Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

misiaczek napisał(a):
tak,ale wyniki będą za tydzień :D
Wiem, ale dobrze by było gdybyś się postarała. Coś niespotykanie dużo ych buldożków u Was. A może wiesz kto sędziuje

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i dzień zakończył się całkiem przyjemnie.
Kot o którym pisałam został dzisiaj pojmany i zdjęto mu w końcu ten koszmarny słoik z głowy. Mam nadzieję , że będzie żył.
Paradowałam dzisiaj na ringu honorowym z trzema psami ( najpiękniejszy weteran -buldog , najpiękniejsze szczenię -chihuahua , zwycięzca rasy chihuahua).
Największą satysfakcję sprawiła mi ocena weteranów buldożków . Cała stawka sztuk 4 należała do mnie i jedynie one jako jedyne buldogi tego dnia zostały ocenione jako doskonałe.
Zawsze wierzyłam w swoje "staruchy "
Oto opisy
1) PIRANIA Draczyn " 8 letnia , dobrego formatu i o dobrych proporcjach , w bardzo dobrej kondycji wystawowej "
2)DONNA MARY Tangulska Góra "8 letnia w dobrej kondycji wystawowej , ładnie proporcjonalnie zbudowana "
3)PESTKA Piaśnicka Chata "12 letnia w bardzo dobrej kondycji wystawowej o dobrych proporcjach , ładnie ruszająca się "
4) CYNTHIA Hokus Pokus "( 9 letnia dobrego formatu w dobrej kondycji wystawowej "
To wielka przyjemność pokazywać się w tak doborowym towarzystwie.

Posted

elżbietarusos napisał(a):
No i dzień zakończył się całkiem przyjemnie.
Kot o którym pisałam został dzisiaj pojmany i zdjęto mu w końcu ten koszmarny słoik z głowy. Mam nadzieję , że będzie żył.
Paradowałam dzisiaj na ringu honorowym z trzema psami ( najpiękniejszy weteran -buldog , najpiękniejsze szczenię -chihuahua , zwycięzca rasy chihuahua).
Największą satysfakcję sprawiła mi ocena weteranów buldożków . Cała stawka sztuk 4 należała do mnie i jedynie one jako jedyne buldogi tego dnia zostały ocenione na doskonałą.
Zawsze wierzyłam w swoje "staruchy "
Ela , cieszę się razem z Tobą, .Już wcześniej składałam Ci gratulacje za BOBa chiuały (pewnie nie tak sięto pisze), no ale aż mi się nie chce wierzyć, że weterany wygrał budożek, to wspaniała nowina. Wiwlkie gratulacje. A kto robil weterany?

Posted

Draczyn , no niestety weteranów nie wygrał buldożek .
To że z nim paradowałam nie było niestety jednoznaczne z wygraniem.
Sędzia nie zwróciła nawet uwagi na PIRANIE , na rinu głównym , podobnie zresztą jak na szczenię. Wystawianie ozdobniaka ,tylko wtedy ma sens , gdy sędziuje ktoś od ozdobnych zainteresowany rasą . Niestety sędzia miała inne sympatie , i jest to zrozumiałe.Wśród takich piękności , ważne są już tylko emocje związane z daną rasą , a nie uroda psa, bo te na ringu honorowym wszystkie były naprawde bardzo ładne.

Posted

A ja już si cieszyłam, że nareszcieuhonorowano buldożki, tak przynajmniej zrozumiałam, ale dzielna jesteś, że wystawiłaś aż 4 staruszki i należa Ci się za to wielkie brawa. No i fajnie, że kotek dobrze skończył, bo to byłaby straszna śmierć ze słoikiem na głowie. Jeszcze raz serdecznie gratuluję i nie myśl, że to dlatego, że Pirania, bo to twoja zasługa, ze jest ona w dobrej kondycji

Posted

Jak czytam o kocie ze słoikiem na głowie... po prostu jak z jakiejść książki, albo z "Przystanku alaska"...
Jak dobrze, że juz po wszystkim...

