Ulka18 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Zobaczcie jaka Kudlatka jest smutna :placz: Prosze spojrzcie tez na tlo zdjecia i na ciezarowki czekajace na beton. Po lewej stronie za budami jest wytwornia betonu. Pyl, kurz i halas. W takich warunkach mieszkaja mieleckie psy. Quote
Murka Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Ulka18']Tez zauwazylam, ze to na 99% Krysztal czyli Halcia miala racje, ze zostal przeniesiony na tyly (bo ktorys z pracownikow mowil, ze brzydki), a teraz wrocil na miejsce pod brama. To na pewno on, uszy go zdradzaja To chyba ja mówiłam, że został przeniesiony ;) Kierownik mi tak powiedział. Quote
Ulka18 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Reno2001']A co to za jasny owczarek zaraz pod bramą??? Tez zauwazylam, ze to na 99% Krysztal :crazyeye: czyli Halcia miala racje, ze zostal przeniesiony na tyly (bo ktorys z pracownikow mowil, ze brzydki), a teraz wrocil na miejsce pod brama. To na pewno on, uszy go zdradzaja ;) Quote
Murka Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Może wrócił jednak z adopcji? Informacja o jego adopcji jest na stronie 68 na wątku mieleckich ONków. Quote
Viris Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Ulka18 - powiedz mi w takim razie czy smycze są potrzebne? Widziałam ostatnio całkiem dobre ( kupiłam swojej Klarze ) w bardzo atrakcyjnej cenie - 150 cm, linka gruba i linka cienka. Mogłabym kupić kilka sztuk. Tylko nie wiem czy się przydadzą czy nie ma szans na spacery. Quote
Viris Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 No nic, jak będą jeszcze te smycze to kupię kilka sztuk. Bo ja sprawdziłam na swojej suczy i sprawdza sie bardzo dobrze. A obroże pomyślę i wystawię bazarek. I coś wybierzemy np z allegro - a ja z bazarkowych zapłacę. Quote
halcia Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Myśle,że na smyczki szkoda kasy,lepiej dać na sterylki.Ja 3 smyczki im podrzucę,jak będe 5.06.a Kasie na Dni Mielca tez będą załatwiac ,tak zrozumiałam gdy rozmawiałysmy na ten temat/co prawda w zimie/ Quote
Viris Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 No ale Murce mogą się przydać. A jeśli nie to można nawet na bazarku wrzucić. A jedna kosztuje 3 zł... Quote
Ulka18 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Viris, na pewno smyczki za 3 zl to bezcenny nabytek. W hoteliku sie przydadza na bank, kupowalam ostatnio na bazarku obrozki i komplecik do htoeliku. A w schronisku pewnie tez, jesli by juz byla nowa siedziba, o ktorej na razie niestety cisza. Sorry, chodzilo mi o smyczki. Quote
Viris Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Ulka18 napisał(a):Viris, na pewno obrozki za 3 zl to bezcenny nabytek. W hoteliku sie przydadza na bank, kupowalam ostatnio na bazarku obrozki i komplecik do htoeliku. A w schronisku pewnie tez, jesli by juz byla nowa siedziba, o ktorej na razie niestety cisza.Aga - ja mówię teraz o smyczkach. One są w sklepie niedaleko mnie. Mogę kilka kupić. Tak od siebie. A obróżki mogłybyśmy kupić w cenie 4-5 zł na allegro ( kupiłabym, opłaciłabym z bazarkowych pieniędzy i podałabym adres wysyłki jaki mi wskażecie - czy schron czy Murka ). Quote
halcia Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Nie wiedziałam,że tak tanio.Akademiki/byłam dziś u kierownika/Uniwersytetu przekazą do schroniska 1/3 kocy poscieli-poszew, kilka kołder.Mogą też odsprzedać za 70 zł centralke tel na 6 nr,ale to odmówiłam,bo nie wydaje mi sie potrzebne.Żadnych problemów,trafiłam na styk,bo zaczynają odpisy.Przygotują pomieszczenie magazynowe i potem albo ja w ratach zwoże do domu i do Mielca,albo jesli będzie dużo umawiam Kierownika.Prywatnie ludzie często coś obiecuja i potem nic.Tu wygląda obietnica solidnie,wcześniej kasowali i nawet kierownikowi było tego żal. Quote
