misiaczek Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 dorotal napisał(a):Wróciłam z dalekiego wyjazdu. W sobotę bylismy na wystawie międzynarodowej w Stuttgardzie (1.300 km w jedną stronę z Białegostoku), a w niedzielę na krajówce w Pradze. W Stuttgardzie: a) Leos - ocena doskonała, I lokata, CAC, CACIB, Zwycięzca Badenii i Wirtenbergii, b) Vidor (King Charles) - ocena dokonała, I lokata, CAC Junior, Zwycięstwo Rasy, Młodzieżowy Zwycięzca Badenii i Wirtenbergii W Pradze: a) Leos - ocena doskonała, II lokata b) Vidor - ocena dokonała, I lokata, CAC junior. Wystawa w Stuttgardzie bardzo mi się podobała. Jak się wyśpię to napisze trochę więcej owystawie. Ale na pewno była to jedna z najładnieszych wystaw, na jakich do tej pory byłam. Pozdrawiam GRATULACJE :laola:
Hebulka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 SERDECZNIE CI GRATULUJE !!!! LEOS IDZIE JAK BURZA,BRAK MI SŁÓW :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
Draczyn Posted November 14, 2005 Author Posted November 14, 2005 dorotal napisał(a):Wróciłam z dalekiego wyjazdu. W sobotę bylismy na wystawie międzynarodowej w Stuttgardzie (1.300 km w jedną stronę z Białegostoku), a w niedzielę na krajówce w Pradze. W Stuttgardzie: a) Leos - ocena doskonała, I lokata, CAC, CACIB, Zwycięzca Badenii i Wirtenbergii, b) Vidor (King Charles) - ocena dokonała, I lokata, CAC Junior, Zwycięstwo Rasy, Młodzieżowy Zwycięzca Badenii i Wirtenbergii W Pradze: a) Leos - ocena doskonała, II lokata b) Vidor - ocena dokonała, I lokata, CAC junior. Wystawa w Stuttgardzie bardzo mi się podobała. Jak się wyśpię to napisze trochę więcej owystawie. Ale na pewno była to jedna z najładnieszych wystaw, na jakich do tej pory byłam. PozdrawiamTak masz rację. My też tam byliśmy, co prawda pięć lat temu, ale też wróciliśmy z samymi tytułami, no i wystawa przepiękna. Napisz jeszcze kto sędziował w Pradze i w Stuttgardzie. Serdwczne gratulacje. Nikt już nie będzie plotkował, że Leos wygrywa tylko na wschodzie. Brawo Leosie - jesteś pięknym psem
Hebulka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Draczyn napisał(a): Nikt już nie będzie plotkował, że Leos wygrywa tylko na wschodzie. Brawo Leosie - jesteś pięknym psem :o :o Co takiego ?? Poważnie były takie plotki ??? No nie mogę,zazdrośc ludzka nie zna granic :evil:
Draczyn Posted November 14, 2005 Author Posted November 14, 2005 misiaczek napisał(a):Draczyn masz całkowitą rację.Mam podawać omegan lub gammolen.A może Ty znasz coś skutecznego?Odpowiem Ci na off-ie Misiaczek
PW Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Pani Doroto mam przekazać serdeczne gratulacje od Tamary :D
anutka Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 DOrota, wielkie gratulacje dla Leosa i Vidora :)
dorotal Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Serdecznie dziękuję wszystkim za gratulacje. W Struttgardzie sędziowała sedzia Barbara Pallasky(Niemcy), która jest prezydentem klubu buldoga francuskiego w Niemczech. Psy szczeniaki Monty of Little Bombardier - wo mlodziez Caruso du Jolie Vif - dosk. 1, JCAC, BOB, , Mł. Zw. Badenii-Wirtembergii Vicking du Fiacre de Montparnasse - dosk. 2, r. JCAC Uffe vom Isern Hinnerk - dosk. 3 otwarta Leos Gold Vanka for Palevyh Buldogov - dosk. 1, CAC, CACIB, Zw. Badenii-Wirtembergii Mahatma Dauphin Rouge - dosk. 2, r.CAC Buddha du Julie Vif - dosk. 3 Sir James tamblyn de la Gree aux Chouans - bdb 4 Ursul - bdb Vitus v. Hochwald a. Grunstein - bdb Victor v. Hochwald a. Grunstein - bdb champion Stanislas de la Bounne (Champion Francji) - dosk. 1, CAC, r.CACIB Suki szczeniaki Aicha - wo Ami Szupy-Puppy Buli - nieobecna mlodziez Gisele Vivie von den Elbpiraten - dosk. 1, JCAC, Mł. Zw. Badenii-Wirtembergii Emmy - dosk. 2, r. JCAC Vodka Ponne des tradins de Sable - dosk. 3 posrednia Francine Maxi vom Queckborn - dosk. 1, CAC Brandy Orestes - nieobecna otwarta Noisette de la Combe-Bayon - dosk.1, CAC, CACIB, Zw. Badenii-Wirtembergii T'as le Look Coco D'Ihn Iborowsky - dosk. 2, r. CAC, r. CACIB Blody Mary Orestes - nieobecna champion Bijoux - dosk. 1, CAC
ats Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 dorotal! Leos jest piekny! Widziałam go w Poznaniu i nawet przedstawilam go mężowi jako zywą legendę i nadzieję polskiego buldożkostwa. Sądzę, że Leos jest naprawdę wyjątkowy. Pozdrawiam i gratuluję sukcesów !
