Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przekazuje życzenia ze schroniska :tree1:

Temat: życzenia
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: Pn Grudnia 24 2007, 11:32 am
Do: mielec@bezdomne.com

[SIZE="4"]ZDROWYCH, POGODNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM 2008 ROKU DLA WSZYSTKICH KTÓRYM NIEOBOJĘTNY JEST LOS ZWIERZĄT NIECHCIANYCH I PORZUCONYCH ŻYCZĄ PRACOWNICY ORAZ KIEROWNIK SCHRONISKA DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W MIELCU.

DO ŻYCZEŃ PRZYŁĄCZJĄ SIĘ RÓWNIEŻ NASI PODOPIECZNI PROSZĄC, ABY W NOWYM ROKU RÓWNIEŻ NIKT O NICH NIE ZAPOMNIAŁ.
:tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekujemy za piekne zyczenia,prosze ucalowac wszystkich podopiecznych/ha,haha/Pamietamy o Was i o nich biedakach.Ulce zycze wytrwalosci w tym co robi z tak duzym zaangazowaniem.Szczesliwego Nowego Roku i tylu adopcji,by nie musialy istniec schr.,a jesli to wypsienie/odmiana wyludnienia/do 200,wtedy kazdy mial by nowy domek i indywidualna opieke

Posted

Wiadomosci od kierownika :

Temat: wiadomości
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: Cz Grudnia 27 2007, 8:04 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Już dawno nie pisałem.
[SIZE="4"]Otóż pokrycie dachem zakończono na całej długości budynku.
Przywiozłem z Malawy 4 podwójne budy za które zapłaciłem 1500 zł. Zamówiłem kolejne cztery po nowym roku. Również po nowym roku mam do odebrania 5 bud zaległych z Janowa.

[SIZE="3"]Pani Kasia wzięła dzisiaj brązowego dobermana.

[SIZE="4"]Mam prośbę może znalazł by się chętny na podrzucenie jamniczki do Dąbrowy Górniczej ja mogę podwieźć w okolice Krakowa.
[SIZE="3"]
Niestety za TM odszedł Fiolet oraz podopieczny II od Targumu.

Posted

Wysępiłam kilka sztuk poszew na kołdrę. Myślę że mogą iść do schroniska - powinny się przydać. Chyba dla zwierzakach po zabiegach, albo chociaż na jakieś inne cele. Będę się wybierać do Mielca na początku roku 2008. Pozbieram rzeczy które warto by było zabrać do schroniska. Nie wiem dokładnie kiedy się wybiorę, ale postaram się w styczniu.

Posted

Kochana Viris, a w jaki sposób się będziesz wybierać (samochodem czy pociągiem/busem)? :cool3:
Bo my mamy dom w Toruniu dla suczki z Mielca i tak właśnie w połowie stycznia pasowałby nam transport ;)
No chyba, że nie z Włocławka będziesz jechać? :hmmmm:

Posted

Będę jechać z Włocławka. Ale będę mieć bazę postojową w Ostrowcu Św. Tam będę załatwiać pewne sprawy i jak będę już wolniejsza to wybiorę się do Mielca, pewnie samochodem. Jeśli bym jechała do Włocławka tego samego dnia co będę w Mielcu to oczywiście chętnie wezmę sunię.

Posted

O rany, byłoby super! :loveu:
P.Marta z pewnością nie będzie miała problemów z dotarciem do Włocławka, bo oferowała się, że może podjechać nawet do Poznania.
Sunia jest u mnie na tymczasie, także możemy ją podrzucić do Mielca lub Ostrowca - skąd będziesz jechać i skąd Ci będzie wygodniej.
Kola jest bardzo grzeczna, w samochodzie nie wymiotuje, więc nie powinnaś mieć z nią problemów.

Posted

Mój samochód zniósł już tyle psich pawików... że mu nic nie straszne. Ale jeśli byście podrzuciły sunię do Ostrowca to by było rewelacyjnie. Oczywiście jeśli bym była w Mielcu przed bezpośrednim wyjazdem do Włocławka. Bo niestety w Ostrowcu psiaka bym nie mogła przetrzymać.

Będę też na początku stycznia, ale jadę 5 (sobota ) z Ostrowca do Warszawy - i w Wawie nie miałabym gdzie suni przetrzymać przez 3 godziny moich zajęć na uczelni. Więc chyba zaczekamy do następnej sposobności.

