Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem na co przekazywać tę nadwyżkę wizażanek. Od dzisiaj nie będę miała netu, miejmy nadzieję że na krótko. Mogę wysłać do halci, ale nie wiem czy w końcu miała całą sumę na te podwójne budy czy nie?

Mogę wysłać też na koce jak chcecie. To jest 270 zł. Jeśli na koce to komu wpłacić?

Dzisiaj przelewam za marzec za Wizażanki, bo nie wiadomo jak z tym netem będzie.

Posted

Skarbnik czyli nasz kierownik byl naprawde oszolomiony wynikami aukcji :shocked: Aukcja szla ekspresowo, atmosfera byla fantastyczna, goscie w wiekszosci zamiejscowi i nastawieni na zakupy na szczytny cel, malo kto wychodzil z jedna zakupiona rzecza.... moi koledzy z Tarnowa (ci od bud i ostatnio od siatki) zakupili obrazy i grafike za ponad 800 zeta :cool3:

A szczesliwi byli wszyscy, ktorzy maja do czynienia ze schroniskiem na co dzien :multi: Udalo sie zebrac prawie 13.tys zl.

Dokladny wynik : 12.835 zł.

Posted

Viris napisał(a):
Mogę wysłać też na koce jak chcecie. To jest 270 zł. Jeśli na koce to komu wpłacić?

Viris, te koce okazaly sie za drogie, gosciu chcial nas naciagnac. Reno znalazla na allegro duzo tansze.
Proponuje, zebys przeslala pieniazki Halci, bo stolarz niedlugo wyceni pojedyncze budy i chyba ruszy ich zakup. Budy sa nadal bardzo potrzebne.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Viris, te koce okazaly sie za drogie, gosciu chcial nas naciagnac. Reno znalazla na allegro duzo tansze.
Proponuje, zebys przeslala pieniazki Halci, bo stolarz niedlugo wyceni pojedyncze budy i chyba ruszy ich zakup. Budy sa nadal bardzo potrzebne.

Nie moge powiedziec, że nas chviał naciągnąc, ale po prostu firma zwoltex sie ceni. Te koce na allegro to pewnie jakaś chińszczyzna, ale spójżmy prawdzie w oczy: w schronisku one i tak w niedługim czasie ulegną zniszczeniu. Ja jestem za przeprowadzeniem akcji zbierania kocy, jak pisałam wcześniej, po znajomych i rodzinie. Takich kocy nie będzie żal pociąć na mniejsze kawałki w miarę potrzeby.

Posted

Viris,ja dalej miałam 200 i maz ufundował trzecia.Jesli mozesz i jest zgoda to wyslij.Brakuje mi 540bo na trzecia dostałam 400.Reszte uzbieram ze skarbonek.Na kolejne nie bede sępic ile uzbieram,tyle bedzie,licze na to ,że Kasie w lecie tez beda chciały czesć przeznaczyc na budy.pozdrawiam.

Posted

Poznajecie te bide schroniskową ?

A tak wygląda w nowym domku u p.Joli ze STalowej Woli która kiedyś chciała adoptować naszego starego spaniela Rubiego z Orzechowców.
/ pojechał do Warszawy /

Posted

Beciu, poznajemy, poznajemy :multi: To Lilunia, cudna sunia :p
Znamy, znamy pania Jole, ktora od czasu do czasu podsyla zdjecia mieleckiej sunieczki... ciocia Jogi zapewnia serwis weterynaryjny. Sunia ma jak w niebie :loveu:

Posted

Hmmmm, czyli znów szukam sobie wirtualnego psiaka??? :cool3:
I bardzo dobrze.
Czy wiadomo, kiedy wróci do pracy dr od sterylek w preferencyjnych cenach? Ja pod opiekę staram się brac sunie, po to, by je wysterylizowano. Ale teraz mam dylemat...

Posted

Dr Koziol wroci juz chyba niedlugo.
Co do sterylki Alodii, to Agnieszka P. chciala wziac rocie jak najszybciej, bo miala dla niej dobry DT, nie bylo sensu czekac na powrot doktora.
Rottka nie bedzie wydana bez sterylizacji.

Ja pod opiekę staram się brac sunie, po to, by je wysterylizowano. Ale teraz mam dylemat...
Reno, wszystkie Twoje sunie byly sterylizowane, i Julcia i onka.
Nie nasza wina, ze doktor zaszalal na nartach i nie zdazyl ciachnac rottki.

Posted

[quote name='Ulka18']Nie nasza wina, ze doktor zaszalal na nartach i nie zdazyl ciachnac rottki.

Wiem Aga, wiem. Dobrze, ze rottka trafiła do dobrego DT.

