terra Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='agusiazet']Proszę o odpowiedź, czy w tym roku można robić przekazanie 1 % podatku na schronisko w Mielcu? Czy na TOZ ze wskazaniem schroniska? W Ulka18 podpisie są wszystkie dane potrzebne do przekazania 1% na mielecki toz. cyt. 1% podatku na MTOZ-MIELECKIE TOWARZYSTWO OCHRONY ZWIERZĄT, UL.TARGOWA 11,39-300 MIELEC, NUMER KRS 000006620 Serdecznie zapraszamy na aukcję dzieł sztuki dnia 24.02.2008 o godz.14 w Dworku Oborskich w Mielcu przy ul.Legionów. Całkowity dochód przeznaczony jest na zwierzęta w schronisku. Quote
halcia Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Odezwał sie stolarz i .........chłopaki ze stolarni przyzwyczajeni ze wykonuja po 4 budy rozpedzili sie i zrobili 3podwójne i brali sie za czwarta.Ktos z rodziny zareagował ze miały być chyba 2.Stolarz zadzwonił do mnie,powiedziałam,ze nie mam na tyle,wiec powiedziałzeby wyczuc dobry humor Kierownika i go naciągnac na finansowanie czwartej.Opowiedziałam męzowi jak mnie wpakowali i.....ta trzecią sponsoruje!/powiedzał,ze w tym roku chyba budy nie finansował/Mam tylko jeszcze obawy gdzie ja wepchna,bo mówili ze na podwójne nie ma miejsca,dlatego te dwie miały być ostatnie.Robote czwartej udało sie wycofać.Stolarz ma dwa psy,próbowałam jego namówic,zeby sobie ta podwójną,której nie zamawiałam zostawiłu siebie,a pojedyncza dał do schroniska,ale nie wyszło ,bo jeden jego pies śpi w łóżku,a drugi i tak do budy nie wchodzi.Łącznie chwila nerwów,ale teraz juz sie smieję z sytuacji.Budy Kierownik wezmie pewnie w poniedziałek,po aukcji,bo wykonczone maja byc na sobote. Quote
Ulka18 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Uff, dobrze, ze ta czwarta udalo sie odwolac ;) i ze Twoj ma Halciu w tym roku zerowe konto zamowien na budy :klacz: dzieki wielkie za Jego serducho i Twoje zdolnosci przekonywania :buzi: Halciu, bedziesz w niedziele na aukcji? Czy widzialas jakies ogloszenia w prasie na temat aukcji? Prosilam Korso, GW, Nowiny i Echo Dnia o pomoc, ale nie wiem, czy ogloszenia sie ukazaly. Maja byc komunikaty w Radio Rzeszow. Quote
Viris Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 No to niezła afera budowa. Wizażanki się zgadzają na przelanie naszej nadwyżki na budę. No i ja mam jeszcze kilka z bazarków mieć wpłat. Więc byłoby na pewno koło 300 zł. Czekam na inne Wizażanki żeby się wypowiedziały. Po weekendzie bym przelała kasę. Quote
halcia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Viris dzieki,chwile miałam włosy dęba!Aga wybieramy sie,ale "sponsor"jeszcze chory.Kierownik kazał,masować flaszką,po uprzednim jej spożyciu.Aga,prasy nie przegladałam ale....czytam sobie czasop.Przyjaciel pies"a tam:Gł.Inspek.Wet.w raporcie za rok2003podaje,ze tylko schronisko w Mielcu nie borykało sie z problemem przepełnienia[na koniec 2003 przebywało tam 513 psów na 600 przewidzianych miejsc]Reszta polskich schronisk przekroczyła norme o kilka ,a nawet kilkaset procent.Teraz zerknena inna prase,ale kupiłam tylko Sup.Nowosci. Quote
halcia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 sZkoda ,ze nie nadałas tematu z mediami wczesniej.Pośrednio tez mam wtyki,Tv regionalna,gdybym z tydz.wczesniej"molestowała'/przyjaznie sie z pogodynka,która tez prowadzi kalejdoskop/,ale teraz za pózno.Mam nauczke na drugi raz,bo o Dniach Mielca wiem ze trzeba,a tu nie pomyslałam.A w Korso mam wujka emeryta,czasem pisze artykuły./psiarzem niestety nie jest/ Quote
