Julla Posted September 23, 2003 Posted September 23, 2003 :D :D :D Wkrótce w moim domu pojawi sie mała bestja-czytaj wyżełek niem. krótkowłosy poradcie jak się nim zajmowac i jak uchronić dom od zniszczeń i wogóle na co zwrócić uwagę :D :D :D :D :D :D Quote
tunio Posted September 23, 2003 Posted September 23, 2003 na kable i ostre przedmioty.Kable poprowadzic conajmniej 1 metr nad ziemia,kupic blokady do gniazdek a ostre przedmioty usunac Quote
aga1215 Posted September 23, 2003 Posted September 23, 2003 Postarać się o patyki brzozowe - ma słodki sok. Dobry jest mielony pieprz w torebkach rozłożony w najbardziej kuszących miejscach. No i być z psem jak najwięcej(kino i inne fanaberie nie istniejąpewnie do 2 lat!), sprawić mu dużo zabawek a sobie tyleż cierpliwości! nagrodą jest wspaniały i mądry piesek - powodzenia :P :P :P :P :P Quote
casia Posted September 23, 2003 Posted September 23, 2003 pogodzić się, że coś tam będzie zniszczone;))) a resztę pochować;))) miłej zabawy i całusy dla "potwora" Quote
aga1215 Posted September 23, 2003 Posted September 23, 2003 Aga nie straszmy :lol: . tego nie chcę - tylko chciałam poradzić :( Quote
wirka Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Wszystko ok, ale przede wszystkim poczytaj trochę o hierarchii w stadzie, o teorii dominacji i takie tam, żebyś nie naprawiała swoich błędów z okresu jego szczenięctwa tak jak Sylwia&Jozi: http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=6967&start=0 Quote
Julla Posted September 24, 2003 Author Posted September 24, 2003 Dzięki za rady i czekam na wiecej a co sądzicie na temat klatki dla szczeniaka podczas nieobecności mojej w domu!!!!!!!!!!!! Pozdrowionka :D :D :D :D :D :D Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 tak ale Wirko Julla pytala sie jak przygotowac dom wiec to pominelismy :) .Co do klatki.....Moj pies ma klatke i ja ubostwia,spi w niej (ale wkrotce z niej wyrosnie,mimo ze najwieksza na rynku)i jest zamykany na max.3h.Nie mozesz zamknac 2m-cznego wyzelka na za dlugo bo on nie wytrzyma z potrzebami fizjologicznymi.Moj pies ma 4,5 m-ca,siedzi w klatce max.3 h a i tak zaraz po wejsciu do domu wypuszczamy go,on sie wita i leci wylewac te swoje hektolitry...... Quote
monik Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Ja polecam klatke zdecydowanie. Nie sprawiłam sobie takiej jak miałam małego wyżełka i potem żałowałam (najbardziej żałowało moje mieszkanie). Klatka pojawiła się w domu dopiero jak pies skonczył 11 miesięcy i kłopty z niszczeniem mieszkania zniknęły. Naprawde gorąco polecam . Quote
Julla Posted September 25, 2003 Author Posted September 25, 2003 Witaj Monik co do klatki to jaką polecasz????????? Słuchaj dorać mi jaki rozmiar kupić wiesz mieszkam w bloku i mam pytanie do jakiego wieku psa stosuje sie klatke :P :P to znaczy kiedy zrozumie i dorośnie ze bedzie go mozna zostawić bezpiecznie poza klatką :D :D :D :D Pozdrowionka :lilangel: Quote
tunio Posted September 25, 2003 Posted September 25, 2003 Julla klatka jest niekiedy na cale zycie.Moj pies ja ubostwia i gdyby nie to ze bedzie wkrotce zamala (mimo ze najwieksza na rynku)to mialby ja do konca.Traktuje ja po prostu jak mile miejsce odpoczynku i azyl...... Quote
monik Posted September 25, 2003 Posted September 25, 2003 Mój pies ma olbrzymią klatkę, takiego rozmiaru nie dostaniesz w sklepie. Zrobił ją mój tata, który jest spawaczem. Jak długo pies potrzebuje klatki? Trudno odpowiedzieć na to pytanie, spotkałam się z opinią, że wyżły dorośleją do ... 4 lat. Być może twój piesek pozostawiany od małego w klatce nie wyrobi sobie nawyku niszczenia mieszkania i dobrze będzie znosił samotność - wtedy z klatki można zrezygnować szybko. Psy, które mają problemy z niszczeniem (tak jak mój) trzeba stopniowo przyzwyczajać do zostawiania luzem w mieszkaniu. Klatke mam jakieś 2 miesiące i pies spokojnie w niej siedzi, luzem na mieszkaniu narazie zostawiam go do 1/2 godziny i nic nie niszczy. Jak nie miał klatki to zostawiony nawet na 5 minut potrafił coś nabroić, a dzięki klatce się uspokoił i lepiej znosi moją nieobecność. Quote
MK i TJ Posted September 28, 2003 Posted September 28, 2003 Ja tez polecam klatke,albo chociaz metalowa barierke do drzwi(taka dla dzieci np.na schody),to ograniczysz zniszczenia do kuchni. :wink: Potwierdzam,ze klatka to dobre rozwiazanie(chociazby na noc,by mozna bylo spac spokojnie).Sama uzywalam ja do okolo 9-10 mies.,a teraz sluzy tylko jako legowisko i rozwiazanie np.na wakacje w hotelu. Pomoze tez w szybkiej nauce czystosci. :P Quote
Recommended Posts