elżbietarusos Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Draczyn , mam duszę belfra i od czasu do czasu wychodzi ona na zewnątrz. Quote
Draczyn Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 elżbietarusos napisał(a):Draczyn , mam duszę belfra i od czasu do czasu wychodzi ona na zewnątrz.Właśnie to widzę, ale mimo wszystko jest ok. Matriź i Justyna witamy Was serdecznie. Miło jest Was tu gościć Quote
Draczyn Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 No i gdzie Was znów wwiało. Wchodzę, aby sobie trochę pogadać, a tu nikogo niema. Hop, hop, pokażcie się Quote
matrix..... Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Draczyn napisał(a):elżbietarusos napisał(a):Draczyn , mam duszę belfra i od czasu do czasu wychodzi ona na zewnątrz.Właśnie to widzę, ale mimo wszystko jest ok. Matriź i Justyna witamy Was serdecznie. Miło jest Was tu gościć Miło, ze nas tak sympatycznie tutaj przyjmujecie :D Quote
Draczyn Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 matrix..... napisał(a):Draczyn napisał(a):elżbietarusos napisał(a):Draczyn , mam duszę belfra i od czasu do czasu wychodzi ona na zewnątrz.Właśnie to widzę, ale mimo wszystko jest ok. Matriź i Justyna witamy Was serdecznie. Miło jest Was tu gościć Miło, ze nas tak sympatycznie tutaj przyjmujecie :DAle szkoda, że tak rzadkowpadacie Quote
Lokys Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 [/quote] Matrix,mi też się wydaje,że kobieta w tym stadku bedzie rządzić...bo chłopów należy trzymać silną reką,o sprawiedliwości narazie nie wspominam,bo za wcześnie coś wywnioskować :wink: .[/quote] :o co za dyskryminacja, a gdzie równouprawnienie :-? jestem zdruzgotany :wink: Quote
Draczyn Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Lokys napisał(a): Matrix,mi też się wydaje,że kobieta w tym stadku bedzie rządzić...bo chłopów należy trzymać silną reką,o sprawiedliwości narazie nie wspominam,bo za wcześnie coś wywnioskować :wink: . :o co za dyskryminacja, a gdzie równouprawnienie :-? jestem zdruzgotany :wink:Nie martw się tak bardzo. Ja nie jestem feministką, Jak Wasze postpy w nauce Waszego noego nabytku? Quote
Lokys Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Rano i wieczorem robi na spacerku- po pracy niestety nie ma co robić bo wszystko zrobiła już w domu :D w nocy , jeśli się obudzi to najwyżej jedno siusiu, ale najczęścij śpi z nami do rana.Dzisiaj jedziemy do weterynarza bo bardzo podgryza się w tylne łapki i troszkę czasami łzawią oczka. Skóra biała , brak podrażnień, ale wolimy pokazać. Wniosła nam tyle radości i szczęścia do domu , że już nie wiem jak można było żyć bez naszej suni.pozdrawiam Quote
Draczyn Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Lokys napisał(a):Rano i wieczorem robi na spacerku- po pracy niestety nie ma co robić bo wszystko zrobiła już w domu :D w nocy , jeśli się obudzi to najwyżej jedno siusiu, ale najczęścij śpi z nami do rana.Dzisiaj jedziemy do weterynarza bo bardzo podgryza się w tylne łapki i troszkę czasami łzawią oczka. Skóra biała , brak podrażnień, ale wolimy pokazać. Wniosła nam tyle radości i szczęścia do domu , że już nie wiem jak można było żyć bez naszej suni.pozdrawiamPrawdopodobnie ma uczulenie kontaktowe na płyn, którym myjecie podłogę, lub ma tkaninę, z której wykonany jest dywan. Zanim wydacie pieniądze na weterynarza, spóójcie zmieić płyn, albo używać wodę z dodatkiem zwykłego szarego mydła bezzapachowego Quote
