Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Draczyn napisał(a):
matrix..... napisał(a):
Draczyn w ubiegłym roku Matyas sędziował w Zabrzu mojego psa / husky /, zwyciężyliśmy klasę os dostaliśmy cwc

Carragan nadal nie jestem przekonany co do zgłoszenia na wystawę Matrixa do Zabrza, to zaraz tydzień po Rybniku i trochę finansowo krucho bo zgłosiłem Matrixa na 2 x cacib do Tata na Węgrzech. A Zabrze tak drogie prawie jak międzynarodówka i osobiście nie podoba mi się to miejsce wystawy ... Co do sędziny to dostaliśmy w ubiegłym roku ładny opis, nie dostaliśmy rasy ale o tym głównie zadecydowała asystentka ... :(
Ale jeśli już Ty będziesz w Zabrzu to szkoda nie wziąsć psa. A sędzina może uzna, że od zeszłego roku wyładnial

w ubiegłym roku jej się nawet podobał :) choć może faktycznie zgłoszę, bo gdybyśmy nie otrzymali cwc w Rybniku to możew Zabrzu dostaniemy i tam zakończymy championat wystawowy dorosły, tak czy tak z Carragan na pewno Was poszukamy :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

carragan napisał(a):
Ale charci ring w ubieglym roku byl niczego sobie :wink:
Co do wystaw zagranicznych....No coz,ja sie twardo wciaz trzymam postanowienia ze czekam do 3roku zycia.I jaknarazie staram sie nie miekknac :wink: :lol: Szczegolnie,ze jednak Malenstwo ponosi konsekwencje choroby w szczeniectwie i tyl ma zdecydowanie slabiej rozwiniety niz front :roll: Ale co sie odwlecze to nie uciecze,w koncu mamy jeszcze czas :evilbat:

czyli w przyszłym roku ruszasz na podbój zagranicznych ringów :), zobaczę jak nam pójdzie na Węgrzech, potem na pewno zgłoszę do Trencina na Słowację

Posted

Draczyn napisał(a):
Ale to z wiekiem może się wyrównać, jest teraz tyleróznych odżywek i preparatów, ze można mu w tym pomoc
To było skierowane ddo Carragan. Zapomniałam o cytacie

Posted

Draczyn napisał(a):
JustynaJK napisał(a):
napewno to zrobię!
Dziś mój onek znów baraszkował ze swoją zaprzyjażnioną buldożką,jak na niego ma do niej św cierpliwość i świetnie wyglądają razem w biegu!
A nie wiesz przypadkiem co to za bldożka. Jestem ciekawa, bo może to moja rodzina

no niestety to jest suka bez papierów,pisałam już kiedyś

Posted

JustynaJK napisał(a):
Draczyn napisał(a):
JustynaJK napisał(a):
napewno to zrobię!
Dziś mój onek znów baraszkował ze swoją zaprzyjażnioną buldożką,jak na niego ma do niej św cierpliwość i świetnie wyglądają razem w biegu!
A nie wiesz przypadkiem co to za bldożka. Jestem ciekawa, bo może to moja rodzina

no niestety to jest suka bez papierów,pisałam już kiedyś
Faktycznie - sleroza

Posted

matrix..... napisał(a):
carragan napisał(a):
Co do wystaw zagranicznych....No coz,ja sie twardo wciaz trzymam postanowienia ze czekam do 3roku zycia.I jaknarazie staram sie nie miekknac :wink: :lol: Szczegolnie,ze jednak Malenstwo ponosi konsekwencje choroby w szczeniectwie i tyl ma zdecydowanie slabiej rozwiniety niz front :roll: Ale co sie odwlecze to nie uciecze,w koncu mamy jeszcze czas :evilbat:

czyli w przyszłym roku ruszasz na podbój zagranicznych ringów :),

Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to tak :D W koncu trzeba mu intera skonczyc :wink:

Posted

carragan napisał(a):
Draczyn,nie trzeba zadnych odzywek i preparatow,trzeba tylko czasu :fadein: A go mamy pod dostatkiem :fadein:
No to tymlepiej, czas wszystko goi i nic nie kosztuje

Posted

carragan napisał(a):
matrix..... napisał(a):
carragan napisał(a):

Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to tak :D W koncu trzeba mu intera skonczyc :wink:

a już zaczęty?

