resuruss Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Dziekuje :D .Rudzielec to Leonek!Kruszynka prawie 9 kilo!!!!
paniMysza Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 a gizmol to na codzien chodzi w bluzie, czy tylko do zdjęć? przeslicznie w niej wygląda! :D
resuruss Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Chodzi na codzien,jako jedyny sie nie buntuje :wink:
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Piękne te Wasze zwierzaczki, koty Ress zachwycające, ta kotka perska od czerwca obrosła tak bujnym włosem? Powiedzcie, czy trudniejszy w pielęgnacji jest pers w pełnym włosie czy powder? A konie u Sengi dostojne, szlachetne i w doskonałej kondycji ale na taką hodowlę to już trzeba mieć odpowiednie tereny i przestrzeń o której tak marzę, a której u mnie brakuje :(
góral Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Matrix z tą przestrzenią, to u Ciebie jeszcze nie jest tak źle... :wink:
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 góral napisał(a):Matrix z tą przestrzenią, to u Ciebie jeszcze nie jest tak źle... :wink: zawsze mogłoby być lepiej ;) co mi się marzy? wychodzę z domu i wokół same łąki, przestrzeń bez zbędnych betonów, domków szeregowych na mini działeczkach ...
resuruss Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Matrix!!!Moim zdaniem trudniejsza do pielegnacji jest szata kota perskiego.Wlos jest bardziej podatny na koltunienie,ciezko jest nalozyc jakikolwiek plynny preparat ( koty sie wylizuja),czeste pudrowanie wysusza nadmiernie wlos.Trudniejsze jest to takze ze wzgledu na koci charakter - mimo,ze moja kotka jest przyzwyczajona do takich zabiegow kapiel jest dosc ryzykowna....Poza tym trzeba stale pamietac o usuwaniu tzw. ostrego wlosa....Z powderkiem przynajmniej na tyle dobrze,ze jak od szczeniaczka bedzie przyzwyczajany do kapieli ,suszarki,czesania i uzywania kosmetykow to wraz z wiekiem bunt bedzie mniejszy. Milo ,ze moje koty Ci sie podobaja! Dodam jeszcze ,ze tez mnie szokuje narastanie wlosa u tej kotki....Wczesniej jak byla ogolona latem,to pelnie wlosa miala po ok. pol roku - nawet 7 mies. a teraz obrosla blyskawicznie....
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Ress dzięki za porównanie w pielęgnacji... Kotka tak szybko obrosła to może znak, że nadchodzi ostra zima? Czekam na wiosnę ;)
góral Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Niestety zima już niedługo i znowy nasypie śniegu i będę miał białe pudle.. :wink:
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Tak, u nas tego śniegu zawsze jest pod dostatkiem :( jedyne pocieszenie, że przynajmniej husky będą zadowolone !
AnkaW Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 A ja dodam że najłatwiejsze w utrzymaniu są persy szlkretowe, ale to tylko kotki, kocurków w tym kolorze nie ma, mają włos śliski, jedwabisty lejący, nie kołtunią się prawie wcale. Natomiast najtrudniej utrzymać włos persa niebieskiego. :P
góral Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 matrix..... napisał(a):Tak, u nas tego śniegu zawsze jest pod dostatkiem :( jedyne pocieszenie, że przynajmniej husky będą zadowolone ! moje też będą zadowolone, ale ten śnieg wbijający się we włos i potem monotonne odciekanie w łazience....koszmar, ledwo wyschną już muszą wyjść i tak na okrągłą, wolę lato!!!
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Res a Twoja kotka jest niebieska dymna z białym czy jak fachowo określa się jej umaszczenie? Ciekawe jak Idealista zareaguje na śnieg?
Agama Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Ress. te Twoje zwierzaki sa ZJAWISKOWE :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D POZDRAWIAM Czekam na fote w obrozce :D CALUSKI :D
góral Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 matrix..... napisał(a):Ciekawe jak Idealista zareaguje na śnieg? mam nadzieje, że nie podłąpie od pudli, że to świetna zabawa... :wink: (ale jestem naiwny)
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 góral napisał(a):matrix..... napisał(a):Tak, u nas tego śniegu zawsze jest pod dostatkiem :( jedyne pocieszenie, że przynajmniej husky będą zadowolone ! moje też będą zadowolone, ale ten śnieg wbijający się we włos i potem monotonne odciekanie w łazience....koszmar, ledwo wyschną już muszą wyjść i tak na okrągłą, wolę lato!!! Fakt, koszmar u mojego Filipa na łapach powstają takie kule śniegowe, które już podczas spaceru trzeba usuwać bo bardzo go denerwują... Dodatkowe uroki zimy to jeszcze te nasze drogi odśnieżane na biało ...
góral Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 I te tunele, które trzeba codziennie odśmieżać, by można było wyjść z domu, ale na szczęście śniegu jeszcze nie ma, więc cieszmy się urokami kolorowej jesieni :lol:
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 podobno cały przyszły tydzień ma być ładna, słoneczna pogoda...:)
góral Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 No to trzeba korzystać i zabrać futrzaki na wycieczkę w góry :D
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Góral popatrz na temat wystawy może Ty znasz sędzinę która będzie oceniała w Nowej Rudzie charty...
matrix..... Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 chodzi o wystawę w Głogowie Gabriela Ridarcikova
resuruss Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Matrix!!!!Moja kotka to bi-color.Ma polaczenie bieli z barwa niebieska. koty perskie dymne maja podszycie bialo srebrzyste a wierzchnia warstwa jest koloru niebieskiego.
Recommended Posts