Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wow jaka ilość!! Ja jeszcze z bazarków coś wyłapię. Tylko możliwe że będę mieć przerwę "techniczną" jakoś niedługo ( prawdopodobnie wyprowadzka ).

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka,nie zartuj,sama nie moge byc tak ambitna,bo nie dam rady.Kierownik tezpsodziewa sie małych wpływów z 1%,a ja licze na skarbonki/tylko/bo znajomi w okresie zimy dodali mi kasy i juz nie moge wołac.Pozostaje liczyc na Kasie w sierpniu,dobrze że ta zima juz z górki..No i imieniny w lipcu ,znajomi wiedzą,ze nie chcemy kwiatów,tylko podkładamy skarbonke/nawet niech 10 osób wrzuci po 10/,ale nie wszyscy to respektuja

Posted

Kierownik tez psodziewa sie małych wpływów z 1%

Mysle, ze moze nie mniejszych, ale pozniejszych na pewno. US na pewno odda w ostatnim mozliwym dniu wymaganym przez prawo.
Namiawiam znajomych do wpisania MTOZ na PITie. Zeby tylko zechcieli wpisac, ludzie sa tak strasznie leniwi, nic im sie nie chce :angryy: nawet wpisac kilku linijek tekstu.

Zalatwiam za to siatke ogrodzeniowa, przyda sie do budowy nowego schroniska.

Posted

Aga mniejsze dlatego ze dodatkowo jest jakaś ulga/nowa/na dzieci i tak jak pisałam wczesnij,nikt pewnie nie wysyłał 10 czy 16.50 tylko zaokąglał na 20, 50 złbo jak juzzadał sobie kłopotu,to i gast miał.a teraz wylicza ci co do grosza i wyslą lub nie.Boję sie jeszcze ,ze jak ludzie powpisują schronisko,a nie Mieleckie Towarzystwo Ochr. Zw.to urząd odpowie ,ze nie ma KRS-u/no bo chyba nie mozna pisac schr.w tytule?

Posted

Niestety w nocy jest zimno, dzisiaj bylo u nas -5 stopni. Dobrze, ze jest tyle nowych bud, to wiekszosc psow ma cieplej niz kiedys.

:smilecol::smilecol:

Temat: Niepołomice,aukcja
Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl
Data: Wt Lutego 12 2008, 7:42 pm

Kierownictwo schroniska dla bezdomnych zwierząt w Mielcu serdecznie zaprasza na aukcję dzieł sztuki, która odbędzie się w dniu 24.02.2008 o godz.14 w Dworku Oborskich w Mielcu przy ulicy Legionów.

Całkowity dochód z aukcji przeznaczony jest na pomoc zwierzętom w mieleckim schronisku.

Dojazd do dworku: 1 - Stara drogą na Tarnów przez rynek lub nową drogą kierunek Tarnów i na rondzie przed mostem w lewo. Znak szczególny obok ronda stoi zasłużony samolot AN 2. Dworek znajduje się w parku jest widoczny z ulicy.Serdecznie zapraszamy.

Posted

My dzisiaj przywieźliśmy do schroniska trochę rzeczy:
- Karmę, posłanko i pościele od Viris
- 20 kg karmy z Zamościa od ludzi adoptujących Burasa-Olbrzyma (Ulka18, pliss, napisz do nich w wolnej chwili, że karmę dziś zawiozłam, bo ja chyba już do nich skasowałam maila).
- Karmę, koce, poduszki, miski i inne rzeczy od pani ze Stalowej Woli, która adoptowała psinę z Mielca

Posted

Murko,
podziekowania do Pani Basia o Buraska wyslane.
Super duzo darow zawiozlas, mam nadzieje, ze te wszystkie rzeczy bardzo sie przydadza w schronisku. Czy ta pani ze Stalowej to od terierki, stalej klientki Jogi i Beatki?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Murko,
podziekowania do Pani Basia o Buraska wyslane.
Super duzo darow zawiozlas, mam nadzieje, ze te wszystkie rzeczy bardzo sie przydadza w schronisku. Czy ta pani ze Stalowej to od terierki, stalej klientki Jogi i Beatki?

Chyba tak, bo właśnie odebrałam te dary z lecznicy i dziewczyny mówiły, że ta pani im regularnie coś dla schroniska przynosi ;)

Posted

Temat: Pieski
Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl>
Data: Cz Lutego 14 2008, 7:35 pm

Na temat piesków, o które były pytania w meilach postaram się niebawem napisać. Proszę przenieśc małego pieska z wyb.167 do adoptowanych.

