Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Ja nakładam bezposrednio po suszeniu ( wtedy mam kilka minut zeby pstryknac foteczki) ,a jak nie planuje fotek to nakladam na mokry wlos .Poza tym wlos w oleju jakos mi sie nie kołtuni i nie placze - oczywiscie dziennie staram sie przeczesac wlos palcami i sprawdzic czy nic "niewskazanego " sie nie pojawiło a czesze raz w tygodniu po kapieli na całkiem mokrym włosie - jako "poslizg" nakładam jedwab.

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:)
tak naprawde to ja nie mam pojęcia co bedzie np za poł roku
bo na razie cofi to 5 miesieczny szczeniak ktoremu dopiero włosy rosnął
bede mogła powiedziec ile suszenie
i czy oliwc musze czy nie jak suczka bedzie juz duża i miała włosy mam nadzieje do ziemi

Posted

:mdleje: zmęczyłam się od samego czytania :evil_lol: ale będę miała ubaw jak będziecie przygotowywać na Poznań a ja będę w piweczkiem Was oglądać jak w tv kurs groomingu :diabloti: :eviltong:

Posted

resuruss napisał(a):
Tja,kochana...
Chciałoby się....:eviltong: ...Suszarka w dłon i do roboty!!!!:eviltong:

ja jako zawodowy driver nie mogę się przemęczać :evil_lol: hahaha pamiętasz jak pomagałam przy haszczakach u Marty? :roflt: w momencie byłam zasmarkana i zapluta :roflt:

Posted

Mam pytanie odnośnie wklejania zdjęć. Co zrobić, żeby zdjęcie było już wklejone w takim rozmiarze, aby nie trzeba było na nie naciskać, by je powiększyć? Zawsze miałam z tym problemy :shake: . Będę wdzięczna za podpowiedzi. Możecie mi pisać też prywatne wiadomości na ten temat. Będę bardzo wdzięczna!

Posted

Waszko to ja przyłączę się z tym piwkiem do ciebie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Aniu żartuje - nie mdlej. obiecuje że potrzymam suszarkę:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

sh_maniak napisał(a):
W takim razie, Waszka handler :evil_lol:

resuruss napisał(a):
Sis,no wiesz......zawsze moze nagusy przygotowac,jak jej włosy przeszkadzaja :evil_lol:

ooo proszę jak im się dowcip wyostrzył :roflt: :diabloti:

Posted

[quote name='Solange']Mam pytanie odnośnie wklejania zdjęć. Co zrobić, żeby zdjęcie było już wklejone w takim rozmiarze, aby nie trzeba było na nie naciskać, by je powiększyć? Zawsze miałam z tym problemy :shake: . Będę wdzięczna za podpowiedzi. Możecie mi pisać też prywatne wiadomości na ten temat. Będę bardzo wdzięczna!
NAJLEPIEJ, PRZED WKLEJANIEM ZMNIEJSZYC ZDJĘCIĄ DO ROZMIARU NAJLEPIEJ 400 x 400PIKSELI, BO ŁADNIE WYGLĄDA- NIE ZA DUŻE, NIE ZA MAŁE!!!
Można kliknąć, prawy klawisz myszki i wybrać opcję:

OTWÓRZ ZA POMOCĄ np. microsoft office picture menager
i na pasku u góry wybrać obraz i opcję przytnij, jeśli chcesz wyciąć jakiś fragment, lub od razu zmniejsz rozmiar i w pierwszym okienku wpisz 400 i potem OK. Potem plik i zapisz jako- wpisz nazwę i wybierz folder docelowy. Potem z niego będziesz eksportować na serwer image shack.

MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE NAMIESZAŁAM!!!

Posted

[quote name='gogunia']NAJLEPIEJ, PRZED WKLEJANIEM ZMNIEJSZYC ZDJĘCIĄ DO ROZMIARU NAJLEPIEJ 400 x 400PIKSELI, BO ŁADNIE WYGLĄDA- NIE ZA DUŻE, NIE ZA MAŁE!!!
i na pasku u góry wybrać obraz i opcję przytnij, jeśli chcesz wyciąć jakiś fragment, lub od razu zmniejsz rozmiar i w pierwszym okienku wpisz 400 i potem OK. Potem plik i zapisz jako- wpisz nazwę i wybierz folder docelowy. Potem z niego będziesz eksportować na serwer image shack.

Gogunia, bardzo dziękuję za rady!!! Ale muszę zadać Ci jeszcze jedno pytanko. Gdy już zdjęcie wyeksportuję na image shack, to który wtedy mam link skopiować? Do tej pory kopiowałam 2 od góry po lewej stronie.

Posted

Solange - ja robię tak:
klikam na miniaturkę zdjęcia i wtedy się otwiera zdjęcie w 'rzeczywistym' rozmiarze a wtedy klikam na nie prawym klawiszem myszy - wybieram opcję właściwości i kopiuję adres URL. Trochę skomplikowane ale ja zawsze tak robię;)

Posted

Solange napisał(a):
Gogunia, bardzo dziękuję za rady!!! Ale muszę zadać Ci jeszcze jedno pytanko. Gdy już zdjęcie wyeksportuję na image shack, to który wtedy mam link skopiować? Do tej pory kopiowałam 2 od góry po lewej stronie.

trzeba skopiować ostatni link.

