Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PW napisał(a):
Nie jestem właścicielka Sharma :roll:

Jestem że tak powiem jego "przyrodnią siostrą" ;)
To znaczy, że jesteś włqścicielką jego przyrodniej siostry i bronisz honoru rodziny. Ta siostra też była w Poznaniu??

Posted

PW napisał(a):
Nie :o
To znaczy że jestem dzieckiem właścicieli Sharma ;)
To nie przejmuj się. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie na temat danego psa. Ciesz się, że masz swojego kochanego pieska. Miło, że go tak bronisz

Posted

PW napisał(a):

No chyba z Waszych wypowiedzi jasne jest, że rozmowa dotyczy klasy młodzieży i 2 psów:
EDiego - psa, który "się wyrózniał" i jest "bardziej buldożkowaty", ale nie szkolony i nieumiejętnie wystawiony i Sharma - który jest mniej buldożkowaty, wyraźnie odbiega od ideału buldoziej urody i rzekomo szkolony ;)

Może dla Ciebie jest bardziej jasne co miałam na mysli niz dla mnie samej :wink:
Moja wypowiedz dotyczyła - powtórze to po raz kolejny - sytuacji która jest częsta na wystawach, a której nie rozumiem !!!! Że na 1 miejscu jest prezentacja nie uroda psa !
Poniewaz mowilismy o Edim i jego wlascielu - czyli wg mnie pieknym psie i mniej pieknie reprezntujacym sie Panu;) poruszyłam ten temat.Ani przez sekunde nie miałam na mysli Waszego psa ! Nie mam w zwyczaju poprzez jakies niedomówienia i niejasnosci krytykowac cudzych psow,a juz napewno nie psów znajomych mi osób - czyli Twojej Mamy !!
Widze ze temat wystaw jest strasznie drazliwy i trzeba 1000 razy przemyslec co sie napisze bo ktos moze poczuć sie urażony. :o
Jezeli dalej jestem niezroumiała to sie juz poddaje i myslcie co tylko chcecie o mojej wypowiedzi..Nie pisałam o SHARMIE jako tym odbiegajacym i nie wierze ze sami nigdy nie spotkaliscie sie z sytuacją o której pisze.. :roll:

Posted

Faktycznie PW, jeszcze raz przeczytałam posty Hebulki i nigdzie nie znalazłam nawet wmianki o tym, że Twój pies jej się nie podobał. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie.A Ty wprost przeciwnie, wyjechałaś z jakimiś krótkoszyjnymi wałkami i nie odpowiedziałaś nam na pytanie, gdzie widziałaś taki wałek bez szyi. Wypadałoby, abyś swoją myśl dokończyła, bo niemiłe są takie niedomówienia

Posted

Ja też post Hebulki zrozumiałam dokładnie tak,jak napisała,bez żadnych podtekstów czy insynuacji.Niepotrzebnie PW tak się zbulwersowałaś.Napewno nie było tam krytyki Waszego pieska.
Pozdrawiam

Posted

misiaczek napisał(a):
Ja też post Hebulki zrozumiałam dokładnie tak,jak napisała,bez żadnych podtekstów czy insynuacji.Niepotrzebnie PW tak się zbulwersowałaś.Napewno nie było tam krytyki Waszego pieska.
Pozdrawiam
Widziałam Misiaczek, że ostatnio na shi-tzu bywasz. Widzę ,że zaczynasz lubić futrzaki , odkąd masz Sotiego. Mnie też zawsze futrzaki sie podobały, tylko, że to straszna robota z czesaniem. Wystarczy zaniedbać przez 2 tyggodnie i tragedia.............

