Hebulka Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='Viris']Hym hym juz pozno jest i sie gubie. Czyli Hebulko chodzilo Ci o te co ja dzisiaj kupilam tak? Przeszukalam cale opakowanie i nie znalazlam wspolnego z eukanuba :| Dokładnie o tych Viris. I nie znajdziesz nic wspólnego z Eukanuba bo i nic wspolnego nie mają po za tym,że w Polsce rozprowadza je ta sama firma co Eukanube,czyli firma STOPA z Gdańska :) To wszystko co je łączy. Quote
Viris Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Aha! No to super. To teraz juz wsio rozumiem :) Troche bylam zamotana - te zakupy chyba tak na mnie dzialaly. To super ze sa juz dostepne w sklepach. Powiedz mi co jaki czas dajesz te kosteczki? Kupilas te z przedzialu 10-25 kg? U mnie te kosztuja 4.5 zl. Quote
Basia&Safi Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 :> "...a ja rosne i rosne ... " mam pytanko jak z pazurkami obcinac czy nie jesli tak to kiedy ? Quote
Hebulka Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Viris napisał(a):Aha! No to super. To teraz juz wsio rozumiem :) Troche bylam zamotana - te zakupy chyba tak na mnie dzialaly. To super ze sa juz dostepne w sklepach. Powiedz mi co jaki czas dajesz te kosteczki? Kupilas te z przedzialu 10-25 kg? U mnie te kosztuja 4.5 zl. Na początek 3 x w tygodniu.Kupiłam ten sam rozmiar,tylko cena niestety nie taka sama :nonono2: Quote
Draczyn Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='basiulka22tychy'] :> "...a ja rosne i rosne ... " mam pytanko jak z pazurkami obcinac czy nie jesli tak to kiedy ?Jeśli buldożek ma prawidłowo ustawioną stopę i chod dużo po betonie, to sam sobie zdziera pazurki. Natomiast jeśli jest inaczej to treba je obcinać. Do tego trzeba mieć specjalne cążki do obcinania psich pazurków. Trzeba bardzo uważać, aby nienaruszyć rdzenia, bo wtedy łapka boli i krwawi Quote
Hebulka Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='basiulka22tychy'] :> "...a ja rosne i rosne ... " mam pytanko jak z pazurkami obcinac czy nie jesli tak to kiedy ? Musisz zobaczyć co nie będzie trudne,bo SAFCIA ma jasne pazurki,dokąd sięga naczynko.To co jest dalej możesz obciąć jezeli faktycznie są za długie,wystają sporo za poduszeczki i nie ściera sobie ich sama. Quote
Viris Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Dam Ci znac jak bede sie wybierac w Twoje okolice, to Ci kupie taniej :) Na 10 sztukach to juz roznice robi nawet :D Basiulka - pazurki obcinac, ale jesli nie wiesz jak to idz do weta i popros zeby pokazal. Najlepiej kupic na allegro lub w sklepie zoo cegi do pazurkow. Jak sa jasne pazurki to jest latwiej, bo widac gdzie zaczynaja sie unerwione tkanki. Ale trzeba to bardzo ostroznie robic, i przyzwyczajac psiaka do tego. Np nagradzac ciastkiem lub cos.. Quote
Basia&Safi Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 ja nie mam zamiaru tego robic sama hehe :) moj poprzedni piesek sam sobie obgryzal i zawsze bylo ok :):) Quote
Viris Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Ja obcinam sama i nie ma problemu, a jak Klaryska ma ochote na duzo biegania to ladnie sobie sama sciera :) Ale cegi kupilam i pilnuje pazurkow. Ponoc szczegolnie trzeba u szczeniakow pilnowac, zeby te czesci unerwione ulegaly skroceniu. Jak pojechalam odebrac Klare to hodowczyni mi pokazala co robic i jak, a wet to potwierdzil przy pierwszej wizycie. Quote
PW Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 a to nasze chomiki podczas posiłku (teraz mają już 5 miesięcy ) Quote
:) Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 [quote name='PW']a to nasze chomiki podczas posiłku (teraz mają już 5 miesięcy ) Jakie słodkie!!!! :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: Az mi szczeka opadla ;):jumpie: Quote
CK-KRÓL-ARLEKIN Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Witajcie! A to maluchy Króla Arlekina - MIOT F - w wieku 5 tygodni! Zdjęcie jeszcze gorące! Pozdrawiam Monika Bednarska Hodowla Król Arlekin http://krolarlekin.w.interia.pl Quote
CK-KRÓL-ARLEKIN Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Pozdrawiam Monika Bednarska Hodowla Król Arlekin http://krolarlekin.w.interia.pl Quote
Hebulka Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Piękne bulwiątka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laola: Quote
Draczyn Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 [quote name='Hebulka']Piękne bulwiątka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laola: Prawda, że prześliczne. Mnie też się ogromnie podobająa:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
:) Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 [quote name='CK-KRÓL-ARLEKIN'] Pozdrawiam Monika Bednarska Hodowla Król Arlekin http://krolarlekin.w.interia.pl Niesamowite Maluchy!! Śliczne i urocze :) Mam fioła na punkcie buldozkow francuskich ostatnio :) :) :) <lol> Quote
Wiola.od.Gacka Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Odlotowy, super, naj maluszek. Mama Wioli Quote
Draczyn Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Arigo jak zwykle piękny, coraz ładniejszy Quote
anutka Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Mamo Wioli, Draczyn, bardzo dziękujemy :) Quote
Hebulka Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Faktycznie piękny i jaki już duuuży..:x-mas: Quote
Recommended Posts