Moloska Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Ats! no nie wiem co z Toba zrobie! :evilbat: ja myslałam,ze Ciebie nie bedzie :(
Draczyn Posted November 14, 2005 Author Posted November 14, 2005 DorotaL, Myśmy tak wielkiego sukcesu jak Ty nie odnieśli, bo pojechaliśmy do Sztutgardu, gdy sędziowała Francuska. W niemczech u Niemca jest b. trudno wygrać. To podwójny sukces. Jeszcze raz gratuluję
JustynaJK Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 faktycznie to niezaprzeczalnie duży sukces :D
Draczyn Posted November 14, 2005 Author Posted November 14, 2005 Moloska napisał(a):Draczyn, a jak Wam poszlo?Moloska, to było pare lat temu. Tobiasz dostał CWC i CACIB, i Zw Badenii i witenbergii, a pacynka Jugend Cac i Młodzieżowe Zw Badenii i Wittenbergii. Ale to było 6 lat temu
Draczyn Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 DorotaL coś nie darzy nas sympatią. Kocha inne forum, na które niektórzy z nas mają zablokowane wejścia. Na szczęście niektóre tematy mogą jeszcze czytac. Sprawozdani z wystawy, jak również stawkę na ragę mozna jeszcze przeczytać, bo to jeszcze jest widoczne dla zalogowanych, ale niestety na sympatycznym forum Anutki , ani tutaj tego nie ma. DorotaL - dlaczego???????
Draczyn Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 DorotaL, chyba się nie obrazisz. Przekopiowałam treść Twojego pięknego sprawozdania bo tam chyba nie wszyscy wchodzą Jeśli Cie uraziłam to z góry przepraszadorotal napisał(a):Obiecałam, że napisze kilka słów o wystawie, ale jestem pod takim wrażeniem Stuttgartu, że sama zastanawiam się od czego zacząć. Wystawa była zorganizowana w wielkim centrym targowym, w bardzo przestronnych halach, olbrzymie ringi, mnóstwo miejsca wokół na rozstawienie się. Do tego klatki dla psów, z których mogli skorzystać wystawcy. Ja na wystawy jeżdzę najczęsciej z moim 7 letnim synkiem i problemem jest zazwyczaj brak atrakcji. Tu było ich tyle, że trzeba go bylo po prostu na siłę wyciągać z wystawy. Zadbano o część artystyczną, m.in. klauna. W oddzielnej hali była wystawa prac ze zwierzętami (np: prace plastyczne). W części, gdzie odbywala się sprzedaż mnóstwo pokazanych żywych zwierząt, np: olbrzymie pająki, żółwie, lamy, króliki, świnki morskie, papugi, akwaria słodkowodne i morskie, konie, koty różnych ras (widziałam kota potobnego do wiewiórki). Mateusz dotykał węża, głaskał papugę, Widzielismy m.in. w wielkim basenie rostawionym na jednej z hal pokaz psów ratownicznych, które są szkolone do ratowania ludzi. W innej hali odbywały się cały czas prelekcje, gdzie prezentowano różne zwierzęta (tu niestety problemem był brak znajomości j. niemieckiego). W innym miejscu podczas czałej wystawy trwała podczas całej wystawy prezentacja psów różnych ras. Marzę o czymś takim w Polsce, aby tak jak u nich mozna było usiąć i posłuchać o innych rasach. W jednej z hal swojej punkty miały też poszczególne kluby ras. Mozna było się tam zapisać do klubu, zapytać o rasę, kupić ksiązki i gadżety poświęcone danej rasie. Sprzedaż artykułów dla psów odbywała się w olbrzymiej hali, w innych - artykuły dla ptaków, kotów, gadów, wszystko do akwarium. Na samo obejście tego wszystkiego trzeba było mnóstwo czasu nie mówiąc już o dokładnym obejrzeniu. Nagrody na każdym ringu findowane przez poszczególne kluby. To z czym spotkaliśmy sie po raz pierwszy, to fakt, że z wystawy nie można wyjść przed 15.30. A problem, aby zdyscyplinować wystawców rozwiązano w bardzo prosty sposób - karty ocen wydawane są dopiero od tej godziny. Tak więc spokojnie po ocenie na ringu jest czas, aby obejrzeć interesujące wystawcę psy. Dla mnie jedynym problemem był brak znajomości niemieckiego. Rozmowa odbywała się więc w języku angielskim, ewentulanie z domieszką uniwesalnego języka migowego ), ale wystawa była dla nas tez bardzo owocna pod względem znajomości nawiazanych z innymi hodowcami.
