Joss Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 I ja przyłaczam sie do gratulacji!!!! Dlatych najlepszych jaki i dla pozostałych. Zaluję, że chróbsko nie pozwoliło mi na oglądanie Waszych medalistow z bliska. Te dwa białaski boskie, z ostatniej foty. Z tą łateczką na ogonku poporstu cudo!
Draczyn Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 DorotaL Bardzo dziękuję za fotki. A jak Twoje kingi, bo nic nie chcesz napisać?????????????????????????????????. No i fotki ich też chyba masz
dorotal Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Ja dopiero dziś wróciłam do Bialegostoku. Wracaliśmy z Nowego Dworu do Białegostoku przez Kassel (Niemcy) i Pragę :D :D :D W Kassel na wystawie Leos - I lokata, CAC, CACIB, Zwycięzca Hesji 2005. Leos otrzymał też specjalną nagrodę ufundowaną ku pamięci buldożka Cinderella v. Stella Plage :D . Z tego co zrozumiałam (a niestety nie znam niemieckiego), był to pierwszy płowy buldożek w Europie. Jezeli chodzi o King Charles, to w: a) Nowym Dworze - Fela - I lokata, CAC, Zwycięstwo Rasy, b) Kassel - Vidor - I lokata, CAC Junior, Zwycięzca Rasy. A z Pragi wróciłam z nowym Kingiem :D Pozdrawiam
Draczyn Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 [quote name='dorotal']Ja dopiero dziś wróciłam do Bialegostoku. Wracaliśmy z Nowego Dworu do Białegostoku przez Kassel (Niemcy) i Pragę :D :D :D W Kassel na wystawie Leos - I lokata, CAC, CACIB, Zwycięzca Hesji 2005. Leos otrzymał też specjalną nagrodę ufundowaną ku pamięci buldożka Cinderella v. Stella Plage :D . Z tego co zrozumiałam (a niestety nie znam niemieckiego), był to pierwszy płowy buldożek w Europie. Jezeli chodzi o King Charles, to w: a) Nowym Dworze - Fela - I lokata, CAC, Zwycięstwo Rasy, b) Kassel - Vidor - I lokata, CAC Junior, Zwycięzca Rasy. A z Pragi wróciłam z nowym Kingiem :D Pozdrawiam DorotaL Wielkie Gratulacje I wogóle nic nie mówisz - dopiero teraz, Przecież to same sukesy-brawo :drinking: :agrue: :agrue: :angel:
Viris Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Skromnosc dobra cecha, ale tu na forum trzeba sie chwalic Dorota! Gratulacje!!!!
Argus Electra Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 :o :o :o , nooo! brawo, coraz częściej myślę, że łatwiej mi będzie zrobić gotowca do wklejania :D :D , z gratulacjami dla Rubinowego Skarbu :lol:
Draczyn Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 Argus Electra napisał(a)::o :o :o , nooo! brawo, coraz częściej myślę, że łatwiej mi będzie zrobić gotowca do wklejania :D :D , z gratulacjami dla Rubinowego Skarbu :lol:No właśnie. Trzeba zmontować takiego zbiorowego gotowca. Widze Basma, że nick zmieniłaś
Minimolos Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 [quote name='dorotal']Ja dopiero dziś wróciłam do Bialegostoku. Wracaliśmy z Nowego Dworu do Białegostoku przez Kassel (Niemcy) i Pragę :D :D :D W Kassel na wystawie Leos - I lokata, CAC, CACIB, Zwycięzca Hesji 2005. Leos otrzymał też specjalną nagrodę ufundowaną ku pamięci buldożka Cinderella v. Stella Plage :D . Z tego co zrozumiałam (a niestety nie znam niemieckiego), był to pierwszy płowy buldożek w Europie. Jezeli chodzi o King Charles, to w: a) Nowym Dworze - Fela - I lokata, CAC, Zwycięstwo Rasy, b) Kassel - Vidor - I lokata, CAC Junior, Zwycięzca Rasy. A z Pragi wróciłam z nowym Kingiem :D Pozdrawiam Gratulacje Dorota dla Leosa i Vidora oraz nowego importa :BIG: Super mieliście powrót do domu :roflt:
ats Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 dorotal, Twoje psy są wspaniałe i wszyscy to doceniają. Gratulacje z okazji spektakularnych sukcesów!! Jestem pod wrażeniem! Niedługo wszyscy będą znać Polskę jako kraj najwspanialszym buldożków, m. in. własnie dzięki Tobie!
Argus Electra Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Zmieniłam nick, bo niewiedzieć czemu , po dłuższej przerwie nie mogłam sie zalogować, Basma to moja ukochana suka, zaś Argus Electra jak wiedzą CTRomaniacy, to nazwa mojej hodowli, ale możesz mi pisać Basma, czy Electra, jak chcesz , jak ci będzie szybciej, to nie ma znaczenia. Dorotal pochwal sie coż za gwiazdeczke przywiozłaś?
