Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Viris napisał(a):
No ja tez bym nie miala sumienia. Z tego wlasnie powodu nie kupilam sobie weza, a bardzo chcialam.

Juz nawet jak mialam bojowniki to wzdrygalam sie na mysl ich karmienia - jedza rurecznika lub inne larwy (takie czerwone male dzdzowniczki). To bylo straszne ze nie chcialy jesc suchej karmy ani nic innego tylko to co siem rusza.
To dla mnie nie jest straszne bo terobaczki nie mają rozwiniętego systemu nerwowego i podobno nie odczuwają bólu

• Replies 681
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

układ nerwowy maja rozwiniety na kiepskim poziomie, a czy nie czuja bólu to póki co kwestia domysłow naukowców-nie ma jak tego przecież sprawdzić...wg mnie każde stworonko które ma ukł. nerwowy czuje...

Posted

zgadzam się z beatką - od tego jest układ nerwowy, żeby czuć, a ból toostrzezenie i sygnał do ucieczki.

Ja tez nie mam nic przeciwko wężom, absolutnie. Uważam, że sa piękne. Ale gdy wąż poluje w naturze, jest to pojedynek równych: ofiara ma szanse uciec i w większości przypadków ucieka. Ale w akwarium ofiara nie ma szans. Uważam to za nieetyczne tak wrzucac zwierzę do akwarium i patrzeć jak sika i oddaje kał ze strachu i nie ma dokąd uciec...............................................................................................................................................................................................................

Posted

Dokladnie troszke trzeba zedytowac. Jezeli piszecie notki w ktorych zamieszczacie cokolwiek badz piszecie nie w taki sposob jak zawsze (np te kropki) to warto sprawdzic jak to wyjdzie (przez poglad) przed wyslaniem jej na forum.

Posted

_beatka_ napisał(a):
draczyna a jakie masz akwarium?morskie czy słodkowodne?
To nie akwarium, to basen w ogrodzie. Są tam kojki , karpiki welonowate, karasie i dzikie rybki, które niewiadomo skąd się tam wzięły. Na wiosn jest kupę żab. A pozatym są lilie wodne, nenufary trzciny, irysy wodne itd

Posted

po pierwsze - Draczyn: gratulacje z okazji rozpaleniaogników ;)
po drugie - takie małe oczka wodne mają ogromne znaczenie w przyrodzie! Twoje musi być naprawdę prawie naturalne, skoro rozmnażają się tam żaby i są dzikie ryby!

Posted

ats napisał(a):
po pierwsze - Draczyn: gratulacje z okazji rozpaleniaogników ;)
po drugie - takie małe oczka wodne mają ogromne znaczenie w przyrodzie! Twoje musi być naprawdę prawie naturalne, skoro rozmnażają się tam żaby i są dzikie ryby!
Bo to niejest oczko. To miało pierwotnie przeznaczenie do kąpieli. To ma jakieś 4 na 5 m i głębokości ok 1,5 m, a my z tego zrobiliśmy ogrod wodny

Posted

ats napisał(a):
no i super! Macie prawdziwa oaze przyrody!
Ja przez ten cały internet, to trochę zaniedbałam ogród. Muszę się trochę opamiętać. O pieski i rybki jeszcze dbam, ale moje biedne kwiaty powoli zarosną zielskiem , jak tak dalej pójdzie