Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i co macie kogos do transportu tych rzeczy ze Zgorzelca??
Ja jade z Wrocławia do Tarnowa na 1 maja. Brałam z waszego schroniska kiedys psa wiec na tej trasie mogłabym cos zabrac. Tylko czy znajdzie sie ktos kto to odbierze z Tarnowa i dowiezie do Wrocławia????? NO ale daje do przemyslenia czy moja pomoc sie przyda.

A ja znowu pytam czy potrzebujecie moze kroplówki glukoze w ampulkach strzykawki igly czy wenflony czy tez gazy bandarze zwykle i elastyczne. Takie rzeczy mam w domu to moglabym tez podrzucic. Mam Opla kombi wiec troche rzeczy sie miesci.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jade z Wrocławia do Tarnowa na 1 maja. Brałam z waszego schroniska kiedys psa wiec na tej trasie mogłabym cos zabrac. Tylko czy znajdzie sie ktos kto to odbierze z Tarnowa i dowiezie do Wrocławia?????
Graynew, dary dla schroniska sa w Lodzi, bo stamtad jest Ewa.
W srode TZ Ewy bedzie sluzbowo w MIelcu, wiec wezmie dary.

[SIZE="3"]Mam pytanie, czy wzielabys malutka ratlerkowata suczke z Wrocka do Tarnowa? Jest na tymczasie u ElzyMilicz, ma zaklepany domek kolo Debicy.

kroplówki glukoze w ampulkach strzykawki igly czy wenflony czy tez gazy bandarze zwykle i elastyczne

Wszystko to BARDZO sie przyda, BARDZO. A nici operacyjne mialabys moze ??? Dziekujemy z gory za kazda pomoc :Rose:

Posted

hmmm z niciami to nie wiem bo tego raczej w pogotowiu nie maja :D a ja ze tak powiem zaopatruje sie w naszym pogotowiu :) No dobra zapytam. A co do tej malej suni to ja sie dzisiaj widzialam z Elza i ona powiedziala ze sobie znajdzie inny transport przed 1 maja ;)
A nie macie kogos kto by dla mnie przewiozl suczke z Bialegostoku do Wrocka albo gdziekolwiek na poludnie Polski. NO moze byc z Warszawy na poludnie.

No i jak mam wam podeslac te kroplowy i glukoze. A i jaka glukoze chcecie wielkosc i jakie procent?????JA potrzebuje konkrety a te strzykawki wenflony jakie maja byc????Wielkosc kolory?

Posted

Kurcze, nie pomyslalam o kolorze wenflonow :oops: Zapytam sie o wszystko kierownika schroniska. Dam znac jak tylko odpowie.

Transport Bialystok-Wroclaw nie mam pojecia kto jezdzi na tej trasie.
A moze trzeba wpisac na transportowym?

Posted

Na złomie dostałam 11 dużych garów w tym 4 nawet nie obite.:multi:Kierownik obiecał mi 2 wory zniszczonych na wymiane,więc dadzą chetniej.Stoja umyte na ogrodzie,jak grzyby.Wczoraj byłam w Mielcu,ale ich jeszcze nie miałam,bo wczesniej cały czas lało,więc nie jechałam na złom.Mam obiecane ,że pracownicy mi odłożą/bo kiedyś wlazłam na sterte złomu po garnek i nie potrafiłam zejść,teraz wolą mi odłożyc,bo były jaja ze ściągnięciem mnie z góry żelaztwa/:evil_lol:

Posted

Oj halcia, Ty to jesteś niesamowita!!! Pełne poświęcenie :cool3:. Szacunek!!!
ja na razie nic nie zebrałam. Nawet koce jakie teraz mi się wyrabiają to zostawiam juz sobie, bo do transportów potem jak znalazł. A po każdym jednak cos wypada. Niektóre psiaczki siusiają itp. Ja potem nie mam gdzie tego prac, bo nie włożę przecież moich majtek w pralkę po takim praniu schroniskowych brudów. A jednak lepiej jak psiaczek ma cos w kontenerku. Zawsze mu wygodniej a i wilgoc ma gdzie sie wchłonąc.

Posted

halcia napisał(a):
Tnij koce,będzie oszczędniej.a działam jak potrafie to "pikuś "w porównaniu z tym co Ty robisz dla schroniska.

Koce tnę, oczywiście ;).

A działam z ogromną pomocą mojego TZ. Bez niego transporty byłyby dużo trudniejsze. Jest sprawdzonym kierowcą i świetnym petsitter'em w podróży :lol:.

Posted

Graynew, jeżeli chcesz to te rzeczy o których piszesz możesz wysłać z naszymi. My będziemy robili paczkę i wysyłana będzie przez firmę gdzie pracujemy.Będzie szła firmą kurierską.więc jeżeli chcesz to nie ma sprawy.

Posted

Kuba z nieba spadles :) mnie oczywiscie. Wprawdzie Ulka napisala ze moge przywiezc do Tarnowa tam jej kolega zabierze do Debicy a ona potem dalej do Mielca, ale z wasza paczka to chyba bedzie najlepiej.
Tylko kiedy wysylacie bo ja mam dostac dopiero odpowiedz od Ulki co jest potrzebne konkretnie. Jak tylko bede wiedziec i to zkapletuje to sie odzywam do Ciebie!!!!!

Posted

To jest lista lekow i srodkow medycznych, ktore sa uzywane w schronisku.