Posted

[quote name='Solange']Gogunia, bardzo dziękuję za rady!!! Ale muszę zadać Ci jeszcze jedno pytanko. Gdy już zdjęcie wyeksportuję na image shack, to który wtedy mam link skopiować? Do tej pory kopiowałam 2 od góry po lewej stronie.
Ja klikam wtedy pierwszy link pod zdjęciem!!

Posted

[quote name='Dudek']Gogunia - robisz coś z uszami Czadzika??? - warto by było spróbować:roll:
Oczywiście, dziś chodził po południu bez plastra i jak przyszła do niego koleżanka pudelka to oba uszka pięknie stały:multi: :multi: :multi:

[quote name='Em-ka']Gogunia - czekam na obiecany pokaz mody :)
Będzie, tylko nie mam teraz aparatu, bo mama potrzebuje do pracy!
Może w niedzielę coś zrobię:loveu:

Posted

paniMysza napisał(a):
trzeba skopiować ostatni link.

hmmm, teraz przeczytałam instrukcje goguni i ja robię inaczej, więc kopiowanie ostatniego linku jest nieaktualne:oops:

Posted

paniMysza napisał(a):
hmmm, teraz przeczytałam instrukcje goguni i ja robię inaczej, więc kopiowanie ostatniego linku jest nieaktualne:oops:

Ja nie próbowałam, ale może można kopiować i pierwszy i ostatni - ja kopiuję pierwszy:loveu:

Posted

[quote name='gogunia']NAJLEPIEJ, PRZED WKLEJANIEM ZMNIEJSZYC ZDJĘCIĄ DO ROZMIARU NAJLEPIEJ 400 x 400PIKSELI, BO ŁADNIE WYGLĄDA- NIE ZA DUŻE, NIE ZA MAŁE!!!

jeżeli zdjęcie jest pionowe, należy w wysokości wpisać 500px, jeżeli poziome - w szerokości 500px.
na 400px widac mniej szczegolow, a skoro maksymalna wielkosc to 500px, to dlaczego z tego nie korzystac...

Posted

AiK napisał(a):
jeżeli zdjęcie jest pionowe, należy w wysokości wpisać 500px, jeżeli poziome - w szerokości 500px.
na 400px widac mniej szczegolow, a skoro maksymalna wielkosc to 500px, to dlaczego z tego nie korzystac...

Ja napisałam 400 x 400 bo uważam,że takiej wielkości zdjęcie można na ekranie kompa zobaczyć w całości ,a 500 X 500 jest tak duże, że trzeba je przesuwać, zeby zobaczyc całe. I jeszcze ładniej wygląda jak z prawej strony jest trochę ramki z tła postu.
Ale to tylko moje zdanie, doszłam do niego jak oglądałam inne galerie, gdzie zdjęcia były mniejsze niż moje(bo ja na początku wklejałam 500 x 500 lub rożne wielkości) i te małe bardziej mi się podobaja:loveu:

Posted

gogunia napisał(a):
Ja napisałam 400 x 400 bo uważam,że takiej wielkości zdjęcie można na ekranie kompa zobaczyć w całości ,a 500 X 500 jest tak duże, że trzeba je przesuwać, zeby zobaczyc całe. I jeszcze ładniej wygląda jak z prawej strony jest trochę ramki z tła postu.
Ale to tylko moje zdanie, doszłam do niego jak oglądałam inne galerie, gdzie zdjęcia były mniejsze niż moje(bo ja na początku wklejałam 500 x 500 lub rożne wielkości) i te małe bardziej mi się podobaja:loveu:

to czy suwac musisz, czy nie zalezy od tego jaki masz monitor i jaka masz ustawiona rozdzielczosc... ja suwa nie musze nawet przy fotach o wielkosci 1000 pixeli ;)

Posted

[quote name='AiK']jeżeli zdjęcie jest pionowe, należy w wysokości wpisać 500px, jeżeli poziome - w szerokości 500px.

[quote name='maga18']to czy suwac musisz, czy nie zalezy od tego jaki masz monitor i jaka masz ustawiona rozdzielczosc... ja suwa nie musze nawet przy fotach o wielkosci 1000 pixeli ;)

Ja tylko chciałam pomóc i napisałam ,co ja robię ze zdjęciami. KAŻDY ROBI PO SWOJEMU - myśłę, że SOLANGE zrobi tak jak jej się podoba:loveu:

Posted

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi! Kiedy już mam pomniejszone zdjęcie i wrzucę je na image shack, a potem skopiuję 1 link to dlaczego ten obrazek wkleja mi się właśnie w formie linku? Trzeba coś jeszcze przed nim wpisać? Proszę, pomóżcie! Nigdy nie lubiłam bawić się w takie rzeczy i przez to zawsze miałam z tym problemy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...