Ulka18 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 WYNISZCZONY PUDELEK, Starszy około 9 letni pies, przyjęty wczoraj z miejscowości Skołyszyn. Biedne, wyniszczone psisko... Jedno oko ma wybite. Drugie zostanie obejrzane i leczone gdy psiak zostanie troszkę doprowadzony do ładu. Zdjęcia miały nie być robione, ale p. kierownik pomyślał, że ludzie powinni zobaczyć co barbarzyńcy robią ze zwierzętami. Quote
lothia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 dałam go na pudelki w potrzebie:shake: Quote
Kanzaj Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Zwyrodnialstwo istot dwunożnych nie ma chyba granic... Quote
Ulka18 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Kierownik chce 20 kocyków, tylko skad wziac tyle kasy? Oferta wydaje sie byc atrakcyjna.... Ja bym prosił o zamówienie 20 koców na próbę. ----- Original Message ----- From: mielec@bezdomne.com To: mtoz@neostrada.pl Sent: Sunday, February 17, 2008 11:46 AM Subject: [Fwd: Schronisko Mielec] P.Kierowniku, moze kupic na probe ze 2-3 koce? Dla kotow czy szczeniakow? ------------------------- Wiadomość oryginalna -------------------------- Temat: Schronisko Mielec Od: "Jaczewski Grzegorz" <GJaczewski@era.pl> Data: N Lutego 17 2008, 7:44 am Do: mielec@bezdomne.com ------------------------------------------------------------------------- Witam serdecznie. Chciałbym zaoferować Państwu możliwość zakupu po cenie o połowę niższą od ceny producenta kocy polskiego producenta firmę ZWOLTEX. Koce te moja firma otrzymała w rozliczeniu od producenta, stąd tak atrakcyjna cena. Cena dla Państwa będzie taką samą, jaka była moja uzyskana cena przy rozliczeniu. Wystawiamy Fa VAT. Oferta zawarta jest na stronie: www.kocyki.com <blocked::http://www.kocyki.com> Do schroniska szczególnie polecam koce DANIEL o wymiarach 150/200, cena na stronie to 24,37 netto, dla Państwa ta cena wynosiłaby 19,95 zł netto WYSYŁKA KURIEREM GRATIS!!!! Quote
Reno2001 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ja robię zbiórke kocy po rodzinie i kilka sztuk pewnie ze soba przywiozę. Niecałe 20 zł za sztukę to na prawdę tanio, ale może warto jednak najpierw popytac u znajomych i rodziny czy nie mają starszych sztuk, które warto juz wymienic na nowe??? Szczerze, to ja nie jestm już w stanie dołożyc sie do tej inwestycji. 8 marca przywiozę ze soba na pewno: -18 kg karmy dla szczeniat -50 szt książeczek zdrowia dla psów -4 koce (może będzie więcej, zobaczymy) - kilka drobiazgów ;) Quote
halcia Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ja melduje że budy wykonane,zapłacone,z Kierownikiem ustalone,ze przywiezie je w poniedziałek.Tak sobie mysle po czasie......jakby zrobili wtedy i czwarta,to by przeciez była.Ale i tak 6 kolejnych psiaków bedzie miało cieplutkie domki.Teraz prosiłam stolarza,zeby skalkulował pojedyncze budy/np.wielkosci połowy tych co robił ostatnio/i dał mi znac.Teraz podejrzewam ,ze bede zbierac do jesieni na 4 czy 6 pojedynczych/beda pewnie w cenie 250-280 jedna/ Quote
Reno2001 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Wracając do kocyków to na allegro znalazłam koce 160x210 za 13.90 za sztukę. Quote
Ulka18 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Reno, dzieki za czujnosc. To rzeczywiscie zadna atrakcyjna cena od tego goscia, ktory przeslal oferte do schroniska. Halcia, do zobaczenia jutro na aukcji. Quote
halcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Znalazłam tylko jeden koc,ale trzeba by wyruszyc za odpisami/internaty,akademiki,/znajomi niech sobie odnowią na świeta a starsze przekażą.... Quote