Draczyn Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Argus Electra napisał(a):Zmieniłam nick, bo niewiedzieć czemu , po dłuższej przerwie nie mogłam sie zalogować, Basma to moja ukochana suka, zaś Argus Electra jak wiedzą CTRomaniacy, to nazwa mojej hodowli, ale możesz mi pisać Basma, czy Electra, jak chcesz , jak ci będzie szybciej, to nie ma znaczenia. Dorotal pochwal sie coż za gwiazdeczke przywiozłaś?Przez t mianę nicku straciłaś wiele postow, a mu do tamtego juz się przyzwyczailismy. Przynajmniej ja. No ale to Twoja decyzja, więc ja szanuję
Argus Electra Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Wiesz co Draczyn , jest mi absolutnie obojetne jaki będę miała nick, na tym forum, i ile postów starciłam, to i tak nie ma żadnego znaczeczenia, i tak anonimowa nie jestem ,zawsze podpisuję swoje posty. Zwróć uwgę , że poza tobą, czasami Dortą , i tak prawie nikt więcej na tym forum się do mnie nie odzywa, ani nie odpowida na moje posty,czy na rzuconą z mojej strony inicjatywę odnośnie wystaw, zastanawiam się czemu tak jest, i w związku z tym , po co mam tu wchodzić, jak będę chciała pogadać, to zwyczajnie zadzwonię do ciebie, czy do Doroty, i zawsze zamienię kilka zdań z miłośnikami rasy. Jak narazie i tak biorę (po częsci wymuszony) urlop od forum i wystaw, wiesz jak to jest -SZCZENIAKI, może gdy na wiosnę zimowe lody na forum odrobinę stopnieją znowu pogadamy choć chwilę.
Draczyn Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Argus Electra napisał(a):Wiesz co Draczyn , jest mi absolutnie obojetne jaki będę miała nick, na tym forum, i ile postów starciłam, to i tak nie ma żadnego znaczeczenia, i tak anonimowa nie jestem ,zawsze podpisuję swoje posty. Zwróć uwgę , że poza tobą, czasami Dortą , i tak prawie nikt więcej na tym forum się do mnie nie odzywa, ani nie odpowida na moje posty,czy na rzuconą z mojej strony inicjatywę odnośnie wystaw, zastanawiam się czemu tak jest, i w związku z tym , po co mam tu wchodzić, jak będę chciała pogadać, to zwyczajnie zadzwonię do ciebie, czy do Doroty, i zawsze zamienię kilka zdań z miłośnikami rasy. Jak narazie i tak biorę (po częsci wymuszony) urlop od forum i wystaw, wiesz jak to jest -SZCZENIAKI, może gdy na wiosnę zimowe lody na forum odrobinę stopnieją znowu pogadamy choć chwilę.No to życzę pięknych szczeniąt i zdrowego ch odchowania. Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze poszło
misiaczek Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Argus Electra napisał(a):Wiesz co Draczyn , jest mi absolutnie obojetne jaki będę miała nick, na tym forum, i ile postów starciłam, to i tak nie ma żadnego znaczeczenia, i tak anonimowa nie jestem ,zawsze podpisuję swoje posty. Zwróć uwgę , że poza tobą, czasami Dortą , i tak prawie nikt więcej na tym forum się do mnie nie odzywa, ani nie odpowida na moje posty,czy na rzuconą z mojej strony inicjatywę odnośnie wystaw, zastanawiam się czemu tak jest, i w związku z tym , po co mam tu wchodzić, jak będę chciała pogadać, to zwyczajnie zadzwonię do ciebie, czy do Doroty, i zawsze zamienię kilka zdań z miłośnikami rasy. Jak narazie i tak biorę (po częsci wymuszony) urlop od forum i wystaw, wiesz jak to jest -SZCZENIAKI, może gdy na wiosnę zimowe lody na forum odrobinę stopnieją znowu pogadamy choć chwilę. Argus Elektra,jesteś ciutkę niesprawiedliwa.Prawda jest taka,że na tym forum nie najlepiej się dzieje.Ale to nie z tego powodu mało osób się udziela w wystawach.Poprostu prawie wszyscy mają tu buldożki bez rodowodu i siłą rzeczy nie wypowiadają się w tym temacie.Ja na wystawie jeszcze rzadnej z moimi nie byłam,więc też nie za wiele mogę powiedzieć.Ale wiem jedno.Masz piękne pieski.Obejrzałam Twoją stronkę dokładnie.A Mattiego już chwaliłam Matuchowej Frajdzie(to chyba Twoja rodzina,o ile dobrze się orientuję :) ).CTR-ka też pięknotka.Z dużych psów to moja ulubiona rasa. Ale wybór czy tu zostaniesz należy do Ciebie.Życzę pięknych i zdrowych szczeniaczków i Wesołych Świąt.
