Viris Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Wow jaka ilość!! Ja jeszcze z bazarków coś wyłapię. Tylko możliwe że będę mieć przerwę "techniczną" jakoś niedługo ( prawdopodobnie wyprowadzka ). Quote
halcia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Ulka,nie zartuj,sama nie moge byc tak ambitna,bo nie dam rady.Kierownik tezpsodziewa sie małych wpływów z 1%,a ja licze na skarbonki/tylko/bo znajomi w okresie zimy dodali mi kasy i juz nie moge wołac.Pozostaje liczyc na Kasie w sierpniu,dobrze że ta zima juz z górki..No i imieniny w lipcu ,znajomi wiedzą,ze nie chcemy kwiatów,tylko podkładamy skarbonke/nawet niech 10 osób wrzuci po 10/,ale nie wszyscy to respektuja Quote
Ulka18 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Kierownik tez psodziewa sie małych wpływów z 1% Mysle, ze moze nie mniejszych, ale pozniejszych na pewno. US na pewno odda w ostatnim mozliwym dniu wymaganym przez prawo. Namiawiam znajomych do wpisania MTOZ na PITie. Zeby tylko zechcieli wpisac, ludzie sa tak strasznie leniwi, nic im sie nie chce :angryy: nawet wpisac kilku linijek tekstu. Zalatwiam za to siatke ogrodzeniowa, przyda sie do budowy nowego schroniska. Quote
halcia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Aga mniejsze dlatego ze dodatkowo jest jakaś ulga/nowa/na dzieci i tak jak pisałam wczesnij,nikt pewnie nie wysyłał 10 czy 16.50 tylko zaokąglał na 20, 50 złbo jak juzzadał sobie kłopotu,to i gast miał.a teraz wylicza ci co do grosza i wyslą lub nie.Boję sie jeszcze ,ze jak ludzie powpisują schronisko,a nie Mieleckie Towarzystwo Ochr. Zw.to urząd odpowie ,ze nie ma KRS-u/no bo chyba nie mozna pisac schr.w tytule? Quote
halcia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Wyglądało na to ,ze juz wiosna,a tu mrozy nadeszły,biedne psiaki znów marzną. Quote
Ulka18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Niestety w nocy jest zimno, dzisiaj bylo u nas -5 stopni. Dobrze, ze jest tyle nowych bud, to wiekszosc psow ma cieplej niz kiedys. :smilecol::smilecol: Temat: Niepołomice,aukcja Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl Data: Wt Lutego 12 2008, 7:42 pm Kierownictwo schroniska dla bezdomnych zwierząt w Mielcu serdecznie zaprasza na aukcję dzieł sztuki, która odbędzie się w dniu 24.02.2008 o godz.14 w Dworku Oborskich w Mielcu przy ulicy Legionów. Całkowity dochód z aukcji przeznaczony jest na pomoc zwierzętom w mieleckim schronisku. Dojazd do dworku: 1 - Stara drogą na Tarnów przez rynek lub nową drogą kierunek Tarnów i na rondzie przed mostem w lewo. Znak szczególny obok ronda stoi zasłużony samolot AN 2. Dworek znajduje się w parku jest widoczny z ulicy.Serdecznie zapraszamy. Quote
Becia66 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ulka, czy wiesz coś więcej na temat aukcji i co to są za dzieła sztuki ? Quote
Ulka18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Beciu, to sa przewaznie obrazy rzeszowskiej malarki Barbary Smoczynskiej i jej przyjaciol artystow. http://www.mielec.pl/artprasowy.php?id=85 Quote
Murka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 My dzisiaj przywieźliśmy do schroniska trochę rzeczy: - Karmę, posłanko i pościele od Viris - 20 kg karmy z Zamościa od ludzi adoptujących Burasa-Olbrzyma (Ulka18, pliss, napisz do nich w wolnej chwili, że karmę dziś zawiozłam, bo ja chyba już do nich skasowałam maila). - Karmę, koce, poduszki, miski i inne rzeczy od pani ze Stalowej Woli, która adoptowała psinę z Mielca Quote
Ulka18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Murko, podziekowania do Pani Basia o Buraska wyslane. Super duzo darow zawiozlas, mam nadzieje, ze te wszystkie rzeczy bardzo sie przydadza w schronisku. Czy ta pani ze Stalowej to od terierki, stalej klientki Jogi i Beatki? Quote
Murka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ulka18 napisał(a):Murko, podziekowania do Pani Basia o Buraska wyslane. Super duzo darow zawiozlas, mam nadzieje, ze te wszystkie rzeczy bardzo sie przydadza w schronisku. Czy ta pani ze Stalowej to od terierki, stalej klientki Jogi i Beatki? Chyba tak, bo właśnie odebrałam te dary z lecznicy i dziewczyny mówiły, że ta pani im regularnie coś dla schroniska przynosi ;) Quote