Posted

Draczyn napisał(a):
Faktycznie PW, jeszcze raz przeczytałam posty Hebulki i nigdzie nie znalazłam nawet wmianki o tym, że Twój pies jej się nie podobał. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie.A Ty wprost przeciwnie, wyjechałaś z jakimiś krótkoszyjnymi wałkami i nie odpowiedziałaś nam na pytanie, gdzie widziałaś taki wałek bez szyi. Wypadałoby, abyś swoją myśl dokończyła, bo niemiłe są takie niedomówienia

Takiego wałka mamy w domu (Tosia "Punkt Widzenia"). Obecnie już nie wystawiana (zawsze z oceną doskonałą i na lokacie)

Ale takie wałki mi się poprostu nie podobają ;) i dlatego mamy blondasa by poprawić to w naszej hodowli ;)

Posted

Draczyn napisał(a):
misiaczek napisał(a):
Pozdrawiam
Widziałam Misiaczek, że ostatnio na shi-tzu bywasz. Widzę ,że zaczynasz lubić futrzaki , odkąd masz Sotiego. Mnie też zawsze futrzaki sie podobały, tylko, że to straszna robota z czesaniem. Wystarczy zaniedbać przez 2 tyggodnie i tragedia.............

Futrzaki mi się podobają strasznie.Lubię shih tzu,maltańczyki,bolończyki i inne takie.Na dogo poznałam jeszcze gryfoniki.Są ekstra.Ze mna na pv pisze pani,która ma china,gryfonika i grzywacza(owłosionego).No i Marynia czasami wpada na chiny.Ona też ma gryfonkę.Super płaskie mordki.Ale to nie pieski dla mnie.Ja bym nie miała czasu aby je pielęgnować.A Soto,to jeszcze nie futrzak w porównaniu z tym,którego posiada ta pani z pv.Futro u chinów podobno rośnie bardzo powoli.Chiny w Polsce nie mają takich długich włosów jak np.w Australii czy Ameryce.Nie ma u nas po prostu chinków z takimi genami.A szkoda,bo widziałam fotkę chinka z Australii,futro to mu się ścieliło po ziemii.
A buldożków nigdy nie zdradzę,bo mimo,że podobają mi się inne rasy,to buldożki kocham.I wiem,że jest to rasa mojego życia :D .

Posted

misiaczek napisał(a):
Draczyn napisał(a):
misiaczek napisał(a):
Pozdrawiam

Futrzaki mi się podobają strasznie.Lubię shih tzu,maltańczyki,bolończyki i inne takie.Na dogo poznałam jeszcze gryfoniki.Są ekstra.Ze mna na pv pisze pani,która ma china,gryfonika i grzywacza(owłosionego).No i Marynia czasami wpada na chiny.Ona też ma gryfonkę.Super płaskie mordki.Ale to nie pieski dla mnie.Ja bym nie miała czasu aby je pielęgnować.A Soto,to jeszcze nie futrzak w porównaniu z tym,którego posiada ta pani z pv.Futro u chinów podobno rośnie bardzo powoli.Chiny w Polsce nie mają takich długich włosów jak np.w Australii czy Ameryce.Nie ma u nas po prostu chinków z takimi genami.A szkoda,bo widziałam fotkę chinka z Australii,futro to mu się ścieliło po ziemii.
A buldożków nigdy nie zdradzę,bo mimo,że podobają mi się inne rasy,to buldożki kocham.I wiem,że jest to rasa mojego życia :D .
A może byś Misiaczek wkleiła tutaj , albo na chinach fotkę tego ekstra owłosionego China???????????????

Posted

Draczyn,tamtego nie mogę teraz znaleźć.Ale podobnego wkleiła kiedyś dziewczyna na chinkach.Oto on:

Hebulka,też mi kiedyś podesłała kupe linków do stronek o chinkach i naprawdę z takim włosem trudno spotkać.
Dostałam jeszcze fotki chinków z wystaw w Polsce.Jak obejrzałam,to śmiało mogę powiedzieć,że Soto ma w porównaniu z nimi bujny włos :wink: :D .
A chinek tej pani z pv też ma piękny długi włos,ale nie będę wklejać,bo nie wiem czy by sobie tego życzyła.
Zobaczymy jaki włos bedzie u Sotka,bo on jeszcze młody,więc ma szanse,że mu jeszcze urośnie :D .

Posted

[quote name='misiaczek']Draczyn,tamtego nie mogę teraz znaleźć.Ale podobnego wkleiła kiedyś dziewczyna na chinkach.Oto on:

Hebulka,też mi kiedyś podesłała kupe linków do stronek o chinkach i naprawdę z takim włosem trudno spotkać.
Dostałam jeszcze fotki chinków z wystaw w Polsce.Jak obejrzałam,to śmiało mogę powiedzieć,że Soto ma w porównaniu z nimi bujny włos :wink: :D .
A chinek tej pani z pv też ma piękny długi włos,ale nie będę wklejać,bo nie wiem czy by sobie tego życzyła.
Zobaczymy jaki włos bedzie u Sotka,bo on jeszcze młody,więc ma szanse,że mu jeszcze urośnie :D .Faktycznie przepiękny, a może Soto można byłoby podawać jakieś preparaty na porost włosa, bo jest tego teraz kupę na rynku. Nie wątpi, że będzie miał pięky włos, alemoże, po takich preparatach, miałby jeszcze ładniejszą szatę

Posted

Własnie Misiaczek, kiedy Twoje piękności zadebiutują na wystawie ?? Bedę obojgu gorąco kibicować !!

Ten chinek na zdjęciu naprawdę imponujacy,ale myśle ze tak na co dzień do pielegnacji to wygodniej bedzie jak Sotuś az tak nie obrośnie;) Taki jaki jest, jest naprawdę piekny !

Posted

misiaczek napisał(a):
Draczyn masz całkowitą rację.Mam podawać omegan lub gammolen.A może Ty znasz coś skutecznego?
Zapytam się córki, ale przez cały przyszły tydzień chyba nie będę miała netu, bo coś tam mają mi zmieniać

Posted

Moloska napisał(a):
a ja zapomnialam pytac,jak poszlo Pacynce na Miedzynarodowce? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Molosko, kubeczek wysłany, tylko nie ekspresem, a zwykłą pocztą. W tym tygodniu powinna ś go mieć. Pacynka dostała karteczkę Best weteran. No i oczywiście doskonalą i złoty medal. Ona jest interchampion, więc na starość nikt już chyba jej nie skrzywdzi

Posted

Moloska napisał(a):
Draczyn czekam z niecierpliowccia na kubek z Draczka na czele :D
no i oczywiscie ciesze sie z wygranej Pacynki
A czemu nie doczekałaś do końca na wystawie. Przecież daleko do domu nie miałaś???????????

Posted

Wróciłam z dalekiego wyjazdu. W sobotę bylismy na wystawie międzynarodowej w Stuttgardzie (1.300 km w jedną stronę z Białegostoku), a w niedzielę na krajówce w Pradze.
W Stuttgardzie:
a) Leos - ocena doskonała, I lokata, CAC, CACIB, Zwycięzca Badenii i Wirtenbergii,
b) Vidor (King Charles) - ocena dokonała, I lokata, CAC Junior, Zwycięstwo Rasy, Młodzieżowy Zwycięzca Badenii i Wirtenbergii
W Pradze:
a) Leos - ocena doskonała, II lokata
b) Vidor - ocena dokonała, I lokata, CAC junior.
Wystawa w Stuttgardzie bardzo mi się podobała. Jak się wyśpię to napisze trochę więcej owystawie. Ale na pewno była to jedna z najładnieszych wystaw, na jakich do tej pory byłam.
Pozdrawiam

Posted

Hebulka napisał(a):
Własnie Misiaczek, kiedy Twoje piękności zadebiutują na wystawie ?? Bedę obojgu gorąco kibicować !!

Ten chinek na zdjęciu naprawdę imponujacy,ale myśle ze tak na co dzień do pielegnacji to wygodniej bedzie jak Sotuś az tak nie obrośnie;) Taki jaki jest, jest naprawdę piekny !

Dziewczyny, już gdzieś pisałam,że jeśli się zdecyduję na wystawy to w sezonie 2006.Pierwsza sprawa to odchudzić Misię,druga-przygotować do wystaw,aby umiały się zachować na ringu.I tego się najbardziej boję,bo ja sama chyba tego nie będę potrafiła zrobić.No ale zobaczymy,do końca roku jeszcze troszkę czasu,ale jestem coraz bardziej na tak :D .

Posted

Agama napisał(a):
Misiaczku najlepszym preparatem jest amerykanski ,,Sheenum 2000,, u nas w hurtowniach jest dostepny.

Agama,czy ten preparat jest w hurtowniach weterynaryjnych?Jeśli tak,to chyba muszę zamówić go u weta.Czy orientujesz się jaka jest cena?
Ale jeśli polecasz,to chyba warto sprawdzić :D .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...