Argus Electra Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 To co napisałam nie jest kwestią sprawiedliwości czy też jej braku, to sprawa mojego subiektywnego odbioru, oraz atmosfery jaka panuje w rasie i na tym forum. Sporą część wystawców znam z widzenia z ringów, a jednak niemal wszyscy zachowują się takby się wzajemnie nieznali delikatnie mówiąc. Nie jestem do takich stosunków przywyczajona sorry, ale to nie mój świat, chciałabym to poprawić, ale czy się uda? czas pokaże. Póki co , będziemy się rozmnażać :lol: :lol: , i choćby to jest powodem jak juz pisałam przymusowego urlopu od ogólnie pojętej kynologii, ale może póżniej z pewnością, się jeszcze odezwę. Pochwalę się wam ile malichów się urodziło, zobaczymy (statystycznie biorąc), czy znowu dokładnie 2 osoby będą się cieszyły z naszej radości bo nie ma się co czarować - zazwyczaj tak to tu wygląda :wink: Teraz życzę wszystkim wesołych Świąt Bożego Narodzenia i więcej pogody, oraz życzliwości. Do kolejnego przeczytania może już wkrótce :lol: :lol:
Draczyn Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 Argus Electra napisał(a):To co napisałam nie jest kwestią sprawiedliwości czy też jej braku, to sprawa mojego subiektywnego odbioru, oraz atmosfery jaka panuje w rasie i na tym forum. Sporą część wystawców znam z widzenia z ringów, a jednak niemal wszyscy zachowują się takby się wzajemnie nieznali delikatnie mówiąc. Nie jestem do takich stosunków przywyczajona sorry, ale to nie mój świat, chciałabym to poprawić, ale czy się uda? czas pokaże. Póki co , będziemy się rozmnażać :lol: :lol: , i choćby to jest powodem jak juz pisałam przymusowego urlopu od ogólnie pojętej kynologii, ale może póżniej z pewnością, się jeszcze odezwę. Pochwalę się wam ile malichów się urodziło, zobaczymy (statystycznie biorąc), czy znowu dokładnie 2 osoby będą się cieszyły z naszej radości bo nie ma się co czarować - zazwyczaj tak to tu wygląda :wink: Teraz życzę wszystkim wesołych Świąt Bożego Narodzenia i więcej pogody, oraz życzliwości. Do kolejnego przeczytania może już wkrótce :lol: :lol:A w jakim środowisku, zdarza się taki cud, że wszyscy się ubóstwiają, bo ja takiego nie znam. Jednych się bardziej lubi innych mniej i to chyba normalne. W tym Nowym Roku życzę Ci więcej optymizmu i weselszego spojrzenia na świat , a pozatem wesolych i pogodnych Swiąt i możesz być pewna, że napewno się ucieszę, jak urodzą Ci się piękne i zdrowe szczenięta
Draczyn Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 [quote name='Amelia23'] NDM: [ Znalazłam jeszcze jedną fotke z Nowego Dworu Mazowieckiego, to chyba Zw BOB, ale nie jestem pewna
dorotal Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 A ja napisze jeszcze kilka słów o wystawie w Kassel. Po raz kolejny jestem zachwycona. Po pierwsze wspaniała organizacja i atmosfera. Klub buldożka francuskiego w Niemczech postarał się nie tylko o nagrody, ale również zrobił "buldożkowy piknik". Oczekują na wystawe zostaliśmy zaskoczeni przez klub talerzem ciasta i dwoma kubkami grzanego wina. Dla wystawców przygotowano mnóstwo nagród. My wróciliśmy z kilkoma pucharami, pluszowymi Św. Mikołajami, ręcznie malowanymi bombkami z buldożkami, pałeczkami do gryzienia dla psów, wielkim medalem, itp. Jak zwykle nie zabrakło też atrakcji dla dzieci. Przygotowano miejsce zabaw dla dzieci z trampoliną, samochodzikami itp, z którego dzieci mogły korzystać nieodpłatnie. Zorganizowano też wiele konkursów dla dzieci. Mój synek co chwila przybiegal do nas zachwycony, że coś wygrał np: za trafienie piłeczka do celu. Pod koniec wystawy chodzil też Św. Mikołaj rozdający dzieciom paczki ze słodyczami. Znów mieliśmy więc problem z wyciągnięciem mojego dziecka z wystawy. Trzeba go było praktycznie zabierać na siłę. Bardzo bym chciala, aby w Polsce tez kiedyś wystawy były pełne atrakcji dla dzieci. Dla przykładu na wystawie w Nowym Dworze mój synek co chwila pytał się mnie kiedy pojedziemy twierdząc, że mu się nudzi. Pozdrawiam