dorotal Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 krajowka Praga sedzia Karban(CZ) Psy mlodziez Dashin Dom Bogatiy Barin - dosk. 1, JCAC Leos Gold Vanka for Palevyh Buldogov - dosk. 2 Yasper Goodshape's - dosk. 3 Pan Jan Batom - bdb 4 Alby Zaragosa - bdb posrednia Simon iz Palevyh Buldogov - dosk. 1, CAC Body Stara Pila - dosk. 2, r. CAC champion Bubu Strazni Pes - dosk. 1, CAC Debald Gilovam - sok. 2, r. CAC Suki szczeniaki Dixi z Alsova Nabrezi - wo 1 Aischa z Althanu Johanka - wo 2 mlodziez Arlet Imperial Carlsbad -dosk. 1, JCAC Enya Psi Radost - dosk. 2 Angellla z Althanu Johanka - dosk. 3 Anastazja z Hlucinskych Rovin - dosk. 4 Adina z Hlucinskych Rovin - bdb Aisha Cerny Paramour - bdb otwarta Francine Gilovam Ivca Suveren Dyna u Kozelskeho Parku Ellis Bohenia Hapet Nie znam wynikow z klasy otwartej i BOB
Draczyn Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Dzięki DorotaL, to dla nas bardzo interesujące. Twoja opowieść o wystawie w pełni odzwierciedla tamten klimat. Niestety u nas długo jeszcze tak nie będzie. Polecam wystawe w Lozannie. Jeśli ta w Sztutgardzie Ci się podobała to ta w Lozannie też będziesz zachwycona. Tam też jest osobna hala z różnymi wierzętami hodowlanymi. Synek będzie zachwycony. Dzięki za relację. Ja stale Ci zaracam głowe, ale może maz jakieś fotki z tych wystaw - chętnie obejrzymy
dorotal Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Caruso du jolie vif V1,CAC Junior, BOB pies - Stuttgart Dashin Dom Bogatiy Barin - V1,CACjunior pies- Praga T"as le Look Coco D'lhn Iborowsky - R.CAC, V2 klasa otwarta suki- Stuttgart
Draczyn Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 DorotaL jesteś wielka. Jesteś pierwszą osoba w Polsce, której Pan Adam pogratulował. Niesamowite. Wielkie brawa. Mnie to nigdy nie spotkało. Potrójne gratulacje
dorotal Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 punkty klubów ras jedna z czterech hal sprzedażowych prezentacja róznych ras
ats Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 dorotal - jesterm pod wrażeniem! Nie dość, że w Stuttgarcie odniosłas wielki sukces, to jeszcze miałas czas, aby zrobic fotoreportaż, napisac dla nas sprawozdanie... bardzo dziękuję i pozdrawiam
Hebulka Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Ja też podziwiam Dorotę !! Te wszystkie wystawy,sukcesy i tak jak mówisz czas aby się wszystkiemu na spokojnie przyjrzeć,zrobic zdjecia i zdac takie szczegółowe relacje.Mi osobiście myslenie na wystawach sie lekko wyłacza dlatego jestem pod wrazeniem tego co robi Dorota.
Recommended Posts