matrix..... Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Draczyn napisał(a):matrix..... napisał(a):Draczyn w ubiegłym roku Matyas sędziował w Zabrzu mojego psa / husky /, zwyciężyliśmy klasę os dostaliśmy cwc Carragan nadal nie jestem przekonany co do zgłoszenia na wystawę Matrixa do Zabrza, to zaraz tydzień po Rybniku i trochę finansowo krucho bo zgłosiłem Matrixa na 2 x cacib do Tata na Węgrzech. A Zabrze tak drogie prawie jak międzynarodówka i osobiście nie podoba mi się to miejsce wystawy ... Co do sędziny to dostaliśmy w ubiegłym roku ładny opis, nie dostaliśmy rasy ale o tym głównie zadecydowała asystentka ... :(Ale jeśli już Ty będziesz w Zabrzu to szkoda nie wziąsć psa. A sędzina może uzna, że od zeszłego roku wyładnial w ubiegłym roku jej się nawet podobał :) choć może faktycznie zgłoszę, bo gdybyśmy nie otrzymali cwc w Rybniku to możew Zabrzu dostaniemy i tam zakończymy championat wystawowy dorosły, tak czy tak z Carragan na pewno Was poszukamy :)
Draczyn Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 Ale to z wiekiem może się wyrównać, jest teraz tyleróznych odżywek i preparatów, ze można mu w tym pomoc
matrix..... Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 carragan napisał(a):Ale charci ring w ubieglym roku byl niczego sobie :wink: Co do wystaw zagranicznych....No coz,ja sie twardo wciaz trzymam postanowienia ze czekam do 3roku zycia.I jaknarazie staram sie nie miekknac :wink: :lol: Szczegolnie,ze jednak Malenstwo ponosi konsekwencje choroby w szczeniectwie i tyl ma zdecydowanie slabiej rozwiniety niz front :roll: Ale co sie odwlecze to nie uciecze,w koncu mamy jeszcze czas :evilbat: czyli w przyszłym roku ruszasz na podbój zagranicznych ringów :), zobaczę jak nam pójdzie na Węgrzech, potem na pewno zgłoszę do Trencina na Słowację
Draczyn Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 Draczyn napisał(a):Ale to z wiekiem może się wyrównać, jest teraz tyleróznych odżywek i preparatów, ze można mu w tym pomocTo było skierowane ddo Carragan. Zapomniałam o cytacie
tunio Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Draczyn,nie trzeba zadnych odzywek i preparatow,trzeba tylko czasu :fadein: A go mamy pod dostatkiem :fadein:
JustynaJK Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Draczyn napisał(a):JustynaJK napisał(a):napewno to zrobię! Dziś mój onek znów baraszkował ze swoją zaprzyjażnioną buldożką,jak na niego ma do niej św cierpliwość i świetnie wyglądają razem w biegu!A nie wiesz przypadkiem co to za bldożka. Jestem ciekawa, bo może to moja rodzina no niestety to jest suka bez papierów,pisałam już kiedyś
Draczyn Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 JustynaJK napisał(a):Draczyn napisał(a):JustynaJK napisał(a):napewno to zrobię! Dziś mój onek znów baraszkował ze swoją zaprzyjażnioną buldożką,jak na niego ma do niej św cierpliwość i świetnie wyglądają razem w biegu!A nie wiesz przypadkiem co to za bldożka. Jestem ciekawa, bo może to moja rodzina no niestety to jest suka bez papierów,pisałam już kiedyśFaktycznie - sleroza
tunio Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 matrix..... napisał(a):carragan napisał(a):Ale charci ring w ubieglym roku byl niczego sobie :wink: Co do wystaw zagranicznych....No coz,ja sie twardo wciaz trzymam postanowienia ze czekam do 3roku zycia.I jaknarazie staram sie nie miekknac :wink: :lol: Szczegolnie,ze jednak Malenstwo ponosi konsekwencje choroby w szczeniectwie i tyl ma zdecydowanie slabiej rozwiniety niz front :roll: Ale co sie odwlecze to nie uciecze,w koncu mamy jeszcze czas :evilbat: czyli w przyszłym roku ruszasz na podbój zagranicznych ringów :), Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to tak :D W koncu trzeba mu intera skonczyc :wink:
Draczyn Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 carragan napisał(a):Draczyn,nie trzeba zadnych odzywek i preparatow,trzeba tylko czasu :fadein: A go mamy pod dostatkiem :fadein:No to tymlepiej, czas wszystko goi i nic nie kosztuje
JustynaJK Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 carragan napisał(a):matrix..... napisał(a):carragan napisał(a):Ale charci ring w ubieglym roku byl niczego sobie :wink: Co do wystaw zagranicznych....No coz,ja sie twardo wciaz trzymam postanowienia ze czekam do 3roku zycia.I jaknarazie staram sie nie miekknac :wink: :lol: Szczegolnie,ze jednak Malenstwo ponosi konsekwencje choroby w szczeniectwie i tyl ma zdecydowanie slabiej rozwiniety niz front :roll: Ale co sie odwlecze to nie uciecze,w koncu mamy jeszcze czas :evilbat: czyli w przyszłym roku ruszasz na podbój zagranicznych ringów :), Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to tak :D W koncu trzeba mu intera skonczyc :wink: a już zaczęty?
