Wiola.od.Gacka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Pobrali krew by wykluczyc pokleszczowa chorobę. Ja kleszcza nie znalazłam. Niech zbadają. Psina nie ta sama poleguje cały czas. Pokazali jak go znosić by nie bolało, nawet sam na łózko nie wskoczy Mama Wioli.
Joss Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Biedaczysko! Ucaluj tam Gacolka, niech szybko staje na nózki. Musi sie chłopak nieco oszczędzac...ale jak mu to wytłumaczyc?:)
_beatka_ Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 o kurcze, to nie fajnie:shake: buziaki w nocha dla gacusia:loveu:
Wiola.od.Gacka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Już Gackowi lepiej jeszcze zastrzyki do niedzieli ma brać, juz łobuzuje i skacze na łóżko. Przy okazji powiedziała doktorowa że zapalenie ścięgie mogło być. Mama Wioli
Viris Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Mogl sie szaleniec mocno nadwyrezyc na zlocie, trzeba bedzie uwazac jednak na niego przy zabawach...
_beatka_ Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 gacek to jednak prawdziwie extramalny buldog:evil_lol:
Wiola.od.Gacka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Nieźle mnie wystraszył tą swoją niedyspozycją. Koniec z szaleństwami. On jest a normalny. Dzisiaj u weta był grzeczny płukała mu pani nawet sisiaka tak szybko i sprytnieże nie protestował. Mama Wioli
_beatka_ Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 a co ma zapalenie napletka? bajtek ma to ciagle... doksio zreszta przez cale swoje zycie mial z tym problemy:shake:
Wiola.od.Gacka Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 To witaj w klubie. Wagosan do płukania i do przodu tylko nie nogami. Dostał maść na krowie wymiona ale to wszystko pomaga na krótko. Chyba jaiś wymaz by się przydał i zrobic z tym coś. Widać tak BF mają. A to feler, aby gorzej nie było nie wolno się łamać . Nie jest żle. Choroba Gacka troche mnie podłamała, żeby jeszcze kasy na to było sporo a tu jak na złosć pod kreską cienko. Trzeba zawsze jakieś zaskórniaki mieć na taką ewentualność. Mama Wioli
_beatka_ Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 niestety leczenie zwierzaków teraz jest starsznie drogie:shake: ale nie wolno sie zalamywac, glowa do góry i bedzie dobrze:multi:
Atenka Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Tak jak napisała basiulka, Dorki serduszko jest zdrowe. Byłyśmy niedawno we Wrocławiu na kontroli i sama dr Pasławska nie mogła w to uwierzyć. Do tej pory ta wada zanikała tylko teoretycznie. Zwoływała innych lekarzy by się upewnić na 100%, że wszystko ok. Niezłe przedstawienie było, nikt nie mógł w to uwierzyć, pierwszy przypadek w Polsce! Także Dorusia może teraz spokojnie poszaleć z innymi psiakami :lol:
Viris Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Ja juz kilkakrotnie pisalam jak bardzo sie z tego powodu cieszymy :) Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Ciebie i dla Dorci.
_beatka_ Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 gratulacje dla dzielnej dorki i równie dzielnej pańci:multi: ;)
Viris Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Dobra. Klara dostala sporych cycuchow. Mam sprawdzac czy jest mleko. Jak to robic? Ja mleka nigdy nie mialam :eviltong::eviltong::eviltong: wiec nie wiem. Sutki ma powiekszone, cycuchy twarde ale nie wszystkie. I przy nacisku nic nie wycieka.
Agama Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 VIRIS musisz sciskac palcami dosc mocno sam sutek-jest jeszcze drugi sposob -kupic glowke kapusty kazdy lisc mocno stluc tluczkiem do kotletow az zobaczysz sok-nastepnie oblozyc brzuszek liscmi i calosc obwiazac bandazem-nie za scislo ale zeby nie wypadly liscie-to naturalna metoda ale bardzo skuteczna:lol: mizianki dla dziewczynki
Atenka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Uciskać mocno, od początku sutka (przy ciele) do końca. A który mija u Klary dzień od pierwszego dnia cieczki? Dora chyba wnet dostanie drugą cieczkę bo zwiększyła się jej aktywność seksualna wobec mojej nogi :evil_lol:
Viris Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Dzieki Agama i Atenka, tak wlasnie robilam i nie widac, ale cycuchy sa spore. Klara dostala cieczke 3 maja. Agama napisał(a):VIRIS musisz sciskac palcami dosc mocno sam sutek-jest jeszcze drugi sposob -kupic glowke kapusty kazdy lisc mocno stluc tluczkiem do kotletow az zobaczysz sok-nastepnie oblozyc brzuszek liscmi i calosc obwiazac bandazem-nie za scislo ale zeby nie wypadly liscie-to naturalna metoda ale bardzo skuteczna:lol: mizianki dla dziewczynki Wymiziadelkowana :> Ale delikatnie, bo wetka kazala oszczedzac milosci teraz przez co strasznie cierpimy. Ten sposob co opisalas to na to zeby mleczka nie bylo? Czy jak? :> Dzisiaj jestem strasznie niekumata :/
Atenka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 VIRIS to tylko złoić dupę za uciskanie cycków, bo możesz spowodować sama produkcje mleka. Ciąża urjona pojawia się między ok.53-60 dnia. Czyli ewntualnie u Klary pod koniec czerwca. Teraz cycuszki Klarci pozostawiamy w spokoju.
Viris Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Wetka po skonczeniu u Klary cieczki kazala mi sprawdzac co kilka dni. Nie macam jej cyckow kilka razy dziennie, tylko raz na 4-5 dni. Czyli do tej pory dwa razy :> Zastosowalam odstawienie zabawek i wiecej ruchu (tylko ta pogoda grrrrr).
Atenka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Viris napisał(a):Wetka po skonczeniu u Klary cieczki kazala mi sprawdzac co kilka dni. W jakim celu???
Viris Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 No chyba po to sie sprawdza cycuchy zeby zobaczyc czy nie ma mleka?;) Pozatym szczerze mowiac kazda osoba mowi co innego, nasluchalam sie ze ciaze urojone moga sie pojawic juz w 30 dniu od pierwszego dnia cieczki. W innych zrodlach czytalam znowu ze w 80. Pozatym u Klary jakos to wszystko dziwnie przebiegalo sama cieczka taka zauwazalna trwala 12 dni, wiec skad mam wiedziec czy liczyc od pierwszego dnia kiedy musialam jej zalozyc np majty? Cipke miala powiekszona duzo duzo wczesniej. A jak zdarzaja sie cieczki ktore sa w ogole jakies poschizowane i prawie nie ma krwawienia to jak mialabym policzyc coi do dnia kiedy jej sie moze zaczac urojona, szczegolnie jesli kazdy mowi co innego :>
Atenka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 To fakt, że czasem pojawia się skąpa wydzielina lub prawie niezauważalna przy pierwszych cieczkach. Ale powiem Ci, że nie słyszałam, że urojona może już pojawić się 30 dnia:crazyeye: . Uważaj tylko (to taka moja rada i mojego weta) byś sama nie pobudziła produkcji mleka. Jak Dorka dostała mleko to ja nadgorliwie sprawdzałam cycuszki co 2 dni i trudno było się go pozbyć.
Viris Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 No moja wetka tez mnie przed tym przestrzegala, ale tak jak mowilam sprawdzilam dopiero dwa razy. Nastepny za pare dni.
Recommended Posts