Temat: Re: aukcja dziel
Data: Cz Lutego 14 2008, 7:31 pm

Jutro jestem umówiony w Rzeszowie z Panią Basią i będe
wiedział wszystko. Wieczorem napiszę. Miałem być dzisiaj ale przez 9 godzin
byłem w schronisku 15 minut.

Przywiozłem kolejne 10 bud z Dębicy i mam jeszcze dwie jutro do zabrania. Jak mnie Iza przeszkoli to spróbuję spaprać kilka zdjęć u Pani Basi.

Dzisiaj robiłem dwie sterylki kotek "na mieście. Zapłaciłem równe 200 złotych." Sterylizowałem czarną z dłuższym włosem co ma jechać na Śląsk i tą co miała ostatnio zdjęcia.

Pani Agnieszko czy w sobotę byłby ktoś w hoteliku w
Niepołomicach co by mógł odebrać Śnieżkę. Bardzo pilne bo w Wieliczce odebrali by kotke na Śląsk.

Murko, zmien bardzo prosze wpis o kotce niezwyklej szylkretce, ze jest sterylizowana. Moze szybciej znajdzie dom.

Posted

A ja sie zdenerwowałam nawrotem mrozów i zamówiłam 2 podw.ociep.budy,pewnie ostatnie.Mam na nie na razie 200 zł.Byłam wczoraj chwileczke w schr.p.Wiesiu mówił,ze dużo starych bud.Na oko policzymy sobie 8 marca,bo juz zgłupiałam.Na aukcje namówiłam męza na 99%jedziemy,a jesli pojedziemy na 100%cos kupi.

Posted

Reno wielkie dzieki za ksiazeczki :buzi:
A Tobie Halciu za budy...Na pewno w boksach tzw. prawych-lewych jest duzo starych bud, tam chyba w ogole nie byly wymieniane :shake:

ZAPROSZENIE
Kierownictwo schroniska dla bezdomnych zwierząt w Mielcu serdecznie zaprasza na aukcję dzieł sztuki, która odbędzie się w dniu 24.02.2008 o godz.14 w Dworku Oborskich w Mielcu przy ulicy Legionów.

Na aukcji będą wystawiane obrazy oraz m.in. kilka rzeźb Pana Syrka z Krosna. Wśród obrazów będą obrazy olejne, akwarele, grafiki, malarstwo na szkle.

Przykładowy obraz olejny Pani Jolanty Jakimy Zerek z Rzeszowa
http://img407.imageshack.us/img407/1539/p1010002zp2.jpg

Posted

Temat: adopcje
Data: So Lutego 16 2008, 6:46 pm

Oj było tego w ciągu dwóch dni.
Suka bokserowata od Pana Andrzeja.
Pies z wyb.10 chyba bez zdjęc.
Suka ze Skołyszyna wyb.70.
Pies i suka z wyb 97 stary numer.

Dzisiaj Wiesiek odwiózł do Wieliczki kotkę czarną z długim włosem oraz Śnieżkę z 20 do Niepołomic.
Pani Kasia wzięła beżową {jasno brązową ] z wyb.1. Jak coś zapomniałem do dopiszę innym razem.

Zdjec psa i suni z b. 97 nie dalam, bo nie wiem ktore poszly.

Posted

Kuba,DZIEKI,napisałam ostatnie bo wiecej podwójnych nie zmieszcza,pojedyncze stolarz nie kalkulował cenowo,wiec nie wiem czy opłacalne.teraz nie maja pracy w terenie i wykonanie bedzie pewnie szybkie,a potem pomysle co robic i gdzie zamawiać jak bedzie kasa.

Posted

Spokojnie Viris,dodziubie na skarbonkachprzez 3 miesiące,wole zAlozyc niz miec i trzymac.Stolarz na wiosne będzie miał duzo roboty,i szybko nie zrobi,a budy ciesza na zime,w lecie jakos mniej.Jeszcze nie mam powiedziane kiedy je wykona/dalej ma chore dziecko i krąży dom klinika,a ja go łapie pomiędzy/I spokojnie z bazarkiem,poczekam nic nie ponaglam.

Posted

Ja dalej czekam na wpłaty, niektóre nawet ze stycznia... Jak podostaję kasę to od razu przeleję. Dzisiaj na prazie przeleję chyba 50 zł. Jak zrobię wyliczenia w czarodziejskim bazarkowym zeszycie to dam znać ile poszło.

mamy też z wizażankami sporą nadwyżkę. Koło 270 zł. Zapytam czy się zgadzają na przelanie na budy.

Posted

Teraz dopiero zobaczyłam, że bokserowata ma dom :multi: Od jakiegoś czasu miała obserwatora na allegro. Może to on :roll:
Poszukam w takim razie innej bidy do ogłoszeń.