Ulka18 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Dzisiejsza aukcja dzieł sztuki byla bardzo udana. Nie mam jeszcze podsumowania, ale kilka tysięcy na pewno udalo sie zebrac. Obecnosc moze nie byla zachwycajaca, nie bylo prawie wcale Mielczan, ale za to byli obecni ludzie o wrazliwych sercach i grubych portfelach z Lodzi, Krakowa, Rzeszowa, Tarnowa. Rekordzisci kupowali po 7-8 obrazow. Zobaczcie sami jakie piekne obrazy, akwarele, rzezby Quote
Ulka18 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Wielkim powodzeniem cieszyly sie rzezby p.Syrka, ktory prowadzil aukcje Aukcje rozpoczela KATARZYNA CATY RYRYCH, autorka "Pamietnika Babuni", pieknym wierszem o smierci, niebie, kotach i nas ludziach.... Caty i P.Syrek Quote
Ulka18 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Pierwszy, piekny obrazek z kotkiem poszedl za 170,- zl :multi: Drugi olejny chyba za 250,- zl Caty przeczytala kolejny wiersz o kotach ze swojego tomiku wierszy, ktory mozna bylo kupic za 30,- zl I kolejne koty szly 'jak woda' Quote
Reno2001 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 No, ceny niczego sobie :roll:. Aż boję sie pomyślec za ile była ta akwarela z końmi. Ja mam na ścianach raczej tańsze dzieła ;) artystów dopiero u progu swej kariery :wink:. Kiedy kupiłam tryptyk w oleju z końmi za 200zł, nawet się nie przyznałam TZ ile dałam :cool3:. By się działo...:mad:...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:!!! Quote
Ulka18 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Cd zdjec, mam nadzieje, ze Was nie nudze az taka iloscia :wink: Piekny olej, miasto Paryż w optymistycznych kolorach Kotki Ten po prawej jest juz nasz ;) Anioly Piekne obrazy malowane na szkle Cudny olej do dziecinnego pokoju Sloneczniki poszly za ponad 100,- zl Ten obraz kupil TZ Halci (wraz z drugim widac go na pierszych zdjeciach) Akwarele p. Barbary Smoczynskiej poszly razem za ponad 800,- zl Pani Barbara Smoczynska, Pani Maria Prezes MTOZ, Pan Syrek i Kasia Quote
MTJL Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ulka18 - to rzeczywiście cudowne wiadomości :). Czy wszystkie prace zostały sprzedane, czy zostało coś na następne aukcje? Jaka była frekwencja? Quote
Ulka18 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Tak jak pisalam w pierwszym poscie, nie bylo strasznych tlumow, ale wszystkie miejsca siedzace byly zajete, kilka osob stalo. Oceniam liczbe na 35-50 osob. Niektore osoby wyszly z duza iloscia zakupionych przedmiotow. [SIZE="4"]Z największą radością informujemy, ze podczas sprzedaży obrazów, rzeźb i innych dzieł sztuki, przekazanych przez artystów, zebraliśmy 12.835 zł. Serdecznie dziękujemy uczestnikom aukcji za wielkie serca i aktywną licytację. Wszystkie pieniądze zostaną przeznaczone na bezdomne zwierzaki z mieleckiego schroniska. Quote
Cez Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 ale super aukcja, sliczne obrazy. mam nadzieje, ze bedzie druga edycja :) Quote
halcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ja miałam wrażenie że wiecej aut niz ludzi,a ludziok 50 -60 ale za to zdecydowanych wydac pieniazki,aukcja szła sprawnie ,szybko,miło i na wesoło,bez sztywniactwa.Mysle ze 10 tys zarobione.A jutro pieski beda miały 3 podw.budy,które kierownik przywiezie z Malawy.Potwierdzam,na mielczan dziś nie mozna było liczyc.Obrazy zostały 2,ale pierwszy z nich miał juz cene wywoławczą 1500. Quote
halcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Super!! Zanim porozłaczałam wyrazy Ula podała dokładne dane.A ludzi liczyłam 5 rzedow po ok 10 osób. Quote
Recommended Posts