Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JustynaJK napisał(a):
to nie rzadkość :)
To nie rzadkość prawie każde większe miasto organizuje co roku wystawy kynologiczne i to prawie zawsze w tym samym terminie, jak już zaczniesz wystawiać Bajtusia to będziesz wszystko na ten temat wiedziała. Narazie masz prawo niewiedzieć. Nie wiem czy wiesz Beatko że aby móc go wystawiać to musisz najpierw zapisać się do Związku Kynologicnego i wyrobić mu rodowód bo bez tego na żadną wystawę go nie przyjmą a wyrobienie rodowodu trochę potrwa tak że radzę Ci już teraz zacząć załatwiać formalności

Posted

tak słyszałam, że trzeba zawieśc metryczke i wtedy związek wyrabia rodowód :) a jak wyglada sprawa z reproduktorem?ile piesek musi mieć wystaw żeby dostać taki tytuł?

Posted

_beatka_ napisał(a):
tak słyszałam, że trzeba zawieśc metryczke i wtedy związek wyrabia rodowód :) a jak wyglada sprawa z reproduktorem?ile piesek musi mieć wystaw żeby dostać taki tytuł?
Najlepiej zawież metryczkę zaraz po pierwszym stycznia, bo płacisz za rok kalendarzowy, a ten rok się już kończy, więć nie warto. Pies musi mięc trzy oceny doskonałe - na jednej wystawie międzynarodowej i dwóch krajowych. Gdy będziesz go rejestrować, to koniecznie poproś o numer rejestracyjny i zapisz go sobie, bo wyrobienie rodowodu trochę potrwa, a psa na wystawę w klasie młodzieży możesz zgłosić bez rodowodu, ale koniecznie z numerem rejestracyjnym

Posted

Na wystawie w Poznaniu bedzie 62 buldozkow.
Pies - 28
szczenieta - 2
mlodziez - 9
posrednia - 6
otwarta - 9
championi - 2
Suki - 34
szczenieta - 3
mlodziez - 12
posrednia - 8
otwarta - 10
weteranow - 1

Posted

dziękuje Draczyn za szcegółowe informacje :D nie wiem czy mu wyrobimy taki tytuł, bo raczej jeżdzenie na wystawy po kraju nie wchodzi w grę :-? a czy w Warszawie organizowane są międzynarodowe?i czy on te 3tytuły musi uzyskać w ciągu jednego roku i musi je corocznie odnawiać?

Posted

_beatka_ napisał(a):
dziękuje Draczyn za szcegółowe informacje :D nie wiem czy mu wyrobimy taki tytuł, bo raczej jeżdzenie na wystawy po kraju nie wchodzi w grę :-? a czy w Warszawie organizowane są międzynarodowe?i czy on te 3tytuły musi uzyskać w ciągu jednego roku i musi je corocznie odnawiać?
W Warszawie będzie międzynarodowa na przełomie marca i kwietnia. Krajowa chyba w lipcu i ww Legionowie są 2 wystawy krajowe na jesieni. Poza tym międzynarodowa w maju jest w Lodzi. Jęśli będziesz chciała jechać np do Lodzi to możesz się z nami zabrać, bo my prawie zawsze tam jedziemy i za benzynę nikomu nigdy nie liczymy. bo niezależnie ile osób jedzie to tyle samo samochód pali. A oceny wystawowe nie musza być z jednego roku. Mogą być z kilku lat

Posted

_beatka_ napisał(a):
dzięki Draczyn :D a on bedzie miał ten tytuł dozywotnio?
O ile zdobędzie 3 oceny doskonałe to będzie dożywotnio reproduktorem i będzie mógł kryć suczki. On ma bardzo dobre pochodzenie, to szkoda aby się marnowal chłopak.

Posted

_beatka_ napisał(a):
no dobrze, dobrze :D Doksio tez byl bardzo pobudliwy seksualnie, ja chyba mam dobra rękę do takich amantów 8)
Widzę, że nie poszłaś do kina

Posted

zaraz idę właśnie :) nie moge nie iść bo juz bilety kupione!a wróciłam z bajtusiem z dwory wlasnie i teraz ogrzewam się przy goracej herbacie i dogomanii :wink:

Posted

_beatka_ napisał(a):
zaraz idę właśnie :) nie moge nie iść bo juz bilety kupione!a wróciłam z bajtusiem z dwory wlasnie i teraz ogrzewam się przy goracej herbacie i dogomanii :wink:
No to jak Beatko, będziesz wystawiać Bajtusia???????????

Posted

_beatka_ napisał(a):
póki co jeszcze nie wiem, ale na 99%tak :D mama sie strasznie ucieszyla na tego reproduktora, mówi że Bajtus by się nadawał na niego w 100%
Oczywiście że się będzie nadawał. Mama champion, tata też, a wswoim rodowodzie ma też nterchampiony

Posted

_beatka_ napisał(a):
tytuły swoja drogą, chodziło mi bardziej o zamiłowanie do...uprawiania miłości :lol:
To też jest ważne, ale partnerkę łatwiej jest znależć dla psów z t.zw. dobrym pochodzeniem, sama uroda i chęc do miłości u psów nie wystarczają

Posted

BARDZO DZIĘKUJEMY ZA PROPOZYCJĘ PODWIEZIENIA DO POZNANIA !!!!!!! JUŻ UDAŁO NAM SIĘ ZAŁATWIĆ TRANSPORT WIĘC KŁOPOT Z GŁOWY . MAMY NADZIEJĘ NA SPOTKANIE . JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI ZA PAMIĘĆ , DO ZOBACZENIA NA WYSTAWIE .
POZDRAWIAMY WSZYSTKICH DOGOMANIAKÓW .

....JULA I FRANIO ......

Posted

jula.i..franio napisał(a):
BARDZO DZIĘKUJEMY ZA PROPOZYCJĘ PODWIEZIENIA DO POZNANIA !!!!!!! JUŻ UDAŁO NAM SIĘ ZAŁATWIĆ TRANSPORT WIĘC KŁOPOT Z GŁOWY . MAMY NADZIEJĘ NA SPOTKANIE . JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI ZA PAMIĘĆ , DO ZOBACZENIA NA WYSTAWIE .
POZDRAWIAMY WSZYSTKICH DOGOMANIAKÓW .

....JULA I FRANIO ......
Nie wiem czy czytaliscie na dogo w działe wystay, że z Legionowa jedzie specjalny autobuś do Poznania, dla wystawców

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...