Posted

Wystawa międzynarodowa Mlada Boleslav(Czechy) 4.09.2005
Buldogi francuskie 23 Sędzia Zdenek Kliment CZ
Psy - 11
Młodzież - 3
GAIUS POTALA DALAJLAMA – doskonała 2
LEOS GOLD VANKA FOR PALEVYH BULDOGOV – doskonała 1, Zw. Mł.
ULLI Z VLCICH SKAL - nieobecny
Pośrednia - 2
ALIGATOR CANIS BULL – bdb 2
SIMON IZ PALEVYH BULDOGOV – doskonała 1, CAC
Otwarta - 4
AMOR OD ANEZKY - db
BONZO SUVEREN – doskonała 1, CAC, CACIB
BUBU STRAZNI PES – bdb 3
XERXES SUVEREN – doskonała 2, res.CAC
Championi - 2
ADVETIROS TUROM ID DOMA EDISONYA – bdb 2
RED BLOODED MARCUS – doskonała 1, CAC, res. CACIB
Suki - 12
Młodzież - 2
AISCHA LEYLA Z ALTHANU JOHANKA – bdb 1
ZAFFIA GOODSHAPE’S - db
Pośrednia - 2
HERMINA CMOUDOVO SRDCE - nieobecny
IVCA SUVEREN – doskonała 1, CAC
Otwarta - 7
ADELKA STRAZNI PES – doskonała 2, res.CAC
BEATRICE BOHEMIA HAPET – doskonała 1, CAC, res.CACIB
CELINE DION PSI RADOST - bdb
CINDY OD KOBERNE HRAZE - bdb
DAISY OD KOBERNE HRAZE - - nieobecna
EUROPA SUVEREN – bdb 3
JENNY SAM KARANN – bdb 4
Championi – 1
ELINOR GOODSHAPE’S – doskonała 1, CAC, CACIB, BOB

To była pierwsza wystawa Leosa w Czechach i cieszymy sie bardzo z jego oceny i Zwycięstwa Młodzieży. Tym bardziej, że sędzia oceniał bardzo dokładnie i surowo.

Posted

Na serwisie Buldoga Francuskiego są już wyniki wystawy w Przemyślu, gdzie sędziował P.Zygmunt Jakuboski. Nie będziemy się powielać. Kto będzie zainteresowany, ten może wyniki tam zobaczyć. Gratuluję wszystkim wygranym, a szczególnie hodowli Króla Arlekina, bo oni zgarnęli tam najwięcej tytułów

Posted

Mam prośbę jakby ktoś z Was mógł cyknąć parę fotek na warszawskiej wystawie JONI Admiror i wstawic na forum lub mi przesłać byłabym bardzo wdzięczna :D

Również dołączam sie do GRATULACJI !!

Posted

[quote name='Hebulka']Mam prośbę jakby ktoś z Was mógł cyknąć parę fotek na warszawskiej wystawie JONI Admiror i wstawic na forum lub mi przesłać byłabym bardzo wdzięczna :D

Również dołączam sie do GRATULACJI !!Njlepiej poprosić o to Anutkę. Ona robi b. ładne fotki i umie je wklejać, bo ja eszcze się nie nauczyłam, ale aparat mam i postaram się jej zrobić fotki

Posted

Z góry bardzo dziekuję :buzi:
Jestem niezmiernie ciekawa jak rozwija się młodsza siostrunia Hebci,bo była świetna jako kilkumiesięczny szczeniak i baaaardzo podobna do Hebe :D

Posted

[quote name='Draczyn'][quote name='Hebulka']Mam prośbę jakby ktoś z Was mógł cyknąć parę fotek na warszawskiej wystawie JONI Admiror i wstawic na forum lub mi przesłać byłabym bardzo wdzięczna :D

Również dołączam sie do GRATULACJI !!Njlepiej poprosić o to Anutkę. Ona robi b. ładne fotki i umie je wklejać, bo ja eszcze się nie nauczyłam, ale aparat mam i postaram się jej zrobić fotki
Dobrze, spróbuje zrobić jej pare fotek :)

Posted

To zależy głównie od terenu , jaki wystawca ma do dyspozycji. Międzynrodowe np bywają 3 dniowe, gdy hale są zbyt małe aby pomiecić wszystkich wystawcówI nie tylko od wielkości tereu, ale i ilości wystawców. Wystawy Swiatowe są przeważnie 5dniowe i na każdy dzięń jest osobny katalog

Pochwalcie się, kto będzie na Wystawie Warszawskiej, bo to już niedługo. Wiem, że Ats się wybiera

Posted

Draczyn napisał(a):
Pochwalcie się, kto będzie na Wystawie Warszawskiej, bo to już niedługo. Wiem, że Ats się wybiera

Oczywiscie ja też się melduje !

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...