Viris Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Dobra to pędzę do sklepu zobaczyć czy są jeszcze te smycze. I kupię jak będą. Quote
Viris Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Niestety za długo "myślałam". Nie została nawet jedna. Następnym razem biorę, a potem będę się zastanawiać czy się przydadzą. Mam zapytać jeszcze w przyszłym tygodniu .. Quote
Reno2001 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Obróżki ja juz załatwiam. Jeszcze sie szyją takie inne. W sumie prześlę do schroniska 3 rodzaje e cenie: 1,80; 1,90; i 3,80 (bezpośrednio u producenta :lol:). Do wyboru do koloru. Na które Kierownik sie zdecyduje te będę załatwiac. Quote
Ulka18 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Identyfikatory juz zostaly wyslane do schroniska. Pewnie za kilka dni dotra. A tutaj wklejam zdjecia ogolne jak wyglada schronisko, bo nie kazdy byl i wie jaka to bida mielecka Tutaj widac Amisie ze 181 (bedzie miala sterylke jak sie zwolnia izolatki) Quote
Viris Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Reno - a czy są już fundusze na te obróżki? Ile planujecie sztuk kupować? Quote
Reno2001 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Viris napisał(a):Reno - a czy są już fundusze na te obróżki? Ile planujecie sztuk kupować? hmmm, była mowa o 600 czyli cała obsada schroniska...:cool1: Fundusze maja na to byc ;). Jutro odbieram te obroże i wysyłam do Mielca. Wszesniej chyba pstryknę im fotki co byście i wy wiedziały jak wyglądają. Quote
Ulka18 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Reno - a czy są już fundusze na te obróżki? Ile planujecie sztuk kupować? Kierownik wystawia fundusze na zakup obrozek i identyfikatorow. Bedzie mniej pomylek przy wstawianiu psow do galerii, a potem przy szukaniu. Reno, koniecznie zrob prosze zdjecia obrozek :modla: Dzieki wielkie. Quote
halcia Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Ulka,widze że zrobiłaś obchód.Jak oceniasz ,ile bud duzych,małych ,srednich potrzeba,oczywiście na oko.Ja mam dopiero 200 ze skarbonek i zbieram dalej ,bo zamawiać będe pewnie w pażdzierniku,jak uzbieram i stolarz będzie wolny. Quote
Ulka18 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Jestem zadowolona z wczorajszej wizyty (jak rzadko kiedy, bo zawsze cos znajde nie tak jakbym to chciala widziec :cool3: ). Boksy posprzatane, polane woda, psy polane woda przez Pana Wieska (ile im sie przy okazji polewania boksow dostalo), woda w garnkach na full, (tutaj egzaminy zdaja stojaki). Sa nowe boksy pobudowane (za srodkowym rzedem i boksem 135 do konca). Budy by sie przydaly bardzo, kierownik mowil, ze 30 zamowil u stolarza w Debicy, ale to jeszcze bedzie malo. Duzo nowych psow, bardzo duzo wiekszych i sporych rozmiarow. Przydaloby sie wiecej adopcji, dlatego prosze o ogloszenia :modla: No i sterylki, skoro sie doktor rozpedzil. Gdyby byly nici chirurgiczne, to byloby super, wiecej tanich sterylek. Kilka suczek bylo w izolatkach po zabiegach sterylizacji m.in. Figa (jedzie do Niemiec), spanielka. Szczeniakow nie ma, chyba tylko dwa widzialam podrostki. Quote
Therion Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Ulka podaj mi na priv adres Twój, to Ci wyslę troche nici do sterylizacji. Quote
Therion Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Ulka dzis postaram sie wysłac nici ( jak poczta nie zawiedzie ,bo ponoc strajk maja ), jest ich cos okolo 50 sztuk, mam nadzieje,ze wystarczy na kilkanascie sterylizacji. Quote
Recommended Posts