie nie wiedza dokad psy wywozą/a kilka z nich laduje tam całkiem niepotrzebnie ,bo nie sa porzucone tylko maja beztroskiego własciciela!Ostatnio podobno były wici o akcji łapankowej i dlatego do Mielca przyjechało mniej,ludzie wiedząc -przypilnowali. Quote
Ulka18 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Dokladnie, trzeba napisac w gazetach, zeby ludzie wiedzieli gdzie sa wywożone ich psy. Nie wierze, ze barnardynka czy amstaffka nie mialy wlascicieli. Nie wygladaja na zaniedbane. Kierownik dzisiaj mowil, ze z tej lapanki przywieziono 2 + 4 psy, a spodziewali sie ze 20. Quote
Reno2001 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 [quote name='Ulka18']Dokladnie, trzeba napisac w gazetach, zeby ludzie wiedzieli gdzie sa wywożone ich psy. Nie wierze, ze barnardynka czy amstaffka nie mialy wlascicieli. Nie wygladaja na zaniedbane. Kierownik dzisiaj mowil, ze z tej lapanki przywieziono 2 + 4 psy, a spodziewali sie ze 20. Na całe szczęście tak mało: sądząc po ilości adopcji i atrakcyjności psów w schronisku(ja na biegu kilka wybrałabym dla siebie :lol:) - ZASTÓJ JAK DIABLI!!! :-( Quote
Ulka18 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Kierownik mowil, ze jest zastoj w adopcjach i bardzo sie cieszy z tych 11 adopcji do Fundacji. Do dzisiaj poszlo do adopcji wg moich obliczen 17 psow. To i tak nie jest zle. Quote
halcia Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 I w takim Ostrowcu mimo wszystko moze ktos rozpacza za swoim psem,czeka,że wróci....a psisko...też tęskni i do tego wylądowało w schronisku.Moze w ogłoszeniach w lokalnej postarac sie o rubryke z wiadomoscią o łapance i wywiezieniu,a może nawet zdjecia. Quote
halcia Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 I udało mi sie załatwić wanne,większą,szybciej i blisko/odl.3 km od schr/Dziś Kierownik ma po nia jechac.Jeszcze umywalka jak Mu sie przyda,kazałam tez sie porozgladac,moze Mu cos wpadnie w oko,to pytac i brac.Wpadła do mnie kol.z Mielca,a ja nie unie nie gadać o schronisku i tak własnie nadarzyła sie wanna.Druga w okolcy jesieni.Ciekawe,czy jak Kierownik do mnie zawoła o nowy teren ,czy dam rade? Quote
terra Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 halcia napisał(a):I Ciekawe,czy jak Kierownik do mnie zawoła o nowy teren ,czy dam rade? Ty Halciu masz jakieś wątpliwości? Jasne, że dasz radę:lol: Quote
halcia Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Taką współprace to ja rozumie!!!:multi:Wanna juz o 10 była przewieziona do schroniska.Teraz mam wiadomosc z Uniwersytetu,że pismo poszło do Mielca,agregator chłod.za 300 zł schr.musi sobie od nich wykupić.Taka własnie sume kierownik powiedział/ze za tyle kupi,bo mu bardzo potrzebny/ za garnek na kółkach chca 120 zł.i Kierownik zrezygnuje bo mówił o 50 zł.Wage chca 100zł.Wiec Kier.nie kupi chyba,bo to miało być na odczepnego,bo wagi od niego wymagano. Quote
Reno2001 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 O ten agregator to sie nada na pewno. jarek włąśnie opowiadał po ostatniej wizycie, jak to Kierownik dostał 2,5t mięsa i nie miał co z nia zrobić. A ten garnek na kółkach to bardzo potzrebny? Bo jak tak a Kierownikowi po prostu szkoda pieniędzy to ja moze dołożę te 70zł??? Quote
halcia Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Bede dzwonic o 13 to sie dowiem.A wanny mam obiecane juz 2 na jesien.Kierownik pododno powiedział,ze tą bedzie miał do pokazywania,ze ma.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Dostał jeszcze duza miednice.Garnek konieczny pewnie nie jest,ale wygodny do rozwozenia żarełka,100litrowy.Czuje sie jak złota rybka,:multi:Kierownikma życzenie,a mnie sie udaje go spełnic.:multi: Quote
halcia Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Po paru tel Kier.Uczelnia i na odwrót wiem,ze ,garnek Kier bierze,agregaty sa w trakcie demontazu i Uniwerek nie da nam gwarancji,ze sa sprawne.Były sprawne jak działała stołówka,ale ona jest nieczynna kilka lat.Facet tłumaczył mi,ze sciagał firme która spuszcza gaz i duzo techn.pierdułek.Zadzwoniłam do Kierownika,zeby gadał sam,bo sie nie znam,:crazyeye:ale sie wymigał,mówi ,ze jak juz tyle gadam z facetem,to zebym gadała dalej itd Finał taki,ze z UR maja w miare mozliwosci dowiedziec sie czy to bedzie działac,a Kierownik zdesperowany iloscia miesa,decyduje sie ryzykowac i bierze.Panowie maja sie wymienić urzędowymi pismami.Będzie to czekac 2 tyg. bo nasz kierownik wreszcie idzie na urlop/same Go wyganiałysmy:evil_lol:/ Quote
Reno2001 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 No to świetnie, ze tyle rzeczy udało sie załatwic. mam nadzieję, ze ten agregaty jednak sprawne będą. I pochwały dla Kierownika, ze na urlop idzie. Bez tego się nie da. I JUŻ!!! Halciu, buźki dla ciebie za te magiczne, spełnione zyczenia. Quote
Ulka18 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Halciu, super z tymi rzeczami dla schroniska, szczegolnie z tym zamrazara i wanna. A ten garnek na kolkach by im sie chyba przydal, wygodniej byloby gotowane nakladac. No, ale to spory koszt. Wazne, ze zalatwilas tyle darow. Kierownik przyslal zdjecia nowej dobermanki, na nich widac ta siatke wyzebrana przeze mnie i nowe boksy w budowie. Chyba psy lancuchowe odejda w niepamiec, po lewej na drugim zdjeciu widac te stare, stare budy, ale tam tez chyba powstana boksy, bo nastepna siatka juz zalatwiona :wink: Quote
Viris Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Super że tyle się w Mielcu zmienia. Najważniejsze że na dobre!!!:loveu: Quote
Recommended Posts