Lokys Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Draczyn napisał(a):Lokys napisał(a):Rano i wieczorem robi na spacerku- po pracy niestety nie ma co robić bo wszystko zrobiła już w domu :D w nocy , jeśli się obudzi to najwyżej jedno siusiu, ale najczęścij śpi z nami do rana.Dzisiaj jedziemy do weterynarza bo bardzo podgryza się w tylne łapki i troszkę czasami łzawią oczka. Skóra biała , brak podrażnień, ale wolimy pokazać. Wniosła nam tyle radości i szczęścia do domu , że już nie wiem jak można było żyć bez naszej suni.pozdrawiamPrawdopodobnie ma uczulenie kontaktowe na płyn, którym myjecie podłogę, lub ma tkaninę, z której wykonany jest dywan. Zanim wydacie pieniądze na weterynarza, spóójcie zmieić płyn, albo używać wodę z dodatkiem zwykłego szarego mydła bezzapachowego Dzięki , zmienimy płyn i będziemy obserwować - mamy jeszcze jeden problem (bardziej wstydliwy) - co jakiś czas sunia robi kupkę w krwawym śluzie :( Quote
Draczyn Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Lokys napisał(a):Draczyn napisał(a):Lokys napisał(a):Rano i wieczorem robi na spacerku- po pracy niestety nie ma co robić bo wszystko zrobiła już w domu :D w nocy , jeśli się obudzi to najwyżej jedno siusiu, ale najczęścij śpi z nami do rana.Dzisiaj jedziemy do weterynarza bo bardzo podgryza się w tylne łapki i troszkę czasami łzawią oczka. Skóra biała , brak podrażnień, ale wolimy pokazać. Wniosła nam tyle radości i szczęścia do domu , że już nie wiem jak można było żyć bez naszej suni.pozdrawiamPrawdopodobnie ma uczulenie kontaktowe na płyn, którym myjecie podłogę, lub ma tkaninę, z której wykonany jest dywan. Zanim wydacie pieniądze na weterynarza, spóójcie zmieić płyn, albo używać wodę z dodatkiem zwykłego szarego mydła bezzapachowego Dzięki , zmienimy płyn i będziemy obserwować - mamy jeszcze jeden problem (bardziej wstydliwy) - co jakiś czas sunia robi kupkę w krwawym śluzie :(Zapytam się córki, bo ona jest weterynarzem i odpowiem za jakieś pól godziny, a czym ją karmicię, czy przypadkiem to nie od kości czy jakiejś niewłaściwej karmy. Quote
misiaczek Posted September 14, 2005 Author Posted September 14, 2005 Lokys napisał(a): Matrix,mi też się wydaje,że kobieta w tym stadku bedzie rządzić...bo chłopów należy trzymać silną reką,o sprawiedliwości narazie nie wspominam,bo za wcześnie coś wywnioskować :wink: . :o co za dyskryminacja, a gdzie równouprawnienie :-? jestem zdruzgotany :wink: Tak to jest z chłopami :eek: ...powiedzieć coś nie po ich myśli i już się marzą :placz: :wink: :wink: :wink: Quote
Lokys Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Draczyn napisał(a):Lokys napisał(a):Draczyn napisał(a):Lokys napisał(a):Rano i wieczorem robi na spacerku- po pracy niestety nie ma co robić bo wszystko zrobiła już w domu :D w nocy , jeśli się obudzi to najwyżej jedno siusiu, ale najczęścij śpi z nami do rana.Dzisiaj jedziemy do weterynarza bo bardzo podgryza się w tylne łapki i troszkę czasami łzawią oczka. Skóra biała , brak podrażnień, ale wolimy pokazać. Wniosła nam tyle radości i szczęścia do domu , że już nie wiem jak można było żyć bez naszej suni.pozdrawiamPrawdopodobnie ma uczulenie kontaktowe na płyn, którym myjecie podłogę, lub ma tkaninę, z której wykonany jest dywan. Zanim wydacie pieniądze na weterynarza, spóójcie zmieić płyn, albo używać wodę z dodatkiem zwykłego szarego mydła bezzapachowego Dzięki , zmienimy płyn i będziemy obserwować - mamy jeszcze jeden problem (bardziej wstydliwy) - co jakiś czas sunia robi kupkę w krwawym śluzie :(Zapytam się córki, bo ona jest weterynarzem i odpowiem za jakieś pól godziny, a czym ją karmicię, czy przypadkiem to nie od kości czy jakiejś niewłaściwej karmy. Je tylko Royal Canin Medium Junior, tran i raz dostała żółtko - więc chyba nie od tego? Quote
