_beatka_ Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Molosko nie chce Cie pouczać, ale taki temat jest juz na forum, sama go zakładałam "buldożkowe nawyki-te dobre i złe" Quote
Wiola.od.Gacka Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Gacek jest fantastyczny pod względem samotnego zostawania w domu.raz jeden jedyny zjadł coś ze stołu a była to czekolada.pani doktor powiedziała że uratowało go tylko to że była mleczna,bo podobno po czarnej mógłby zejść...a tak poza tym to jak jest sam nie rozrabia wogóle,śpi sobie spokojnie lub bawi się swoimi zabawkami które potem o dziwo odkłada na miejsce, czyli do tego posłanka co wygląda jak amfiteatr(tak to nazywamy :D takie z daszkiem okrągłym).służy mu ono jako magazyn,bo śpi w łóżku(no jakże by inaczej).w nocy śpi z rodzicami ale jak tylko któreś z nich wstaje to on idzie do mnie piszczy cichutko 2 razy a ja odruchowo już podnoszę kołdrę i on wskakuje, kładzie się głową na poduszce i śpimy łepek w łepek.przez to oczywiście nie mogę się rano dobudzić,sczególnie zimą bo on tak super grzeje :D długo można by o tym gadać...sami wiecie.jeszcze jedna fajna sprawa:Gacek gra w piłkę!a wygląda to tak: piłki musimy chować na szafę bo szału jakiegoś dostaje i by nam tą piłką pół domu rozwalił.drugą piłkę mamy w Gacka plecaku.jak tylko mu się mówi "piłeczka" to zrywa się jak szalony.potem idziemy na górki i całą drogę Gacek o mało co mi nie wskoczy na plecy żeby mi zabrać piłkę.no i sama gra:rzuca mu się piłkę a Gacek ją kopie przednimi łapkami,lub czasem odbija jak foka pysiem i nie daje sobie odebrać.mógłby grać do upadłego.(przynudzam pewnie więc kończę ;) ) Quote
Draczyn Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Wiola.od.Gacka napisał(a):Gacek jest fantastyczny pod względem samotnego zostawania w domu.raz jeden jedyny zjadł coś ze stołu a była to czekolada.pani doktor powiedziała że uratowało go tylko to że była mleczna,bo podobno po czarnej mógłby zejść...a tak poza tym to jak jest sam nie rozrabia wogóle,śpi sobie spokojnie lub bawi się swoimi zabawkami które potem o dziwo odkłada na miejsce, czyli do tego posłanka co wygląda jak amfiteatr(tak to nazywamy :D takie z daszkiem okrągłym).służy mu ono jako magazyn,bo śpi w łóżku(no jakże by inaczej).w nocy śpi z rodzicami ale jak tylko któreś z nich wstaje to on idzie do mnie piszczy cichutko 2 razy a ja odruchowo już podnoszę kołdrę i on wskakuje, kładzie się głową na poduszce i śpimy łepek w łepek.przez to oczywiście nie mogę się rano dobudzić,sczególnie zimą bo on tak super grzeje :D długo można by o tym gadać...sami wiecie.jeszcze jedna fajna sprawa:Gacek gra w piłkę!a wygląda to tak: piłki musimy chować na szafę bo szału jakiegoś dostaje i by nam tą piłką pół domu rozwalił.drugą piłkę mamy w Gacka plecaku.jak tylko mu się mówi "piłeczka" to zrywa się jak szalony.potem idziemy na górki i całą drogę Gacek o mało co mi nie wskoczy na plecy żeby mi zabrać piłkę.no i sama gra:rzuca mu się piłkę a Gacek ją kopie przednimi łapkami,lub czasem odbija jak foka pysiem i nie daje sobie odebrać.mógłby grać do upadłego.(przynudzam pewnie więc kończę ;) )Nic nie przynudzasz. Miło się czyta takie popowieści, a jak Bunia, czy też lubi się bawić z Gackiem Quote
Wiola.od.Gacka Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Bunia jest już wiekowa babina więc głownie śpi,ale z tego co mówiła mama to startuje do większych psów na polach mokotowskich Quote
Wiola.od.Gacka Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Gacka to ona głównie nie odstępuje w domu na krok,pilnuje go,patrzy non stop co on robi irządzi się jak królowa.szkoda mi trochę Gacka bo on chowa się pod łóżko i się jej boi Quote