Posted

JustynaJK napisał(a):
carragan napisał(a):
matrix..... napisał(a):
carragan napisał(a):

a już zaczęty?

Tak,w maju,w Lodzi :D Bylam tym bardziej zdumiona,ze wniosek dostal nie dosc,ze od wloskiego sedziego to jeszcze przed zaczatkami "transformacji" :wink: :lol:

Posted

jak juz w temacie buldożków bez papierów to muszę napisać, że w ubiegłym roku podczas spacerów z moimi psami dość często spotykaliśmy właściciela z buldożką młodą śliczną ciemną pręgowaną. Była bardzo radosna na spacerach, parę razy nawet rozmawiałem z właścicielem i wtedy dowiedziałem się, że to suczka bez rodowodu. Teraz ich nie spotykam może się wyprowadzili ze Skoczowa?

a ładnych parę lat tem jakieś 14 moi znajomi kupili buldożka psa oczywiście bez rodowodu ze sklepu zoologicznego. Nabyli go z litości, byli z niego bardzo zadowoleni. Był bardzo duży jak na buldożka tzn wysoki, może miał domieszkę jakiejś innej rasy nie wiem.
Swego czasu sklepy zoologiczne głownie w Cieszynie sprzedawały szczenięta róznych ras, a sprowadzały je z Czech gdzie psów bez rodowodu rasowych jest całe mnóstwo.

Posted

JustynaJK napisał(a):
carragan napisał(a):
matrix..... napisał(a):
carragan napisał(a):

a już zaczęty?
A Ty Justyna na rigu, to jako sędzia, asystent , czy gospodarz

Posted

matrix..... napisał(a):
JustynaJK napisał(a):
hmmm to pierwsze,ale nie lubię się z tym obnosić :-?

tak mi się od dłuższego czasu wydawało 8)

dlaczego jeśli mogę zapytać?

Posted

no tak,ale do Chorzowa zaproszono mnie w zastępstwie,więc nawet nie wiedziałam,że jestem na ulotkach
ale miło mi bedzie Was wszystkich poznać :) i juz się cieszę na Zabrze,jeszcze muszę wykombinować wolne w pracy!

Posted

JustynaJK napisał(a):
matrix..... napisał(a):
JustynaJK napisał(a):
hmmm to pierwsze,ale nie lubię się z tym obnosić :-?

tak mi się od dłuższego czasu wydawało 8)

dlaczego jeśli mogę zapytać?
Nie rozumiem dlaczego. przeciaż, aby zostaćsędzią, to trzeba si nieżle napocć, więc powinnaś być z tego dumna. Moim zdanie jest się czy chwalić

Posted

no tak ciekawie będzie w Chorzowie paru znajomych sędziów i asystentów :) Jak tylko czas pozwoli przyjdę popatrzeć na ocenę w ringu owczarków, zajrzę do ozdobnych, tam ocenia Germanika.
U nas w ringu chartów sędzina z Belgii znana hodowczyni whippetów, z ciekawości jadę do niej po opis Matrixa.

Posted

jak się kocha kynologię w pełny tego słowa znaczeniu i siedzi w tym od dzieciństwa to zostać sędzią wcale nie jest trudno!
to był chyba mój najłatwiejszy egzamin w życiu,a przeszłam ich z kilkadziesiąt

Posted

JustynaJK napisał(a):
jak się kocha kynologię w pełny tego słowa znaczeniu i siedzi w tym od dzieciństwa to zostać sędzią wcale nie jest trudno!
to był chyba mój najłatwiejszy egzamin w życiu,a przeszłam ich z kilkadziesiąt
Mnie też kiedyś Pa Lubowizki namawiał , aby koniecznie przystąpiła do egzaaminu, ale ja zdecydowanie nie miałam na to czasu :praca zawodowa, dieci, psy i jeszcze egzaminy kynologiczne, to było zupełnie nierealne, no a teraz to już za póżno i raczej zdecydwanie wolę się poświęcić hodowli, a jeno z drugi też trudno połączyć. Woę zawsze robić jedno , a dobrzeniż si rozdrabniać, ale podziwiam ludzi, którzy potrafią wszystko robić dobrze

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...