Temat: Re: Zapytanie
Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl
Data: Śr Kwietnia 23 2008, 7:19 am
Do: mielec@bezdomne.com

Przepisuję z zeszytu, moga być pomyłki w jednej lub dwóch literach bo po lekarzach ciężko odczytać:
Strzykawki rozmiary od 2 ml do 20ml
Igły raczej grubsze od 0,8 do 1,2
Wenflony róznych rozmiarów jakie będą
Gaza w każdych ilościach
Bandaże zwykłe nie elastyczne
Glukoza może być 5% 10% 20%
Płyny wieloelektrolitowe
płyn Ringera
roztwór fizjologiczny czyli Natrium Chloratum
Antybiotyki w miare możliwości Unidox, Summamed Dalacin, Augmentin, Zinat, Zinacef, Penicilinium, Colistin i jak dobrze przeczytałem Proceinium.

Graynew, Kuba, wielkie dzieki z gory za paczke dla schroniska :Rose: :Rose:

Posted

No co do antybiotykow to u mnie bez szans. W pogotowiu nie ma antybiotykow :( Z reszty listy wiekszosc mam w domu oprocz glukozy wyszla jakos :) Nie sa to duze ilosci ale zawsze cos a zlozylam u znajomych nowe zamowienie ;)
KUba jak sie moge z Toba spotkac gdzie to mam podwiezc???Bo mysle ze ta glukoze to sobie tym razem daruje.
Jak patrze na te rzeczy to wyglada na srednio duza kupke a jak sobie wyobraze ile schodzi takiego czegos na jedna sterylizacje to mi sie wydaje ze wam nic nie wysylam. No ale bede sukcesywnie zbierac i podawac :)

Posted

Graynew, kazda, najdrobniejsza pomoc jest dla schroniska bardzo cenna.
Nie wiem ile moze schodzic medykamentow podczas sterylki, nigdy nie widzialam sterylizacji :oops: Sterylek w miesiacu mozna zrobic minimum 8 (sa 2 izolatki, sterylki najczesciej sa w piatki,soboty).

Dziekuje za Twoj wklad w leczenie mieleckich zwierzakow :Rose:
Dziekuje tez Kubie i Rodzicom Kuby za paczki i witaminy dla psiakow :Rose:

Posted

No schodzi tego troche nawet przy oszczednosciach to idzie. To jak operacja normalna. ALe masz racje ziarnko do ziarnka i sie nazbiera. A skoro juz wiem, ze Kuba ma mozliwosci wysylki za darmo to ja tu sobie bede zbierac a potem co jakis czas transporcik sie bedzie robic. No brzydko powiem, ze to z naszych podatkow wkoncu sa te rzeczy a chociaz raz dobrze wydane podatki bo na nas i nasze zwierzaki a nie na nowy samochod premiera :)
A tak wogole to ja ostatnio przezylam szok bo bylam w aptece i dziewczyna obok kupowala wenflon i zaplacila prawie 5zl to jest zdzierstwo w bialy dzien!!!!

Posted

Ok, to i ja coś dorzucam:
10 sztuk opakowań gazy 1m.
5 sztuk Natrium Chloratum 0,5l
3 sztuki płynu Ringera 0,5l
20 sztuk bandaży bawełnianych szer.5 cm
20 sztuk bandaży bawełnianych szer.10 cm
10 sztuk bandazy bawełnianych szer.15 cm.

Niewiela póki co, ale dzisiaj wysyłam ta paczuche do Mielca, oby się przydało.

Posted

Jotpeg, grosz do grosza, a zbierze sie troche :multi: Dziekujemy w imieniu zwierzakow :Rose:

Moly, dzieki za Twoja paczke. Napisalam juz kierownikowi, ze przyjda przesylki z medykantami i od Ciebie i od Kuby(laczona).
Prosilam o nowe zdjecia Wielkiej i Coreczki, poniewaz na razie nie wybieram sie do schroniska :(

Posted

Graynew ja mogę podjechać po to, tylko napisz mi w jaki dzień i o której godzinie.No i adres. Ja mogę tylko tak po 18, 19 w zależności od tego kiedy skończymy pracę.
A paczki robimy tak średnio raz na miesiąc.

Posted

Kuba P napisał(a):
Graynew ja mogę podjechać po to, tylko napisz mi w jaki dzień i o której godzinie.No i adres. Ja mogę tylko tak po 18, 19 w zależności od tego kiedy skończymy pracę.
A paczki robimy tak średnio raz na miesiąc.

Aaaa czyli sie nie spieszy az tak. Dobra bo ja mam juz wiadomosc ze wszystko co domowilam to chlopaki juz zebrali i mam do odbioru jutro po 19 u nich jak koncza dyzur. To bym to jeszcze troche dopakowala.
Zrobmy tak umowmy sie na piatek po 19 u mnie adres wysylam na pw.

Posted

Kuba ma to do siebie,że"spada z nieba" mnie tez pare razy ratował kasą na budy.Fajnie,ze sie tak dogadujecie,zawsze sprawniej i rażniej w grupie.Dzieki to duza pomoc.TZ i ja tez przelaliśmy na schr.mieleckie.

Posted

A Halcia jest świetna z garami .Albo podprowadzi babci, albo nad ranem zbudzi znajomych którzy zaspani pewno by wszystko oddali, żeby im dać spokój, albo utknie na stercie złomy. Moi rodzice to mają niezły ubaw.

Posted

Jestem "cienka"w internecie,ale "latane "mam jak jest zapotrzebowanie.Ci ,co ich zbudziłam ,do dzis mi to wypominaja, ale są na straconej pozycji ,bo przyznali,że jeszcze cos by sie znalazło.