malgosia78 Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Witam!!! Dlaczego tak jest??? Zawsze myślałam, że ten pies, który jest w domu pierwszy, ten dominuje. Może Bunia ma nawyki ze schroniska - przeszła szkołę życia i teraz wie, że dominacja to sposób na życie. Ale ja się nie znam. Quote
Wiola.od.Gacka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 ja nie wiem,ale Gacek zawsze taki był-ustępuje innym psom w czasie zabawy,zawsze się dzieli,patykiem zawsze chce się bawić we dwójkę i kiedyś został za to ugryziony w ucho przez dalmatyńczyka...taki już jest.niby skacze na wszystkie psy,nawet te z którymi nie ma szans i robi te ruchy typowe dla dominacji,ale jak przychodzi co do czego to zawsze ustępuje.jak przyprowadziliśmy Buńkę po raz pierwszy to on chciał ją zdominować ale ona na niego warknęła i Gacek się przestraszył i uciekł Quote
ats Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 biedna Moloska! co założy jakiś temat, to zaraz ktoś ją gasi! Quote
brosse0606 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Moja Diva ma nawyk towarzyszenia nam w lazience....jak leza jakies ciuszki na podlodze kolo wanny to zrobi sobie z nnich poslanko i wygodnie na nich legnie ale przed tym musi sprawdzic czy wszystko z nami jest ok tz opiera sie o wanne i wystarczy sie wychylic zeby oblizala cala twarz i szyje a robi to tak szybko ze lata jej cale cialko ze nie raz sie przewrocila... :) czasem tez stanie kolo wanny i czatuje jakby pilnowala kapiacego sie zeby nikt mu nie przeszkadzal.... po wyjsc z wanny czesto sprawdza lizaniem nog czy jestesmy cali i zdrowi :) moze dlatego ze ona sama nie ma przyjemnych doswiadczen w wannie przeciez tam ja czasem kapiemy :) i upodobala sobie moj dywanik do robienia kupki...moze dlatego ze jest taki mieciutki.... chociaz ostatnio nie zrobila...ma dobre dni a dodam ze ma dostep do lazienki bo drzwi sa bez klamki...nie pytajcie dlaczego, ale w nowowybudowanym domu zawsze takie *******y sie robi na koncu wiec jeszcze troszke sobie nas poobserwoje :) Quote
gosikbaum Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 mój Bazyl vel Troll Bagienny to złodziej kredek moich synów, no i ma zdecydowaną słabość do pluszaków, szczególnie tych większych które daje sie objąć przednimi łapami i przytulić do brzucha...... Quote
Enigma79 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Chciałam wstawić 2 zdjęcia, na których bardzo dobrze widać nawyki mojego Fredka :) (niestety nie wiem, jak zmniejszyć rozmiar a w obecnym się nie udało) Freduś ma 7 m-cy, jeszcze do niedawna był złodziejem kapci i bardzo podgryzał moje spodnie. Teraz kradnie wszelkie szmatki i spadające z suszarki skarpety, rajstopy.Moja poprzednia sunia wieczorem ruszała w stronę sypialni, stawała w korytarzu i czekała na towarzystwo bo... w grupie zawsze cieplej :) i uderzała łapką o drzwi wyjściowe na taras, jak chciała wyjść za potrzebą. Freduś jeszcze się uczy...staje często pod tymi drzwiami i wtedy należy z prędkością światła zdążyć z ich otworzeniem. A najbardziej lubi spać przytulony do mojego brzucha (w zgięciu brzuch - udo lub udo-łydka) :) Quote
Enigma79 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 oto jeden z moich ulubionych nawyków : http://img685.imageshack.us/img685/773/s6003190.jpg Quote
Tynka88 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Póki co mój psiak rano robi mi pobudkę, bo za wszelką cenę chce wejść pod kołderkę wtulić się i jeszcze trochę pochrapać. Quote
Greeta Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Moja Grecia uwielbia wszelkiego rodzaju i gabarytów pluszaki.Notorycznie je morduje.Przeważnie dostaje takiej głupawki wieczorem,wybiera sobie "ofiarę" z koszy z zabawkami moich dzieci.A potem gońcie mnie.Wychodząc z domu musimy odsuwać krzesła bo lubi chodzić po meblach kuchennych.Śpi oczywiście w lóżku.Latem woli spać w swojej budce lub na podłodze. Quote
Recommended Posts