Draczyn Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 Dzięki za piękną relację a wystawy i tu małe sprostowanie. Tam są zupełnie inne relacje finansowe. Wynajęcie przepięknej sali kosztuje za 1m2 mniej niż u nas, a koszt uczestnictwa w wystawi jest wielokrotnie wyższy. Podejrzewam, że jeśli u nas byłby taki sam koszt uczestnictwa w wystawie, jak tam, to nikt by się na wystawę nie zgłosił. Niestety zarobki u nas są przeważnie też 10krotnie niższe. Organizatorzy wystaw dwoją się i troją, aby obniżyć koszty. Wydaje mi się ,że dopóki średnia krajowa zarobków nie osiągnie takiego poziomu jak w Niemczzech i nie zostanie wybudowana taka sama ilośc pięknych hal wystawowych, to nie mamy co marzyć o takich wystawach. Przykre, ale prawdziwe. Takie są nasze realia niestety
ats Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Argus Electra! Chcę koniecznie coś do Ciebie napisać, żebyś nie czuła się osamotniona!!! Nie bywam na forum zbyt często, ale nikogo nie ignoruję i czytam wszystkie posty. być może coś mi umyka, ale skoro przyjaźnisz się z Draczyn i dorotal, to znaczy, że jestes milosnikiem buldozków i masz na tym forum swoje miejsce.Osobiście zazdroszczę Ci tego, że masz dwa psy, że jesteś zaangazowana w kynologiczny świat... przepraszam, ale jakiej rasy jest Twój drugi pies? I jakiej rasy będziesz miała szczeniaczki?
Draczyn Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 ats napisał(a):Argus Electra! Chcę koniecznie coś do Ciebie napisać, żebyś nie czuła się osamotniona!!! Nie bywam na forum zbyt często, ale nikogo nie ignoruję i czytam wszystkie posty. być może coś mi umyka, ale skoro przyjaźnisz się z Draczyn i dorotal, to znaczy, że jestes milosnikiem buldozków i masz na tym forum swoje miejsce.Osobiście zazdroszczę Ci tego, że masz dwa psy, że jesteś zaangazowana w kynologiczny świat... przepraszam, ale jakiej rasy jest Twój drugi pies? I jakiej rasy będziesz miała szczeniaczki?Ats to nie zupelnie jest tak . Zbyt daleeko od siebie mieszkamy i za mało się widujemy , aby sie przyjażnić. Poprostu od czasu do czasu rozmawiamy ze sobą na wystawach , no i tutaj na dogomanii. Ten drugi pies to suka czarny terier rosyjski
dorotal Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Co do relacji finansowych Polska - Niemcy to nie są aż tak duże. W Polsce za wystawe międzynarodowa płaci się około 95 zł do tego parking (od 10 do 30 zł). W Niemczech za wystawe międzynarodową w pierwszym terminie płaci się 40 Euro (parking jest bezpłatny). Jeżeli do tego doliczę kwoty które wydaję na międzynarodówkach w Polsce na atrakcje dla mojego dziecka tj. trampolina i samochodziki (w Kassel było to bezpłatne), to obawiam się że w Polsce wystawa kosztuje mnie więcej. Nie sądze też aby koszty wynajęcia hali były niższe w Niemczech niz Polsce. A więc nie sądzę, aby to tylko finanse były powodem różnic w wystawach. To co obserwuję w innych krajach to tam znacznie więcej osób niz u nas działa społecznie dla dobra rasy i potrafi poświęcic na to sporo czasu. I być może ma to wpływ na rożnice w wystawach. Pozdrawiam
Draczyn Posted December 16, 2005 Author Posted December 16, 2005 Obecnie nie znam cen powierzchni wystawowej, ale nie tak dawno pracowałam w promocji m.in. przy organizacji wystaw z dzidziny budownictwa i jeżdzilam łużbowo po takich ystawach w całej Europie i wtedy powierzchnia wystawiennicza było o niebo lpsza, tańsza i bardzziej dostępna niz u nas. Może teraz po wejściu do unii to się zmienilo. No a jeśli chodzi o zarobki przeciętnego Polaka i Niemca, to lepiej nie porównywać, bo można się załamać
dorotal Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Kilka zdjęc psa Cindarella (1991-2005) ku pamięci które Leos otrzymał specjalną nagrodę. Zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale są to zdjęcia robione z innych zdjęć ;-)) Pozdrawiam
Recommended Posts