Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jednym słowem Halciu, potrafisz zawrócić w głowie Kierownikowi w sprawie bud, i bardzo dobrze.:evil_lol:
Może jak tak często będą radzić o nowej lokalizacji schroniska, to coś z tego pozytywnego wyniknie?

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ciesze sie ,ze temat lokalizacji powraca,ale jak pomysle o przeprowadzce tylu psow to wyobraznia mi siada.A nawet jak bedzie teren,to budowanie boksow potrwa,potem samo przewozenie bud,psow itp itd...uczestniczylam w przeprowadzce aylu z 60 psami- horror,kilka psow mialo cos w rodzaju padaczki z nerwow.

Posted

Tak, taka przeprowadzka to jak exodus.
Myślę, że musiałaby odbywać się etapami i małymi kroczkami, przez np. pół roku.
Inaczej sobie tego nie wyobrażam:shake:

Posted

Temat: to i owo.
Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl>
Data: So Stycznia 26 2008, 9:44 am
Do: <mielec@bezdomne.com>

Sama Pani widzi że jesteśmy z informacjami trochę do tyłu.

[SIZE="4"]Suczka wilkowata z wyb. 154 poszła do adopcji.

[SIZE="3"]Siedem suczek spod okna wysterylizowano.Są już do adopcji. Zdjęcia mam zrobione i wyślę albo wieczór albo jutro.

[SIZE="3"]Od Pana Bąka z Latoszyna przywiozłem 21 podwójnych bud. Dzisiaj byłem po 10 pojedynczych.Zresztą zdjęć mam dużo więcej tylko brak czasu.

Kupiłem nowy komputer bo na starym nie mogłem wgrać dyskietki ZUS do rozliczania komputerowego a do tego mnie zmuszono. Przenoszenie wszystkiego do nowego trochę nam zajęło. No i nauka korzystania z programu ZUS też trochę zajęła. Poza tym ciągłe wyjazdy i naprawdę nie
mogę narzekać na nudę. Pozdrawiam serdecznie i pomału będziemy nadrabiać zaległości.

Posted

Temat: Re: Wera (i buda)]
Od: "Profil1" <mtoz@neostrada.pl>
Data: So Stycznia 26 2008, 1:45 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Jeżeli chodzi o budę to tak.

[SIZE="3"]Wery już nie ma, adoptowana tak jak z pierwszej strony doberman z Łańcuta, amstaf suka brązowa, husky.Szczeniaki jeszcze są tylko
pstrykniemy aktualne.

Posted

Dobre wieści :loveu: Szczególnie się cieszę na tą księżniczkę niebieskooką. W schronisku sie pojawiła, kiedy odeszła Kori.

Była sterylizowana? Czy wiesz gdzie "poszła"?

Posted

becia66 napisał(a):
Jakby porównać stan schroniska sprzed 2 lat i teraz, to różnica kolosalna...:lol:

tak, to cieszy ;)
Kłuje w oko tylko liczba psów, z którą nie możemy spaść ponieżej magicznej liczby 500 :roll:

Posted

Jak w schr.beda wszystkie budy nowe i kasa na zabezpieczenie trzeba Kierownika gnebic,zeby nie przyjmowal.Ale z drugiej strony jak nie On to co stanie sie ze wszystkimi wałęsającymi i porzuconymi psami?skoncza z glodu lub pod kolami....

Posted

halcia, cały problem w tym że do schroniska trafiają nie tylko psy zaginione i porzucone ale też te, które poprostu oddaliły sie od domu
i wcale nie miały zamiaru uciekać. Tych psów szacuje się aż na 30%
w schroniskach, czyli wynikałoby z tego że co trzeci pies mógł wrócic sam do domu gdyby nie został został wcześniej wyłapany. :roll:

Posted

halcia napisał(a):
A w Orzechowcach myslisz ze inaczej,straz lapie wywozi sie do schr.a ludzie nie sprawdzaja w schronisku!Nie wiedza,nie chca odwiedzic schr.itd itp.

halciu, ja nie rozdrabniam się na poszczególne schroniska tylko mówię
o ogólnych danych szacunkowych z całej Polski . Przypuszcza sie, że w schroniskach jest ok. 30% psów które mają swoich właścicieli i którzy
czekają na ich powrót bądż ich poszukują. :roll:

Posted

Wiem,najgorsze jes to,ze malo kiedy poszukuja,bo albo nie wiedzą o schronisku,albo nie maja odwagi tam pojsc,albo im to nie przyjdzie do głowy.W interesie miasta powinno byc naglasnianie istnienia schr.ale to tez ma dobre i zle strony

Posted

Viris ,budy beda w tym tyg.bo stoarz nie ma roboty i robi blyskawicznie,brakuje nie tak duzo,bo na dwie uzbierałam /pomoc Ludwy-20zl.,z bazarku Iryska 30 +65,reszta skarbonki i wysepione od przyjacol/nawet sami dali jak zaczęlam o psach/,jedna "stawia" Kierownik,zeby sie miejsce w aucie nie marnowalo.I ciesze sie ze tak szybko,bo mrozy ida od nastepnego tygodnia.

Posted

Przelałam jeszcze 60 zł z bazarków. Czyli razem z poprzednim przelewem będzie 195 zł. Teraz dalej czekam na wpłaty z bazarków. Na początku lutego będzie 100 zł z kolczyków.

195 żł z bazarków :

Mada&Teodor
Ulka18
Atina
Lavinia
Conik
Madzik93
Dusza ( nie wystawiany bazarek ale na wątku "co chcielibyście" torba do wózka za 50 zł )
Carolinascotties - 14zł z dawnych bazarków za zeszyt ze szkocikami.
Cerber - sprzedałam kalendarz poza bazarkiem.

Posted

Reno,Kierownik sprawdzi Berniego i odpowie mi dzisiaj.Zapowiedzialam mu nalot na 8 marca.Kierownik przywiózl 4 nowe ociepl. podw.budy z Malawy,te na które zbierałam ostatnio.Jedna z nich zakupil sam.w zbiórce kasy pomogli:lLudwa 20zl,Irysek z bazarku30+ 65 no i niezastąpiona Viris 135+60/tez bazarek/Jeszcze mi wysyla,bo troche zalozylam.Ja bedzie na czysto,zamelduję ,no i chyba dalej bede zbierac,bo jak mi dobrze szło to dalej tez pewnie dam rade.Pozdrawiam i wszystkim dziekuje za pomoc.A dr Komorowski przekazal kilka psich misek chromoniklowych dla mieleckich psiaków/jeszcze nie podałam/