Lokys Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 misiaczek napisał(a):Lokys napisał(a): Matrix,mi też się wydaje,że kobieta w tym stadku bedzie rządzić...bo chłopów należy trzymać silną reką,o sprawiedliwości narazie nie wspominam,bo za wcześnie coś wywnioskować :wink: . :o co za dyskryminacja, a gdzie równouprawnienie :-? jestem zdruzgotany :wink: Tak to jest z chłopami :eek: ...powiedzieć coś nie po ich myśli i już się marzą :placz: :wink: :wink: :wink: :oops: Quote
Draczyn Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Córka powiedziała, ż albo ma zatwardzenie i przyrobieniu kupki pękają jej żyłki, albo ma pasożyty i powinno się oddać kupkę do badania. Najlepiej oddaj jako swoją do laboratorium dla ludzi, to będziesz miał najsolidniej wykonane badania Quote
Lokys Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 :( nie, nie ma zatwardzeń :( dziękuję za pomoc Quote
Draczyn Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Lokys napisał(a)::( nie, nie ma zatwardzeń :( dziękuję za pomocNie ma za co. Polecam się na przyszłość Quote
elżbietarusos Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Lokys , bardzo możliwe , że niewielka ilośc krwi w kale jest powodem zakażenia bakteryjnego. Słyszałam o takich przypadkach . Krwi pojawiało się coraz więcej . Weterynarze nie znali powodów krwawienia .Krew była jasna , tzw. żywa jakby z okrężnicy , co mogło wskazywać na robaki . Skuteczna była w tym przypadku amoksycylina i erytromycyna. Jeśli to jest to , to nie ma powodów do obaw , jeśli w porę się podejmie leczenie. Nie lekceważ tego. Szczenięta ( bo dotyka to głównie szczeniąt ) zachowują dobry apetyt i chęć do zabawy. Zaniedbanie tej przypadłości , może jednak zakończyć się tragicznie dla psiątka. Quote
Viris Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 No to kupilam nowy aparat. Na razie musze troche go rozpracowac. Ale mysle ze jutro/pojutrze pierwsze efekty wystawie w tym temacie badz w galerri :) Pozdrawiam i wracam do testowania :) Quote
_beatka_ Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 ja juz narobiłam małemu fotek, tylko nie mam do cyfrówki kabla usb więc będziecie musieli jeszcze troche poczekac na fotki-a zreszta i tak połowa z was juz go widziała :wink: Quote
Viris Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 ja nie widzialam a bardzo bym chciala :P jak nie masz kabla to poszukaj punktu ktory zgrywa fotki z kart uzywanych w cyfrowkach. No chyba ze kabel masz zaraz miec to chyba sie doczekamy :P Quote
_beatka_ Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 zgranie fotek kosztuje 15zł a taki kabelek z 50 wiec nieopłaca sie wydawac na zgranie na płyte!muszę poczekac aż bedzie troche wiecej kasy to kupie kabel ale póki co cała kasa idzie na rozpieszczanie maluszka 8) Quote
Viris Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Beatko. Na jakie karty masz aparat jesli moge spytac? Bo moze doradze Ci cos innego :) ( w sensie inne rozwiazanie) Quote
_beatka_ Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 hmmm...na jekie karty...?a jakie moga być?chodzi Ci o firme czy pojemność?czy wogóle o cos inego?bo o sprzecie rtv i agd to ja sie tak znam, ze umiem włączyc i wyłączyć :roll: Quote
Viris Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 hmm najlepiej jakbys znalazla na sieci zdjecie takiej karty i podala mi linka. Moga byc karty np SD, lub MMC lub CF. Njalepiej idz z aparatem do duzego sklepu i zapytaj czy maja czytniki do takich kart. To wychodzi taniej od kabla zwykle a jest rownie wygodne! ja tak zrobilam i nie zaluje :) Quote
Recommended Posts