tunio Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 JustynaJK napisał(a):carragan napisał(a):matrix..... napisał(a):carragan napisał(a):Ale charci ring w ubieglym roku byl niczego sobie :wink: Co do wystaw zagranicznych....No coz,ja sie twardo wciaz trzymam postanowienia ze czekam do 3roku zycia.I jaknarazie staram sie nie miekknac :wink: :lol: Szczegolnie,ze jednak Malenstwo ponosi konsekwencje choroby w szczeniectwie i tyl ma zdecydowanie slabiej rozwiniety niz front :roll: Ale co sie odwlecze to nie uciecze,w koncu mamy jeszcze czas :evilbat: czyli w przyszłym roku ruszasz na podbój zagranicznych ringów :), Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to tak :D W koncu trzeba mu intera skonczyc :wink: a już zaczęty? Tak,w maju,w Lodzi :D Bylam tym bardziej zdumiona,ze wniosek dostal nie dosc,ze od wloskiego sedziego to jeszcze przed zaczatkami "transformacji" :wink: :lol:
matrix..... Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 jak juz w temacie buldożków bez papierów to muszę napisać, że w ubiegłym roku podczas spacerów z moimi psami dość często spotykaliśmy właściciela z buldożką młodą śliczną ciemną pręgowaną. Była bardzo radosna na spacerach, parę razy nawet rozmawiałem z właścicielem i wtedy dowiedziałem się, że to suczka bez rodowodu. Teraz ich nie spotykam może się wyprowadzili ze Skoczowa? a ładnych parę lat tem jakieś 14 moi znajomi kupili buldożka psa oczywiście bez rodowodu ze sklepu zoologicznego. Nabyli go z litości, byli z niego bardzo zadowoleni. Był bardzo duży jak na buldożka tzn wysoki, może miał domieszkę jakiejś innej rasy nie wiem. Swego czasu sklepy zoologiczne głownie w Cieszynie sprzedawały szczenięta róznych ras, a sprowadzały je z Czech gdzie psów bez rodowodu rasowych jest całe mnóstwo.
Draczyn Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 JustynaJK napisał(a):carragan napisał(a):matrix..... napisał(a):carragan napisał(a):Ale charci ring w ubieglym roku byl niczego sobie :wink: Co do wystaw zagranicznych....No coz,ja sie twardo wciaz trzymam postanowienia ze czekam do 3roku zycia.I jaknarazie staram sie nie miekknac :wink: :lol: Szczegolnie,ze jednak Malenstwo ponosi konsekwencje choroby w szczeniectwie i tyl ma zdecydowanie slabiej rozwiniety niz front :roll: Ale co sie odwlecze to nie uciecze,w koncu mamy jeszcze czas :evilbat: czyli w przyszłym roku ruszasz na podbój zagranicznych ringów :), Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to tak :D W koncu trzeba mu intera skonczyc :wink: a już zaczęty?A Ty Justyna na rigu, to jako sędzia, asystent , czy gospodarz
JustynaJK Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 hmmm to pierwsze,ale nie lubię się z tym obnosić :-?
matrix..... Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 JustynaJK napisał(a):hmmm to pierwsze,ale nie lubię się z tym obnosić :-? tak mi się od dłuższego czasu wydawało 8)
JustynaJK Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 matrix..... napisał(a):JustynaJK napisał(a):hmmm to pierwsze,ale nie lubię się z tym obnosić :-? tak mi się od dłuższego czasu wydawało 8) dlaczego jeśli mogę zapytać?
matrix..... Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 bo masz wiedzę konkretną, często piszesz o owczarkach no i Justyna JK jak dostałem ulotkę z Chorzowa to byłem prawie pewien a teraz to potwierdziłaś.
JustynaJK Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 no tak,ale do Chorzowa zaproszono mnie w zastępstwie,więc nawet nie wiedziałam,że jestem na ulotkach ale miło mi bedzie Was wszystkich poznać :) i juz się cieszę na Zabrze,jeszcze muszę wykombinować wolne w pracy!
Draczyn Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 JustynaJK napisał(a):matrix..... napisał(a):JustynaJK napisał(a):hmmm to pierwsze,ale nie lubię się z tym obnosić :-? tak mi się od dłuższego czasu wydawało 8) dlaczego jeśli mogę zapytać?Nie rozumiem dlaczego. przeciaż, aby zostaćsędzią, to trzeba si nieżle napocć, więc powinnaś być z tego dumna. Moim zdanie jest się czy chwalić
matrix..... Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 no tak ciekawie będzie w Chorzowie paru znajomych sędziów i asystentów :) Jak tylko czas pozwoli przyjdę popatrzeć na ocenę w ringu owczarków, zajrzę do ozdobnych, tam ocenia Germanika. U nas w ringu chartów sędzina z Belgii znana hodowczyni whippetów, z ciekawości jadę do niej po opis Matrixa.
JustynaJK Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 jak się kocha kynologię w pełny tego słowa znaczeniu i siedzi w tym od dzieciństwa to zostać sędzią wcale nie jest trudno! to był chyba mój najłatwiejszy egzamin w życiu,a przeszłam ich z kilkadziesiąt
JustynaJK Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 a zawsze mi się wydaje,że jestem taka anonimowa :)
Draczyn Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 JustynaJK napisał(a):jak się kocha kynologię w pełny tego słowa znaczeniu i siedzi w tym od dzieciństwa to zostać sędzią wcale nie jest trudno! to był chyba mój najłatwiejszy egzamin w życiu,a przeszłam ich z kilkadziesiątMnie też kiedyś Pa Lubowizki namawiał , aby koniecznie przystąpiła do egzaaminu, ale ja zdecydowanie nie miałam na to czasu :praca zawodowa, dieci, psy i jeszcze egzaminy kynologiczne, to było zupełnie nierealne, no a teraz to już za póżno i raczej zdecydwanie wolę się poświęcić hodowli, a jeno z drugi też trudno połączyć. Woę zawsze robić jedno , a dobrzeniż si rozdrabniać, ale podziwiam ludzi, którzy potrafią wszystko robić dobrze
Recommended Posts