Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No przepraszam bardzo :)) Wiecie dobrze co bym wybrała jakbym miała teraz kupować psa. A dalmatyńczyki to wybór rodziców i siostry z którym ja miałam niezbyt wiele wspólnego (bo co może 5cio letnia dziewczynka?) A bardzo je kocham, bo ja wszystkie psy bardzo kocham :) Także nie pozostaje mi nic innego jak czekać na dzień w którym bede mogła spełnić swoje marzenia. Chociaż narazie też sie spełniam nie powiem, troche inaczej, ale zawsze :))

Posted

Agama napisał(a):
WIECIE dobrze ,ze marzenia sie spelniaja jak sie kogos pragnie to wczesniej czy pozniej zawita w progi domu...

... wiemy, czasem wsześniej, czasem trzeba trochę poczekać ...

Posted

Zobaczy sie chociaż mama pewnie prędzej zgodziłaby sie na grzywaczka niż na myszke rodowodową ;) Ja z natury jestem optymistką i mocno wierze w to, że predzej czy później marzenia się spełniają :)
Tylko podobno lepiej żeby całkowicie wszystkie się nie spełniły, bo potem to już pora umierać :lol:
A teraz pozdrawiam wszystkich i życze dobrej nocy!

Posted

Agama napisał(a):
Znajac Twoja sile i konsekwencje w zyciu to wilczarz zawita ...

Na poczatku musi byc dom....
Agama !Zakup psa jest najlatwiejszy...trudne jest zapewnienie mu warunkow jakich potrzebuje do zycia.

Posted

Ja mam odmienne zdanie . Marzenia nie tak często sie spełniają. Chyba to cale szczęście, bo gdyby wszystkie sie spelniły, to nie mielibysmy o czym marzyć. A to dopiero jest tragedia

Posted

Ja uważam o czym marzę - mam tak wiele, ze wydaje mi się że żadanie czegos więcej jest zbrodnią. Marzenie o psie jest jednym z piękniejszych pragnień...... ja mam Tasi i jestem cała happy, choc mam nadzieję, że to nie ostatni grzywek w moim domu. Rozumiem ressurus, bo zapewnienie psu odpowiednich warunków to pierwszy krok do posiadania psa - żadna inna kolejnośc nie powinna mieć miejsca.

Posted

Agama napisał(a):
WIECIE dobrze ,ze marzenia sie spelniaja jak sie kogos pragnie to wczesniej czy pozniej zawita w progi domu...

tutaj nauczona doświadczeniem życiowym mówię :niestety nie,nie zawsze się spełniają:shake:

Posted

Wczoraj poszłam spać o 21 po 37 godzinach nieprzespanych, więc nadrabiałam zaległosci....

Widzę, że Góral wam zdradził jeden z punktów wymaganych na egzaminie :evil_lol:
I Gosia do uczestników dołączyła :multi:
Ciekawe co zrobi Germanika jak będą trzy pierwsze miejscą :evil_lol:

Posted

Agama napisał(a):
Sorry wydawalo mi sie ,ze warunki masz idealne

Agama!Warunkiem posiadania wilczarza jest dom z ogrodem....Oczywiscie nie ze wzgledow na jego rozmiary,bo moim zdaniem pies ma wybiegac sie na spacerze ,a nie w domu.Problemem sa tutaj schody,a co za tym idzie duze obciazenie stawow u ras olbrzymich.Wiec wilczarz musi troszke poczekac na mnie a ja na niego ;) .
Zakup szczeniecia to jednorazowy wydatek,ale decyzja na cale zycie.Pies musi miec najwyzszej jakosci karme,odpowiednie suplementy,spora dawke ruchu.Poza tym wychowanie rozbrykanego olbrzyma na pewno wymaga duzo czasu i konsekwencji,gdyz nawet wilczarz niewlasciwie poprowadzony jako szczenie moze byc psem niebezpiecznym ,chocby z racji swoich wymiarow.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...