Ulka18 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Temat: Pieski Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl> Data: Cz Lutego 14 2008, 7:35 pm Na temat piesków, o które były pytania w meilach postaram się niebawem napisać. Proszę przenieśc małego pieska z wyb.167 do adoptowanych. Temat: Re: aukcja dziel Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl> Data: Cz Lutego 14 2008, 7:31 pm Jutro jestem umówiony w Rzeszowie z Panią Basią i będe wiedział wszystko. Wieczorem napiszę. Miałem być dzisiaj ale przez 9 godzin byłem w schronisku 15 minut. Przywiozłem kolejne 10 bud z Dębicy i mam jeszcze dwie jutro do zabrania. Jak mnie Iza przeszkoli to spróbuję spaprać kilka zdjęć u Pani Basi. Dzisiaj robiłem dwie sterylki kotek "na mieście. Zapłaciłem równe 200 złotych." Sterylizowałem czarną z dłuższym włosem co ma jechać na Śląsk i tą co miała ostatnio zdjęcia. Pani Agnieszko czy w sobotę byłby ktoś w hoteliku w Niepołomicach co by mógł odebrać Śnieżkę. Bardzo pilne bo w Wieliczce odebrali by kotke na Śląsk. Murko, zmien bardzo prosze wpis o kotce niezwyklej szylkretce, ze jest sterylizowana. Moze szybciej znajdzie dom. Quote
Reno2001 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Zamówiłam 50 książeczek zdrowia dla psiaków. Quote
halcia Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 A ja sie zdenerwowałam nawrotem mrozów i zamówiłam 2 podw.ociep.budy,pewnie ostatnie.Mam na nie na razie 200 zł.Byłam wczoraj chwileczke w schr.p.Wiesiu mówił,ze dużo starych bud.Na oko policzymy sobie 8 marca,bo juz zgłupiałam.Na aukcje namówiłam męza na 99%jedziemy,a jesli pojedziemy na 100%cos kupi. Quote
Ulka18 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Reno wielkie dzieki za ksiazeczki :buzi: A Tobie Halciu za budy...Na pewno w boksach tzw. prawych-lewych jest duzo starych bud, tam chyba w ogole nie byly wymieniane :shake: ZAPROSZENIE Kierownictwo schroniska dla bezdomnych zwierząt w Mielcu serdecznie zaprasza na aukcję dzieł sztuki, która odbędzie się w dniu 24.02.2008 o godz.14 w Dworku Oborskich w Mielcu przy ulicy Legionów. Na aukcji będą wystawiane obrazy oraz m.in. kilka rzeźb Pana Syrka z Krosna. Wśród obrazów będą obrazy olejne, akwarele, grafiki, malarstwo na szkle. Przykładowy obraz olejny Pani Jolanty Jakimy Zerek z Rzeszowa http://img407.imageshack.us/img407/1539/p1010002zp2.jpg Quote
Kuba P Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Przelałem dzisiaj 50 zł na budy, na konto Halci. Quote
Ulka18 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Kuba, dzieki :buzi: Dzisiaj w TVN Uwaga o 19.45. bedzie program o polskich schroniskach. Pierwszy raz TVN pokaze jak wyglada w Polsce opieka na bezdomnymi zwierzakami. Quote
Ulka18 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Temat: adopcje Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl> Data: So Lutego 16 2008, 6:46 pm Oj było tego w ciągu dwóch dni. Suka bokserowata od Pana Andrzeja. Pies z wyb.10 chyba bez zdjęc. Suka ze Skołyszyna wyb.70. Pies i suka z wyb 97 stary numer. Dzisiaj Wiesiek odwiózł do Wieliczki kotkę czarną z długim włosem oraz Śnieżkę z 20 do Niepołomic. Pani Kasia wzięła beżową {jasno brązową ] z wyb.1. Jak coś zapomniałem do dopiszę innym razem. Zdjec psa i suni z b. 97 nie dalam, bo nie wiem ktore poszly. Quote
halcia Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Kuba,DZIEKI,napisałam ostatnie bo wiecej podwójnych nie zmieszcza,pojedyncze stolarz nie kalkulował cenowo,wiec nie wiem czy opłacalne.teraz nie maja pracy w terenie i wykonanie bedzie pewnie szybkie,a potem pomysle co robic i gdzie zamawiać jak bedzie kasa. Quote
Viris Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Halcia ale masz baty u mnie. Czemu nie napisałaś chociaż smsa że kasa potrzebna? Jutro coś wyślę. Niestety na razie nie dam rady wystawiać bazarków. Quote
halcia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Spokojnie Viris,dodziubie na skarbonkachprzez 3 miesiące,wole zAlozyc niz miec i trzymac.Stolarz na wiosne będzie miał duzo roboty,i szybko nie zrobi,a budy ciesza na zime,w lecie jakos mniej.Jeszcze nie mam powiedziane kiedy je wykona/dalej ma chore dziecko i krąży dom klinika,a ja go łapie pomiędzy/I spokojnie z bazarkiem,poczekam nic nie ponaglam. Quote
Viris Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Ja dalej czekam na wpłaty, niektóre nawet ze stycznia... Jak podostaję kasę to od razu przeleję. Dzisiaj na prazie przeleję chyba 50 zł. Jak zrobię wyliczenia w czarodziejskim bazarkowym zeszycie to dam znać ile poszło. mamy też z wizażankami sporą nadwyżkę. Koło 270 zł. Zapytam czy się zgadzają na przelanie na budy. Quote
halcia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 OK,OK,Viris nie czuj sie odp.za moje spontaniczne reakcje.Od stolarza nie mam odpowiedzi kiedy zrobi,stan jego dziecka ciezki,ale w stolarni pracują,a on w Krakowie. Quote
agusiazet Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Proszę o odpowiedź, czy w tym roku można robić przekazanie 1 % podatku na schronisko w Mielcu? Czy na TOZ ze wskazaniem schroniska? Quote
Kluska4 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Teraz dopiero zobaczyłam, że bokserowata ma dom :multi: Od jakiegoś czasu miała obserwatora na allegro. Może to on :roll: Poszukam w takim razie innej bidy do ogłoszeń. Quote
Recommended Posts