Tylko mnie ten Berni chodzi po głowie, ale tu muszę sie poważnie zastanowi co robic...Moje wpłaty na niego, nie na wiele się zdadzą. To sa za małe sumy. Jego trzeba by było porządnie zdiagnozowac, pewnie leczyc a na to potrzeba duuuzych pieniędzy, czasu i domowej opieki. Jego trzeba po prostu wyciągnąc ze schroniska. Cały czas o tym myślę.

W między czasie biorę pod opieke wirtualna biorę ONkę ze 157, którą wystawiam ja na allegro- (no chyba, ze jest wysterylizowana to poszukam dalej).

Posted

Viris,25 II doszło271,50 wielkie dzieki.te budy zrobione już były na piątek,ale Kierownik jeszcze nie miał czasu po nie jechać,jak je przywiezie ,dam znać.Teraz do jesieni ,bede sobie zbierała ze skarbonek,co jest nieprzewidzialne,czasem jest 29 zł,czasem 40-50 a raz było103.bede zbierac na kupke i jak wystarczy na 4 pojedyncze budy to zamówie.Wiem ,ze sterylki też bardzo wazne,a robi sie ciepło wiec ja już siedze cicho z budami.Kubie też dziekuje za wysłanie 50 zł.To co założyłam to jeszcze 218 zł,ale to juz bedzie mój wkład w kawałek budy,która jeszcze jest w Malawie.Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc.

Posted

Widziałyście cioteczki to:

Potomstwo Dżefiego i Tiny
Od 16 lutego Tina jest mamusią, poniżej zamieszczamy link do filmiku
http://www.reszkiewicz.net/szczf/slides/dtsI.html
Adoptowaliśmy dwa pieski, a teraz mamy cztery.
I bardzo,bardzo się cieszymy :-))
Ciepłe pozdrowienia dla całego schroniska ;-)

Masakra :angryy:

To dowodzi jak konieczna jest sterylizacja przed opuszczeniem schroniska przez sunię... A do tego apotowali dwa - psa i sukę, czy nie byli poinformowani, ze trzeba sunie ciachnąć? Wiem, z enie ammy an to wpływu, ale bardzo sie zdenerwowałam... Wydano ze schroniska dwa psy - ktore sie rozmnożyły, dzis amja 2 maluchy za rok moze 6 i tak bedzie co roku,a lbo dwa razy w roku,a aich potomstwo tez bedzie sie romznazac. Już lepiej by było, gdyby te dwa bezpiecznie siedziały w schronisku...

Posted

Ja juz swój komentarz tam wpisałam-niestety zarejestrowało mnie jako gościa, ale ten wpis pod komentarzem Ulka18 jest mój.
Ja tez sie zastanawiam, co z tym fantem zrobic, bo po tym jak facet pisze na wątku wydaje sie byc ignorantem i po prostu debilem. Zreszta wydał mi się nim już po pierwszym filmiku wklejonym na forum. No i masz.
Nie zawiódł mnie :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:.

PRZEPRASZAM, ALE MNIE KREW ZALAŁA :angryy::angryy::angryy::angryy:

Czy jest jakas regulacja prawna na mocy, której można byłoby mu dokopac za złamanie punktu umowy adopcyjnej????

I dlatego ja tak bardzo zawsze cisnę o te sterylki.
Po tym zdarzeniu będę w tej kwestii jeszcze bardziej upierdliwa :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: !!!!!

Posted

Doczytałam. Podobno weterynarz mu tak kazał... Ech niedouczony pacan jakiś... Popatrzyłam na ich stronę internetową. Psy w nieocieplanych budach, Tina na łańcuchu. Typowa wieś, kury wokoł. (Do wsi i kur nic nie mam - tylko do bezmyslnosci). Sterylki potrzebne. Tzreba uczulić pracownikow na wydawanie suk bez sterylizacji.

Posted

We wsiach ,które znam,nikt nigdy nie "ciachał"suniek,staraja sie brać psy,nie suczki,bo wtedy kłopot nie tyczy ich osobiście, a że gdzies tam jakas suczka ma małe...jak zamówione rozdadzą,jak nie topią

Posted

Dziewczyny,na zlot do Mielca jesli dacie rade /czasu mało/zorganizujcie garnki-może ktos z rodziny lub przyjaciół wymienia przed świetami,albo robi porządki.Byłam chwilke w schr.rozmawiałam z Kier.ze znajoma przekaże rzeczy po zmarłym i wyczułam ze Kier.ucieszyłby sie z garnków.Jesli sie da cos zrobić ,bardzo prosze.

Posted

Halciu, nie wiem co ze zlotem, bo Reno wezmie psy raniutko w sobote 8 marca, pojedzie do Opola, Murka przyjedzie po Czarusia tez 8.marca, ale chyba pozniej. Nie wiem co z Becia i Ewatr :???: