Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Wiesz, wszystkie psiaki są piękne, dla ich właścicieli, ale te są obiektywnie piękne. Każdy może mieć swoje zdanie co do urody pojedynczych psiaków, ale te psy są po prostu bezdyskusyjnie piękne.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malgosia78 napisał(a):
Wiesz, wszystkie psiaki są piękne, dla ich właścicieli, ale te są obiektywnie piękne. Każdy może mieć swoje zdanie co do urody pojedynczych psiaków, ale te psy są po prostu bezdyskusyjnie piękne.
Poprostu Małgosiu , wszystkie buldożki to cudeńka. Nie ma brzydkich buldożków

Posted

Dzień dobry wszystkim we wtorek:)
Wklejam to co mam. Przy okazji jeszcze raz gratulacje dla cudownych bulików i ich właścicieli:)

Posted

Mojemu mężowi wyjatkowo przypadla do gustu:)
Mam nadzieje, że mam jeszcze jakies foty w domu. Na razie wkleiłam to co mi podesłał. Mam więcej fot tej suczki płowej z Łotwy ale nie chce jej jakos specjalnie wyrózniac i wklejac wiecej fot własnie jej;)
P.S. A reszta bulików z tych co wkleiłam to tez kogos z Was Forumowicze Kochani?:)

Posted

Joss napisał(a):
Mojemu mężowi wyjatkowo przypadla do gustu:)
Mam nadzieje, że mam jeszcze jakies foty w domu. Na razie wkleiłam to co mi podesłał. Mam więcej fot tej suczki płowej z Łotwy ale nie chce jej jakos specjalnie wyrózniac i wklejac wiecej fot własnie jej;)
P.S. A reszta bulików z tych co wkleiłam to tez kogos z Was Forumowicze Kochani?:)
A czy nie masz jakichś fotek tego Amerykanina w podkoszulku, bo ten jego pies to Edi z draczyna. to piękny pies, a jakoś nikt nie robił mu fotek

Posted

Nikt nie me zdjęć Ediego, a to taki sliczne psiątko. Tylko Amerykanin (jego właściciel) ubrał się w podkoszulek bez rę kawów, jak Filip z konopi - powiedziałam mu to . to mnie wyściskał i powiedział I love you, do starszej Pani, no może to tak po amerykańsku. On jest b. ekscentryczny, ale dla mnie najważniejsze, że kocha tego psa i b. dba o niego

Posted

Draczyn troszeczkę spóżnione ale z wyrazami pełnego podziwu dla pięknych piesków, hodowców i ich właścicieli

SERDECZNE GRATULACJE za ich sukcesy :klacz: :klacz: :klacz:

:laola: :laola:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Alutka napisał(a):
Draczyn troszeczkę spóżnione ale z wyrazami pełnego podziwu dla pięknych piesków, hodowców i ich właścicieli

SERDECZNE GRATULACJE za ich sukcesy :klacz: :klacz: :klacz:

:laola: :laola:

:D dobrego nigdy za wiele
Dzięki serdeczne Alutka. Jesteś kochana, że pamiętałaś. Wcale nie zapóżno, w sam raz po wczorajszym. Ogromnie mi miło

Posted

PSY
klasa szczeniąt
3276 DRUPI Baflo - ?
3327 Stellanova SHEEP - ?

klasa młodzieży
3278 ALEX Beżowe Brzdące - dosk
3279 AMBARAS Brawado - bdb
3280 ANGELO HUDSON Minimolos - dosk.4
3281 BARNABA Francuska Miłość - dosk 3
3282 DIDO Mali-Box - dosk
3283 EDDY SCHECKER Draczyn - dosk.2
3284 JANTAR Admiror - bdb
3285 PONT DE ELKA Gyvybes Zyme - bdb
3286 SHARM la Palette Plaisant - dosk.1, Zwycięstwo Młodzieży, Mł.Zw.Polski '05

klasa pośrednia
3287 BARON Bul-Staf - dosk 4
3288 BORYS Mink - dosk 2
3289 DETAL Pro Publico Bono - bdb
3290 EXCITING ME Action Alet - dosk.1, CWC
3291 LORD Mali-Box - dosk
3292 MATTI Matuchowa Frajda - dosk.3

klasa otwarta
3293 ARGUS z Piotrowego Sadu - dosk
3294 ATOS Franse Bodyguard - bdb
3295 GAWEŁ Draczyn - nb
3296 ILIA IMPREZOWICZ 100-Pociech - dosk
3297 IVO Admiror - dosk.2
3298 LEOS GOLD VANKA for Palevych Buldogov - dosk.1, CWC
3299 MAYLO z Migdałowej - dosk4
3300 RONIN Mały Gladiator - dosk.3
3301 ZORIN z Bartoszowej Zagrody - dosk

klasa championów
3302 GUSTAW Mieszko i Jagienka - dosk.1, CWC, CACIB, NPwR, Zw.Polski '05
3303 Red Blooded KLOD - dosk.2, r.CACIB

SUKI
klasa szczeniąt
3304 BIANKA Sto Pręg - ?
3305 DAKOTA Baflo - ?
3306 GAJA Magdusiowe Plemię - ?

klasa młodzieży
3307 AISCHA STAR Minimolos - dosk.
3308 ARIZONA Beżowe Brzdące - ?
3309 BARA pod Pigwą - ?
3310 DODA z Cocolandu - ?
3311 DRACZNA DRAKA Draczyn - dosk.1, Zwycięstwo Młodzieży, Mł.Zw.Polski '05
3312 DUDA-JO To-Jo - dosk 4
3313 JONIA Admiror - ?
3314 MAJA To Lubię - ?
3315 MIRABELL-TARDES To Lubię - dosk 2
3316 RACHELA Mar-Gos - ?
3317 SALOME Zona Bulls - ?
3318 TOSIA z Przyzwoitej Wioski - dosk 3

klasa pośrednia
3319 FERBI-FIBI Draczyn - dosk.4
3320 FIGA FRYGA Chmiel L.A. - ?
3321 MAKSIMA Mambo - ?
3322 MAŁA MI Matuchowa Frajda - dosk.3
3323 PELA z Bartoszowej Zagrody - ?
3324 PENNY Gorzowska Panorama - ?
3325 PYZA z Bartoszowej Zagrody - ?
3326 ROSE Mały Gladiator - ?

klasa otwarta
3327 ARTEMIDA Franse Bodyguard - ?
3328 ARTEMIDA EMIR Czort - ?
3329 CHERRY Czort - ?
3330 DARLA Duma Bojarów - ?
3331 DITA Srdce Evropy - dosk 2, r. CACIB
3332 DUMNA Werus - ?
3333 JENEVIEVA RENUAR iz Palevyh Buldogov - dosk.1, CWC, CACIB, NSwR, Zw.Polski '05, BOB
3334 LULA Mar-Gos - ?
3335 MEGAN z Migdałowej - ?
3336 TSAREVNA NESMEYANA iz Doma Turlaj - ?

klasa weteranów
3337 PACYNKA Draczyn - dosk.1

Psy zapisywalam, pozniej musialam przygotowywac kingi. Moze ktos uzupelni

Posted

Stawka z Kielc
Sędzia: Małgorzata Ziąbka - 23 buldozki
Psy
młodzieży
BIBER Sto Pręg
CEZAR Matasz
CYPRYS Matasz
HARMONIUSZ Pro Publico Bono
pośrednia
AMOR OF LOVE Król Arlekin
ELTON Draczyn
EXCITING ME Action Alet
La Palette Plasant SHARM
otwarta
MAYLO z Migdałowej

Suki
młodzieży
BALBINA Sto Pręg
BERTA Sto Pręg
BEZA Sto Pręg
BRENDA Sto Pręg
GAJA Magdusiowe Plemię
pośrednia
BRANDY Orestes
MARGOT To Lubię
POLA Mali-Box
SIL'VIA
SNIEŻYNKA To Co Najlepsze
otwarta
AMBER OF LOVE Król Arlekin
BARBIE z Zielonego Sącza
MEGAN z Migdałowej
championów
GIENIA FILUTKA od Rudej Wiedźmy

Posted

Myślimy z mężem, że Edi mógł wygrać, gdyby byl lepiej wystawiany - odpowiedni strój właścicela i odpowiednie zachowanie byłyby wskazane - właściciel Ediego gadał z ludźmi poza ringiem, tak prowadził psa, że spadała mu smycz, zagapiał się... Piesek, który wygrał bardzo nam sie podobał, miał urok i świtnie się prezentował, ale obiektywnie rzecz ujmując w tej klasie Edi był najbardziej typowym i buldożkowatym buldożkiem - moim zdaniem.

Posted

ats napisał(a):
Myślimy z mężem, że Edi mógł wygrać, gdyby byl lepiej wystawiany - odpowiedni strój właścicela i odpowiednie zachowanie byłyby wskazane - właściciel Ediego gadał z ludźmi poza ringiem, tak prowadził psa, że spadała mu smycz, zagapiał się... Piesek, który wygrał bardzo nam sie podobał, miał urok i świtnie się prezentował, ale obiektywnie rzecz ujmując w tej klasie Edi był najbardziej typowym i buldożkowatym buldożkiem - moim zdaniem.
Toteż zwróciłam mu póżniej uwagę, tak na przyszłość, ale nie wiem czy to coś pomoże. On jest Amerykaninem (nie mówi po polsku) i to takie amerykańskie "dziecko szczęścia}. U nich takie zachowanie na ringu może być normalne, a u nas jednak jest inaczej

Posted

Zgadzam się z Wami. Edi wyraznie sie wyrózniał w swojej klasie.
Szkoda,że uroda psa nie jest na 1 miejscu przy ocenianiu go przez sedziego :o Szczerze mówiąc nigdy tego nie pojmę. :-?
Super wyszkolony, pieknie prezentujacy się pies, wyraznie odbiegajacy od ideału buldoziej urody ma bardzo duze szanse na wygrywanie na naszych wystawach w przeciewieństwie do mniej wyuocznych, pięknych psów.Kiedyś jak nie miałam o wystawach bladego pojecia,a rozgladałam się za bf, wrażenie na mnie robiły wyniki wystawowe danego psa,że jest pewnie super itd i warto po takim mieć szczenie...Niestety w ten sposób mogłam trafic na nieciekawego psa o super manierach wystawowych - a tego się raczej nie dziedziczy.. :wink: Tak wiec wole piekne psy,choc czaem bardzo pomijane i krzywdzone na wystawach !!
A EDI z pewnością zalicza sie do wyjatkowo pieknych buldozków !!!!

Posted

Ten odbiegający od ideału buldożej urody pies, który zdobył Zw. Mł., nigdy nie był szkolony. Jesli pies ma szyję a głowa nie wyrasta mu prosto z barków, jeśli się nie toczy jak tłusty wałek na króciutkich nogach tylko porusza się sprawnie i z gracją, jeśli nie charczy i ma taki grzbiety jak ten odbiegający od ideału buldożej urody.
To ja jestem za takim "odbiegającym" :ylsuper:

Posted

Hebulka napisał(a):
Zgadzam się z Wami. Edi wyraznie sie wyrózniał w swojej klasie.
Szkoda,że uroda psa nie jest na 1 miejscu przy ocenianiu go przez sedziego :o Szczerze mówiąc nigdy tego nie pojmę. :-?
Super wyszkolony, pieknie prezentujacy się pies, wyraznie odbiegajacy od ideału buldoziej urody ma bardzo duze szanse na wygrywanie na naszych wystawach w przeciewieństwie do mniej wyuocznych, pięknych psów.

Chodzi mi o to, że każdemu podoba sie co innego i to nie znaczy że jeśli cos się komuś nie podoba to aż tak odbiega od ideału ;)

Posted

PW napisał(a):
Ten odbiegający od ideału buldożej urody pies, który zdobył Zw. Mł., nigdy nie był szkolony. Jesli pies ma szyję a głowa nie wyrasta mu prosto z barków, jeśli się nie toczy jak tłusty wałek na króciutkich nogach tylko porusza się sprawnie i z gracją, jeśli nie charczy i ma taki grzbiety jak ten odbiegający od ideału buldożej urody.
To ja jestem za takim "odbiegającym" :ylsuper:

Ja też Cię nie bardzo rozumiem. :o
I mam wrazenie ze też mnie nie zrozumiałes.
Nie pisałam o konkretnym psie jako tym odbiegającym a Ty piszesz chyba o jakims konkretnym ??
Mówie co często,a nawet bardzo często obserwuje ostatnio na naszych wystawach.Nasuneło mi się to a pro po Ediego bo mowilismy ze postawa jego wystawcy kiepsko wplynela lub mogła wpłynac na jego ocene.
I o to mi wlasnie chodzi,ze nie tylko pies-jego uroda jest oceniana,tylko cała otoczka.
Moja Hebe sie raz zakrztusiła na ringu i przystanela na chwile,po czym sedzina przzynajac jej III lokate powiedziala "ta suka byłaby pierwsza gdyby lepiej szla".Mnie to osłabia,bo jak uwaza ze nalezy jej sie III lokata to ok,ale argumentujac to w taki sposob jest dla mnie bzdurą !!!!

Posted

PW, byłabym wdzięczna, gdybyś jasno napisała o co Ci chodzi, bo takie niedomówienia niczego dobrego nie wróżą. Napisz poprostu - nie ma potrzeby się czaić - podyskutujemy. Hebulkę rozumiem całkowicie, a twoja wypowiedż nadal jest dla mnie niejasna

Posted

ats napisał(a):

[quote name='"Hebulka"Zgadzam się z Wami. Edi wyraznie sie wyrózniał w swojej klasie.
Szkoda,że uroda psa nie jest na 1 miejscu przy ocenianiu go przez sedziego Szczerze mówiąc nigdy tego nie pojmę.
Super wyszkolony, pieknie prezentujacy się pies, wyraznie odbiegajacy od ideału buldoziej urody ma bardzo duze szanse na wygrywanie na naszych wystawach w przeciewieństwie do mniej wyuocznych, pięknych psów.[/quote']

No chyba z Waszych wypowiedzi jasne jest, że rozmowa dotyczy klasy młodzieży i 2 psów:
EDiego - psa, który "się wyrózniał" i jest "bardziej buldożkowaty", ale nie szkolony i nieumiejętnie wystawiony
i
Sharma - który jest mniej buldożkowaty, wyraźnie odbiega od ideału buldoziej urody i rzekomo szkolony ;)

Posted

PW napisał(a):
[quote name='ats']Myślimy z mężem, że Edi mógł wygrać, gdyby byl lepiej wystawiany - odpowiedni strój właścicela i odpowiednie zachowanie byłyby wskazane - właściciel Ediego gadał z ludźmi poza ringiem, tak prowadził psa, że spadała mu smycz, zagapiał się... Piesek, który wygrał bardzo nam sie podobał, miał urok i świtnie się prezentował, ale obiektywnie rzecz ujmując w tej klasie Edi był najbardziej typowym i buldożkowatym buldożkiem - moim zdaniem.

Szkoda,że uroda psa nie jest na 1 miejscu przy ocenianiu go przez sedziego Szczerze mówiąc nigdy tego nie pojmę.
Super wyszkolony, pieknie prezentujacy się pies, wyraznie odbiegajacy od ideału buldoziej urody ma bardzo duze szanse na wygrywanie na naszych wystawach w przeciewieństwie do mniej wyuocznych, pięknych psów.[/quote">
"Hebulka"Zgadzam się z Wami. Edi wyraznie sie wyrózniał w swojej klasie.
Super wyszkolony, pieknie prezentujacy się pies, wyraznie odbiegajacy od ideału buldoziej urody ma bardzo duze szanse na wygrywanie na naszych wystawach w przeciewieństwie do mniej wyuocznych, pięknych psów.[/quote napisał(a):

No chyba z Waszych wypowiedzi jasne jest, że rozmowa dotyczy klasy młodzieży i 2 psów:
EDiego - psa, który "się wyrózniał" i jest "bardziej buldożkowaty", ale nie szkolony i nieumiejętnie wystawiony
i
Sharma - który jest mniej buldożkowaty, wyraźnie odbiega od ideału buldoziej urody i rzekomo szkolony ;)
Niepotrzebnie tak sie obruszasz. Już gdzieś w tym topiku pisałam, że jeśli pies jest na pudle, t.zn., że jest to ładny bulożek, a lokaty zależą od upodobań sędziego. Jeden woli białe , drugi pręgusy, a trzeci łaciatki. Niewątpliwie nie jestes nowicjuzem, często wystawiasz i umiesz to robić, a Amerykanin był 2gi raz w życiu nz wystawie i pojęcia nie ma o wystawianiu. Hebulka nic złego nie napisała. Ona zna się n bf i poprostu Edi bardziej jej się podobał. Sama dobrze wiesz, jaki wplyw ma wystawianie na lokatę. Wszyscy to dobrze wiemy. To jest konkurs piękności i pies musi się dobrze zaprezentować. Nie bardzo więc rozumiem tą dykusję. Każdy ma prawo mieć takie, czy inne upodobania. A prawie dla każdego właściciela, jego pies jest najpiękniejszy. Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...