Posted

Chmm, a może by kogoś z dogomaniaków z Warszawy poprosić o przechowanie suni przez 3 godziny? :roll:
Bo rozumiem, że ten późniejszy termin wyjazdu nie jest na 100% pewny?

Tylko musiałabym zapytać p.Marty czy wcześniejszy przyjazd suni nie byłby dla niej problemem (umawialiśmy się tak na połowę stycznia, bo p.Marta się od stycznia przenosi do nowego mieszkania i wiadomo jak to przy przeprowadzce - jest totalny sajgon).

Od nas do Ostrowca jest ok 70-80 km. Mielibyśmy nawet bliżej niż do Mielca ;)

Posted

No to gites malina że macie bliżej do Ostrowca. Na pewno chętnie pomogę. Drugi termin też jest pewny. Bo muszę tak czy siak pojawić się na kolejnych badaniach - a do 5 stycznia nie będę miała wyników badań poprzednich, więc bez tego ani rusz na kolejne. Będę powiedzmy 3-5 stycznia w Ostrowcu i w drodze powrotnej w Wawce ( opcja z uczelnią ). Ale potem jakoś koło 15 stycznia będę na pewno ponownie ( będą już wyniki badań i będę mogła jęczeć po lekarzach o kolejne skierowania ). Tak więc nie ma tego złego.

Posted

Jessoo, ale byloby wspaniale, gdybys Ty Viris wziela Kolunie ze soba :multi:
W tym drugim terminie i z Ostrowca, Murka z TZem na pewno by podrzucila suczynke, zeby tylko pojechala z doswiadczonym dogomaniakiem.
Normalnie tak sie ciesze :multi: Pani Marta mialaby tylko 55 km do przejechania ....

Trzymam kciuki za Twoje zdrowie VIRIS :kciuki:

Posted

Oki, to będzie lepiej w późniejszym terminie i teraz nie będziemy kombinować z Warszawą ;)
P.Marta się już poustawia w nowym mieszkaniu i będzie mogła spokojnie sunię przyjąć.
My oczywiście podrzucimy Kolę gdzie trzeba.
Ale super, bo mi już ten Toruń spać nie dawał i kombinowałam przez Wrocław :shake:

A Ty Viris zdrowiej, zdrowie kobieto!

Posted

Ojej przez Wrocław to by było ciekawie.

Ja w miarę swoich możliwości czasowych to mogę pomagać transportowo. Tylko kiedyś było lepiej z kasą, a teraz na paliwo niestety funduszy brak. Ale mam "psi" samochód i prawo jazdy :razz:

A co do zdrowia - teoretycznie nie wiem czy jestem chora.

Posted

Ja będę wystawiać bazarki jak zrobię resztę badań. Powinnam się uporać z nimi do końca stycznia. Wtedy możesz się do mnie zgłosić i zobaczymy co i jak.

Chyba że uda się wcześniej komuś innemu powystawiać.

Wszystkiego dobrego w Nowym roku dla wszystkich wspierających schronisko w Mielcu!!!

Posted

Jak coś możesz rzeczy przesłać do mnie teraz, jeśli bym miała "wenę" i chwilę czasu to może coś bym wystawiła wcześniej. Tylko musiałybyśmy omówić szczegóły, bo ja bazarki zawsze rozliczam poprzez swoje konto i wysyłam wpłaty na ustalony cel ( budy - na konto halci ), (sterylki - do schronu jak ustalimy konkretne zwierzątko ) itp.

Posted

Dobrze, pieniądze zbierałabyś na swoim koncie. Dochód z tych przedmiotów może nie wystarczy na porządną budę, Ale na zabieg by się uzbierało. Myślę, że na sterylkę wybrać sunię młodą i podobną do rasowej, wiesz, żeby jakiś psedohodowca jej nie wziął do "produkcji".

Posted

Jasne. Ja mam sporo rzeczy jeszcze do powystawiania, więc pewnie wystarczy łącznie na kilka zabiegów albo bud. Zależy po prostu od hojności kupujących. Jak chcesz "zaryzykować" i wysłać teraz to daj znać. Podam adres. Prosiłabym tylko abyś spisała sobie co wysyłasz i jeśli masz ochotę żebyś ustaliła ceny wywoławcze.