Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z garami to powiem, ze jak czytalam ze masz uklad z facetami ze zlomo to mi zaimponowalas!!!! JA sama bym na to nie wpadla. Za to przepytalam w pracy dziewczyny czy ktoras nie ma czegos na zbyciu. Ale my robimy coroczna zbiorke na shcronisko we Wroclawiu (w zeszlym roku na Ligote) i tam sie wszyscy juz przyzwyczaili wiec wiecej nie maja.(a szkoda)Nie mniej na zlomie u nas tez zapytam :)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Włascicielka mnie troche zna i lubi,a pracownicy sie pewnie boja;baba wariat,desperat jakis czy co?Mówią nie ma ,a ja im buch w góre na żelastwo ,bo zobaczyłam garnek.Zapamiętali mnie i wola odłożyc niz na 1/2 godz przerywac prace bo nie ma jak mnie ściągnąc.Jak masz cos do podrzucenia jakies żelastwo,niby na wymiane,to chetniej dadza.

Posted

Tato też podpatrzył ten pomysł ze złomowiskiem i teraz objeżdzamy różne punkty w poszukiwaniu garnków. Narazie tylko w jednym zgodzili się nam odkładać.

Posted

Bo są ludzie i ludziska:shake:,ja gadke mam,do Orzechowców zawiozłyśmy ok 250 garnków w tamym roku od ludzi troche i ze złomu reszta.Ale latałam ze zdjęciami,brałam na litość,sumienie itp....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Jak babka zieleniała,że tyle biore,nastepny raz przywoziłam tamtejsze gary,wiec mieli złom i to dodatkowo przemawiało do ludzi jak widzieli co ja przywoziłam ze schroniska.

Posted

Zamówiliśmy 20 kg witamin -Dolfos Junior /proszek/.
Dzisiaj dostaliśmy wiadomość z KrakVetu, że zostały wysłane. To chyba w poniedziałek powinny dotrzeć.

Posted

Zamówiliśmy 20 kg witamin -Dolfos Junior /proszek/.
Kuba, podziekuj prosze Rodzicom za dar serca :Rose:
Szczeniaczki beda miec porzadne, wartosciowe witaminy
:fadein:

Zdjecia darow od Fundacji. Wczoraj dojechaly do schroniska dzieki TZowi Reno2001 :multi: :multi: :multi:

A tutaj nasz Agusek pozuje do zdjec :loveu:

Moly, prosze o Twoj adres mailowy. Mam zdjecia Wielkiej i Coreczki.

Posted

Moly paczka przyszla :multi: Bardzo dziekujemy :Rose:
Kuba od Ciebie tez jest paczka :klacz: Dziekujemy :Rose:

Temat: adopcje
Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl
Data: Pn Kwietnia 28 2008, 11:27 am

Pies czarno biały co miał ostatnio robione zdjecia z małym tłuszczakiem poszedł do adopcji. Również trzeci od bramy wilkowaty czarny z dłuższym włosem.

Jeżeli chodzi o Aguska to ciężko mu idzie na wolnym powietrzu. Na korytarzu tylko przeleżał dałem go pod okno to nie ma chęci wyjśc z budy. Ale głowę już wystawia.

Przyszła jedna paczka z lekami: bandaże gaza glukoza. Przed chwilą paczka z witaminami.Proszę ode mnie serdecznie podziękować.

Posted

Graynew, naszą wspólną paczkę wysłaliśmy dzisiaj, to będzie dopiero jutro, bo my w soboty nie pracujemy.
A następne rzeczy , to już w przyszłym miesiącu jak znowu nazbieramy trochę garnków.

Posted

Przyszla paczka od Kuby i Graynew z Wroclawia :multi: :multi::multi:

Temat: Re: Paczka z lekami i miskami z Wroclawia od P.P.
Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl>
Data: Cz Maja 1 2008, 7:20 am
Do: mielec@bezdomne.com

[SIZE="4"]Tak przyszła. Dziękuje bardzo.

----- Original Message -----
From: <mielec@bezdomne.com>
To: <mtoz@neostrada.pl>
Sent: Wednesday, April 30, 2008 8:31 PM
Subject: Paczka z lekami i miskami z Wroclawia od Pilipczukow

> Panie Kierowniku, przyszla paczka z lekami i miskami i witaminami od
> Panstwa P. z Wroclawia?

Posted

Byłam w Mielcu,zawiozłam 16 garnków,ciuchy i inne klamoty.Było sporo ludzi po psy i nikt nie wziął.Marudzenie typu:nie wygląda jak ta na zdjęciu,za dużo,żeby coś wybrać....Straszne!Ktoś tel.sie rozmyślił,bo sie dowiedział że "do kolana"a myślał,ze mniejszy...Dowiedziałam sie też,że Berniś swój temperament ujawnił w Lublinie.I tam,już uwzględniano możliwość ,że mu przejdą dolegliwości z nóżką,bo może wystarczą masaże ugiętej i wyprostowanej nogi ,oraz"sportowy tryb życia" czyli rozruszanie w spacerach,biegach.

Posted

Mam kilka garnków/kupiłam,bo były po 6-10 zł/nówki to przetrwają kilka lat i kurtki dla pracowników przeciw deszczowe/szmateks/ale przy tej deszczowej pogodzie ,myśle ,ze się przydadza.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Viris']Czy w schronisku są potrzebne obroże i smycze do wyprowadzania psów? Jeśli tak to jakie rozmiary??
Viris, planujemy akcje zakupu obrozy dla wszystkich psow ze schroniska.
Czerwone ze szlaczkiem dla suniek, granatowe ze szlaczkiem dla psow.
Plus identyfikatory. To wszystko jest na etapie negocjacji cenowych i wysylania probek do schroniska (temat prowadzi Reno2001).

Kazda obrozka i smycz sie przyda, bo na razie w/w temat jest dogrywany.
A psiaki codziennie prawie znajduja domy, nowe przychodza.
Potrzebne wszystkie rozmiary od 30 cm w gore. Dziekujemy za kazda obrozke :Rose:

A tutaj zapraszam na watek Czarusia bezlapcia, ktory mieszka w Niemczech.

Wszystkie zdjecia tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10208038#post10208038

Posted

To może ja się skupię na sterylkach, a ewentualnie zbiorę trochę kasy z bazarków na obroże? Fajny pomysł z tymi obrożami i identyfikatorkami.

Posted

Wiadomosci ze schroniska :

Temat: Różne
Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl
Data: Wt Maja 27 2008, 8:13 am

Niestety za TM odszedł wilczur wirtualny z wyb.97

Na świetlicę wróciła Kudłatka ponieważ nie chciała szczekać.

Wysterylizowano 5 suczek których zdjecia będą wysyłane jak będą wracać na wybiegi.

Nie ma suczki czekoladowej co jest na liście do Niemiec. Została adoptowana 17.02.2007

Posted

Pewnie bardzo szybko ja zwrócili.A często pies wymaga zadomowienia,zanim poczuje ,ze to jego terytorium do pilnowania.Nie dało sie im wepchnać najwiekszego szczekacza w schr?Przecież wielu ludzi oddaje psa ,bo szczeka,k...

Posted

Nie chcieli psa bo nie szczekał? Nie wiem czy się smiać czy płakać..... Ja oddałabym prawie wszystko, żeby mój Baton się zamknął choć na jeden dzień :cool3: